Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Téged is visszatart az önbizalomhiány? 5 tipp, hogy ne így legyen.

2020. március 28. 12:18 - Life Advisor

self_esteem.jpgVolt valaha olyan ötleted, amelyet nagyszerűnek hittél aztán csak álltál egy helyben és figyelted, ahogy egy katasztrófa bontakozik ki belőle? Talán olyan hosszú ideig voltál kedves és elnéző valakivel, hogy már nem tudod irányítani a helyzetet, annak ellenére, hogy szorongást okoz. Próbáld ki ezt : csukd be a szemed és gondolj a legsikeresebb emberre, akit ismersz. Hogyan kezelte volna ez az ember a te helyzeted? Megvan ez a kép a fejedben? Jó. Akkor most gondolkodás nélkül válaszolj erre a kérdésre : miért nem így csináltad?

Tovább

Újra meg kell tanulnunk egyedül lenni, de sokan hibáznak

2020. március 27. 11:15 - Life Advisor

alone_at_home.jpgAz élelmiszerek felhalmozása, a vírus elleni védelem és a vírussal kapcsolatos hírek. Mivel a Covid-19 megbénítja az életünket a létezésünk is négy fal közé korlátozódik. Otthoni karanténból írom ezeket a sorokat én is. A kanapén ülve, laptoppal az ölemben követem a világ eseményeit. Az önkéntes elszigeteltség és a kapcsolattartási tilalmak nemcsak a napi munkámat állítják a feje tetejére, de a rutinjaimat is érinti. Mindenekelőtt meg kell tanulnunk elviselni saját magunkat. Eljött tehát az ideje, hogy megtanuljuk, hogyan is kell ezt csinálni.

Tovább

Agyadra megy a koronavírus miatti bezártság?

2020. március 26. 16:08 - Life Advisor

boring_corona.jpgLassan, de biztosan egyre több ember idegeire mehet az otthoni bezártság a koronavírus idején. A konditermi edzést, a barátokkal való találkozás, a kollégákkal való sörözés stb. mindezek most nincsenek. Vannak, akik már az egész lakást kitakarították, átválogatták a régi fotókat és mindent láttak, ami a Netflixen lehetséges. Felhívjuk a barátainkat, családunkat és legalább rövid ideig úgy érezzük, mintha ott lennének. Utána viszont újra a négy fal vár minket és újra magunkra maradunk. Hogyan lehet elkerülni a bezártsággal kapcsolatos negatív érzéseket akkor, ha még nem látjuk a végét ennek az egész helyzetnek? Hogyan lehet megakadályozni, hogy az emberek mentálisan instabillá vagy akár betegekké váljanak, mert szociálisan elszigetelten élnek?

Tovább

A kreativitásod növelése 3 egyszerű lépésben

2020. március 25. 16:44 - Life Advisor

boost_creativity.jpg"Nem vagyok kreatív." Hányszor mondtad már ezt magadnak vagy másoknak? Valószínűleg elég sokszor. Sokan úgy gondolják, hogy a kreativitás egy olyan ajándék, amely csak kivételes embereknek adatik meg. Szeretném eloszlatni ezt a mítoszt és bebizonyítani, hogy a kreativitás egy olyan ajándék, ami mindenkiben ott van már. A többség azért nem tartja magát kreatívnak, mert egyszerűen félnek ettől a tulajdonságtól. Mások azt gondolják, hogy a kreativitás bizonyos művészetekkel függ össze. Albert Einstein szerint pedig : "A kreativitás az, amikor az intelligencia jól szórakozik."

Tovább

3 tipp, amivel csökkentheted a stresszt, októl függetlenül

2020. március 24. 08:46 - Life Advisor

reduce_stress.jpgKaotikus mindennapok, szervezetlenség, a kiszámíthatóság hiánya, a bizonytalanság, hogy mikor kezdődik és mikor ér majd végez egy nap? Ezek panaszok, amelyekkel nagyon sokak számára ismerősen hangzanak. Ez a fajta kaotikus, egyáltalán nem szisztematikus életmód a nagyon magas és folyamatos stressznek köszönhető. Bizonyára te is rengeteg trükköt olvastál már, amivel csökkentheted a stressz szinted. Nos, én nemcsak olvastam, de teszteltem is jó párat, amelyek közül van amelyik valóban működik, míg olyan is, ami nem. Íme 3 letesztelt stratégia, amelyet te is kipróbálhatsz stressz csökkentésre, a stressz okától függetlenül.

Tovább

A WC papír és a konzervek felvásárlásnak oka van

2020. március 23. 07:00 - Life Advisor

corona_shopping.jpgFurcsának tűnhet, hogy napjainkban az emberek óriási mennyiségű WC papírt, fertőtlenítő gélt és kendőt valamint nedves törlőkendőket vásárolnak. Ez a fajta vásárlási magatartás azonban nem olyan abszurd, mint az első pillantásra tűnik. Tény, hogy bizonyos árucikkeket az egyre súlyosbodó koronavírus hatására felhalmozunk, amely a részben velünk született félelem következménye.

Tovább

8 módszer, amivel naponta fejlesztheted önmagad

2020. március 22. 11:09 - Life Advisor

self_improvement.pngA folyamatos önfejlesztés és tanulás elengedhetetlen a siker érdekében. De nem szaladjunk ennyire előre, legyen elsődlegesen az a célunk, hogy napról napra egy picivel jobbá váljunk. Óriási érzés, hatalmas energiák és folyamatos sikerek. A te életedben is lehetséges mindez, csupán arra van szükséged, hogy fejlesz önmagad és készen állj befogadni a pozitív változásokat az életedben. Íme 8 módszer, amivel mindezt könnyedén elérheted.

Tovább

Az elme hatalma : hogyan használd sikeresen?

2020. március 21. 14:48 - Life Advisor

power_mind.jpg"Előbb vagy utóbb rájön az ember, hogy ő maga saját lelkének főkertésze, életének irányítója. Felfedezi a gondolkodás törvényszerűségeit magában és egyre pontosabban megérti, hogyan alakítják gondolatai jellemét, körülményeit és sorsát." James Allen gondolatait mindannyian meg kell, hogy tapasztaljuk az életünk során, ki korán, ki későn. Ha felismerjük az elménk erejét, gondolataink hatását cselekedeteinkre és alapvetően az életünkre, akkor képesek leszünk változtatni a gondolatainkon és elkezdhetünk fókuszálni életünk megváltoztatására. Az alapfeltétel az, hogy a gondolatink hozzák létre a cselekedeteinket. Ez igaz életünk minden területére, mentális egészségünkre, fizikai egészségünkre, meggyőződéseinkre és hozzáállásunkra is.

Tovább

Készen állsz arra, hogy vállalkozó legyél? 5 kérdés, ami segít eldönteni

2020. március 20. 15:11 - Life Advisor

ready_for_business.jpgHa jelenleg egy jól fizető állásod van, vagy már benne vagy egy bizonyos életkorban, akkor a vállalkozás által nyújtott kaland félelmetes lehet. Lehet,hogy azon gondolkodsz, hogy ha nem most csinálod meg, akkor mikor? De vajon készen állsz feladni a jelenlegi állásod által nyújtott stabilitást? Honnan tudod, hogy most jött el az idő? Íme 5 kérdés, amely segít választ adni, hogy készen állsz-e vállalkozóvá válni?

Tovább

Szabadítsd fel a szupererőd és élj teljes életet!

2020. március 15. 19:41 - Life Advisor

purpose_of_life_1.jpgMiután 25 évig élte azt, amit az álmainak hitt, Kyle Cease hirtelen felismerte, hogy a „Boldog leszek, ha valami megtörténik” hit hatalmas hazugság. Egy sugallat hatására abbahagyta sikeres humorista pályafutását és telt házas Evolving Out Loud előadásain mint transzformációs humorista juttatja el különleges önfejlesztő tanítását a résztvevőknek. Ed Mylett interjút készített Kyle Ceasel,aki azt mondta : "Szeretek olyan dolgokat csinálni, amiben mindenki nyer. Mindig megkérdezem magamtól : felemeli-e a lelkem? Érzem-e a fejlődést a saját és a világon élő emberek életében is? Ez az elsődleges célom. Szeretem a mindenki nyer szituációkat. Az első győzelmem, hogy azt teszem, amit csinálom, amit nagyon szeretek. A második győzelmem, hogy segítek másoknak. A harmadik, hogy átalakítom a világot a szupererőmnek köszönhetően."

Tovább