Az 5 szeretetnyelv nem is számít annyira, mint gondolod

2022. június 27. 07:30 - Life Advisor

szeretetnyelv.jpgAz első randik során mindig felmerül néhány kérdés : Hol születtél? Mit dolgozol? Mit csinálsz a szabadidődben? De nem egyszer lepődtem meg, amikor azt a kérdést kaptam meg, hogy mi a szeretetnyelvem? Azok számára, akik nem ismerik az öt szeretetnyelvet, amit Gary Chapman párkapcsolati szakértő alkotott meg felvázolva azt az 5 módot, ahogyan szerinte az emberek kimutatják a szeretetüket. Ennek részleteiről egyébként ebben a posztunkban írtunk korábban. Ha ismered a párod szeretetnyelvét, ő pedig a tiédet, akkor elméletileg egészségesebb és harmonikusabb kapcsolatot érhettek el.

Tovább

Rossz kapcsolatod van önmagaddal? 5 jel, amiből kiderül

2022. június 26. 07:30 - Life Advisor

onbantalmazas.jpgGondolj magadra úgy, mintha egy külső szemlélő lennél. Például mély barátságként, ahol két fél (vagy több) egy közös küldetésen dolgozik. A másik személy tehát a barátod. Ő nem te vagy. Mindez azt jelenti, hogy kommunikációra van szükség köztetek. Tárgyalni kell, vigyázni egymásra és tisztelettel bánni egymással. Egye fene, időnként még szórakoznotok is kell. Ami pedig a legfontosabb, hogy egymás érdekeit kell szem előtt és a szívetekben is tartanotok. Összességében azonban külön vagytok. Különböző személyiségek, különböző entitások. Barátok és partnerek vagytok az életért. Szó szerint. 

Tovább

8 egyszerű szabály a sikerhez

2022. június 25. 07:30 - Life Advisor

siker_szabalyok.jpg"Az élet legtöbb kudarca olyan embereket érintett, akik nem vették észre, milyen közel álltak a sikerhez, amikor feladták." Thomas Edison egyik leginspirálóbb idézete, amit valaha olvastam. Lényegében a kitartás fontosságáról szól és arról, hogy mennyire hiábavaló a feladás. Ez ugyanis az egyik leggyakoribb és legbénítóbb hiba a siker felé vezető úton. Feladjuk a céljainkat azért, mert úgy érezzük, hogy túl messze vagyunk tőle vagy mert olyan gondolatokat ültettek el a fejünkben, mint például: "Ezt nem lehet megcsinálni." Nem mondom azt, hogy a kudarc nem opció. Realista vagyok, ugyanakkor nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a kudarc mindenképp meg kell, hogy jelenjen az életünkben. Ebben a posztban 8 olyan szabályt mutatok be nektek, amelyek segítenek abban, hogy sikeresek legyetek. 

Tovább

9 módszer, amellyel bárki azonnal vonzóbb lehet

2022. június 24. 07:30 - Life Advisor

vonzo.jpgEgy ilyen címmel bizonyára azt gondolnád, hogy kizárólag arról fogok írni, hogy mennyire fontos megélni az érzéseid, önszereteted, személyiségfejlődésed és általánosságban megélni az életed. Azaz olyan dolgokat remélhetsz, amelyek belülről kifelé fognak majd ragyogni. Tény, hogy ezek mind fontos dolgok, de van még egy szempont, amit figyelembe kell venni: szexinek, szépnek és otthonosnak kell érezned magad a saját testedben. Szóval ebben a posztban inkább a felületes, külsős dolgokról lesz szó. 

Tovább

4 lépés a harag kezeléséhez

2022. június 23. 07:30 - Life Advisor

harag_kezeles.jpgMindenkinek megvannak a maga kis furcsaságai. Olyan dolgok, amelyek ingerültté, frusztrálttá vagy egyenesen dühössé tesznek minket. Valószínűleg te is feltudsz sorolni ilyeneket, kezdve a rendetlenségtől a várakozásig. Lehet, hogy nem bírsz elviselni egy adott szót vagy kifejezést vagy lehetetlennek tartod, zajos környezetben dolgozni. Ezekkel a kiváltó okokkal az a helyzet, hogy mielőtt észrevennéd, már el is vesztetted az önuralmadat valami miatt, ami a dolgok rendszerében nem igazán számít. Ebben a posztban 4 olyan lépést mutatunk be, amit te is megtehetsz, hogy a haragod kiváltó okait jobban kezeld a jövőben.

Tovább

4 ok, amiért a ragaszkodás elriasztja a párod

2022. június 22. 07:30 - Life Advisor

ragaszkodas_kapcsolat.jpgSzerinted mi a leggyakoribb oka annak, ha egy kapcsolatnak vége szakad? Az éjszakai horkolás? Az orrpiszkálás? A féltékenység? Meglepő, de az Evolutionary Psychology-ban megjelent tanulmány szerint a kapcsolatok megszakadásának két legfőbb oka a túlzott ragaszkodás és az ebből fakadó személyes tér hiánya. A legtöbben elkövetjük ezt a hibát főleg egy új kapcsolatban. Könnyen elragad minket az izgalom és minden pillanatot a párunkkal akarunk tölteni. A "túl sok" viszont a valóságban tényleg túl sok. A kapcsolat előrehaladtával a ragaszkodás problémákat eredményezhet. Íme 4 ok, hogy miért.

Tovább

Ez nem egy Disney mese. Senki sem fog megmenteni!

2022. június 20. 07:30 - Life Advisor

disney.jpgValamennyire mindannyian hipnotizálva vagyunk. A filmek, könyvek és történetek által, amelyeket gyerekként hallottunk. Mindezek a történetek nagyszerű ihletforrást jelenthetnek, de ahogy felnővünk, kezdjük felismerni, hogy a valóság nem feltétlen ugyanaz, mint amit ott megismertünk. Ha az élet nem megy jól, a célok nem valósulnak meg, nem tudsz legyőzni egy rossz szokást vagy ha úgy érzed, hogy elakadtál az életben, akkor nem jön ki a dzsinn a lámpásból, hogy megmentsen téged.

Tovább

Június a Pride hónapja! Íme, amit tudnod kell

2022. június 03. 11:18 - Life Advisor

pride_month.jpgJúnius a Pride hónapa, amikor a világ LMBTQ közösségei összegyűlnek és ünneplik a szabadságot és azt, hogy önmaguk lehessenek. A Pride összejövetelek a kisebbségi csoportok fáradtságot történetében gyökereznek, akik évtizedek óta küzdenek azért, hogy legyőzzék az előítéleteket és hogy mindenki elfogadja őket olyannak, amilyenek. Az 1969. júniusi Stonewall-lázadás miatt választották az akkori szervezők júniust a Pride hónapjának.

Tovább

12 kérdés, amely drasztikusan javíthatja a párkapcsolatod

2022. május 30. 11:11 - Life Advisor

12_kerdes_parkapcsolat_javitas.jpgAmikor az emberek túljutnak a kapcsolat korai romantikus szakaszán, egészségtelen mértékben kezdenek el robotpilótaként üzemelni. Röviden: az emberek abbahagyják a minőségi odafigyelést. Nem csak a partnerükkel szemben, de azzal is, hogy ők maguk hogyan jelennek meg a kapcsolatban. Szerencsére, ha ismered a megfelelő kérdéseket, a kapcsolatod drasztikus javulásnak indulhat. Ebben a posztban 12 olyan önreflektív kérdést gyűjtöttünk össze, amelyeket, ha őszintén felteszel magadnak, néhány nap alatt javíthatsz a kapcsolatodon.

Tovább

Félmeztelen profilkép a Tinderen? Nem biztos, hogy jó ötlet

2022. május 25. 10:19 - Life Advisor

tinder_body.jpgÖrök fejtörést jelent, hogy milyen dolgokat osszunk meg magunkról a társkereső profilunkban. Mindenki szeretne érdekesnek tűnni, de ezzel egyidőben nem szeretünk minden információt egyből megosztani idegenekkel. Lehet, hogy kiírod egy-két óriási eredményed, teljesítményed, mert azt gondolod, ezzel jó benyomást keltesz, de mi van, ha ez úgy hangzik, mintha csak dicsekednél velük? Sok cikkben olvashatjuk, hogy érdemes megemlítenünk, hogy jó humorérzékkel rendelkezünk, de ez sem feltétlen jelent jót. 

Tovább
süti beállítások módosítása