A sikeres, egyedülálló szülők 7 szokása

2023. november 28. 07:30 - Life Advisor

egyedulallo_szulo_sikeres.pngA sikeres egyedülálló szülőség kulcsa az, hogy naponta elgondolkodj az új életre való felkészülés fontosságán, és elfogadd, hogy változásra van szükség. Fontos, hogy pozitív gondolkodásmódot alkalmazzunk és hatékony megküzdési stratégiák alkalmazásával jó példát mutassunk gyermekeinknek. Időbe telik, amíg te és a gyermekeid alkalmazkodnak az új életmódhoz, de az optimista kilátások fenntartása megkönnyíti az átmentet. Ne félj sebezhetőnek lenni és ismerd el, ha a dolgok nehezek és támogatásra van szükséged. Törekedj arra, hogy kiegyensúlyozott perspektívát fogadj el, amely magában foglalja azt, hogy van időd saját érdeklődési köröd fejlesztésére és különleges időt szentelsz gyermekeidnek.

Tovább

Hogyan tudják a hiedelmeid felturbózni vagy szabotálni a sikeredet?

2023. november 27. 07:30 - Life Advisor

hiedelem_siker.pngHitted már valaha, hogy te vagy a legjobb ember egy munkára, csak azért, hogy téged válasszanak? Túl magabiztos volt ez a hiedelem? Mit feltételeztél a többi jelöltről? A hiedelmeid magukban foglalják az előítéleteidet, amelyek a véleményedből és a feltételezéseidből állnak. Az életedet viszont hiedelmek és elfogultságok diktálják, amelyek irányítják gondolkodásodat, viselkedésedet és döntéseidet. A hiedelmek lefordítják értékeinket támogató viselkedéssé és döntésekké. Az előítéletek általában olyan hiedelmek, amelyek személyesebb perspektívából származnak, mint például a természeted, az élettapasztalataid, a közösségi hatások vagy a világod bizonytalanságai. A hiedelmek és az előítéletek nem jók vagy rosszak. Egyszerűen befolyásolják döntéseid és az elért eredményeid. Értsd meg a hiedelmed és használd őket bölcsen.

Tovább

10 tipp, ha a párod sír a szex után

2023. november 26. 07:30 - Life Advisor

szex_utan_siras.pngBeszélhetünk-e valamiről, amit gyakran a szőnyeg alá söpörnek az emberek, de igazi érzelmi hullámvasút lehet? Képzel el ezt a helyzetet : egy intim együttlét melegséget, csodát, ragyogást kellene, hogy átéljetek, de ha olyan helyzetben találod magad, ahol a párod sír, az enyhén szólva zavaró lehet. Ebben a posztban szeretnénk megosztani néhány meglátást arról, hogy mit kell tenned, ha a párod sír szex után. 

Tovább

Megérteni mások valóságát

2023. november 25. 07:30 - Life Advisor

empatia_valosag.pngAz empátia egy szó a fejlődéspszichológiából. Ha a szüleink valóban reagáltak a szükségleteinkre, akkor valószínűleg kifejlesztettük a másokkal való együttérzés képességét. De emberek millióinak, talán még a túlnyomó többségének is volt rosszabb tapasztalat, ami egész életen át tartó kapcsolati nehézségeket eredményezett. Azonban még akkor is, ha gyermekkorunkban rosszabb tapasztalataink voltak, felnőttkorunkban a mi feladatunk, hogy begyógyítsuk ezeket a sebeket és tudatosan döntsünk arról, hogy tisztességesen bánunk a körülöttünk lévő emberekkel. Magunkkal kell kezdeni az empátia gyakorlását és azzal, hogy úgy bánunk az emberekkel, ahogy mi magunk is szeretnénk, hogy bánjanak velünk.

Tovább

10 társszülői tipp az ünnepekre

2023. november 24. 07:30 - Life Advisor

tarsszuloi_karacsony.pngMindannyian várjuk, hogy időt töltsünk családunkkal és szeretteinkkel az ünnepek alatt. Gyermekeink életre szóló emlékeket szereznek. Szülőként azt szeretnénk, ha csodálatos emlékeik lennének. Az ünnepi időszak azonban nyomást és stresszt okozhat, amely megzavarhatja ezt a célt. Ráadásul néhányunknak extra felelőssége van abban, hogy navigáljon a társszülői kapcsolatokban egy korábbi házastárssal vagy partnerrel, ami növelheti az általunk érzett stresszt. Íme 10 társszülői tipp, amelyek segíthetnek csökkenteni a stresszt számodra és a gyerekeid számára is az ünnepek alatt.

Tovább

Honnan tudja valaki, hogy találkozott az "igaz szerelmével"?

2023. november 23. 07:30 - Life Advisor

megtalalva_nagy_o.pngKépzeld csak el : a tenyered izzad, a szíved kalapál, a gyomrodban pedig ott vannak azok a klasszikus pillangók, amelyeket a szerelem során érzel. Ez az a pillanat, amikor rájössz, hogy szemtől szembe állsz a "Nagy Ő-vel". Őrült dolog, igaz? Azon gondolkodtam, hogy az emberek valahogy tudják-e, mikor találták meg az "igazit". Úgy értem, kérdezz csak meg bárkit, akinek van párja és lehet, hogy nem tudja pontosan megmagyarázni, honnan tudta, hogy az illető az igazi. Néhányuknak csupán egy megérzés volt mindez. 

Tovább

5 aranyszabály az egészséges kapcsolatért

2023. november 22. 07:30 - Life Advisor

aranyszabaly_kapcsolat.pngBár a kapcsolatok sok ember számára jó dolognak tűnik, annak biztosítása, hogy mindkét partner számára egészséges és célorientált legyen, kihívást jelenthet. Ennek az az oka, hogy semmi, még a kapcsolatok sem maradnak állandóan 100%-osak. Lesznek időszakok, amikor a dolgok nem a legjobbak és lesznek olyan időszakok, amikor minden tökéletes. Ennek az igazságnak az elismerése a kapcsolati dinamikában biztos módja annak, hogy segítsen az embereknek megbirkózni az előre nem látható körülményekkel. Ez azt jelenti, hogy a tökéletlenségek mindig ott lesznek, a negatív érzelmekkel tarkítva és néha negatívan befolyásolják a kapcsolatot. Bár nincs kézikönyv arról, hogyan lehet biztosítani, hogy egy kapcsolat egészséges maradjon, van néhány általános és nagyon hasznos tipp, amellyel minimalizálhatod a stagnálást, kialakíthatod a kihívások elkerülésének szokását és szembenézhetsz velük, amikor erre van szükség. Íme öt aranyszabály az egészséges kapcsolatért.

Tovább

4 ok, amiért "barátzónába" kerülsz egy nőnél

2023. november 21. 07:30 - Life Advisor

baratzona.pngMielőtt belemennék a mondanivalóm lényegébe, szeretném tisztázni, hogy pontosan mit értek "barátzóna" alatt, mert hallottam, hogy az emberek különböző dolgok leírására használják ezt a kifejezést. Amikor azt mondom, hogy "barátzóna", nem arra gondolok, amikor egy lány elutasít egy férfit, aki világosan és gyorsan kijelenti szándékait. Vagy ha a randin megpróbálja megcsókolni, és a nő azt mondja : "Legyünk csak barátok." Nem azokról a helyzetekről beszélek, amikor a nőket nem érdeklik a férfiak, de mégis "férfinak" tekintik őket, és ahol mindketten külön utakon járnak az elutasítás után. Azokról az időkről beszélek, amikor egy nő szó szerint soha életében nem tudja felfogni annak a lehetőségét, hogy fizikailag is együtt legyen egy férfival, mert egyszerűen nem néz rá szexuális tekintetben, annak ellenére, hogy nagyon szereti őt, mint ember. Amikor a fejében egy kalap alá veszi a barát/testvér kategóriával és egyszerűen nem úgy gondol rá, mint egy szexuális partnerre. 

Tovább

5 döntés, amely meghozza vagy megtöri személyes sikered

2023. november 20. 07:30 - Life Advisor

sikerek.pngNem irányíthatsz mindent. Az élet kövekkel és viharokkal fog dobálni. Úgy kell mozognod, mint amikor egy kő kacsázik, miközben megpróbálod megtalálni az utadat. Bár számos módja van annak, hogy menet közben tanulj és fejlődj, a legnagyobb hatást néhány egyszerű, mégis erőteljes döntés adja, amelyekkel mindannyiunknak szembe kell néznünk.

Tovább

5 red flag, amit SOHA ne hagyj figyelmen kívül a kapcsolatodban

2023. november 03. 07:30 - Life Advisor

red_flag_kapcsolatban.pngEbben a vad világban, ahol rengeteg érzelem és kusza kapcsolat van, elengedhetetlen, hogy szemmel tartsuk azokat a bosszantó vörös zászlókat, amelyek azt üvöltik, hogy "baj lesz!". Nézzünk szembe a tényekkel : amikor a szív dolgairól van szó, hajlamosak vagyunk felvenni rózsaszín szemüvegünket, és úgy teszünk, mintha minden nagyszerű lenne. De hadd mondjam el, hogy bizonyos viselkedéseknek soha nem szabadna utat adni egy egészséges kapcsolatban. 

Tovább
süti beállítások módosítása