Túlzott ragaszkodás a párkapcsolatban. 7 tipp a változásért!

2021. június 13. 12:11 - Life Advisor

ragaszkodas_parkapcsolat.pngHa attól félsz, hogy a túlzott ragaszkodásod eltaszított valakit tőled, akkor lehet, hogy most kiborulsz és azon gondolkodsz, hogy hogyan lehetne megoldani a dolgokat. Ha valakit nagyon szeretsz, úgy tűnhet, hogy az erős érzelmek meglehetősen intenzív módon átveszik a hatalmat. De ki lehet-e gyógyulni a túlzott ragaszkodásból? Teljesen. Ebben a posztban pontosan erről lesz szó. Megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz ki a túlzott ragaszkodásból, kétségbeesésből vagy éppen a rámenősségből. 

Tovább
1 komment

2 tipp, hogy a negatív gondolatok ne szívják le az életed

2021. június 10. 12:49 - Life Advisor

gondolat_tippek_elet.jpgAz egyik legnagyobb hatalmunk, hogy vannak gondolataink. Igen, néha ezek a gondolatok negatívvá és ártalmassá válnak, nem szolgálnak minket, de néha ezek a gondolatok motivációt adnak, amivel bárhova eljuthatunk. Gondolkodtál már azon, honnan származnak a gondolataid? Gondolataink nagy része saját gyártású, azaz önmagunktól származnak. Megtanulhatunk valamit, hallhatunk valamit, láthatunk valamit, de minden, ami utána történik, te magad alkotod meg. Miért fontos ezt megértened? Mert a gondolataid a legnagyobb szuperhatalmak benned és képes vagy arra, hogy megbízható tanácsadóvá tedd őket, legnagyobb kritikusok helyett. Ha te magad vagy a legtöbb gondolatod szerzője, akkor ez hatalmat ad neked arra, hogy olyan gondolatokat alkoss, amelyek szolgálnak téged...ha úgy döntesz. A gondolatok választások és a meghozott döntéseink meghatározzák, hogy hogyan érezzük magunkat, hogyan élünk, mi folyik az életünkben, mi az, amit nem csinálunk többet, egészségesek vagyunk-e vagy sem és kipróbálunk-e olyas valamit, amit eddig még soha. Ezek a döntések az önbizalmunk, az önbecsülésünk és az önértékelésünk legfontosabb összetevői. Más emberek ilyeneket nem hozhatnak létre nekünk. Mi alkotjuk az egészet és ha az életed olyan, amilyet szeretnél, akkor elkezdheted mássá tenni, ha ezt a nagyhatalmat olyan módon használod fel, amely szolgál téged.

Tovább
Szólj hozzá!

Mi hiányzik a legtöbb ember célkitűzési stratégiájából?

2021. június 05. 11:56 - Life Advisor

goal_kituzes.jpgHa valaha is haladni akarsz a fejlődésed felé, akkor rendelkezned kell egy célkitűzési stratégiával. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy a célok kitűzésével kapcsolatos stratégia önmagában nem elegendő a céljaink eléréséhez, hanem szükség lesz egy célelérési stratégiára is. Ez olyas valami, amelynek célja, hogy segítsen neked a célok kitűzésében, annak teljes megismerésében és hogy milyen dolgokat kell megtenned és hogyan végezd el azokat. Ennek a stratégiának számos eleme van, amelyekről az emberek újra és újra megfeledkeznek. Az alábbi posztban bemutatjuk a legfontosabb elemeket és hogy miért olyan fontos a célkitűzési stratégia ezen részei a növekedés szempontjából.

Tovább
1 komment

Így repíti az önbizalom új magasságba az életed

2021. június 03. 09:05 - Life Advisor

onbizalom_uj_elet.jpgMindenki (több) önbizalmat akar szerezni. Nem véletlenül, hiszen a valódi önbizalom lehetővé teszi, hogy jól érezd magad az életben. Többet mosolyogsz, vidám és kellemes magatartásod van, mert őszintén szereted magad és az életed. Ennek eredményeként pedig könnyedén magadhoz vonzod a megfelelő embereket és lehetőségeket. Sajnos társadalmunk nagy részében az emberek híján vannak az önbizalomnak. Ha úgy érzed, hogy te is ezen emberek közé tartozol, ne ijedj meg. Három egyszerű módszer mutatunk most neked, amivel te is önbizalmat szerezhetsz.

Tovább
2 komment

3 tipp az optimalizáltabb és boldogabb élethez

2021. június 02. 08:42 - Life Advisor

3_napi_valasztas_siker.jpgAmikor belenézel a tükörbe és átgondolod az életed, mi jut először eszedbe? Sok ember számára a valóság az, hogy nem úgy tölti az idejét, ahogy szeretné. A napirendünk túl nagy részét külső körülmények vezérlik. Ha belegondolsz, hogy mi tenne boldoggá és ebből mennyit építettél be most az életedbe, a gondolatok frusztrálni fognak. A sikerhez szükséged van arra, hogy szabadnak érezd magad és az időd annak eltöltésére használd fel, amire vágysz. Ha megnézed a céljaid, akkor melyikeket szeretnéd igazán? Ha nem tapasztalod meg azt a fajta sikert és növekedést, amelyet szeretnél az életedben, akkor a valóság az, hogy a napi cselekedeteid akadályoznak téged a jelenben. Itt az ideje tehát megvizsgálni a napi cselekedeteid, szokásaid. Itt az ideje, hogy őszintén beszéljünk arról, hogy hol van a helyed a saját életedben. 3 olyan napi választást mutatunk most be, amelyek segítenek a növekedés elérésében oly módon, amely összhangban áll a látomásaiddal, céloddal és azokkal a dolgokkal, amelyeket meg akarsz tenni. Így szerezhetsz majd boldogabb élettapasztalatokat.

