[Life Advisor Q&A] - A férjemnek merevedési gondjai vannak

2021. február 27. 10:29 - Life Advisor

Nem törődik vele, viszont tönkreszeszi a házasságunkat

sex_disaster.jpgAz elmúlt hetekben több olyan levelet is kaptunk, amelyben a hölgy levélírók a partnerük, férjük merevedési gondjairól számolnak be. Természetesen minden levelet egyénileg is megválaszoltunk, Zsuzsa pedig hozzájárult a története és a tőlünk kapott válasz nyilvános közléséhez is. Íme : "A férjem 67 éves, minden egyes nap eddz, a korához képes remekül néz ki.  Emellett viszont 2-es típusú cukorbetegsége van. Szex során alig képes erekciót elérni és tartani, ami számomra nagyon frusztráló. Megkértem, hogy beszéljen erről az orvosával, de nem fogja megtenni. 10 évvel fiatalabb vagyok nála és nem akarom az életem hátralévő részét szex nélkül tölteni. Felajánlottam, hogy beszerzek pár szexjátékot, de kerüli az ilyen jellegű beszélgetéseket. Nem akarom nyaggatni, de ú gy érzem, hogy őszintének kellene lennie saját magához is a problémája miatt. Tudnátok valami javasolni?"

Tovább
56 komment

4 alapelv, amit meg kell értened a siker érdekében

2021. február 25. 17:51 - Life Advisor

overview_sucess.jpgTudod, hogy még sok mindent el akarsz érni az életedben, de úgy érzed, hogy megbénítanak a múltbéli kudarcok és egy kis hang, amely azt mondja, hogy ne változtass. Félsz a kudarctól és belefáradtál abba, amit az életed eddig megmutatott neked. Szeretnél vállalkozást indítani, jobb munkahelyet szerezni, több pénzt keresni, jobb emberi kapcsolatokat felépíteni, hatást gyakorolni, ejtőernyőzni és sok más dolgot. De egyik sem történik meg. Minden napod egyforma. Ugyanazokat a korlátozó hiedelmeket mondogatod magadnak és semmit nem teszel annak érdekében, hogy elérd a kívánt életed. Legyen ez a poszt egy ébresztő. Itt az ideje hogy végre elkezdj élni és magad mögött hagyj mindent, amely megpróbál arról meggyőzni téged, hogy nem képes elérni semmit sem.

Tovább
Szólj hozzá!

[Life Advisor Q&A] - Megcsalt a barátnőm és covidos lettem

2021. február 19. 07:30 - Life Advisor

cheating_level.jpgKedves Life Advisor! A barátnőm (28) és én (30) három éve ismerkedtünk meg és körülbelül 2 éve együtt és élünk. A levelem lényege röviden és tömören : megcsalt, koronavírusos lett és nekem is átadta. Félrelépett az egyik munkatársával. Elmondása szerint háromszor szexeltek és "csak" ez a pasi volt, akivel megcsalt. Bocsánatot kért, elmondta, hogy rettenetesen érzi magát és valójában azt szeretné, ha együtt maradnánk. Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy azonnal szakítok vele, forrtam a dühtől és az idegességtől. Most, hogy megbeszéltük a dolgokat úgy érzem, hogy tényleg rosszul érzi magát és nem fog újra megcsalni. Hajlamos lennék adni neki egy második esélyt. Nagyon szeretem és nem akarom elveszíteni. A barátaim egybehangzóan azt mondják, hogy hülye vagyok és feltétlenül szakítanom kell vele. Túl naiv vagyok? Hülyeség egy újabb esélyt adni neki?

Tovább
27 komment

A boldogság nem mítosz - így teremtheted meg

2021. február 18. 10:21 - Life Advisor

hapiness_strategy.jpgHa bármikor elmélyedtél már a boldogsággal kapcsolatos videókban, könyvekben, blogbejegyzésekben, akkor bizonyára már te is megértetted, hogy az igazi boldogság és kiteljesedés belső munka. Senki sem tehet téged boldoggá, legalábbis nem adhat neked fenntartható boldogságot, csak te magad. Vannak persze olyan pillanatok, amikor a másoknak való segítség során jól érzed magad, de a boldogság belülről fakad. A boldogság akkor következik be ugyanis, amikor előrelépsz a céljaid felé és akkor lesz valós, ha hitelesen éled az életed. Ha te is küzdesz azzal, hogy hogyan tudnál következetesen olyan szokásokat kialakítani, amelyek boldogsághoz vezetnek, akkor íme 4 stratégia, amely segíthet bőségesen megélned a boldogságot.

