A csend elfogadása : az önfelfedezés útja

2023. szeptember 28. 07:30 - Life Advisor

csend_hatalma.pngRohanó, zajos világunkban a nyugalom pillanatainak megtalálása megfoghatatlan küldetésnek tűnhet. Folyamatosan információkkal bombáznak minket, emberekkel vagyunk körülvéve, és ritkán engedjük meg magunknak a csend luxusát. De mi lenne, ha azt mondanám, hogy a csend elfogadásának megtanulása lehet a jegyed az élet győzelméhez? Vizsgáljuk meg ezt az ötletet mélyrehatóan.

Tovább

Emlékezz erre a 4 alapelvre a házasságban

2023. szeptember 26. 07:30 - Life Advisor

alapelvek_hazasag.pngA házasság, egy olyan egység, amely különféle érzelmeket vált ki, egyszerre hívja elő a menekülés és az ölelés vágyát. Függetlenül attól, hogy milyen körülmények vezettek ehhez a döntéshez, elengedhetetlen, hogy fenntartsd azokat a személyes alapelveket, amelyek tagadhatatlanul gazdagítják az életedet. Gyakran a jelenlegi környezete egyedisége ronthatja ítélőképességünket, tévútra vezethet minket, hasonlóan ahhoz a jelenséghez, amelyet a pszichológia "sötét hatásként" ír le. 

Tovább

6 jel, hogy te lehetsz a probléma a kapcsolatodban

2023. szeptember 25. 07:30 - Life Advisor

problema_en_kapcsolatban.pngMindannyian randiztunk már olyan emberrel aki bántó volt, nem volt jó számunkra, de néha nem ők a probléma, hanem mi magunk. Szóval ássuk mélyebbre egy kicsit, honnan is tudhatjuk, ha tényleg mi vagyunk a probléma. A jó hír mindenesetre az, hogy ha jobban tudatában vagyunk az okoknak, akkor megtudhatjuk, hogyan dolgozhatunk azon, hogy fejlődjünk és jobbak legyünk.

Tovább

20 önszeretet és önbizalom megerősítő mantra

2023. szeptember 23. 07:30 - Life Advisor

onszeretet.pngKészen állsz arra, hogy elindulj a belső megerősítés és a pozitív átalakulás útján? Ne keress tovább, mert ebben a posztban mélyen belemerülünk az önszeretetbe és az önbizalomba 20 erőteljes megerősítéssel, amelyek felemelik a szellemedet, növelik az önbecsülésedet és belülről sugározzák a pozitivitást. Akár arra törekszel, hogy elfogadd az egyéniségedet, akár elhallgattasd a belső kritikusodat, akár több szeretettel és elismeréssel árasztod el magad, ezek a megerősítések lesznek a vezetőid. Készülj fel arra, hogy az önbizalomhiányt a járdaszegélyre rúgod, és emlékezz arra az egyedülálló emberre, aki vagy. Merüljünk el ebben az önismereti utazásban és lépjünk be egy olyan világba, ahol az önszeretet és a magabiztosság uralkodik.

Tovább

A munkahelyi stressz 6 leggyakoribb oka

2023. szeptember 22. 07:30 - Life Advisor

munkahelyi_stressz_okok.jpgA stressz természetesen nemcsak a munkában, de életünk más területein is felütheti a fejét. Nem létezik olyan ember, aki legalább egyszer ne tapasztalta volna meg a saját bőrén a stressz okozta negatív tünetek valamelyikét. A munkahelyi stressz ugyanígy érinthet minden munkavállalót, de egyes tanulmányok arra világítottak rá, hogy a 44 év alatti emberek nagyobb valószínűséggel ismerik be a munkahelyi stresszt. Bár manapság egyre több cég fordít kiemelt figyelmet a munkavállalók mentális egészségére, a munkahelyi stressz továbbra is átütő erejű és nagymértékű csökkenést nem tapasztalhatunk. Íme a 6 leggyakoribb oka a munkahelyi stressznek.

Tovább

Így teremthetsz egyensúlyt a karrier és a házasság között

2023. szeptember 20. 07:30 - Life Advisor

csaladi_harmonia.pngKüzdesz azzal, hogy egyensúlyt teremts a karriered és a házasságod között? Sokan küzdenek azzal, hogy életüknek ezt a két létfontosságú részét megfelelően egyensúlyba hozzák. Azonban mindkét területen lehetünk sikeresek a megfelelő taktikával és gondolkodásmóddal. Ebben a posztban tíz gyakorlati tippet mutatok be a házasság és a karrier egyensúlyozásához. 

Tovább

7 csodálatos dolog, ha elkezded jobban szeretni magad

2023. szeptember 18. 07:30 - Life Advisor

onszeretet_csoda_valtozas.pngAz önszeretet egy folyamatos, tudatos választás. Igenis el kell jutnunk arra a pontra az életünkben, amikor meghozzuk azt a folyamatos és tudatos döntést, miszerint szeretjük önmagunkat és mindezt beépítjük az életünkbe. Itt a Life Advisoron is már több alkalommal szóba került az önszeretet kérdése, fontossága, előnyei. Ebben a posztban sem lesz ez másképp, hiszen egy olyan témáról van szó, amelyet érdemes újra és újra feleleveníteni, nekem pedig emlékeztetni egy újabb csapat embert és olvasót arra, hogy mennyire fontos is valójában az önszeretet. Ebben a posztban most hét olyan csodálatos dolgot mutatok be nektek, amelyet én magam is megtapasztaltam, amint elkezdtem jobban szeretni önmagam. Hidd el, ezek a dolgok veled is megtörténhetnek.

Tovább

Az emberek belső csatákat vívnak, amelyekről semmit nem tudunk

2023. szeptember 15. 07:30 - Life Advisor

harcok_belul_ember.pngHihetetlen hetem volt. Olyan dolgok történtek, amelyeket a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. Az utóbbi időben szóhoz sem jutottam, annyira váratlanul ért minden. Olyan volt, mintha az életem napról napra szürreálisabbá válna. Az egyik pillanatban jól éreztem magam, aztán a következőben a szemem könnybe lábadt és a gombóc a torkomban újra visszatért. Egész nyáron az érzelmek hullámvasútján ültem, és úgy tűnik, hogy mindez egyre intenzívebbé válik. Mindezek a meglepetések és az életet megváltoztató események azonban megtanítottak valamire.

Tovább

Az önszeretet varázsa a kapcsolatokban

2023. szeptember 14. 07:30 - Life Advisor

onszeretet_hatasa_kapcsolat.pngA mindennapi élet nyüzsgésében gyakran azon kapjuk magunkat, hogy a másokkal való kapcsolatainkat helyezzük előtérbe. Miközben elengedhetetlen, hogy ápoljuk ezeket a kapcsolatokat, nem szabad megfeledkeznünk a legfontosabb kapcsolatról, arról, amit saját magunkkal tartunk fenn. Az önszeretet képezi jólétünk alapját és amikor ápoljuk, előkészítjük az utat a másokkal való erősebb, egészségesebb kapcsolatok felé. Ebben a posztban feltárjuk az önszeretet erejét és szerepet kapcsolataink megerősítésében. 

Tovább

Nyitott szívvel élsz?

2023. szeptember 13. 07:30 - Life Advisor

nyitott_szivvel_elni.pngRengeteg emberen látom a mindennapok során azt a problémát, amit a legvadabb elképzelésük sem tartalmaz vagy, amit épp tagadnak : be van zárva a szívük. A dolgok nem mozdulnak előre az életedben, ha emberként teljesen el vagy szigetelődve. A fejlődésed satufékkel áll meg, amikor érzelmileg is megállsz. Mindannyian vágyunk arra, hogy empátiát, hálát, együttérzést és örömöt tápláljunk létezésünk minden pillanatában. Merülj el mélyen magadba és tapasztald meg az igazi lényedet!

Tovább
süti beállítások módosítása