Mi is a valódi pénzügyi siker titka?

2021. szeptember 19. 07:30 - Life Advisor

penzugyi_keplet.pngTe mit látsz a képen? Azt, hogy a "pénz" egyenlő "költség" szorozva "idővel"? Vagy, hogy az "idő" egyenlő "pénz" osztva "költséggel"? A legtöbben rutinszerűen éljük át a hétköznapokat, miközben a hétvégét várjuk, hogy eldöntsük, hogyan töltjük és élvezzük majd az időnket. Azok számára, akik pusztán a számlák kifizetéséért dolgoznak, minden hét ugyanúgy telik. Mi tart minket valójában ebben a csapdában? Természetesen megközelíthetjük az életet azzal a nézettel, hogy a pénz az első és legfontosabb dolog, de tényleg ez az igazság?

Tovább

10 dolog,amit a legtöbb ember túl későn tanul meg az életben

2021. szeptember 18. 07:30 - Life Advisor

tanulsag_elet_keso.jpgAz élet rövid és ha nem vagy óvatos, egy szempillantás alatt elhalad majd melletted. Túlságosan sokan veszik az utolsó lélegzetüket sajnálattal teli szívvel. De ha most elgondolkodsz, meggyőződhetsz arról, hogy te egyike vagy-e azoknak, akik azt mondhatják, hogy az életük teljes és egyben beteljesedett-e? Ebben a posztban azt a 10 leggyakoribb dolgot szedtük össze, amit a legtöbb ember túl későn tanul meg az életben.

Tovább

15 hiba, amit kerülj el, ha vállalkozást indítasz 2021-ben

2021. szeptember 17. 07:30 - Life Advisor

vallalkozas_inditas_hiba.jpgHűséges olvasóinak feltűnt, hogy már régen volt üzlettel, vállalkozással kapcsolatos poszt a blogon, így most egy ilyennel készültünk nekik illetve nektek is. Egy vállalkozás elindítása kihívást jelent és a hibák elkövetése az indulás előtt képes szabotálni az egész vállalkozást. A legjobb módja annak, hogy egy új üzlet sikerét biztosítsd, ha minden lépést alaposan megtervezel, nehogy nyilvánvaló csapdákba ess. Íme 15 olyan hiba, amit mindenképpen el kell kerülnöd, amikor új vállalkozásba kezdesz. 

Tovább

"Utálom a személyiségem." 12 tipp, ha te is így érzel

2021. szeptember 16. 07:30 - Life Advisor

personality_valtozas.jpg"Nem szeretem a személyiségem, sőt őszintén szólva, utálom. A legjobban az impulzivitásomat és az önzőségemet." Ha benned is felmerültek már hasonló gondolatok, érzések, akkor bizonyára azt is tudod, hogy olyan módszereket kell keresned, amelyek segítségével ezeken dolgozhatsz. Függetlenül attól, hogy a személyiséged mely részein szeretnél javítani, ez a 12 tipp a segítségedre lehet.

Tovább

10 módszer, hogy befejezz valamit, amit elkezdtél

2021. szeptember 10. 07:30 - Life Advisor

befejezz_dolgokat.jpgNeked is nehezedre esik befejezni valamit, amit elkezdtél? Az elején még motivált voltál, nagyszerű terveid voltak, de ahogy telt az idő, azon kaptad magad, hogy soha nem jutottál el a dolog végéig. Ez a jelenség sokkal gyakoribb, mint gondolnád, különösen napjainkban, amikor szinte minden percben elterelheti valami a figyelmünket. Nehéz dolog lehet tehát az elkezdett dolgot befejezni. Nehéz, de nem kell, hogy nehéz legyen. A szokások és a rutinok apró módosításaival megszabadulhatsz a zavaró tényezőktől és újra a befejezésre összpontosíthatsz. Íme 10 olyan módszer, amellyel befejezheted mindazt, amit elkezdtél, még akkor is, ha egész életedben még soha semmit nem fejeztél be.

Tovább

10 jele annak, hogy tiszteled önmagad

2021. szeptember 09. 07:30 - Life Advisor

onmagad_tisztelete.jpgÁltalánosságban elmondható, hogy elvárjuk, hogy a körülöttünk lévő emberek tiszteljenek minket. De megkérdezted már valaha magadtól, hogy te tiszteled-e magad? Bízol magadban és abban, aki vagy? Az önbecsülés egészséges szintje önbizalmat ad a határok megalkotásához. Ez azt jelenti, hogy ismered az értékeid és azt, amit képviselsz. Íme a 10 legfontosabb jele annak, hogy tiszteled önmagad.

Tovább

10 jel, hogy megtalálod valódi önmagad

2021. szeptember 08. 07:30 - Life Advisor

talald_meg_onmagad.jpgIgaz a mondás, miszerint önmagunk megtalálása és annak felfedezése, hogy ki is vagyunk valójában és mit akarunk az életünktől, az egyik legnagyobb kaland, amit megélünk. Ez az utazás viszont nem mindig könnyű. Vannak, akiknek évekig tartó szívfájdalom és kemény munka kell ahhoz, hogy megvalósítsák mindezt, míg másoknak mindez látszólag egyik napról a másikra sikerül. Szóval, honnan derítheted ki, hogy jó úton jársz-e önmagad megtalálásához? Sajnos az élethez nem jár kézikönyv, akármennyire is szeretnénk, ráadásul mindannyian mások vagyunk. A te valódi éned és a te általad vélt helyes út nagyban különbözik a legjobb barátod életétől. Mostanában máshogy érzed magad? Változott a viselkedésed, a hozzáállásod? Akkor jó esély van arra, hogy jó úton jársz, hogy megtaláld önmagad. Ebben a posztban 10 olyan jelet mutatunk be, amely arra utal, hogy megtalálod magad és/vagy kezded felfedezni azt, aki valójában vagy.

