Emlékezz erre a 4 alapelvre a házasságban

2023. szeptember 26. 07:30 - Life Advisor

alapelvek_hazasag.pngA házasság, egy olyan egység, amely különféle érzelmeket vált ki, egyszerre hívja elő a menekülés és az ölelés vágyát. Függetlenül attól, hogy milyen körülmények vezettek ehhez a döntéshez, elengedhetetlen, hogy fenntartsd azokat a személyes alapelveket, amelyek tagadhatatlanul gazdagítják az életedet. Gyakran a jelenlegi környezete egyedisége ronthatja ítélőképességünket, tévútra vezethet minket, hasonlóan ahhoz a jelenséghez, amelyet a pszichológia "sötét hatásként" ír le. 

Tovább

6 jel, hogy te lehetsz a probléma a kapcsolatodban

2023. szeptember 25. 07:30 - Life Advisor

problema_en_kapcsolatban.pngMindannyian randiztunk már olyan emberrel aki bántó volt, nem volt jó számunkra, de néha nem ők a probléma, hanem mi magunk. Szóval ássuk mélyebbre egy kicsit, honnan is tudhatjuk, ha tényleg mi vagyunk a probléma. A jó hír mindenesetre az, hogy ha jobban tudatában vagyunk az okoknak, akkor megtudhatjuk, hogyan dolgozhatunk azon, hogy fejlődjünk és jobbak legyünk.

Tovább

Így teremthetsz egyensúlyt a karrier és a házasság között

2023. szeptember 20. 07:30 - Life Advisor

csaladi_harmonia.pngKüzdesz azzal, hogy egyensúlyt teremts a karriered és a házasságod között? Sokan küzdenek azzal, hogy életüknek ezt a két létfontosságú részét megfelelően egyensúlyba hozzák. Azonban mindkét területen lehetünk sikeresek a megfelelő taktikával és gondolkodásmóddal. Ebben a posztban tíz gyakorlati tippet mutatok be a házasság és a karrier egyensúlyozásához. 

Tovább

7 csodálatos dolog, ha elkezded jobban szeretni magad

2023. szeptember 18. 07:30 - Life Advisor

onszeretet_csoda_valtozas.pngAz önszeretet egy folyamatos, tudatos választás. Igenis el kell jutnunk arra a pontra az életünkben, amikor meghozzuk azt a folyamatos és tudatos döntést, miszerint szeretjük önmagunkat és mindezt beépítjük az életünkbe. Itt a Life Advisoron is már több alkalommal szóba került az önszeretet kérdése, fontossága, előnyei. Ebben a posztban sem lesz ez másképp, hiszen egy olyan témáról van szó, amelyet érdemes újra és újra feleleveníteni, nekem pedig emlékeztetni egy újabb csapat embert és olvasót arra, hogy mennyire fontos is valójában az önszeretet. Ebben a posztban most hét olyan csodálatos dolgot mutatok be nektek, amelyet én magam is megtapasztaltam, amint elkezdtem jobban szeretni önmagam. Hidd el, ezek a dolgok veled is megtörténhetnek.

Tovább

Az emberek belső csatákat vívnak, amelyekről semmit nem tudunk

2023. szeptember 15. 07:30 - Life Advisor

harcok_belul_ember.pngHihetetlen hetem volt. Olyan dolgok történtek, amelyeket a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. Az utóbbi időben szóhoz sem jutottam, annyira váratlanul ért minden. Olyan volt, mintha az életem napról napra szürreálisabbá válna. Az egyik pillanatban jól éreztem magam, aztán a következőben a szemem könnybe lábadt és a gombóc a torkomban újra visszatért. Egész nyáron az érzelmek hullámvasútján ültem, és úgy tűnik, hogy mindez egyre intenzívebbé válik. Mindezek a meglepetések és az életet megváltoztató események azonban megtanítottak valamire.

