Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

5 hatékony módszer a mentális felfrissüléshez

2020. szeptember 17. 09:09 - Life Advisor

out_of_work.jpgA Gettysburg College által végzett tanulmány megállapította, hogy életünk egyharmadát munkával töltjük. Egy ember átlagosan 90.000 órát tölt munkában élete során. Ez rengeteg idő, amikor távol vagyunk a családtól és mialatt rengeteg fizikai és mentális megterhelésnek vagyunk kitéve. A folyamatos munka, a túlórák sajnos sok esetben elsőbbséget élveznek a családdal szemben és még mielőtt észrevennénk, termelékenységünk, kreativitásunk, mentális és fizikai egészségünk is hanyatlásnak indul. De miért?

Tovább
Szólj hozzá!

Macskás szelfi randi oldalra? Inkább ne!

2020. szeptember 16. 15:26 - Life Advisor

man_with_cat.PNGAki valaha járt randioldalon tudja, mennyire fontos egy jó profilkép, hiszen ez alkotja az első benyomást és határozza meg, hogy szimpatikus-e nekünk az illető vagy sem. Különböző felmérések szerint az emberek 43%-ka azt állítja, hogy egy fotó alapján képes megérezni a másik ember személyiségét. Magyarországon is rendkívül sokféle randioldal létezik, de itthon is a Tinder vezeti a társkereső alkalmazások listáját. Több millió felhasználójával bizony kérdések elé állít minket. Hogyan lóghatunk ki ennyi ember közül? Milyen képet töltsünk fel és milyet ne?

Tovább
3 komment

Magabiztosság és gyors lendület. Így építsd fel okosan!

2020. szeptember 14. 18:20 - Life Advisor

build_confidence.jpg"Nem állok készen." Az egyik legveszélyesebb mondat, ha épp valami óriásit akarsz elérni az üzleti vagy magánéletedben. Sokszor megfordul ez a fejünkben. A magabiztosság a cselekvésünk mellékterméke a siker felé vezető úton. Szerencsére nem kell megvárnod, amíg eléred a célod, anélkül is magabiztosnak érezheted magad abban, amit csinálsz. A magabiztosság gyors megteremtésének 3 módszerét szeretném veled megosztani. Ezek akkor is működnek, ha már egy ideje dolgozol az álmaidon, céljaidon. Megfogod látni, hogy hatalmas lendületet vehetsz a céljaid irányába, ha alkalmazod őket.

Tovább
Szólj hozzá!

4 dolog, amiről ne feledkezz meg, ha vállalkozást építesz

2020. szeptember 10. 10:54 - Life Advisor

more_in_life_just_business.jpgNem kell messzire menni ahhoz, hogy belefussunk egy blogbejegyzésbe, cikkbe vagy videóba, ami arról szól, hogy mire van szükség egy vállalkozás felépítéséhez. A tanácsok egészen a "építsd a céged kiegyensúlyozottan" -tól a "csináld, amíg nem sikerül" -ig terjednek. Napi több, mint 4,5 milliárd internet-felhasználóval izgalmas időszakot élnek meg a vállalkozók és azok, akik nem hagyományos eszközökkel szeretnének bevételt termelni. Mivel több millió ember veszítette el a munkáját különböző körülmények miatt, a nem éppen hagyományos lehetőségek - például a vállalkozóvá válás - még vonzóbbá vált.

Tovább
Szólj hozzá!

Távmunka&Távoktatás : 5 tipp, hogy mindkettő jól működjön

2020. szeptember 09. 07:30 - Life Advisor

remote_work_tipps.jpgValószínűleg az egyik legnagyobb változás az elmúlt évhez képes a távoktatásra és a távmunkára való átállás. Mindkettőnek vannak előnyei, például nem kell mindennap ingázni, egész nap a saját, hangulatos otthonunkban lehetünk. Idő és energiamegtakarítás szempontjából megkönnyíti az életünket a jelen helyzet. Ha tanuló vagy, akkor nem kell állandóan a tankönyveket cipelned, amikor az egyetemre mész. A távoktatás a pozitív tulajdonságai ellenére sokak számára nagy kihívásokat is tartogat egyben.
Az egyetemen vagy az irodában van egy ütemtervünk, amihez ragaszkodnunk kell. Van egy tanár vagy egy főnök, aki feladatokat ad nekünk és ellenőrzi azokat és persze a teljesítményünket is. A jelen helyzetben viszont a saját főnökeink és a saját tanáraink vagyunk. Nekünk kell kitalálnunk a tervet és önállóan nyomon követni a feladatainkat.
Tehát hogyan lehetünk sikeresek a távmunkában vagy távoktatásban? Hogyan lehet kihozni belőle a legtöbbet anélkül, hogy belefulladnánk a halogatás óceánjába? Íme 5 tipp, ami pontosan ebben fog segíteni.

Tovább
5 komment

6 lecke a hajléktalanból lett dollármilliárdostól

2020. szeptember 08. 11:37 - Life Advisor

john_paul_dejoria.jpgA kihívást jelentő élettapasztalatok hozzájárultak a világ legbefolyásosabb és legsikeresebb embereinek kialakításához, ami alól John Paul DeJoria sem kivétel. 1944-ben született, szülei két éves korában váltak el. Kilencéves korától kezdve többek között újságokat árult, hogy talpon tartsa a családját. Sajnos ez azonban nem volt elég, testvérével együtt nevelőszülőkhöz került. John Paul DeJoria hozzáállása rengeteget segített a nehézségek leküzdésében. Mindig úgy tekintett ugyanis rájuk, mint a kemény munka lehetősége. Amikor nem volt étel az asztalon, újságot árult. Amikor nem volt pénze a főiskolára, enciklopédiákat adott el. Másra nem támaszkodhatott. Azt mondta, hogyha arra számítunk, hogy az ingyenes ebéd eljön, soha nem fogunk eljutni sehova. Nekünk kell lépéseket tenni, ha változtatni akarunk.

Tovább
17 komment

Te is aggódsz, hogy az emberek szeretnek-e? Ne tedd!

2020. szeptember 07. 14:51 - Life Advisor

people_like_you.jpgAlapjáraton nincs probléma azzal, ha azt akarjuk, hogy az emberek kedveljenek minket. Valójában ezt mindenki szeretné elérni. A probléma akkor kezdődik, amikor ez az igény elengedhetetlenné kezd válni. Az életünk alakulását nem szabad, hogy bármilyen mások általi jóváhagyás diktálja és azt sem hagyhatod, hogy mások rólad alkotott véleménye befolyásoljon. Ha te is úgy érzed, hogy aggódsz amiatt, hogy az emberek szeretnek-e vagy sem, akkor íme néhány tipp, amivel ettől megszabadulhatsz és inkább a saját életedre és jövődre fókuszálhatsz.

Tovább
1 komment

Padlón vagy? Hogyan kell jól újrakezdeni?

2020. szeptember 06. 11:42 - Life Advisor

reinvention_more.pngMindenki szereti az újrakezdéssel kapcsolatos történeteket, de maga az újrakezdés kicsit trükkös dolog. Gyakran óriási lendülettel csapunk bele valami egészen újra és nagyon sokáig a lelkesedés és a szenvedély hajt minket. Mi történik viszont akkor, amikor ezt az új dolgot egyszer csak meg kell szüntetned és abba kell hagynod. A leggyakoribb dolog, hogy ilyenkor eltemet minket a kudarc és nem vesszük észre a tanulási lehetőségeket. Ezek lennének ugyanis az újrakezdés katalizátorai. Tudom, kissé túlzott ez a kijelentés és nagyrészt félre is értik mindezt. Úgy tűnhet ugyanis, hogy az elvárásunk az, hogyha bekövetkezik a szerencsétlenség, akkor varázslatosan előbukkan valami új. Én viszont nem ismerek olyan esetet, amikor az újrakezdés könnyű és azonnali volt.

Tovább
Szólj hozzá!

Itt egy reggeli rutin, amely megállíthatatlanná tesz

2020. szeptember 02. 11:18 - Life Advisor

ultimat_morning_ritual.jpgKelj fel, moss fogat, öltözz fel, egyél reggelit, kezdj el dolgozni. Nap, mint nap. Hogyan is kezdjük a napunkat? A szokások rabjaiként és ennek következtében bizony hamar belekerülhetünk egy-két csapdába, amelyek valójában nem biztos, hogy rosszak, de nem engedik meg, hogy megéljük a magunk teljességét. Ha valami olyat keresel, amivel mindezen változtathatsz és már a reggeled óriási előnnyel indíthatod, akkor ne keress tovább. A reggeli rutin nem egy gyorsan összecsapható cselekvéssorozat. A reggeli rutin egy figyelemre méltó élmény, amely nagyszerű napot eredményez. Tehát milyen szokásokat kezdhetsz el a reggeli rutinod során? Íme pár dolog, amit érdemes fontolóra venned.

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan találj több értelmet az életedben?

2020. augusztus 31. 15:45 - Life Advisor

mental_health_plan.jpgAkár felismered, akár nem, az agyad most is egy térképet használ. Erőteljes, de általában rejtett mentális térképek vezetik a tetteidet bármikor, amikor döntést hozol, kihívással szembesülsz vagy célokat tűzöl ki magadnak. Ez a mentális térkép segít neked a legjobb lehetőségek felkutatásában, a legértékesebb erőforrások megtalálásában és a legjobb útvonal megtervezésében a céljaid és álmaid felé. De nem minden mentális térkép egyforma. Ha például a tiédről hiányoznak a jelzést nyújtó vonalak, akkor hiányos, pontatlan és félrevezető dolgokat tapasztalhatsz meg. Ezek a jelzést nyújtó vonalak a karrierépítés, az új vállalkozás, a gyereked nevelése, a jobb egészség stb.stb. Ha jelenleg kevésbé tartod értelmesnek a munkád, nem tudod megoldani a problémáid vagy kevésbé éred el a céljaid, akkor valószínűleg eljött az ideje, hogy te is újra rajzold a mentális térképed.

Tovább
Szólj hozzá!