Hogyan élj milliomosként anélkül, hogy az lennél?

2022. január 20. 10:02 - Life Advisor

milliomos_elet.jpgNem kell messzire menned, hogy olyan embereket találj, akikről úgy tűnik, hogy fényűző életet élnek. Ha megnézed a közösségi médiát a jómódban élő emberek szinte természetesnek tűnnek. Bár ez nyilván nem minden esetben igaz, az ilyesfajta posztolások mind a fogyasztói társadalom részei. Valójában viszont a magyarok jelentős része azon kapja magát, hogy fizetéstől fizetésig él és nincs lehetőségük megfontolatlan pénzköltésre. Ha te is ezek közé tartozol, akkor bizonyára neked is nehéz lehet egy virágzó életszínvonalat megtapasztalni. Amikor régen én is ide tartoztam, tehát fizetéstől fizetésig éltem, ijesztő volt. Tudom jól, hogy néha túlköltekeztem. 

Tovább

8 csapda, amit kerülj el, amikor döntést hozol

2022. január 17. 07:30 - Life Advisor

dontes_csapdak.jpgSokan büszkék arra, hogy képesek zsigerből döntéseket hozni. Talán te is hallottad már, hogy a sikeres embereknek kiváló megérzéseik vannak. Ez a széleskörű kijelentés azonban, ne tévesszen meg. A megérzéseink ugyanis még a legsikeresebb embereket is beránthatják a rossz döntések körforgásába. Ebben a posztban 8 olyan csapdát mutatunk be nektek, amelyeket kerüljetek el, amikor döntést hoztok.

Tovább

6 egyszerű módszer az öngondoskodás gyakorlására 2022-ben

2022. január 14. 07:30 - Life Advisor

ongondoskodas.jpg2022-t írunk! Készen állsz? Vannak újévi fogadalmaid? Nincsenek? Rendben. Más emberek millióinak sincsenek. Ha lenne 100Ft-om minden hibás elhatározásom után, már nyugdíjba vonulhattam volna. Viszont van legalább egy kívánságlistád 2022-re? A legjobb dolog ebben az, hogy bármikor bővítheted. Az én kívánságlistám egyszerű: a magam és a szeretteim egészségével és boldogságával kezdődik. Ez viszont idén is elgondolkodtatott. Mi a boldogság? Mindenki számára más és valami személyes dolog. Íme egy univerzális kívánságlista. 

 

Tovább

Mit tegyél, ha úgy érzed lemaradtál valamiről az életedben?

2022. január 12. 07:30 - Life Advisor

lemaradt_elet.jpgAz egyik legnagyobb mítosz, amelynek a legtöbb ember megszállottja, hogy egy adott életkorig el kell érni bizonyos mérföldköveket. Előnyökkel járhat, ha összehasonlítod magad valaki olyannak, akik a saját területén kiemelkedő, te is ezen az területen szeretnél fejlődni, ezért megkapod a kellő inspirációt és motivációt. De, ami a másik oldalt illeti, amikor a közösségi médiában olyan nagyszerű életeket látsz, amelyek látszólag nagyon távol vannak tőled, érthető, ha jelentéktelennek érzed magad. De nem is kell az online világig elmennünk, elég, ha egy barátodról van szó, akiknek sokkal jobb állása, otthona és szilárd párkapcsolata van. Ha a barátod életét a sajátodhoz hasonlítod, miközben te nehezen indulsz a karrieredben, a szüleiddel élsz és már régóta egyedülálló vagy, akkor elkezded úgy érzeni, hogy lemaradtál valamiről. Amikor pedig így érzel, emlékezz a következőkre.

Tovább

5 dolog, amit idén másképp kellene csinálnod

2022. január 10. 07:30 - Life Advisor

new_year_new_me_1.jpgAz újév során legtöbbünknek vannak céljai és elhatározásai. Nem szeretnék senkit statisztikai adatokkal untatni, de a legtöbb újévi fogadalom már januárban elfog bukni. Rajtad áll, hogy ez az év életed legjobb éve lesz vagy éppen ugyanolyan, mint a többi. Az élet rövid, ez legtöbben tudjuk is. Azonban gyakran nem így éljük az életünket. Vannak céljaink és álmaink, amiket "későbbre" halasztunk, amik aztán teljesen feledésbe merülnek. Íme 5 dolog, amit másképp kell tenned idén, hogy gyökeresen megváltoztasd az életed.

Tovább

Sikeresen akarsz kommunikálni? Használd a kezed!

2021. december 16. 10:35 - Life Advisor

gesztus_kez.jpgVersenyhelyzetekben mindig keresünk valamit, amivel előnyt szerezhetünk a többiekkel szemben. Néha ezt a valamit görcsösen keressük annak érdekében, hogy a miénk legyen az a bizonyos előny. De mi van akkor, ha a sikerünk titka szó szerint a kezünkben van? Gyakran nem vagyunk tudatában a gesztusok hatásának. Ösztönösen érezzük, hogy azok, akik a kezüket használják a kommunikációjuk során, hatással vannak ránk. Nap mint nap látjuk, szinte mindenhol, a politikusoktól, a papokon keresztül az előadókig. Ami viszont nem mindenki számára világos, hogy hogyan is használjuk hatékonyan a saját kezünket, hogy növeljük a siker esélyét? Ebben a posztban erről lesz most szó. 

Tovább

Miért őrülnek meg az emberek, ha sikereket érsz el?

2021. november 30. 07:30 - Life Advisor

feltekenyseg_siker_miatt.jpgTagadhatatlan, hogy a siker különböző formákban és méretekben jelentkezik. Lehetsz sikeres anyagilag, párkapcsolatban, egészségben. Ha pedig valamelyik területen sikereket érsz el, tudhatod, hogy egyesek irigykednek rád, sőt lehet, hogy el akarják venni tőled, amit megszereztél, de megértheted ezeket az embereket. Bár tény, hogy zavaró lehet, hogy a számodra fontos emberek hirtelen féltékenyek lesznek rád, amikor sikeres leszel. Logikusan úgy gondolhatnád, hogy ezeknek az embereknek veled együtt kellene örülniük, de sajnos ez nem mindig van így és ez az élet rideg valósága. De miért? Miért neheztelnek az emberek a sikereidre?

Tovább

Hogyan engedd el a negatív érzelmeket és gondolatokat?

2021. november 28. 07:30 - Life Advisor

orditas_erzelem.jpgNeked is problémát okoz elengedni a negatív helyzeteket, történéseket, körülményeket, nehézséget, haragot? Úgy érzed, hogy nem tudod lerázni magadról a téged körülvevő negatív gondolatokat és érzéseket? Tudod, hogy el kell őket engedned, de fogalmad sincs róla, hogy hol kezdd vagy hogyan is tedd meg mindezt? A legjobb helyen vagy, mert ebben a posztban pont erről fogunk beszélni. Egy olyan hat lépésből álló folyamatot mutatunk be nektek, amely segít elengedni a nemkívánatos ötleteket, érzelmeket és segít megtalálni azokat, amelyek összhangba és harmóniában vannak a valódi éneddel. Ha minden jól megy, a poszt végére ráébredsz arra, hogy minden erő megvan benned ahhoz, hogy irányítsd és megváltoztasd a gondolataidat, az érzéseidet és a cselekedeteidet.

Tovább

5 tipp a félelem legyőzéséhez a sikereid érdekében

2021. november 27. 12:53 - Life Advisor

felelem_tippek.jpgA félelem és a siker általában nem járnak kéz a kézben. Ha megnézzük a sikeres embereket, nagyon magabiztosnak tűnnek és kevés hasonlóságot fedeznünk fel velük kapcsolatban, ha a saját életünket nézzük. Amikor elkezdődik ez a fajta összehasonlítás megjelenik az életünkben a félelem és kétségeket táplálunk. Életünk számos területére jellemző, hogy félünk. Néha az apró dolgok ijesztenek meg minket, mint a pókok, a zsúfolt terek, de ha sikeres életet szeretnénk élni, tudnunk kell, hogy ezeket az irracionális félelmeket bizony meg kell állítanunk. 

Tovább

Hogy veheted észre a kiégést és gyógyulhatsz ki belőle?

2021. november 18. 09:22 - Life Advisor

burnout_jelek.jpgA hosszan tartó munkahelyi stressz veszélybe sodorhatja a mentális és fizikai egészséged. "Feszült vagyok!" Hányszor mondtad már ezt? Valószínűleg veled is nem egyszer előfordult már. Ráadásul nem vagy egyedül. A stressz olyasmi, ami a legtöbbünkkel nagyon gyakran megtörténik az életünk során. Mindig lesznek olyan időszakok, amikor úgy érzed, hogy túl sok a tennivaló, túl sok határidőt kell betartanod, túl sok döntést kell meghoznod. Ilyenkor a stressz soha véget nem érőnek tűnik, ezért túlterhelt leszel, elveszted a motivációd és a kiégés jelenik majd meg az életedben.

Tovább
süti beállítások módosítása