Tovább

Az önszeretet varázsa a kapcsolatokban

2023. szeptember 14. 07:30 - Life Advisor

onszeretet_hatasa_kapcsolat.pngA mindennapi élet nyüzsgésében gyakran azon kapjuk magunkat, hogy a másokkal való kapcsolatainkat helyezzük előtérbe. Miközben elengedhetetlen, hogy ápoljuk ezeket a kapcsolatokat, nem szabad megfeledkeznünk a legfontosabb kapcsolatról, arról, amit saját magunkkal tartunk fenn. Az önszeretet képezi jólétünk alapját és amikor ápoljuk, előkészítjük az utat a másokkal való erősebb, egészségesebb kapcsolatok felé. Ebben a posztban feltárjuk az önszeretet erejét és szerepet kapcsolataink megerősítésében. 

Tovább

Nyitott szívvel élsz?

2023. szeptember 13. 07:30 - Life Advisor

nyitott_szivvel_elni.pngRengeteg emberen látom a mindennapok során azt a problémát, amit a legvadabb elképzelésük sem tartalmaz vagy, amit épp tagadnak : be van zárva a szívük. A dolgok nem mozdulnak előre az életedben, ha emberként teljesen el vagy szigetelődve. A fejlődésed satufékkel áll meg, amikor érzelmileg is megállsz. Mindannyian vágyunk arra, hogy empátiát, hálát, együttérzést és örömöt tápláljunk létezésünk minden pillanatában. Merülj el mélyen magadba és tapasztald meg az igazi lényedet!

Tovább

4 egyedi stratégia, hogy megszabadulj a kudarcoktól

2023. szeptember 11. 07:30 - Life Advisor

hiba_megszabadulas.pngAz emberek azt gondolják, hogy soha nem vallok kudarcot, mert vezetem a Life Advisort, coaching üléseket tartok és sok mindent tudok a sikerről, boldogságról és a tudatos életről, de emberi lény vagyok, és amit az emberek gondolnak, az nem igaz. Több dologban kudarcot vallok, mint gondolnád, sőt sokkal többet, mint amennyit szeretnék beismerni. Ugyanúgy kudarcot vallok egy s más dologban, mint te és nagyon kellemetlen érzés ilyenkor nekem is, ugyanúgy mint neked vagy bárki másnak. Frusztráltnak és hibásnak érzem magam, igyekszem elkerülni, hogy agyaljak rajta, inkább elrejtem az érzéseimet, de mélyen legbelül tudom, hogy az ilyen negatív reakciók nem hasznosak. Ezért hát beismerem, mi történt, tanulok egy-két leckét a sikertelen tapasztalataimból, majd visszatérek és megpróbálom újra. Az utolsó rész a legfontosabb : újra megpróbálom.

Tovább

Így engedd el azokat a mintákat, amelyek nem szolgálnak téged

2023. szeptember 10. 07:30 - Life Advisor

nem_szolgalo_minta.pngEgy batárommal beszélgettem, akit nemrég bocsátottak el. Ez a megtapasztalás számtalan módon elsöprő volt számára, beleértve, hogy alkalmatlannak érezte magát ahhoz, hogy másik munkát találjon. Böngészi az álláshirdetéseket és olyan lehetőségeket lát az iparágában, amelyek megfelelőek lehetnek, de úgy dönt, hogy nem jelentkezik rájuk. Miért? Biztonságosabb, ha elutasítja saját magát, mielőtt másoknak lenne esélyük arra, hogy elutasítsák. 

Tovább

A szerelem és intimitás felfedezése egy nehéz helyzet után

2023. szeptember 08. 07:30 - Life Advisor

intimisas_ujraelesztese.pngAmikor egy komoly esemény beüt egy kapcsolatban, mély érzelmi sebeket hagyhat, megrendítve a szerelem és az intimitás alapjait, amelyek egykor összetartották a kapcsolatot. A fizikai viszonyokkal ellentétben, amelyek magukban foglalják a testi hűtlenséget, a szívügyek érzelmi hűtlenséggel járnak, amikor az egyik partner mély érzelmi kapcsolatot alakít ki valaki mással. A szerelem és az intimitás újbóli felfedezése egy ilyen megpróbáltatás után kihívást jelent, de nem lehetetlen feladat. Nézzük meg, hogyan építhetjük fel újra a szerelmet és az intimitást.

Tovább
süti beállítások módosítása