Tovább

5 tipp, hogy pozitívan és okosan használd a közösségi médiát

2021. szeptember 07. 07:30 - Life Advisor

kozossegi_media_pozitiv.jpgA tegnapi posztunkban kifejtettük, hogy a közösségi média rengeteg "hamis embert" termelhet, ez viszont nem jelenti azt, hogy minden, ami közösségi médiával kapcsolatos, az rossz és ördögtől való. Valójában csak attól függ, hogy hogyan használod a közösségi médiát és mit hagysz figyelmen kívül. A közösségi média teljesen új szintre emelte a tudásmegosztást és az igazság az, hogy annyi információ önt el bennünket, hogy gyakran nem is tudunk mit kezdeni vele. Ha neked is eleged van abból, hogy rosszul érzed magad a közösségi médiában, akkor ez a poszt most neked fog szólni, ugyanis bemutatjuk a legjobb módszereket a közösségi média lelki egészségre gyakorolt hatásának megfékezésére és segítünk abban, hogy a közösségi médiát a pozitivitás terjesztésére használd. 

Tovább

Miért élünk hamis életet a közösségi médiában? Íme 10 ok.

2021. szeptember 06. 09:33 - Life Advisor

kozossegi_media_hamis.jpgBöngészted már úgy a Facebookot vagy az Instagramot, hogy azon tűnődtél, miért látszik úgy, hogy mindenkinek fantasztikus élete van? Az emberek mindig boldogok, mindig valami érdekeset csinálnak, te pedig azon gondolkodsz, hogy "Miért ilyen béna és unalmas az életem?". Erről igazából szó sincs. Nem arról van szó, hogy az életed béna és unalmas és arról sem, hogy mindenki máshoz képes nyomorult vagy. Az emberek ugyanis a közösségi médiában hamis életet élnek. És, hogy miért? Nos, a 10 legfontosabb okot szedtük össze, ennek megértése érdekében.

Tovább

8 módszer a megtört szív gyógyítására

2021. szeptember 05. 07:30 - Life Advisor

megtort_sziv.jpgAhogy Mark Ronson és Miley Cyrus énekelte a Nothing Breaks Like a Heart című dalban : "Semmi sem törik össze úgy, mint egy szív." Megvan az oka annak, hogy a dal óriási sikert aratott, legyen szó az Egyesült Királyság Sinles Chart 2. helyéről vagy akár a több, mint 235 milliós YouTube megtekintésről. Ha összetörik a szívünk, szomorúnak, dühösnek, zavartnak, megbántottnak, egyedülállónak érezhetjük magunkat és minden más további vacak érzést el tudunk még képzelni. Vannak persze fizikai tünetei is, mint például, az az érzés, hogy a szívünk tényleg összetört. Fájdalmat érezhetünk ugyanis a mellkasunkban, körülbelül mintha egyesével húznák ki a bordáinkat. 

Tovább

5 mítosz a depresszióról, amelyekről jobb ha te is tudsz

2021. szeptember 04. 12:47 - Life Advisor

depresszio_mitosz.jpgSokan azt feltételezik, hogy a depresszió nyilvánvaló tünetekkel jár, például az állandó szomorúság, lehangoltság, a szeretteinktől való elvonulás stb. Bár ezek is lehetnek a depresszió jelei, a depresszió sokkféle mentális zavart foglal magában. A depressziós ember nyilvánvalóan ingerlékenyebbnek vagy szorongóbbnak tűnhet, mint szomorúnak, még akkor is, ha belsőleg szomorúságot tapasztal. Ezt klinikusok sokszor megemlítik azoknak a szülőknek, akik aggódnak a gyermekük viselkedése miatt és rávilágítanak arra, hogy a gyermekük túlzott, folyamatos szorongása a depresszió jele lehet. Felnőtteknél azok, akik kevésbé tudják kifejezni a gyengeséggel vagy sebezhetőséggel kapcsolatos érzelmeiket, hajlamosak arra, hogy depressziójuk jeleként ingerlékenységet mutassanak. 

Tovább

Love is Love! Milyen érzés a szerelem?

2021. augusztus 30. 10:08 - Life Advisor

love_is_love_2.jpgGyermekkorunktól kezdve megismerkedünk a szeretet "tökéletes" ábrázolásával. De, ahogy öregszünk, látjuk, hogy a szerelem nem olyan egyszerű egyenlet, mint ahogy a popkultúra elhitette velünk. Az igazság az, hogy a szerelem zavaros lehet és nem fogjuk tudni, hogyan kell pontosan eligazodni ezen a lehengerlő érzelmen, amely elárasztja a fejünket és a szívünket.

Tovább
süti beállítások módosítása