7 viselkedés, amely aláássa az önbecsülésed egy kapcsolatban

2024. június 15. 07:30 - Life Advisor

2.rész

kapcsolati_viselkedes_onbecsules.pngA valódi önértékelés jelei nem csak azokban a dolgokban láthatók, amelyeket büszkén mutatsz a világnak, hanem abban is tükröződnek, ahogyan a kapcsolataidban navigálsz. Az, hogy hogyan értékeled magad, meghatározza az alaphangot ahhoz, hogy mások hogyan érzékelnek téged és hogyan bánnak veled. Könnyű beleragadni egy kapcsolat fogószelébe, szem elől tévesztve a saját önbecsülés fenntartásának fontosságát. Passzívan éljük az életünket, beteljesületlen kapcsolatokban maradunk, görgetjük a közösségi médiát, frusztrálttá válunk az összehasonlítások miatt, kételkedünk képességeinkben, szem elől tévesztjük azokat a dolgokat, amelyek valóban számítanak. Mindezek a dolgok természetesen megterhelik az önértékelésünket. A poszt első részét IDE kattintva olvashatod, most pedig ahogy ígértem, mutatom a maradék 3 viselkedést.

Tovább
komment

7 viselkedés, amely aláássa az önbecsülésed egy kapcsolatban

2024. június 14. 07:30 - Life Advisor

1.rész

kapcsolati_viselkedes_onbecsules.pngA valódi önértékelés jelei nem csak azokban a dolgokban láthatók, amelyeket büszkén mutatsz a világnak, hanem abban is tükröződnek, ahogyan a kapcsolataidban navigálsz. Az, hogy hogyan értékeled magad, meghatározza az alaphangot ahhoz, hogy mások hogyan érzékelnek téged és hogyan bánnak veled. Könnyű beleragadni egy kapcsolat fogószelébe, szem elől tévesztve a saját önbecsülés fenntartásának fontosságát. Passzívan éljük az életünket, beteljesületlen kapcsolatokban maradunk, görgetjük a közösségi médiát, frusztrálttá válunk az összehasonlítások miatt, kételkedünk képességeinkben, szem elől tévesztjük azokat a dolgokat, amelyek valóban számítanak. Mindezek a dolgok természetesen megterhelik az önértékelésünket.

Tovább
komment

A képernyő előtt töltött idő rombolja a spermaszámot?

2024. június 13. 07:30 - Life Advisor

mobiltelefon_es_spermaszam.pngAligha titok, hogy ha jelentős időt töltesz a telefonoddal, az sokat ronthat az egészségeden, mind mentális, mind fizikai szempontból. Tanulmányok már kimutatták, hogy a hosszabb képernyő előtt töltött idő megerőltetheti a szemet, súlyosbíthatja a szorongást és tönkreteheti az egészséges alvási szokásokat. Mintha ez nem lenne elég, egy új tanulmány azt sugallja, hogy a hosszan tartó mobiltelefon-használat a spermiumok számának csökkenésével is összefügghet. 

Tovább
komment

Uraim, íme néhány étel, amely segít javítani a libidót

2024. június 12. 07:30 - Life Advisor

ferfi_libido_etelek.jpgA férfiak egészségének területén kevés témának van akkora súlya, mint a libidónak. Nemcsak a fizikai intimitáshoz járul hozzá, hanem gyakran az általános vitalitás és jólét tükröződésének tekintik. Míg különböző tényezők befolyásolhatják a libidót, beleértve a stresszt, az életmódot és a hormonális egyensúlyt, az étrend is kulcsszerepet játszhat. Ezt szem előtt tartva, ebben a posztban néhány ételt ismerhettek meg a libidó növelése érdekében.

Tovább
komment

4 módszer, hogy a szomorúság örömhöz vezessen

2024. június 11. 07:30 - Life Advisor

szomorusagbol_orom.pngA szomorúság úgy dörömböl az ajtón, mint egy hívatlan vendég. Úgy teszel mintha ez nem bosszantana, miközben folyamatosan hallod, ahogy kopogtat. Az is lehet, hogy úgy teszel, mintha örülnél, hogy végre megjött. Ha reagálsz valamire, akkor az irányít téged. Na de, hogyan vezethet a szomorúság az örömhöz?