Tovább
1 komment

Így működik a Pygmalion hatás

2021. február 17. 19:48 - Life Advisor

oracle.jpgLehet, hogy a Pygmalion hatás kínos és nehéz kimondani, de hidd el,egy igazán csodás dologról van szó. Egyszerű pszichológiai trükk, amely semmibe sem kerül : se pénzbe, se rengeteg agyi kapacitásba mégis a legtöbbet képes kihozni a körülötted lévő emberekből. Bármikor és bárhol használható olyan vezetők számára, akik motiválni akarják alkalmazottaikat a legjobb teljesítmény elérésére, vagy olyan szülők számára, akik jobb jegyeket vagy megfelelő magatartást szeretnének biztosítani gyerekeik számára. Az orvosok a Pygmalion hatással arra ösztönözhetik pácienseiket, hogy egészségesebb ételeket fogyasszanak, a bérlők vagy a lakástulajdonosok pedig arra ösztönözhetik szomszédaikat, hogy ne panaszkodjanak minden egyes apróságra.

Tovább
8 komment

Hogyan alakítható a 7 főbűn boldogság stratégiává?

2021. február 16. 11:40 - Life Advisor

happy_bun.jpgSokan hallottunk már a 7 fő bűnről. Nyugodtan mondhatjuk, hogy mindenkinek megvan a véleménye és esetlegesen tapasztalata is ezen negatív vonások mindegyikéről. Kérdezz csak meg bárkit - egy szomszédot, barátot, munkatársat, idegen embert az utcán - és ők elmondják, hogy személyesen megküzdöttek-e ezen bűnök valamelyikével. Ezek a bűnök képviselik mindazt, ami negatív és sértő az emberiség számára. Lehetetlennek tűnhet, hogy éppen ezeket felhasználhatjuk a boldogság elérésének érdekében. Mi viszont pontosan erre fogunk kísérletet tenni és megmutatjuk, hogyan hozhatjuk létre ezeket a bűnöket felhasználva a boldogság stratégiánkat.

Tovább
Szólj hozzá!

[Life Advisor Q&A] - A férjem pornófüggő és nem hajlandó szexelni velem

2021. február 12. 07:30 - Life Advisor

pornfuggoseg.jpgKedves Life Advisor! A férjemmel újra és újra ugyanazt a körforgást éljük át. Sokáig nem szexelünk, inkább pornót néz, nem érzem, hogy vonzódna hozzám és még a fejemhez is vágja, hogy többet kell tennem azért, hogy vonzónak találjon. Aztán persze rájön, hogy megbántott és elnézést kér. Ezután megpróbálunk szexelni, kicsinosítom magam, de kudarccal fejeződik be a próbálkozás és minden kezdődik előröl. Aggódom, hogy esetleg a pornó rabja lett és úgy érzem nem mértem fel eléggé azt, mit is lát ő a pornóban. Csapdába estem, mit tehetek?

Tovább
74 komment

3 téma, amiről intelligens ember nem beszél nyilvánosan

2021. február 09. 16:47 - Life Advisor

iq_people_speak.jpgVilágunkat sokféle ember lakja, különböző IQ-val. Szinte mindenki azt akarja mondani magáról, hogy intelligens, bár intelligens embernek lenni néha nehéz. Ennek ellenére különösen szakmai környezetben egy kis ész egyáltalán nem árt. A kevésbé intelligens embereknek olyan szokásaik vannak ugyanis, amelyek azonnal "lebuktatják" őket, sőt bizonyos helyzetekben nagyon károsak is lehetnek. Ebben a posztban 3 olyan témát mutatunk nektek, amelyről intelligens ember nyilvánosság előtt nem beszél.

Tovább
9 komment

Innen is kiderítheted, ha a párod szakítani akar

2021. február 08. 17:56 - Life Advisor

divocer_world.jpgEgy új tanulmány szerint a párunk szóhasználatából kideríthetjük, ha szakítani akar velünk. A tanulmányt a Proceedings of the National Academy of Sciences című amerikai folyóiratban tették közzé. A tanulmány részeként a kutatók a Reddit (közösségi oldal) felhasználók szakításáról szóló írásaikat elemezték és megállapították, hogy a szóhasználatunk a szakítás előtt körülbelül három hónappal megváltozik és a szakítás után akár hat hónapig így is marad.

Tovább
1 komment

[Life Advisor Q&A] - Nem szexelek, amíg le nem fogyok.

2021. február 05. 17:26 - Life Advisor

close-up-man-with-condom-his-pocket.jpgNektek köszönhetően a Life Advisor közössége egyre csak növekszik és sokszor kapunk tőletek Facebookon privát üzeneteket. A legtöbbször a saját problémáitokat osztjátok meg velünk, amiért nagyon hálásak vagyunk és minden esetben igyekszünk a lehető legjobb tudásunk szerint válaszolni és a lehető leghasznosabb tanácsokat adni nektek. A koronavírus óta a leveleitek száma megszaporodott, amelyekre eddig privátban válaszoltunk nektek, viszont sok olyan téma is felütötte a fejét, amely nem csak egy embert érint és a számotokra adott tanács,válasz remélhetőleg más emberek segítségére is lesz. Ezért tehát elindítottunk egy új rovatot itt a Blogon "Life Advisor Q&A" néven, ahol csak és kizárólag a ti leveleitekkel, üzeneteitekkel foglalkozunk.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása