4 hülye kérdés, amit a nők feltesznek a férfiaknak

2022. május 26. 07:30 - Life Advisor

noi_kerdesek.jpgAz ismerkedés fázisában a kérdéseknek óriási szerepük és jelentőségük van. Ez teljesen természetes, hiszen mindannyian arra törekszünk, hogy megismerjük a másikat, amely lehetőleg majd segít tisztábban látni, hogy érdemes-e több energiát fektetni a kapcsolatba és esetlegesen felépíteni egy közös jövőt. Általánosságban kijelenthetjük, hogy a nők jobban tudnak kommunikálni és ez nem csak a randizás során van így. Ebből viszony akár komoly hátrányuk is származhat például akkor, ha randizás vagy a kapcsolatuk során eme négy kérdés bármelyikét a férfinak szegezik. Az érett, magabiztos nők pedig pontosan érteni fogják, ezen kérdések képtelenségét.

Tovább

Félmeztelen profilkép a Tinderen? Nem biztos, hogy jó ötlet

2022. május 25. 10:19 - Life Advisor

tinder_body.jpgÖrök fejtörést jelent, hogy milyen dolgokat osszunk meg magunkról a társkereső profilunkban. Mindenki szeretne érdekesnek tűnni, de ezzel egyidőben nem szeretünk minden információt egyből megosztani idegenekkel. Lehet, hogy kiírod egy-két óriási eredményed, teljesítményed, mert azt gondolod, ezzel jó benyomást keltesz, de mi van, ha ez úgy hangzik, mintha csak dicsekednél velük? Sok cikkben olvashatjuk, hogy érdemes megemlítenünk, hogy jó humorérzékkel rendelkezünk, de ez sem feltétlen jelent jót. 

Tovább

7 látszólag kedves gesztus, amelyek valójában manipulatívak

2022. május 22. 12:06 - Life Advisor

manipulativ_gesztusok.jpgMár 100 km-ről könnyű kiszúrni egy manipulátort, ugye? Vagy talán mégsem? A mai társadalomban az emberek nagyon jól eltudják rejteni valódi szándékaikat. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian találkoztunk már valakivel, aki egy kicsit túl barátságos, egy kicsit túl kedves vagy egy kicsit túlzottan érdeklődött irántunk. Eleinte ez persze hízelgőnek tűnhet, de egy időt után úgy érezheted, hogy az illető csak kihasznált téged. Nos, jó eséllyel igazad is van. Nekem is volt már manipulatív emberrel dolgom, így bemutatok 7 olyan gesztust, ami kedvesnek tűnik ugyan, de valójában manipulatív.

Tovább

Túl kövér vagyok, hogy randizzak?

2022. május 04. 07:30 - Life Advisor

testsuly_randi.jpgSokszor megesik velünk, illetve leginkább a nőkre jellemzően, hogy azt hiszik, nincsenek az ideális testsúlyukban, emiatt az életük több területén is korlátokat állítanak fel maguknak, köztük a randizás terén is. Nem érzik magukat szexinek, nem randiznak és nem veszik észre a férfiak jelzéseit sem. Mit lehet tenni ilyenkor?

Tovább

Egyik kapcsolat sem könnyű. De megéri!

2022. május 03. 07:30 - Life Advisor

szerelem_nem_konnyu.jpgSokszor megfordult már a fejemben, hogy sok embernek, aki a posztjaimat olvassa, az a benyomása, hogy a posztok azt sugallják, hogy végül valaki be fog jönni az életükbe és minden puzzle-darab egyszerűen a helyére kerül. Pillangók repkednek, rózsaszín köd vesz majd körül egész életedben, a világ leghíresebb zenekara játszik az esküvőtökön, találtok egy táskát több millió forinttal és álmaitok házába költöztök. Sajnálom, ez nem így működik és soha nem állítottam, hogy így működne. Az élet zűrzavaros. A kapcsolatok szintén és nem a szerelem az egyetlen, amire szükséged van.

Tovább

Nem vagyok őrült, ha randizok veled. Törődők veled.

2022. május 01. 07:30 - Life Advisor

orult_randizas.jpgA bárpultnál odacsúsztatta a telefonszámát. Alig néhány héttel ezelőtt azt mondta a barátomnak, hogy aranyos vagyok. Szerintem is aranyos vagyok és ki is mondtam, de nem tettem ellene semmit. Végül is nem igazán ismertem. És különben is a randizást amúgy is mindig melósnak éreztem. Aznap este kivertem őt a fejemből, majd néhány hét múlva visszatért. Flörtöltem. Megkérdezte, hogy egyedülálló vagyok-e? Mielőtt észrevettem már a kanapéján ültem, órákig ölelgettem és beszélgettünk. És most azon kaptam magam, hogy ezt csinálom. Megint. Belefektetek a kapcsolatba, törődők vele, számít nekem, fontos számomra. Ez nagy probléma.

Tovább

5 tulajdonság 700 kiemelkedően sikeres embertől

2022. április 30. 07:30 - Life Advisor

siker_tulajdonsag.jpgRengeteg interjút olvashatunk világhírűen sikeres emberekkel, de vajon neked feltűnt már, hogy mi ezekben az emberekben a közös? Nem, nem a szerencse. Nem a születésükkor eldőlt élet. Nem a semmiből jött siker. Sokkal inkább az alábbi 5 dolog, amely lehetővé teszi számukra, hogy életük során megtartsák a sikert, sőt azt is, hogy újabb sikereket érjenek el.

Tovább

5 önszabotáló minta, ami miatt megrekedsz az életben

2022. április 28. 07:30 - Life Advisor

szabotalo_minta.jpgOlyan világban élünk, ahol mindenki másra mutogatunk, kivéve magunkra, amikor a terveink összeomlanak vagy az elvárásaink nem teljesülnek. Megkérdezted már magadtól, hogy mi van, ha a körülmények helyett, mi magunk vagyunk önmagunk legfélelmetesebb ellensége? Leggyakrabban saját problémáink áldozatává tesszük magunkat. Például "Nem tudok munkahelyet szerezni, mert a világjárvány térde kényszerítette a világot". Ez nem teljesen abszurd, de nem is 100%ában igaz. Léteznek munkahelyek? Egyértelműen. Még mindig tart a járvány? Mondhatjuk. Nehéz az álláskeresés? Kétségtelenül. Ebben a posztban 5 olyan önszabotáló mintát mutatunk be nektek, amelyek miatt megrekedhettek az életben.

Tovább

12 ok, amiért nehéz feladni egy rossz párkapcsolatot

2022. április 27. 07:30 - Life Advisor

egeszsegtelen_szerelem.jpgFurcsának tűnhet, de nehéz dolog elengedni egy egészségtelen kapcsolatot. Lehet, hogy annyi időt és energiát fektettél már ebbe a kapcsolatba, hogy úgy érzed, a részeddé vált. Lehet, hogy félsz az egyedülléttől vagy nem akarsz szembenézni a szakítás fájdalmával. Bármi is legyen az ok, elengedhetetlen, hogy felismerd, hogy egy egészségtelen kapcsolat fenntartása több kárt okoz, mint hasznot. Ebben a posztban 12 okot fogunk megvitatni, amiért nehéz elengedni egy egészségtelen kapcsolatot.

Tovább

Így akadályozza a sikert a túlzott pozitivitás

2022. április 26. 07:30 - Life Advisor

motivacio_gat.jpgNeked is mondták már, hogy az életben túl sok minden sülhet el rosszul? Nos, van benne valami. Legtöbben azt gondoljuk, hogy a pozitív gondolkodás a siker kulcsa és erre a meggyőződésre alapozva hajlamosak vagyunk megtanítani magunkat arra, hogy minden körülmények között pozitivitást sugározzunk. De mi van akkor, ha egy napon rájössz, hogy a túlzott optimista hozzáállásod az igazi oka annak, hogy konkrétan semmit nem értél el az életben? Bár ezt a tényt nehéz megemészteni, számos tanulmány alátámasztotta ennek igazságát. Az évek során az emberek óriási bravúrokat értek el a pozitív hozzáállással és kellő optimizmussal, de soha senki nem mondta, hogy a pozitív gondolkodás vajon mennyire ideális a siker érdekében. Íme 4 ok, amiért a pozitivitásod téged is megakadályozhat a sikerben.

Tovább
süti beállítások módosítása