Tovább
komment

Mi alapján lesz az agyunk számára emlék egy emlék?

2024. június 10. 07:30 - Life Advisor

agy_es_az_emlekek.pngAz emberi agy megszűri a tapasztalatok áradatát annak érdekében, hogy emlékeket hozzon létre. De miért válik néhány tapasztalat emlékezetessé, míg a legtöbbre aztán abszolút nem is emlékszünk? A Yale Egyetem pszichológiai adjunktusa Ilker Yildirim és kutatócsapata erre a kérdésre keresték a válaszokat.

Tovább
komment

16 dolog, ami megtörténhet, ha gyermekes férfival randizol

2024. május 29. 07:30 - Life Advisor

apukaval_randi.pngAmikor a nők meglátják álmaik férfiját, általában elképzelnek valakit, akivel családot alapíthatnak. Valaki, akivel megházasodhatnak, akinek saját otthona van és akivel együtt nevelhetnek gyereket. De mi történik, ha álmaid férfijának "poggyásza" van? Mi van, ha már apuka? Ezeken a zavaros vizeken még mindig érdemes lehet navigálni, de ha nem állsz készen erre az ismeretlen útra, akkor rossz szolgálatot teszel magadnak. Vannak akadályok a gyermekes férfiakkal való randizásban, amelyek közül néhány előre nem látható. Most áttekintjük azoknak a dolgoknak a listáját, amelyeket figyelembe kell venned, amikor egy ilyen férfival randizol. 

Tovább
komment

(+18) 6 meglepő ok, amiért nincs erekciód

2024. május 26. 07:30 - Life Advisor

erekcios_problemak.pngAz erekciós probléma oka lehet egy stresszes munkahét, egy megoldatlan probléma a partnereddel vagy a harmadik tequila szombat este. Ez rendben van : ha időnként erekciós problémád van, nem feltétlen kell aggódnod. De ha ezen probléma kevésbé helyzetfüggő és inkább rendszeres, akkor valószínűleg merevedési problémáid vannak. A merevedési probléma a férfiak nagyjából 18%-kát érinti. Ők azok, akik képtelenek erekciós elérni vagy fenntartani a behatoláshoz szükséges "szilárd" merevedést. Bár az életkor előrehaladtával a merevedési problémák gyakoribbak, a fiatal srácok sem immunisak erre.

Tovább
komment

Válságban a házasságod? Ne ess pánikba!

2024. május 23. 07:30 - Life Advisor

hazassagi_valsag.pngVálságban van a házasságod? Valószínűleg a legtöbb tanács, amit hallasz az, hogy "Ne ess pánikba!". Ilyen egyszerű, jó hangzású tanács ez, de amikor a saját kapcsolatod bajban van, iszonyat nehéz tudni, hogyan is kell nem pánikba esni. Lehet, hogy olyan helyzetben vagy, ahol vannak figyelmeztető jelek, amikor a feleséged már egy ideje panaszkodik a boldogtalansága miatt, vagy lehet, hogy teljesen elvakult vagy azzal kapcsolatban, hogy a dolgok hirtelen kezdenek szétesni. Akárhogy is, egy válságban lévő házasság általában lassan fullad kudarcba, sokszor évekig is eltarthat.

Tovább
komment

Gyakori kapcsolati kihívások és a megoldás

2024. május 22. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_kihivas.jpgA kapcsolatok magával ragadó utazást foglalnak magukban, melyet szeretet, öröm és személyes fejlődés jellemez. Mindazonáltal nem mentesek az akadályok méltányos részétől. Az akadályok felbukkanása az utazás során gyakori és várható esemény. Az elsődleges stratégia az, hogy közvetlenül szembenézzünk ezekkel a nehézségekkel és elősegítsük a kollektív növekedést. Ebben a posztban megvizsgálunk 10 elterjedt kihívást, amelyekkel te is találkozhatsz a kapcsolatodban és bemutatom azokat a gyakorlati megoldásokat, amelyek hatékonyak ezen kihívások kezelésére.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása