Miért érdemes ismerned a pénzhez való viszonyod?

2021. május 10. 10:51 - Life Advisor

penz_tudat_gondolat.jpgMindannyian másképpen vagyunk bekötve. Szenvedélyeink, félelmeink és álmaink különbözőek. És amikor meghaljuk a pénz szót, mindannyiunknak egyedülálló gondolatai és érzelmei vannak. Amit újra és újra megtanultam és ugyanezt látom az ügyfeleknél is : a viselkedés kulcsfontosságú. Éppen ezért például az adósságokból való kijutás a viselkedésünk megváltoztatásán alapul. Nem a pénz a probléma, hanem az, amit nem tudsz magadról és emiatt nem tudod beazonosítani, hogy amit teszel, miért teszed és amit teszel, az miért is probléma. Ha jobban megismered magad, kiaknázhatod a saját elméd, gondolataid és az akaratod erejét. Tartós változásokat hajthatsz végre, hogy önmagad legjobb verziója legyél. Ha egész életünket úgy éljük le, hogy nem tanuljuk meg, mik a gyengeségeink, erősségeink, hogyan reagálunk bizonyos helyzetekre, akkor nem fogunk fejlődni. Sőt, valódi átalakulást a pénzügyi helyzetünkkel sem fog bekövetkezni.

Tovább
Szólj hozzá!

7 tipp a bizonytalanság kezeléséhez

2021. május 09. 16:16 - Life Advisor

bizonytalansag_tippek.jpgAz elmúlt időszak megtanította nekünk (azt is), hogy a bizonytalanság rettenetes dolog. Bár láthatjuk a fényt az alagút végén, eltarthat egy ideig, amíg teljesen lerázzuk magunkról a COVID okozta traumákat. A bizonytalanság elárasztotta a mindennapjainkat, beleértve, hogy nem tudjuk, mikor kerül veszélybe az egészségünk és a biztonságunk, hogy nem értjük a különböző országok általi korlátozásokat vagy egyszerűen nem tudjuk, hogy a mindennapi életünk mikor normalizálódik végre. Mindezeket nehéz volt lenyelni. Azonban nem a koronavírus az egyetlen alkalom az életünkben, amikor bizonytalansággal kell szembenéznünk. 2020 azért volt egyedülálló, mert bizonytalanság sújtotta az egész életünket és mindenkit érintett. Jellemzően a bizonytalanság különböző embereket ér el, különböző időpontokban. Íme 7 tipp a bizonytalanság kezeléséhez.

Tovább
Szólj hozzá!

Íme a legnépszerűbb férfi a Tinderen. Mi a titka?

2021. május 08. 13:39 - Life Advisor

maurice_saunders_tinder_ferfi.jpgMaurice Saundersnek olyan tökéletes mosolya van, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva. Mindez pedig egyfajta stratégia is részéről a Tinderen való ismerkedéshez. Maurice az egyik legnépszerűbb férfi a Tinderen, az alkalmazás algoritmusa szerint a profilját 99%-ban jobbra húzzák a felhasználók, vagyis ahogy Tinder nyelven mondják "matchelnének" vele, szimpatikusnak találják. Saunders két éve költözött Atlantába, tanácsadással foglalkozik, ami sok utazással jár, de a járvány miatt megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzon a városában élő nőknek. Sajnos olyan információt a poszt írását megelőzve nem találtunk, hogy Magyarországon ki szerepelne a Tinder élén, viszont ennek a posztnak nem is ez a lényege, hanem sokkal inkább az, hogy Maurice Saunders szerint mik azok a dolgok, amelyek sikeressé tesznek egy Tinder profilt. Lehet, hogy némely tipp sablonosnak tűnhet számotokra, de ezek tényleg bizonyítottan működnek és bár, ahogy írtuk egy amerikai férfiről van szó, valószínűleg magyarországi viszonylatban is megállják a helyüket.

Tovább
14 komment

3 dolog, amit self-made milliomosok nem csinálnak a pénzükkel

2021. május 07. 09:51 - Life Advisor

self-made_milliomos.jpgThomas J. Stanley a "Milliomos agy" című könyvének írása közben különböző kutatásokat végzett és valami szokatlan dolgot talált. Több, mint 500 milliomost kérdezett meg a szokásaikról. Közülük sokan azt mondták neki, hogy ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, nem pazarló életet élnek, sőt inkább takarékoskodnak. Ahelyett, hogy luxuscikkekre költenék a pénzüket, inkább befektetéseket keresnek, amelyek folyamatosan növelik a vagyonukat. A szerző azt is megállapította, hogy a milliomosok többsége nem örökölte a vagyonát, ugyanis a megkérdezettek 80%-ka saját maga teremtette meg azt. Thomas J. Stanley könyvében leírja, hogy milyen szokásokat kerülnek el a self-made milliomosok.

Tovább
12 komment

Segítő és abszolút no-go kérdések az első randihoz

2021. május 06. 10:19 - Life Advisor

randi_kerdes.jpgRandizni igenis megéri azonban nem mindegy, hogy hogyan is telik például a legelső randink. Néhány srác egész egyszerűen megugorja ezt a feladatot. Zökkenőmentesen navigálnak a beszélgetésekben és egyik témáról haladnak a másikra miközben megismerik a partnerüket. Aztán ott vannak a többiek, akiknek szüksége lehet egy kis segítségre az első randin, amikor a partnerünkkel való hosszan tartó csend fülsüketítővé válik. Néha a beszélgetés természetes módon nem halad előre és ez így van rendjén. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem jöttök be egymásnak vagy hogy a randi időpontja nem megfelelő. Valószínűleg arról van szó, hogy mindketten kissé idegesek vagytok és segítségre van szükségetek, hogy a megfelelő kérdéseket tegyétek fel egymásnak. Ha az első randin kényszerhelyzetbe kerülsz és nem vagy biztos benne, hogy mit is mondj, most bemutatunk 24 kérdést, amelyek remélhetőleg újra elindítják a kettőtök közötti beszélgetést. Nem olyan kérdéseket mutatunk, amelyeket már több milliószor hallottál, mint például : mit dolgozol? Ideális és működő kérdéseket mutatunk,, amelyekkel valóban megismerheted a partnered. Ezenkívül pedig 3 bónusz kérdést is megmutatunk arra vonatkozóan, hogy mit NEM szabad megkérdezned a randi partneredtől.

Tovább
15 komment

3 tipp, hogy jobban törődj magaddal és optimalizáld az életed

2021. május 05. 09:13 - Life Advisor

ongondoskodas_celok.jpgA boldogság titka abban rejlik, ahogyan éled az életed. Az emberek úgy gondolják a boldogságra, mint valami úti célra, amelyet akkor érnek el, amikor az életük tennivalóinak listáján szereplő 100 dolgot teljesítették. A boldogság gyakran pénzzel, anyagi javakkal vagy akár nagyszerű kapcsolatokkal társul. Míg ezek az elemek hozzájárulnak a boldogság megteremtéséhez, az igazi örömöt és kiteljesedést világosan és jobban magaddal törődve tapasztalhatod meg. Amikor minden nap optimalizálod az életed, a konzisztencia növekszik és megtapasztalhatod a fejlődés előnyeit. Nagy az esély arra, hogy sokat adsz magadból más embereknek, miközben elhanyagolod a saját magad jólétét. Fáradtnak és kiégettnek érzed magad, mert elsősorban nem magaddal foglalkozol. Háromféle módon törődhetsz jobban magaddal, optimalizálhatod az életed és megtapasztalhatod azt a valódi szabadságot, amely az egészséges szokások megteremtéséből és a személyes fejlődéssel kapcsolatos munkából fakad. Itt az ideje, hogy kezedbe vedd a saját boldogságod.

Tovább
Szólj hozzá!

Mentálisan erős vagy? 5 kérdés, ami segíthet eldönteni

2021. május 04. 09:59 - Life Advisor

mentalis_ero_teszt.jpgA mentális szívósság fejlesztése a legjobb fegyver a konstruktív, koncentrált és boldog élethez. Mindennapi kihívást jelentenek emberek és körülmények, amelyek azzal fenyegetnek, hogy lebuktatnak minket. Ide tartoznak a nehéz családi kapcsolatok, a kiábrándító romantikus kapcsolatok, a mérgező emberek környezete, az egészségügyi problémák, az egzisztenciális krízisek és szeretteink bánata. Ha ezen problémákat vagy valami mást az életben átéltél, akkor nem vagy egyedül. Mindenki, beleértve a föld legsikeresebb embereit is, kénytelenek extrém kihívásokkal megküzdeni.

Tovább
Szólj hozzá!

Így szerezz tartós lendületet a változáshoz

2021. május 03. 09:00 - Life Advisor

valtozas_tartosan.pngA változás általában nehéz, de amikor arra törekszünk, hogy gyorsan megváltoztassuk az életünket és tartóssá tegyük a változással járó élethelyzetet, akkor bizony vannak olyan konkrét cselekedetek, amelyeket megtehetünk, hogy növeljük a siker esélyét. Ami a leggyorsabban adja a legnagyobb lendületet, az a kis győzelmek megünneplése minden egyes lépésnél, amelyet a tartós változás felé teszel. Íme mit kell tenned.

Tovább
Szólj hozzá!

Magányos farkas - A szigma férfiak 14 jellemzője

2021. április 29. 07:30 - Life Advisor

szigma_ferfi.jpgVolt idő, amikor az alfa hím megnevezés elképesztő népszerűségnek örvendett. Minden féri alfa hím akart lenni és minden nő alfa hímre vágyott. Az alfa hím rendkívül vonzó, rögtön a társaság középpontjába kerülnek és könnyedén az ujjuk köré csavarják a nőket, ellenben nem a legideálisabb apa és férj jelöltek. Azonban tudni kell, hogy nem csak ez az egyfajta típus létezik. Beszélhetünk még például béta hímekről is, akik kedvesek, őszinték, ragaszkodók, remek csapatjátékosok. Aztán ott vannak még a gamma hímek, intelligensek, tehetségesek és gyakran nem az egyenes utat választják a céljaik eléréséhez. A delták közül sokan korábban az alfa kategóriába tartoztak, de a koruk és a kudarcok miatt ma már inkább deltaként jelennek meg. Ott vannak még az omega csoportba tartozók, akik általában érzelmileg labilisabbak, túlérzékenyek, álmodoznak és nem törődnek a valósággal. Ebben a posztban viszont az igazi magányos farkasokról, azaz a szigma férfiakról mutatunk be nektek 14 jellemző tulajdonságot.

Tovább
1 komment

3 szokás, amely téged is nagyobb teljesítményre kapcsol

2021. április 28. 08:57 - Life Advisor

szokas_nagy_teljesitmeny.jpgAz évek során sokan meg akarták fejteni azt a kódot, amely az magán vagy az üzleti életben rejlő lehetőségek valódi kiaknázását teszi lehetővé. Mindenki a siker "titkát" keresi. Az igazság az, hogy az életben való törekvéseink eredményei a mindennapi döntéseinknek köszönhetők. Úgy döntünk, hogy az Xboxal játszunk, valóságshowkat vagy Netflixet nézünk órákon át vagy pedig azokat a dolgokat választjuk, amelyek előre mozdítják az életünket. Választásunk van attól a pillanattól kezdve, hogy felébredünk. Ezért az időnk okos megválasztása a rejtvény legfontosabb eleme a siker szempontjából. A helyes választás lehetővé teszi, hogy teret adj a mindennapi szokások felépítésének, amelyek előre visznek mind magán, mind pedig üzleti életben. Íme 3 olyan szokás, ami téged is nagy teljesítményre kapcsol.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása