Ha ilyen szörnyű módon beszélsz magaddal, kérlek állj le!

2023. március 29. 07:30 - Life Advisor

negativ_onbeszed.jpgFigyelem! Az alábbi poszt néhány olvasót érzékenyen érinthet. Nem javaslom az elolvasását, ha mostanában különösen súlyos önbizalomhiánnyal élsz és/vagy mélyponton van az életed. Az alábbi posztot ugyanis úgy terveztem, hogy rövid távon fájdalmat és kellemetlenséget okozzon azért, hogy hosszú távon segítsen kezelni az öngyűlölet mögöttes problémáit. Ha azonban már eleve rossz helyen vagy az életedben, akkor nem biztos, hogy érdemes még mélyebbre süllyedned. Ez lehet az a műtét, amelyre szükséged van, de most még nem állsz rá készen. 

Tovább

Lehetséges, hogy szexfüggő vagy? Derítsd ki!

2023. március 28. 07:30 - Life Advisor

szexfuggoseg.jpgA szextől való függőség olyan téma, amely még mindig gyakran tabu, viszont egyre egyértelműbb megállapítani. Annak ellenére, hogy a szex az élet jellegzetes és szilárd része, problémává válhat, amikor sürgős szükségletté válik. Hogyan lehet megmondani, hogy valaki szexfüggő? Íme néhány jel, ami azt mutathatja, hogy szakértő segítségre lenne szükséged.

Tovább

Hogyan ne legyek szerelmes belé többé?

2023. március 27. 07:30 - Life Advisor

ferfi_no_szerelem.jpg"Kedves Bence! Néhány hónappal ezelőtt megismerkedtem egy lánnyal. Bár ismertem őt korábban is, akkor kezdtem kötődni hozzá, amikor kettesben rengeteget beszélgettünk. A rengeteg közös pont, közös érdeklődési körök stb. arra késztetett, hogy beleszerettem. Néhány hétig nem hívtam el randira, ami részben az én hibám, mert túl ideges voltam ahhoz, hogy rákérdezzek, sőt időközben egy hónapra külföldre ment. Ez idő alatt viszont felépítettem őt a fejemben, mint a nagyjából tökéletes lányt, fantáziáltam arról, hogy mindig vele lehessek. Végül miután hazajött, rávettem magam, hogy elhívjam randira. Aztán azt mondta, hogy leszbikus. Még mindig barátok vagyunk, de nyilván a randit többé soha nem hoztam már fel. Folyamatosan csinálunk közös programokat. Próbálok plátói módon gondolni rá, de néha leesek a lóról. Például elkezdem azt érezni, hogy szomorú vagyok, amiért nem lehetek vele, pedig nagyon szeretném, de tudom, hogy semmi sem fog történni közöttünk, önhibámon kívül. Még mindig szeretnék a barátja maradni. Hogyan szerethetek ki belőle?"

Tovább

Hogyan kezdd a reggeled produktívan?

2023. március 26. 07:30 - Life Advisor

reggeli_rutin_jo.jpgHa te is sikeres szeretnél lenni, tudnod kell, hogy minden nap produktívan kell ébredned. Az egész arról szól, hogy készen kell állnod bármire, amit a nap során az utadba sodor az élet. A siker nem véletlen. A siker egy tudatos döntés, amelyet minden egyes nap meg kell hoznunk. Minden nap egy új nap és rajtad múlik, hogy ez legyen a legjobb napod. Nem feltétlenül kell, hogy szeresd a reggeleket, de mindenképp korán kell kezdened a napod. Valójában sokkal többet érhetsz el, ha korábban kelsz és az utolsó pillanatig cselekszel, mielőtt ágyba kerülsz. Az időd értékes. Meghatározott mennyiség áll rendelkezésedre és bölcsen kell vele gazdálkodnod. A termelékenység és a siker maximalizálása érdekében van néhány dolog, amit minden nap meg kell tenned. Ebben a posztban megosztok veled néhány tippet és trükköt, amelyek segíthetnek maximalizálni az időd és a legtöbbet kihozni a nap minden órájából.

Tovább

Egy nagyszerű módszer, hogy tiszteletben tartsd a szándékaid

2023. március 25. 07:30 - Life Advisor

szandek_tiszteletben.jpgWayne Dyer szerint : "A szándékunk teremti meg a valóságunkat." Az egyik legjobb ajándék, amit magadnak adhatsz, egy kis csend minden nap. A beszélgetés, a telefonálás, a fecsegés, az elfoglaltság, a telefonhívások, a forgalom, a fejben lévő zaj közepette, csak állj meg. Gondolj rá úgy, mint egy reggeli tervezési megbeszélés a főnökkel, de ha épp rohansz, nem kell reggel lennie. Megvárhatod, amíg eljön az este és minden lecsillapodik vagy választhatsz egy bármilyen más, neked tetsző időpontot. De a lényeg még mindig ugyanaz.

Tovább

Mikor lesz a "te" meg "én"-ből, "mi"?

2023. március 24. 07:30 - Life Advisor

en_bol_mi.jpgEgyes kapcsolati guruk azt javasolják, hogy a kapcsolatodra a "mi" szóval gondolj. Néha azt mondják, hogy az "én"-ről a "mi"-re kell eljutni. Egy szinten ennek sok értelme van, és jelentős szempontja lehet a párterápiának és a biztonságos működésnek. De egy másik szinten bajba sodorhat minket, vagyis téged. 

Tovább

Mit jelent a "megfelelő ember" egy kapcsoltban?

2023. március 23. 07:30 - Life Advisor

megfelelo_ember_1.jpgA megfelelő személy egy kapcsolatban az a valaki, aki hajlandó szeretni és elfogadni a valódi, nem mindig tökéletes verziódat, aki, nem adja fel, aki hajlandó együttműködni veled a problémák megoldásában és aki arra törekszik, hogy maga is jobb ember legyen. Kezdetben azt hittem, hogy az a személy, akivel erős kapcsolatot érzek és akivel vég nélkül tudok beszélgetni, a megfelelő ember. De később rájöttem, hogy ez nem elég a tartós kapcsolat fenntartásához.

Tovább

10 férfi személyiségjegy, amelyeket a nők vonzónak találnak

2023. március 22. 07:30 - Life Advisor

vonzo_ferfi_1.jpgA nőket nem mindig kizárólag a vagyona vagy a státusza vonzza a férfihoz, inkább a cselekedeteihez vonzódnak, amelyek valódi férfi benyomását keltik. Ugyanúgy viselkednél, mint most, ha hirtelen magasabbra kerülnél, jobban néznél ki és örökölnél 1 milliárd forintot? Szó sincs róla! Többek között azonnal magabiztosabbnak, nyugodtabbnak, boldogabbnak és kevésbé stresszesnek éreznéd magad. Ezek a viselkedések és viselkedési minták, nem pedig a vagyon vagy a státusz vonzza a nőket. Ne feledd, hogy nem elég csak jól kinézned ahhoz, hogy a nők vonzónak találjanak. Íme 10 olyan személyiségjegy, amelyet a nők általában vonzónak találnak a férfiaknál.

Tovább

Íme a #1 szó, amiről azt mondják, minden kapcsolatban működik

2023. március 21. 07:30 - Life Advisor

parkapcsolat_hala_koszonom.jpgMi lenne, ha egyetlen szó megváltoztathatná a kapcsolatod menetét? A nyelv és a szavak, amelyeket akkor használsz, amikor pároddal beszélsz, mindig számítanak. Ők állnak a középpontjában annak, hogy mennyire lesz sikeres a kapcsolatod. Szó szerint megmenthetik vagy megszakíthatják azt. 40.000 pár tanulmányozása után Dr.John Gottman és Dr Julie Schwartz Gottman pszichológusok felfedezték azt az egyetlen szót, amely jelentősen hozzájárulhat bármely kapcsolat sikeréhez.

Tovább

A hatékony időgazdálkodás 5 ellensége

2023. március 20. 07:30 - Life Advisor

idogazdalkodas.jpgGyakran tévesztjük össze az időgazdálkodási készségek hiányát az időhiánnyal. Úgy gondoljuk, hogy nincs elég belőle, holott valójában egyszerűen csak nem jól használjuk. Vigyázz erre az öt alattomos dologra, ha a legtöbbet akarod kihozni az idődből.

Tovább
süti beállítások módosítása