Tovább
Szólj hozzá!

A döntéshozatal 3 felbecsülhetetlen szabálya

2021. május 26. 08:46 - Life Advisor

dontes_tippek.jpgMár néhány perce lapozgatom az étlapot és a határozatlanságommal küzdök. Minden étel vonzó a maga módján. Úgy tűnik, mindent meg kell rendelnem. Szerinted ezen a döntésen nem érdemes morfondírozni? Könnyen lehet, mindazonáltal fogadni mernék, hogy neked is hasonló nehézségekkel kell szembenézned, ha nem is az étel kiválasztásával, akkor valami mással. Minden nap túl sok időt és energiát töltünk azzal, hogy ugyanolyan vonzó lehetőségek közül válogassunk. Annak ellenére, hogy számunkra ugyanolyan jelentőségűnek tűnnek, mindegyik a maga módján vonz minket, ami kompromisszumokra kényszerít minket, még akkor is, ha csak a saláta (könnyű és egészéges) a lazac (fehérjedús étel) és a ravioli (ízletes, de magas szénhidráttartalmú) között kell döntenünk. Ha az ilyen hétköznapi döntések ennyi időt és energiát vesznek el tőlünk, mit mondhatunk azokról a komolyabb helyzetekről, amelyekkel nap mint nap szembesülünk? Melyik terméket vegyem meg? Melyik szokásomat hagyjam abba és melyiket folytassam? Kit vegyek fel a cégemhez és kit kell elküldenem? Hogyan kezdjek el egy kényelmetlen beszélgetést? Ebben a posztban 3 olyan tippet mutatok be, amelyek segítségével megtanulhatsz hatékonyabban megbirkózni mindenféle döntéssel. 

Tovább
1 komment

7 ok, amiért szükség van személyes térre a párkapcsolatban

2021. május 25. 10:41 - Life Advisor

parkapcsolat_ter.jpgTeljesen megfojtasz. Hogy érted? Még a fürdőbe sem juthatok el anélkül, hogy ne találnál legalább 6 dolgot, amiről beszélnünk kellene. Mindig üzengetsz, amikor a barátaimmal vagyok és azt kérdezgeted, hogy mikor érek haza. Mindig van valami vészhelyzet, amiért azonnal haza kell mennem és rendbe kell hoznom. Egyszerűen úgy érzem, nem kapok levegőt! Csak azt akarom, hogy együtt legyünk. Ez tényleg ilyen borzalmas dolog? Nem....de szükségünk van egy kis térre, mert van olyan, hogy túl sokak vagyunk egymásnak. Ismerősen hangzik az alábbi párbeszéd? Akkor ez a cikk neked is szól.

Tovább
Szólj hozzá!

A heti sikereid titka

2021. május 23. 14:06 - Life Advisor

heti_tervek_titka.jpgMielőtt egy pilóta beszáll a pilótafülkébe, mindig készít egy repülési tervet. Több órába is telhet egy küldetés megszervezése például egy vadászpilóta esetében, a repülés összetettségétől függően. A repülés előtti terv magában foglalja a célt, a repülési útvonalat, az időjárást, a repülőgép karbantartását, az üzemanyag felhasználást és így tovább. Képzeld csak el, mi történne, ha a pilóta azt mondaná, hogy nincs szükség tervre, csak szálljunk fel és repüljünk. A példából kiindulva a vadászpilótáknál ez káoszt, zavart és elrontott célokat eredményezne, amelyek nem igazán jók. 

Tovább
Szólj hozzá!

7 szokás, amely felesleges stresszt okoz a reggeli rutinodban

2021. május 22. 12:25 - Life Advisor

reggeli_rutin_stressz.jpgLehet, hogy évek óta ugyanazt a reggeli rutint alkalmazod, lehet, hogy minden napod másként indítod. Akár koránkelő, akár éjszakai bagoly vagy, az, ahogyan a reggeledet töltöd hatással lehet a napodra sőt, a pszichés jólétedre is. A mentális egészséget támogató reggeli rutin első lépése az, hogy elengedj minden olyan szokást, amely növeli a stresszt az életedben. Ebben a posztban 7 olyan szokást mutatunk be, amelyek felesleges stresszt okozhatnak, így jobb elkerülni őket.

Tovább
6 komment

A burnout valós állapot. Íme 5 tipp a kezelésére!

2021. május 21. 11:40 - Life Advisor

burnout_tippek_korona.jpgNemrég egy apró "kutatást" végeztem az ismerőseim körében és megkérdeztem, hogy hogy vannak? Nem a standard és udvariasságot tükröző kérdést tettem fel, hanem arra voltam kíváncsi, hogy ténylegesen hogy vannak. Bár reméltem, hogy új dolgokat, lehetőségeket találtak a világjárvány közepette, meglepett, hogy mentálisan és érzelmileg néhányan pontosan ott voltak, ahol egy évvel ezelőtt, sőt voltak olyanok, akik még annál is rosszabb helyzetbe kerültek. Az egyik ismerősöm konkrétan így fogalmazott : "Még mindig teljesen kimerült vagyok, már bő 1 éve. Aggódom...minden miatt és nem érzem biztonságban magam a munkámat illetően sem."

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása