10 tulajdonság, amivel egy inspiráló vezető rendelkezik

2021. április 14. 07:30 - Life Advisor

the_great_leader.jpgAz emberek vezetése nem könnyű feladat. Ezer féle felelősség esik a válladra. A vezetőnek végül is uralkodnia kell a káoszon. Ők egy csoport motorjai. De mi határoz meg egy igazi vezetőt? Egyenes és büszke testtartás? Intelligencia? Acélos akarat és szilárd elszántság? Az igazság az, hogy különböző kihívások különböző tulajdonságokat igényelnek a vezetőktől. Ezért tehát akár napokat is eltölthetnénk azzal, hogy felsoroljuk az összes lehetséges tulajdonságot, amivel egy igazi vezetőnek rendelkeznie kell. A tökéletességnek nincs határa, így ebben a posztban inkább egy bizonyos meghatározott dologra fogunk koncentrálni méghozzá a vezető többiekhez való hozzáállására. 

Tovább
Szólj hozzá!

5 tipp, hogy megállítsd a negatív gondolkodást

2021. április 13. 07:30 - Life Advisor

negative_thinking.jpgAz emberek tele vannak összetett érzelmekkel, de pontosan ezek tesznek minket emberré. Jó és nehéz időket élünk át és továbbra is emelt fővel járunk. Az élet lényege a különböző dolgok megtapasztalása és emlékek létrehozása. A folyamatos változás és az új tapasztalatok azok, amelyek miatt fejlődünk és növekszünk. Azonban, amikor nehézséggel szembesülünk, nehéz lehet továbblépni. Ugyanez igaz arra a helyzetre is, amikor el vagyunk keseredve és elkezdjük túlgondolni a dolgokat. A legtöbben megtapasztaljuk ezeket a helyzeteket. Az egyik másodpercben nyugodt vagy, a következő másodpercben pedig minden egyes részlet miatt pánikba esel. Ez történik, amikor a negatív érzelmeid felszínre tőrnek. Hogyan lehet megakadályozni, hogy ez megtörténjen? Íme 5 tipp, amivel megállíthatod a negatív gondolkodást.

Tovább
Szólj hozzá!

Ebben téved a legtöbb ember, ha pozitivitásról van szó

2021. április 12. 07:30 - Life Advisor

positivation_other.jpgMi lenne, ha azt mondanám, hogy pozitívnak lenni óriási időpazarlás? Őrültség? Hidd el, nem az. Mégpedig azért nem mert az emberek 90%-a teljesen rosszul használja a pozitivitást. Teszik mindezt úgy, hogy akár a hitüket is elveszthetik sőt, alacsony fokú motivációt érhetnek csak el. De van egy módszer ennek kijavítására és garantálom, ha ha ily módon alkalmazod a pozitivitást, akkor az erőteljes motivációs forrás lehet, amely megerősíti az önbizalmad és büszke leszel magadra és az életedre.

Tovább
Szólj hozzá!

Ez a 8 dolog stresszt okozhat a nappaliban

2021. április 10. 07:30 - Life Advisor

living_room.jpgA nappali a legtöbbünk számára az otthonunk központi egysége. Érdemes tehát arra törekednünk, hogy a jólét oázisává váljon, ami viszont csak megfelelő berendezéssel érhető el. Nem feltétlenül kell lakberendezőt fogadnunk, hogy mindezt megvalósítsuk, hiszen már egészen apró dolgokkal és változtatásokkal sokat tehetünk a harmónia eléréséért. Cecille Ahrens terapeuta szerint van 8 olyan dolog a nappalinkban, amelyek jelenléte stresszt okozhat az életünkben. A terapeuta azt is elmagyarázza, hogy az otthoni környezet hogyan kapcsolódik az általános mentális egészségünkhöz.

Tovább
7 komment

Hány órát alszik Jeff Bezos és mikor tart megbeszéléseket?

2021. április 09. 07:30 - Life Advisor

jeff_bezos_sleep.jpgTapasztaltad már, hogy a szoros ütemtervek, a sok feladat vagy épp a nagy elvárások és óriási ötletek miatt nem alszol eleget? Bár tudjuk, hogy a regenerációs fázis mennyire fontos a testünk és az elménk számára, az alvást gyakran elhanyagoljuk. Azt gondoljuk, hogy a kevesebb alvással több időnk jut arra, hogy elérjünk és megtegyünk bármit, amit elhatároztunk. Ez viszont tévedés. Jeff Bezos is tisztában van ezzel, ahogy arról a CNBC-nek is beszélt. Szó esett többek között arról is, hogy hány órát alszik és mikor tartja a legfontosabb megbeszéléseket a nap folyamán.

Tovább
2 komment

[Life Advisor Q&A] - A feleségem be akarja osztani a szexet. Kudarcot érzek.

2021. április 08. 07:30 - Life Advisor

schedule_sex.jpg"Egyenesen a lényegre térek. A feleségemet és engem teljesen eláraszt a munka és a gyerekek, így nincs sok időnk szexre. Ennek kiküszöbölésére a feleségem azzal az ötlettel állt elő, hogy osszuk be a szexuális együttléteket és szó szerint ütemezzük be a szexet a közös Google naptárunkba. Emiatt úgy érzem, hogy alapvető kudarcot vallottunk valamiben. Szerinted?" Zoli (35) levele minket is meglepett kicsit, hiszen elsőre szokatlan ötletnek tűnhet naptárba előre beírni, hogy mikor fogunk legközelebb szexelni a párunkkal. Tényleg ennyire felgyorsult a világ? Lehet egy pár ennyire elfoglalt? Vagy Zoli felesége egy eszméletlen jó ötlettel állt elő?

Tovább
63 komment

5 új szokás a növekedési gondolkodásmód elsajátításához

2021. április 07. 11:13 - Life Advisor

grow_thinking_1.jpgA gyerekek nevelése során gyakran tanítjuk őket arra, hogy a kitartás sikerhez vezet. Csinálják csak! De mit tanítunk nekik az intelligenciáról és a tanulási képességükről? Amikor a gyerekek azt hiszik, hogy előre meghatározott készségekkel és képességekkel rendelkeznek vagy épp olyan rögzített intelligenciával születtek, amelyet nem tudnak megváltoztatni, akkor nagyobb valószínűséggel kerülik el a kihívást jelentő tantárgyakat és mesterséges korlátokat hoznak létre, amelyek hatással lesznek a felnőtt életükre is. Dr. Carol S. Dweck pszichológus és kutató két általános készséget különböztet meg. A rögzített gondolkodásmódot és a növekedési gondolkodást. 

Tovább
Szólj hozzá!

5 ok, amiért a 90 napos ciklusok garantálják a sikert

2021. április 06. 13:49 - Life Advisor

90_day_period.pngHa megfigyeled a sikeres embereket, akkor megláthatod, hogy sokkal több dolgot csinálnak, mint mások.  Annak ellenére, hogy ugyanazt a levegőt használják fel, ugyanúgy 24 órából áll nekik egy nap, előrébb jutnak az életben. Vannak, akik szerint ez szerencse, míg mások azt mondják, hogy a sikeres emberek egyfajta különleges képességgel születtek. A sikeres emberek közül viszont csupán csak néhányan rendelkeznek kivételes képességgel, a többiek inkább a hozzáállásuknak köszönhetik a sikereket. A sikeres emberek közül sokan 90 napos ciklusokat használnak arra, hogy többet érjenek el, mint amire mások képesek. Így tehát azok az átlagemberek, akik nem ismerik a 90 napos ciklusokat a legjobb esetben is csak közepes eredményekre számíthatnak. Íme 5 olyan ok, amiért a 90 napos ciklusok garantálják a sikereket.

Tovább
Szólj hozzá!

Önfejlesztési tippek a menedzsment atyjától

2021. április 03. 15:34 - Life Advisor

peter_drucker.jpgAz önfejlesztés azt jelenti, hogy javítanod kell az erősségeiden és megtalálnod a módját, hogy a gyengeségeid minimalizáld. Nemrég belefutottam Peter Drucker tanításaiba, akit sokan a modern üzleti menedzsment atyjának tartanak. Peter Drucker 39 könyvet írt élete során és számtalan esszét és ismeretterjesztő filmet készített a vállalatvezetésről. Íme a legfontosabb tanácsok, amelyeket te is megtanulhatsz Peter Druckertől, ha önfejlesztésről van szó.

Tovább
Szólj hozzá!

Elmemosás - Hülyén hangzik, de szükséged van rá

2021. március 30. 11:17 - Life Advisor

mindwash.jpgA siker rabja vagyok, de a sikerrel kapcsolatos definícióm eltér másokétól. A kívánt cél helyett, a definícióm az, hogy következetesen olyan döntéseket hozok, amely hosszan tartó örömöt és értelmet nyújtanak az életemnek és mások életének is. Izgalmat és jelentőséget találni a pillanatainkban, ezt követem. Tegnap este esett és amikor ma reggel sétálni indultam, belélegeztem a ropogós, tiszta levegőt és megtisztulást tapasztaltam.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása