Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Tai Lopez 6 tanácsa, amivel legyőzheted a szorongást és a stresszt

2019. november 12. 11:36 - Life Advisor

taio_lopez_business_fears.jpgVállalkozóként a személyiségünk minden aspektusa mikroszkóp alá kerül. Az erősségeid és a gyengeségeid is nagyobbak lesznek. Ezért is fontos, hogy tudd ki vagy és mit kell tenned ezzel kapcsolatban. Ahhoz, hogy vállalkozóként másképpen lásd és akár meg is változtasd a világot szükséged van önismeretre. Életünk során szintén meg kell küzdenünk stresszel, szorongással, de vállalkozóként ennél sokkal mélyebbre kell ásnunk. Ha például hajlamos vagy minden apróságon aggodalmaskodni, akkor ez az üzleti életedben is megfog jelenni. A jó hír azonban az, hogy tehetsz azért, hogy mindezek fejlődjenek. Tai Lopez 19 éves korában kezdte el első vállalkozását. Úgy véli, hogy a félelem és a szorongás miatt nagyon kevés ember mer csak belevágni saját vállalkozásba. Nézzünk 6 tippet, amit ő javasol ilyen helyzetben.

Tovább

7 lépés, hogy legyőzd a sikerektől visszatartó félelmeid

2019. november 11. 12:55 - Life Advisor

cliff_diving_fears.jpgA mai napig élénken él bennem az a nap. Hétvégén kirándulni mentem a barátnőmmel, aki úgy döntött, hogy milyen jó móka lenne a baráti társaságához csatlakozni, akik éppen sziklaugrásra készültek. Még nagyon a kapcsolatunk elején voltunk és nyilvánvalóan fogalma se volt róla, hogy nem a magasság nem minden esetben a barátom. Tehát sziklák és még ugorjunk is le. Nem köszönöm. Aztán elkerülhetetlenül egy óriási szikla tetején találtam magam, amely egy hatalmas kék vízvászonra nézett. Rájöttem, hogyha nem ugrom, akkor a szégyen sétáját kell visszafele megtennem. Ez számomra vesztes-vesztes helyzet volt.

Tovább

7 dolog, amit nem kellene csinálnod felkelés után

2019. november 10. 15:29 - Life Advisor

morning_routine_1.jpgAz a bizonyos reggeli rutin, amely mindenki számára működik nem létezik. Felkelés után lehet, hogy a híreket olvasod, elegendő vizet iszol vagy táncolsz hangos zene mellett. Ez mind rendben is van. De vannak bizonyos dolgok, amelyeket, ha felkelés után végzel, akkor biztosan szabotálod vele a napod. De melyek is ezek?

Tovább

Keresed a sikert? Íme 5 módszer, hogy megtaláld.

2019. november 09. 11:37 - Life Advisor

looking_for_success.jpgMit is akarnak annyira az emberek, amikor a sikerről beszélnek? Vannak, akik jachtot, magánszigetet, repülőt, luxusvillát. Mások szeretnék érezni, hogy tartoznak valahova, szeretetteli kapcsolataik vannak csodás barátokkal és egy harmonikus családdal. Olyan dolgokra vágyunk, amelyekről azt sem tudjuk, hogy miért is akarjuk elérni. Képeket készítünk a fejünkben arról, hogy milyen lenne birtokolni ezeket a tárgyakat, felépíteni ezeket a kapcsolatokat, ezt az elképzelt éltet élni, de véletlenül figyelmen kívül hagyjuk a kihívásokat, amelyek az siker felé vezető úton bizony mindannyiunkra rátalálnak.

Tovább

4 módszer, amivel az okos ember elkerüli a kiégést

2019. november 08. 14:12 - Life Advisor

burnout_avoid.pngA kiégés a mai társadalmunkban sajnálatos módon egyre ismeretebbé és gyakoribbá válik. Egy nagy biztosító cég 2018-as felmérése szerint szinte minden második ember úgy gondolja, hogy félnie kell a kiégés veszélyétől. A stressz, a túlórák, a túlhajszoltság hiányának semmibe vétele csak néhány oka a kiégésnek. A legtöbb ember ismeri ezeket. Ennek ellenére például nem fordítunk időt elég pihenésre és arra, hogy elszakadjunk a munkától, mert félünk, hogy akkor nem tudunk előrelépni a karrierünkben.

Tovább

4 egyszerű lépés, hogy elérd a pénzügyi céljaid

2019. november 07. 07:30 - Life Advisor

money_freedom.pngBizony vannak olyan emberek, akik olyan mértékű pénzügyi célokat valósítanak meg, amely a többségünk számára lehetetlennek tűnik. Tudod, azokra gondolok, akik már 28 évesen milliomosok, 31 évesen már nyugdíjba mennek. Sok ilyen történetről hallottunk már. Sőt biztos már te is olvastál a New-York-i ügyvéd sztorijáról, aki csak rizsen és babon él, hogy hamarosan nyugdíjba vonulhasson és már megtakarított 400.000 dollárt. Az ilyen sikersztorik izgalmasak és inspirálóak, de sajnos ritkán hasznosak, mert úgy tűnhet, hogy távol állnak a realitástól.

Tovább

Miért nincs soha elég időd és hogyan változtathatsz ezen?

2019. november 06. 07:30 - Life Advisor

parkinson_law.jpgVeled is megtörtént már? Rád bíztak egy feladatot, de a határidő még messze volt. Nem foglalkoztál vele, de a fejedben egy hang kitartóan azt suttogta : "meg kell csinálnom!". Hirtelen a határidő 2 napon belülre került és még csak bele sem kezdtél. Pánikba estél. Félredobtál mindent, gőzerővel és egy hordó koffeinnel karöltve dolgoztál, napokig nem aludtál eleget és a végén a feladat elkészült és leadhattad a főnöködnek.

Tovább

6 fura gyakorlat, amivel növelheted a kreativitásod

2019. november 04. 07:30 - Life Advisor

creativity_test.JPGBár az emberek túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy a kreativitás olyan valami, amivel születni kell az igazság egy kicsit más. Noha nem tagadhatjuk meg, hogy bizonyos mértékig szükségünk van természetes, velünk született tehetségre, a kreatív gondolkodás elérése valójában csupán gyakorlat kérdése. Ha ízlelgeted kicsit ezt a gondolatot, akkor rájössz, hogy még a legérdekesebb, legkreatívabb elmék is szembesültek életük során olyan helyzetekkel, amikor a kreativitásuk alábbhagyott. Íme 6 hatásos gyakorlat a kreativitás egyszerű és gyors növekedéséhez.

Tovább

7 módszer, amivel úgy kezelheted a kritikát, mint egy bajnok

2019. november 02. 07:30 - Life Advisor

criticism.jpgA kritika egyike azon dolgoknak, amelyek lehetnek rosszak és jók, az adok-kapok minőségétől függően. Én szeretek egy standard szabályt alkalmazni, miszerint, ha a kritikát adó személy nem javaslatot vagy megoldást ad nekem, akkor az nem konstruktív, tehát udvariasan figyelmen kívül hagyom. Másrészt, ha konstruktív kritikát kapok, akkor azt nyitottan fogadom, mert az igazán sikeres emberek mindig hajlandók tanulni és fejlődni.

Tovább

4 dolog, amire emlékezz, ha a kétkedők azt mondják, nem vagy rá képes

2019. október 29. 07:30 - Life Advisor

doubsters.jpgHa vannak álmaid, akkor lesznek kétségeid is. Ezek az örömteli gyilkosok lelőnek minket mielőtt felszállnánk. Azt mondják, hogy nem fogod tudni megcsinálni, amikor azt hitted, hogy most megteheted. Bizonytalanná tesznek minket, amikor biztosak vagyunk valamiben és ostobává, amikor okosak vagyunk. A külső kétkedők viszont táplálják az önbizalmunkat. Az élet és a siker nem arról szól, hogy mi történik veled, hanem arról, hogy miként érzékeled és hogyan reagálsz a veled lévő történésekre.

Tovább