Az árulás legyőzése és a bizalom helyreállítása

2024. március 03. 07:30 - Life Advisor

erzelmek_arulas_utan.pngHa valaki árulást tapasztal egy kapcsolatban, elkezdi másképp látni a dolgokat. Például hogyan néznek szembe azzal a személlyel, aki megbántotta őket, a házasság jelentésével és azzal, hogy milyen érzelmekkel rendelkeznek valójában. Egy bizonyos nézőpontból, miné többet tanulsz ezekről az aspektusokról, annál inkább átformálod a benős énedet. Ez az élmény jelentőségteljesebbé válik. Amikor ez a jelentés meghalad egy bizonyos szintet, a házasság vagy kapcsolat végső kimenetele kevésbé fontos. Már megszerezted, amire szükséged volt és ez elég.

Tovább
komment

A 10 legjobb adrenalinnövelő sport

2024. március 02. 07:30 - Life Advisor

extrem_sport_adrenalin.pngAz adrenalinnövelő sportokat gyakran keresik izgalmas élményeik miatt és a résztvevőknek olyan tapasztalatot kínálnak, mint semmi más. A fizikai megterhelésen és az izgalmakon túl azonban van egy váratlan előnyük is : a kognitív funkciók fokozása. Ezen tevékenységek nemcsak a test határainak feszegetését teszik lehetővé, az elménk élesítését is támogatják. A döntéshozatali készségek fejlesztésétől a fókusz és a problémamegoldó képességek megerősítéséig a szívünket megmozgató sportok mély hatással vannak az agyunkra is. Ez a poszt olyan adrenalinnal teli sportágak választékát tárja fel, amelyek nemcsak a fizikai egészséghez, hanem a kognitív javuláshoz is hozzájárulnak.

Tovább
komment

Emerson : navigálás az emberi természet 3 vágyában

2024. március 01. 07:30 - Life Advisor

vagyak_embereknek.pngHa nem ismered Ralph Waldo Emersont, ő az amerikai irodalom és filozófia kiemelkedő alakja és gyakran emlékeznek rá az emberi természettel és a társadalommal kapcsolatos megfigyeléseiről. Emerson egyszer azt mondta, hogy három alapvető vágy létezik, amely az emberi viselkedést vezérli. A többre való vágy (kapzsiság), az egészség iránti vágy és a "bárhol, csak itt nem" vágya. Bár látszólag egyszerűek, ezek a vágyak mély bepillantást engedtek az emberi motiváció összetettségébe és a beteljesülés keresésébe. Ezért úgy döntöttem, hogy mélyebbre ások a jobb megértés érdekében.

Tovább
komment

Tippek férfiaknak : A flörtölés művészete fiatalabb nőkkel

2024. február 29. 07:30 - Life Advisor

flort_fiatalabb_novel.pngA férfiak randevúzásának érdekes aspektusa a fiatalabb nőkkel való hatékony és tiszteletteljes flörtölés. A látszólag ártalmatlan vagy bájos gesztust gyakran félreértik, ami kínos helyzeteket okoz. Amikor egy fiatalabb nővel flörtölsz, nem csak arról van szó, amit mondasz, hanem arról is, amit teszel. Itt jön be a képbe az izgalmas élmények létrehozása. Olyan randikat vagy pillanatokat szeretnél tervezni, amelyek nemcsak szórakoztatóak, hanem emlékezetesek is. Gondolj valami többre, mint a tipikus vacsora és egy mozi. A cél az, hogy olyan élményeket hozzunk létre, amelyek kiemelkedőek és amelyek megmutatják neki az élet olyan oldalát, amelyet talán nem gyakran lát. Néha a legegyedibb élmények egyszerűek, de átgondoltak. Például egy romantikus séta a város bizonyos részén. Vagy egy különleges múzeumlátogatás, esetleg egy közös főzőtanfolyam. Arról van szó, hogy valami mást csináljunk. Valamit, ami megtöri a rutint.

Tovább
komment

24 mentális akadály, amely visszatart egy jobb élettől

2024. február 28. 07:30 - Life Advisor

mentalis_akadalyok.pngAz évek során számtalan önfejlesztő könyvet olvastam, magamba szívva bölcsességüket és tanulságaikat. A jobb szokások kialakításától, a mentális modellek navigálásáig és az akadályok leküzdéséig a közös szálak egyértelműek : törekedj a személyes növekedésre, adj értéket magadnak és másoknak és helyezd előtérbe a mentális jóléted. Mégis, ezen felismerések közepette megismertem azokat a finom szokásokat is, amelyek akadályozzák a fejlődésünket. Ezek a viselkedések, gyakran észrevétlenek, csendben letérítenek minket a beteljesüléshez vezető útról. Idővel hatások felhalmozódik, így kimerülünk és elszakadunk valódi potenciálunktól. A sikeres embereknek sincs kevesebb problémájuk, csak másképp gondolkodnak, mint a kevésbé sikeres emberek. Ahhoz, hogy jobbá tegyük az életünket, meg kell változtatnunk a gondolkodásmódunkat. Gondolataink alakítják valóságunkat, ezért gondolkodásunk megváltoztatása elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük azt az életet, amelyre vágyunk.

Tovább
komment

7 végzetes hiba,amit el kell kerülni egy komoly kapcsolatban

2024. február 27. 07:30 - Life Advisor

vegzetes_kapcsolati_hibak.pngA komoly kapcsolatok megtalálása kihívást jelenthet. Miért? Én sem tudom biztosan. Lehet, hogy az online társkereső alkalmazások által biztosított párkeresés egyszerűsége miatt. Lehet, hogy a média az oka, amiben azt látjuk, hogy menő, ha nem vagyunk elköteleződve. Vagy lehet, hogy messze vannak tőlünk a számunkra megfelelő partnerek? Tényleg nem tudom, azt viszont igen, hogy vannak hibák, amelyeket elkerülhetsz a komoly kapcsolatodban, ha szilárd alapot akarsz építeni a tartós boldogsághoz.

Tovább
komment

Szingli vagy, mert hiszel ebben a 4 randimítoszban

2024. február 26. 07:30 - Life Advisor

szingli_mitoszok.jpgEgy újabb randi, ami nem éppen úgy alakult, ahogy azt remélted. Mindenki számára ismerős a helyzet, amikor már a sokadik randi után újra zátonyra fut a párkeresés. Sokan vannak, akik hisznek bizonyos randimítoszokban, amelyek nem igazak. Nem is igazán értem, hogy miért léteznek még egyáltalán ezek, de könnyen előfordulhat, hogy ezeket olvasva egyik-másik neked is ismerős lesz. Ezekben a mítoszokban azért rossz hinni, mert teljesen beködösítik a nézőpontod és szinte biztos, hogy nem fogod meglátni a fényt az alagút végén.

Tovább
komment

A remény szörnyű terv

2024. február 25. 07:30 - Life Advisor

remeny_nem_ok.jpgA szerelem keresésében a remény, bár vigasztaló, gyakran kudarcot vall stratégiaként. Az igazság az, hogy a szerelem ritkán kopogtat váratlanul az ajtónkon. Ellenben rád találhat az élet nyüzsgésében, egy kávé mellett megosztott nevetésben, egy könyvesboltban történt váratlan találkozásban vagy egy társasági összejövetel közben. Ha szerelemről van szó, a remény nem lesz elég, itt az ideje, hogy a saját szerencsédet felépítsd.

Tovább
komment

Az igazság a férfiak szeretőkkel kapcsolatos nézeteiről

2024. február 24. 07:30 - Life Advisor

szeretok_ferfiaknal.jpgMiért nem vesz feleségül? Egy barátom tudtán kívül kapcsolatba került egy házas férfival. Mélyen megdöbbent, miután felfedezte a férfi családi állapotát. Mindezek ellenére elfogadta a valóságot és folytatta a kapcsolatot. Azt hitte, hogy a férfi igazán szereti őt és végül elválik a feleségétől, hogy őt vegye feleségül. Három év és egy újabb gyermeke születése után sem mutatott hajlandóságot a válásra. Nyíltan megmondta, hogy lehetetlennek tartja, hogy feleségül vegye a barátomat. Azt állította, hogy rossz kapcsolata van a feleségével, szerelmet vallott a barátomnak, de a végül csalódást okozott. A barátom nem értette, hogy miért történik mindez, nem volt hajlandó elfogadni az igazságot. A kapcsolatokban sokan - a barátomhoz hasonlóan - azt hiszik, hogy az a személy, akivel kapcsolatban állnak, szereti őket, de a legtöbb férfi szemében a szeretők soha nem olyan fontosak.

Tovább
komment

4 dolog, amit soha ne mondj egy férfinak

2024. február 23. 07:30 - Life Advisor

soha_ne_mondd_egy_ferfinak.pngA kommunikáció finom táncában néhány tévedés teljes megálláshoz vezethet. Vannak olyan szavak, amelyek, ha kimondják, gyorsan elpusztítják a kapcsolatot. Mik azok? Lehet, hogy egyet már kitalálsz. Esetleg többet, ha már komolyan tanulmányozod a férfiak bonyolultságát. Néhány nő azt gondolhatja, hogy reduktív, hogy minden férfira egyformán hatnak ugyanazok a szavak vagy kifejezések. És ez igaz! Mindig lesz egyéni eltérés, amikor bizonyos férfiakról van szó. De ahogy a legtöbb nőt is inkább sugárzónak, gyönyörűnek és magával ragadónak tartják, mint csúnyának, büdösnek vagy munkamániásnak érdemes tisztában lenni az átfogó témákkal, amikor a nemek közötti hasonlóságokról van szó. 

Tovább
komment
süti beállítások módosítása