Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Bizalom - Vezetőként kötelező ismerned. Tudod miért?

2020. február 23. 12:20 - Life Advisor

bizalom.jpgKorunk legnagyobb vezetőinek tulajdonságai közül egy mindenek felett áll. Ez a tulajdonság pedig nem más, minthogy megbízhatóak. Lehet elképesztő látomásod, szilárd stratégiád, kiváló kommunikációs készséged, képzett csapatod, de ha az emberek nem bíznak benne, soha nem fogod elérni a kívánt eredményeket. Azok a vezetők, akik ismerik a bizalom fontosságát inspirálóbbak, harmonikus morált, állandó csapatot, innovációt, lojalitást és magasabb bevételt szereznek. A bizalom nélküli vezetők pedig csak a szkepticizmust, frusztrációt növelik, ráadásul sokkal kevésbé produktívabbak. A bizalom a vezető befolyását és minden munkatárs hozzáállását meghatározza. Jobban, mint bármi más.

Tovább

Hogyan állítsuk szolgálatunkba az eredménytelenséget?

2020. február 22. 16:24 - Life Advisor


Lehet, hogy a hatékonyság megszállott üldözése eredménytelenebbé tesz minket? Sokatmondó előadásában az író és történész Edward Tenner hatékonyságmániánk ígéreteiről és veszélyeiről beszél, – és ajánl hét módszert arra, hogyan legyünk az ihletett eredménytelenség segítségével hatékonyabbak.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

5 stresszcsökkentő tipp munkamániásoknak

2020. február 21. 21:05 - Life Advisor

workaholic.jpgStressz. Mindannyiunk életében jelen van. A soha véget nem érő és folyamatosan növekvő feladatok, tennivalók, hosszú órák, amelyeket munkával töltünk. Mindeközben persze megpróbáljuk fenntartani a munka-magánélet egyensúlyát. A túlzott stressz mellékhatásai azonban súlyosak lehetnek, pláne ha nem figyelünk rájuk. A magas stressz szint nemcsak a koncentrációnkat nehezíti meg, de elfojtja a termelékenységünket és számos fizikai tünetet is magával hoz. Legyen szó akár a legyengült immunrendszerről vagy a hosszútávú súlyos szív- és érrendszeri problémáról.

Tovább

Pozitív első benyomás 4 másodperc alatt. Így csináld!

2020. február 20. 15:30 - Life Advisor

first_impression.jpgAz első benyomás rengeteget számít. A legújabb kutatások szerint az első benyomás már 4 másodpercen belül kialakulhat. Ez alapján eldől, hogy szeretne-e az illető veletek barátkozni, kapcsolatot kiépíteni netán randizni. Ezért tehát ezt a pillanatot a lehető legjobban ki kell használnod. Íme 4 lépés, a 4 másodpercen belüli pozitív első benyomás kialakításához.

Tovább

3 nevelési módszer, amivel azt tanítod, hogy feladni jó

2020. február 19. 09:50 - Life Advisor

parents_giving_up.jpgAbbahagyni, feladni valamit egy rossz szokás, amelyet tanítanak nekünk és amelyet bizony nagyon könnyen meg is tanulunk. A szülők sokkal több kontrollal rendelkeznek efelett, mint gondolják, csak felelősséget kell vállalniuk. A gyerekek ugyanis azt a mintát másolják, amit látnak. Ha egyik munkahelyről a másikra ugrálsz, ha folyamatosan változtatod a hobbijaid, akkor a gyereked is ezt fogja csinálni. Ezzel szemben, ha elkötelezed magad a házasság, a karrier, a hit vagy a sport mellett, akkor valószínűleg a gyereked is így cselekszik majd. Ha az alábbi 3 jel közül bármelyik ismerős számodra, akkor jobb ha tudsz róla, hogy olyan gyereket nevelsz, aki szeretni fogja feladni a dolgokat és egyáltalán nem fogja meghatni, ha valamit elkezdett, de nem fejezett be.

Tovább

Miért lép félre a nő egy párkapcsolatban?

2020. február 18. 12:32 - Life Advisor

megcsalas_nok.jpgHa megkérdezünk valakit, hogy mi a legrosszabb dolog, amit a partnerünk velünk szemben tehet, akkor valószínűleg legtöbbünk számára a megcsalás az, ami eszünkbe jut. Szembesülni azzal, hogy a partnerünk hűtlen volt, pusztító lehet és az önbizalmunkat is alááshatja. Alicia Walker szociológus és kutató a Missouri Állami Egyetemen folytatott tanulmánya során megvizsgálta, hogy miért lépnek félre a nők egy kapcsolatban. Arra számított, hogy az eredmények azonosak lesznek a legtöbbünk által valószínűnek vélt állításokkal. Például, hogy a nő bizonyára érzelmi támogatást keresett vagy egyszerűen csak beleszeretett egy másik férfiba. Az igazság azonban messze van a szokásos hűtlenségi kliséktől.

Tovább

10 kérdés, ha gőzöd nincs mit kezdj az életeddel

2020. február 17. 15:44 - Life Advisor

purpose_of_life.jpgKitalálni, hogy milyen munkát akarunk végezni vagy hogyan szeretnénk a szabadidőnket eltölteni bizony kihívás lehet. A válaszokat mindenkinek saját magának kell megtalálnia. Bizonyos kérdések segíthetnek neked eldönteni, hogy melyik irányba kellene fejlesztened az életed. Íme 10 olyan kérdés, amely segít kitalálni, hogy mit is akarsz valójában.

Tovább

7 dolog, ami jelzi, hogy egy kapcsolat érzelmileg tönkretesz

2020. február 15. 09:31 - Life Advisor

emotional_love.jpgOlyan energiát fektetni egy kapcsolatba, amely nem felel meg az igényeinknek frusztráló és érzelmileg kimerítő lehet. Ha nem érzed, hogy a párod támogatna, akkor a kommunikáció és az érzelmi támogatás bizony nehéz feladat. Természetesen egyetlen kapcsolat sem tökéletes. Időnként minden párnak vannak nehéz időszakai. Ha azonban folyamatosan nehézségekkel szembesültök és nem tesztek semmit, akkor egy ilyen kapcsolat komoly hatással lehet a mentális egészségetekre is. A párkapcsolatban lévő problémáknak nem feltétlenül kell szakításhoz,váláshoz vezetniük. Ha viszont az alábbi 7 dolog közül bármely ismerős számodra, akkor érdemes lenne megoldásokat keresnetek szükség esetén szakember bevonásával együtt.

Tovább

Ha erről a 9 dologról álmodsz, a tudatalattid üzenni akar neked

2020. február 14. 12:57 - Life Advisor

dreams_sleeping.jpgSzoktál furcsa, sőt már-már megmagyarázhatatlan dolgokat, eseményeket álmodni. Esés, repülés vagy éppen az, hogy üldöznek szinte már mindenki álmai között jelen vannak/voltak. Ian Wallace pszichológus 30 éves karrierje során több, mint 150.000 álmot elemzett már ki és most összeszedte a kilenc leggyakoribb álom jelentését.

Tovább

Ezt jelenti a pároddal közös profilkép!

2020. február 13. 19:26 - Life Advisor

relationship_picture.jpgElsőre furcsának tűnhet, amikor az emberek a párukkal közös profilképet hoznak nyilvánosságra a közösségi médiában. Ennek ellenére sok ember szereti nyilvánosan megmutatni, hogy párkapcsolatban élnek. Számos tanulmányban adnak magyarázatot a pszichológusok ezen viselkedés mögött lévő jelekre.

Tovább