Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Miért hanyagoljuk el ezt a 4 motivációnövelő technikát?

2020. július 15. 13:37 - Life Advisor

motivation_tipps_unknown.jpgBiztos már te is sokszor hallottad azt a kérdést, hogy "Mi a vágyad?" vagy "Mi hajt téged előre mindennap?". Ezek a kérdések jó szándékú emberektől származhatnak, de egy problémára is rávilágítanak. A motivációnk valami külső dologtól függ. Ennek eredményeként a motiváló struktúra aktív építése helyett céltalanul olyan külső tényezőket keresgélünk, amelyek motiválnak minket. Ahelyett, hogy az kérdeznéd, hogy mi motivál téged, arra kellene figyelned, hogy mit tudsz tenni azért, hogy motivált maradj. A válasz pedig a cselekedetekben rejlik és mindez nem a motiváción múlik.

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan kérj bocsánatot a párodtól?

2020. július 13. 18:10 - Life Advisor

forgiveness_tipps_love.jpgÖsszeszorul a gyomrod. A pillanat hevében valami sértőt mondtál a párodnak, amelyet most már megbántál. Tudod, hogy bocsánatot kell kérned csak azt nem, hogyan? Ha neked is az az első gondolatod, hogy majd azt mondod : "Sajnálom!" majd szünetet tartasz, akkor nem vagy egyedül. Sok ember megküzd azzal, hogy bocsánatot kérjen, elsősorban azért, mert szégyenli magát, amikor arra gondol, hogyan bántottunk meg olyas valakit, akit szeretünk. Természetesen mindannyian csinálunk vagy mondunk olyan dolgokat, amelyeket sajnálunk. A jó hír, hogy a bocsánatkérés egy olyan képesség, amelyet lehet fejleszteni. Íme 6 lépés, amivel neked is könnyebben megy majd.

Tovább
Szólj hozzá!

Sikeres akarsz lenni? Húzd meg a határokat!

2020. július 10. 14:18 - Life Advisor

boundaries.jpgHányszor sodródtunk bele abba a helyzetbe, hogy igent mondtunk valamire, amit nem igazán akartunk megcsinálni? Két dolog történhet ilyenkor, vagy boldogan csináljuk amire rábólintottunk vagy megbánjuk az egészet. A mártírként való hozzáállás nem fog eredményeket hozni. Határok nélkül önmagadat szabotálod és ha nem vagy képes meghúzni a határokat, súlyosan akadályozhatod magad abban, hogy megkapd mindazt, ami a szíved vágya. Na de, hogyan kezdjünk bele? Hogyan húzhatjuk meg a határokat a mindennapi életünk során? Íme 5 tipp, amely neked is segíthet.

Tovább
Szólj hozzá!

5 kulcs a sikeres kapcsolatokhoz

2020. július 08. 14:47 - Life Advisor

relationship_communication_1.jpgVállalkozóként a sikereinkre, a növekedésünkre és fejlődésünkre összpontosítunk. De lehetünk-e igazán sikeresek, ha a kapcsolataink szenvednek? A siker holisztikus és ha az életünk egyik területén probléma van - legyen az egészség, pénz vagy kapcsolatok - akkor ennek mindenhol érezzük a hatását. Az alábbi 5 lépés minden kapcsolathoz segítséget nyújthat beleértve a szerelmünket, a munkakapcsolatainkat és a barátságokat is.

Tovább
Szólj hozzá!

Szánj időt erre a 3 kérdésre, ha sikereket szeretnél elérni

2020. július 06. 18:41 - Life Advisor

questions_for_success_three.jpgSzemély szerint még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki ne ért volna el eddig valamilyen sikert. Hiszem, hogy mindannyian máshogy definiáljuk a sikert, ennek ellenére mindannyian szeretnénk elérni azt. A siker meghatározása, legalábbis a Google szerint : jó eredmény elérése. Ahhoz, hogy sikereket érhess el az életben meg kell tudnod válaszolni az alábbi három kérdést, hiszen csak így indulhatsz el a szakmai és személyes sikerek útján.

Tovább
Szólj hozzá!

6 lépés, hogy újra megtaláld önmagad!

2020. július 04. 10:18 - Life Advisor

find_yourself_again.jpgLehet, hogy azok közé az emberek közé tartozol vagy legalábbis ismersz valakit, akit az elmúlt hónapok nagyon is megviseltek anyagi szempontból. Bizonyára te is olvastál arról, hogy egyre többen fordulnak munkanélküli segélyért annak ellenére, hogy a kormány annyi munkahelyet akar teremteni, amennyit a vírus elvett. Sajnos sok embernek továbbra sincs (olyan) munkahelye, ahova visszatérhetne a koronavírus járvány befejezése után. Én ugyan nem tartozom ezen emberek közé, nem vesztettem el a munkámat, nem csökkentették drasztikusan a fizetésemet, mégis szembesültem egy bizonytalan jövőképpel. Vajon mi lesz azokkal a terveimmel és céljaimmal, amelyeket a 2020-as évre terveztem? Hogyan biztosíthatom magam, hogy a következő alkalommal se kerüljek azon emberek közé, akik elveszítették az állásukat? 6 olyan lépést szeretnék neked bemutatni, amely segíthet, hogy újra megtaláld önmagad válság ide vagy oda.

Tovább
Szólj hozzá!

7 dolog, ami megakadályoz, hogy élvezd az életet

2020. július 01. 15:58 - Life Advisor

happy_life_man.jpgNéhány ember számára az élet nem fair. Másoknak az élet egész jó. Megint másoknak az élet egyszerűen csodálatos. Minden attól függ, hogy milyen perspektívával rendelkezel, mekkora felelősséget vállalsz a személyes fejlődésedért és a saját életedért. De függetlenül attól, hogyan látjuk az életet, mindannyian ugyanazt akarjuk : minden pillanatot a lehető legteljesebben megélni. Nem számít, hogy gazdag vagy vagy szegény. Nem számít,hogy te vagy a legboldogabb ember a földön vagy éppen a legszomorúbb. Mindannyian élvezni szeretnénk az életet. A probléma az, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyek meggátolnak minket ebben. Lehet, hogy nehéz felismerned ezeket a dolgokat önmagadban, de ha nem csak leélni, hanem megélni akarod az életet, ha nem csak túlélni akarsz, hanem fejlődni, akkor ettől a 7 dologtól azonnal meg kell szabadulnod.

Tovább
1 komment

Inkompetens,de nagyképű? Miért lesz egy nárcisztikus, vezető?

2020. június 29. 09:13 - Life Advisor

narcist_boss.pngEgyvalamit tudok biztosan : azt, hogy nem tudok semmit. Szokratész görög filozófus ezzel a kijelentésével biztosan a történelmünkben marad. Ez a mondat a bölcsesség megtestesítője lehet. Igen a bölcsességé, annak ellenére, hogy beismeri, hogy a legtöbb dologról semmit sem tud. Azonban mindez óriási önismeretet igényel. Annak elismeréséhez, amit nem tudok, amihez nem értek széles és mély ismeretekre van szükségem.

Tovább
6 komment

Társkeresés : 4 jel, hogy pszichopatával randizol

2020. június 22. 13:47 - Life Advisor

psycho_people.jpgPatrick Bateman az Amerikai pszichóban vagy akár Joe Goldberg a You (Te) című sorozatban. Mindketten pszichopatákat testesítenek meg a filmvásznon. A pszichopata szó valójában nem egy klinikai kórkép, hiszen nem diagnosztizálhatunk valakit pszichopataként. Alapvetően a pszichopata megfelel az antiszociális személyiségzavar kritériumainak. Klinikai szempontból tehát nincs értelme a pszichopata szónak, a köznyelvben azonban használjuk méghozzá olyan személy leírására, akinek viselkedése felülírja a társadalmai normákat.

Tovább
6 komment

A hála megváltoztatja a hozzáállásod.Kezdj új életet!

2020. június 16. 17:23 - Life Advisor

gratitude_life_change.jpgMikor volt utoljára, hogy valamiért hálát adtál az életedben? Nem arra a "köszönöm"-re gondolok, amelyet a párodnak mondtál a vasárnapi ebédért. Mikor volt utoljára időd arra, hogy kiszabadulva a rohanó mindennapokból felismerd azokat a dolgokat, amelyek áldásként vannak ott az életedben? Ha már jó ideje nem volt ilyen, akkor tudnod kell, hogy nemcsak a mentális, de a fizikai egészséged is romlani fog. A hála ugyanis - tudományos bizonyítékokkal alátámasztva - pozitív hatással van a szív és érrendszerre, az idegrendszerünkre, és az immunrendszerünkre is. Az életben rengeteg dolgot magától értetődőnek tekintünk.

Tovább
Szólj hozzá!