5 változás a szokásaidban, amelyek segítenek boldogulni

2021. július 26. 09:05 - Life Advisor

siker_szokasok_5.jpgÉletünk során mindannyian legalább egyszer a padlón találjuk magunkat. Azt hisszük, hogy most mindennek vége, nincs visszaút. Az igazság az, hogy mindig van visszaút. Sőt, sokszor el kell esnünk és úgy éreznünk, hogy mindennek vége, éppen a siker érdekében. Ha úgy érzed, hogy sokkal több lehetőséged lenne az életben, akkor tenned kell valamit. Meg kell értened, hogy nem minden fog úgy alakulni, ahogy te akarod, de sokat kell majd fáradoznod azon, hogy jól működtesd a dolgokat. Az erőfeszítés rengeteg változásból áll. Ha éppen nem azon a helyen vagy, ahol most lenni szeretnél, az azt jelenti, hogy sok dolgon változtatnod kell, kezdve a gondolkodásmódodon és a körülötted lévő tárgyakon át, amelyek esetleg visszatartanak. Íme 5 olyan döntő lépés, amelyet meg kell tenned, ha boldogulni akarsz és el akarod érni életed teljes potenciálját. 

Tovább

Megöli a szerelem esélyét az online társkeresés?

2021. július 24. 13:22 - Life Advisor

online_randi_szerelem.jpgHa egy ideje már keresed a szerelmet, akkor valószínűleg észrevetted, hogy a randik már nem olyanok, mint 20 vagy akár 10 évvel ezelőtt. Emlékszem, amikor egy barátom először próbálkozott az online társkeresővel, abban az időben, amikor még úgy vélték, hogy ez lehetetlen, hülyeség és sokan ráncolták a szemöldöküket emiatt. Én mégis úgy gondoltam, hogy csodálatos, hogy így találkozhat valakivel. Az online társkereső újszerű és nagyszerű módja volt egy hasonló gondolkodású partnerrel való találkozásnak. Lehetőséget teremtett, hogy olyas valakivel találkozzunk, akivel soha nem találkoztunk volna, hacsak nem lettünk volna olyan szerencsések, hogy az útjaink keresztezték volna egymást, ami nem valószínű. Az online társkeresés ma már nagyot ugrott előre és a legtöbb pár örömmel ismeri el, hogy online találkozott élete szerelmével.

Tovább

Meghalnál egy jobb életért? Dél-Koreában megteheted

2021. július 23. 07:30 - Life Advisor

temetes_1.JPGA Hyowon Healing Center 2012-ben nyitotta meg kapuit és a megnyitás óta több, mint 25.000 ember vett részt már tömeges "élő temetésen" remélve, hogy haláluk szimulálásával javulhat az életük. A központ vezetője - Cho Jae-hee - szerint, amikor tudatába kerülünk a halálnak és megtapasztaljuk azt, újfajta életszemléletet fogunk majd alkalmazni.

Tovább

No pain, no gain az edzőtermen kívül

2021. július 21. 09:58 - Life Advisor

no_pain_no_gain_jelentese.jpgValószínűleg már te is találkoztál azzal a mondással, hogy fájdalom nélkül, nincs nyereség, sőt meglehet, hogy inkább az angol verzióval a "No pain, no gain" idézettel futottál össze. Különösen, ha szívesen jársz edzőterembe. Edzés szempontjából ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az izmaid növekedjenek, a rostok szakadására van szükség, hogy azok még nagyobban és erősebbek legyenek. Ez a fejlődés fizikai fájdalmat okoz, mert a rostok szakadnak, de a fájdalom utáni jutalom mindig megéri. Amit viszont sokan nem vesznek észre, hogy ez a mondás, az életben mindenütt érvényes. Edzés, randi, pénzügyek, mentális egészség. Valószínűleg különböző kihívásokkal és kudarcokkal kellett már szembenézned ezeken a területeken, de vajon elgondolkodtál már azon, hogy milyen tanulságot szereztél ezekből? Gondoltál már valaha arra, hogy a kudarcaid milyen hatással voltak rád?

Tovább

Hogyan nézz meg valakit kedvesen és okosan?

2021. július 18. 11:21 - Life Advisor

bamulas.PNGHa már a baseballt tipikus amerikai sportnak tekintjük, akkor más emberek fürkészése az emberiség sportja. A szemünket természetesen olyan dolgok vonzzák, amelyeket szeretünk nézni : nevezetesen a vonzó emberek. Biztosak lehetünk abban, hogy a vizuális stimuláció megsokszorozódik most, amikor mindannyian kimerészkedünk a karanténbarlangjainkból. Nincs semmi baj, ha megnézünk másokat, de van egy kecses, sőt talán hízelgő módszer erre. 

Tovább

Egyéjszakás szex vagy hosszútávú kapcsolat?

2021. július 17. 20:09 - Life Advisor

A nők simán leolvassák a férfiak arcáról. De hogyan?

sex_about_face_only_for_woman.pngSzéles arc, erős állkapocs, vékony ajkak. Az Evolution and Human Behavior című folyóiratban nemrégiben megjelent ausztrál tanulmány szerint az ilyen arcvonásokkal rendelkező férfiak nyitottabbak az alkalmi szexuális kapcsolatokra. A Macquarie Egyetem kutatóinak tézise szerint, az arc alakja ugyanis rávilágíthat a szociálszexualitásunkra. Ez alatt azt értjük, hogy valaki mélyebb kapcsolat nélkül is nyitott szexuális tevékenységre. A nők felhasználhatják a férfi arcát arra, hogy megjósolják, mi is fog történni azután a bizonyos éjszaka után. Fordítva - vagyis, hogy a férfiak felmérhetik-e a nők arcát ugyanezért - nos, úgy tűnik, ez nem működik.

Tovább

Szerelem fizikai vonzalom nélkül? Lehetséges?

2021. július 14. 07:30 - Life Advisor

fizikai_vonzalom_1.jpgAmikor arra gondolunk, hogy beleszeretünk valakibe, gyakran eszünkbe jut a mondás : "Szerelem első látásra.". De ez azt sugallja, hogy valakinek a kinézetébe szeretünk bele, nem pedig a tényleges emberbe. De az ellenkezője is lehet igaz? Beleszerethetünk valakibe, akihez fizikailag nem vonzódunk? A válasz : igen. Valójában, ha valakinek a személyiségébe szeretsz bele, hosszabb ideig tartó kapcsolatot hozhatsz létre. Nézzük hogyan.

Tovább

Hazudik vagy sem? Ez a 10 jel segíthet dönteni

2021. július 13. 07:30 - Life Advisor

pinocchio_hazugsag.jpgSenki sem akarja, hogy hazudjanak neki. Ez tény. De a szomorú igazság az, hogy a hazugság az emberi természet megkerülhetetlen részének tűnik. Egy kutatás alapján az emberek nemtől függően 728-1092 alkalommal hazudnak. Kitalálod melyik nem hazudok inkább? Természetesen a férfiak, azonban tény az is, hogy a nők jobban csinálják. Mindenki hazudik még te is és én is. Most, hogy ezt tisztáztuk, honnan tudhatjuk, hogy valaki hazudik nekünk? Egyáltalán lehetséges azonosítani a hazugságot, ha nincs gondolatolvasási képességünk? Igen, van néhány mód a megtévesztés észlelésére. Íme ezek közül 10 módszer amellyel a megtévesztő viselkedés kiszűrhető történjen az verbális vagy non-verbális módon.

Tovább

25 apró lépés, hogy 100 napon belül megváltozzon az életed

2021. július 12. 07:30 - Life Advisor

boldogsag_tippek_25_100.jpgAmikor a céljaid eléréséről és a kívánt élet megéléséről esik szó, biztos vagyok benne, hogy egy életen át eleget hallottad már a "pozitív gondolkodásmód" vagy a "pozitív megerősítések" kifejezést. Ha viszont inkább gyakorlati stratégiát keresel, akkor nézd meg ezt a 25 tippet. Praktikus ötletek és szokások egyszerű listája, amelyet már ma megvalósíthatsz. Vágjunk bele!

Tovább

15 jel, hogy jó úton jársz az életedben

2021. július 11. 12:04 - Life Advisor

jelek_boldog_elet.jpgVan néha olyan érzésed, mintha valamit rosszat csináltál volna? Talán azt látod, hogy más emberek az életük bizonyos területein sikeresebbek, mint te vagy talán folyamatosan csak a kudarcokat veszed észre ahelyett, hogy élveznéd a sikereidet. Ha mindig csak a kudarcokra fókuszálsz az idővel hozzájárulhat a rossz mentális egészséged kialakulásához. A mostani posztban 15 olyan dolgot mutatunk be, amelyből te is megtudhatod, hogy jól csinálod a dolgaid az életben.

Tovább

10 dolog az életben, amit nem szabadna természetesnek venni

2021. július 10. 10:42 - Life Advisor

termeszetes_elet.jpgBarátok, család, munka, karrier, álmok, hobbi, mindennapi felelősség. Annyi minden van az életünkben az egyébként szintén jelenlévő zavaró tényezőkön kívül, amik szerepet játszanak abban, hogy elfoglaltak legyünk. Úgy tűnik, hogy a nap szinte minden órájára be van tervezve valami, így sokszor nehéz lehet megtalálni a lehetőséget arra, hogy egyszerűen csak hátradőlj és értékeled, amid van. Íme 10 olyan dolog az életben, amit soha nem szabad természetesnek vennünk.

Tovább

Miért rossz dolog a medencébe pisilni?

2021. július 08. 10:38 - Life Advisor

pisi_medence.jpgItt a nyár! Itt a jó idő! A strandok nyitva és bizony egyre többen szeretnénk az igazi nyári napokat medencébe csobbanással tölteni. Az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) nemrég egy érdekes Twitter posztban hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy lehetőleg ne pisiljenek a medencében. A hivatal közleménye szerint ugyanis amikor a a medencébe pisilünk, kevesebb klór áll rendelkezésre a baktériumok elpusztításához. Ráadásul a klórral kevert vizelet olyan vegyi anyagokat hoz létre, ami miatt vörös lesz a szemünk és rendkívül viszkethet is. Maga a jelenség nemcsak Amerikában jellemző, ha tudomást veszünk róla, ha nem Magyarországon is biztosan akadnak olyan emberek, akik ezzel nem igazán törődnek. A CDC Twitter posztjára természetesen rengeteg hozzászólás érkezett és a legtöbb ember tisztában van azzal, hogy nem szabad pisilni a medencében. De miért rossz ötlet mindez valójában? Ezeket szedtük össze a mostani posztunkban.

Tovább
süti beállítások módosítása