Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

A sikeres emberek napi szokása - A tökéletes napi rutin

2020. január 21. 18:32 - Life Advisor

routine.jpgA sikeres emberek a napi rutinjaik részeként is sikeres szokásokat teremtenek. Ezek járulnak hozzá a sikereikhez és mindenképpen a pozitív szokások közé sorolhatóak. Manapság már ritkán hallunk Winston Churchillhez hasonló reggeli rutinokat, aki csak 7:30-kor ébredt, reggelizett és nagyjából 11:00-ig végzett a levelei és az újság elolvasásával. A milliomosok napi szokásai változnak ugyan, de létezik olyan szokás, amely még ma is létezik és aktívan használnod is kellene. Segíthet az üzleti és magán életedben is, alkalmazható a házimunkára, a hosszútávú célokra például a saját könyved megírása. De miről is van szó?

Tovább

10 dolog, amit tudnod kell az önmotivációról

2020. január 20. 18:44 - Life Advisor

self_motivation.jpgGyakran olyan motivációs zűrzavarban találjuk magunkat, amelyekből legszívesebben menekülnénk. Van, hogy nagyon is motiváltnak érezzük magunkat, aztán ez elmúlik és újra előröl fel kell építenünk mindent. Ez az ördögi kör káros lehet az életünkre, a munkánkra és a kapcsolatainkra is. Az önmotivációt több okból is elveszíthetjük. Ez lehet a munkahelyi elégedetlenség, egy szörnyű főnök, nehézségek a szakmai és magán életünkben, pénzügyi problémák vagy egészségügyi nehézségek. A motiválatlanság a fiatalok körében is gyakori. Ebből kifolyólag a tanulmányi eredményeik romlásnak indulnak, képtelenek megbirkózni a nyomással, vizsga stresszel stb. A motiváció a személyes problémák miatt veszik el a legkönnyebben.

Tovább

7 dolog, amit már most megtehetsz a burnout ellen

2020. január 19. 12:25 - Life Advisor

burnout_vallakozo.jpgValamikor 2019 közepén az Egészségügyi Világszervezet (WHO) betegségnek nyilvánította a kiégést, azaz a burnoutot. Krónikus munkahelyi stressz, végtelen teendők, állandó fáradtságérzet. A vállalkozók, akik azon dolgoznak, hogy valamilyen dolgot felépítsenek vagy terjesszenek a semmiből nagyon is jól ismerik ezeket az érzéseket. A szervezet növekedésével egyre növekszik a meghozandó döntések és irányítandó csapatok száma. Ettől kezdve csak növekszik a munkaterhelés és ez soha nem szűnik meg. Vállalkozók esetében mindezt nehezebb leküzdeni, mivel kizárólag te magad vagy felelős a szervezet és a stratégiád működéséért.

Tovább

Az 5 legnépszerűbb tanács, amely többet árt, mint használ

2020. január 18. 16:32 - Life Advisor

worst_advice.jpgÉszrevetted már milyen egyszerű tanácsokat adni? Megnyitod a Googlet, keresel egy inspiráló idézetet és megosztod a barátoddal. Igen a szándék nagyon szép, de sokszor ez csak többet árt, mint használ. Szeretnék most mélyebben bemutatni neked az 5 legnépszerűbb tanácsot, amelyet jobban meg kellene értened.

Tovább

Hány életet élhetsz?

2020. január 17. 17:18 - Life Advisor


A spoken-word költő, Sarah Kay döbbenettel fogadta, hogy egyszerre nem lehet belőle hercegnő, balerina és űrhajós. Ebben az előadásban elszaval két verset, amelyben megmutatja, hogyan is élhetjük mások életét.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

Egy videójáték, ami segített megérteni a magányt

2020. január 16. 17:12 - Life Advisor


Lépjünk be Cornelia Geppert lenyűgöző videójátékába, a "Sea of Solitude"-be, vagyis "A magány tengerébe". A játék során a magány és az önbizalomhiány "szörnyeivel" kell megküzdenünk, ami segíthet nekünk megbirkózni mentális egészségi problémák sokaságával.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

5 ok, hogy akkor se add fel, ha mindenki más már megtette

2020. január 15. 12:55 - Life Advisor

never_ever_give_up.jpgAz élet tele van kudarcokkal. Lehet,hogy minden tőled telhetőt megteszel, de mégis pofára esés a vége. Ez különösen igaz a vállalkozók világában, ahol sok új vállalkozás egyáltalán nem képes profitot termelni. Előfordul, hogy olyan helyzetben vagy, hogy nem kapsz befektetőt a márkádnak. Vagy talán nem értetted meg, hogyan működik összehangoltan egy vállalkozás és a magas forgalom miatt összeomlott a céged. Természetesen a kihívások és nehézségek a magánéletünkből is származhatnak. Függetlenül attól, hogy pénzügyekről, társkeresésről legyen szó, a problémák, amelyek felmerülnek, gyakran elsöpörnek minket. Te mit csinálsz ezekben a helyzetekben? Feladod? Bemutatok most neked 5 olyan okot, amiért nem kellene ezt csinálnod és még akkor is megéri tovább próbálkoznod, ha mindenki más is feladta már.

Tovább

8 kötelező készség a sikeres vállalkozáshoz

2020. január 14. 13:12 - Life Advisor

businessman_ma.jpgA mai versenyekkel teli világban, ahol bármit könnyedén elindíthatunk, amit elképzeltünk, nehéz lehet a vállalkozásoknak fent maradni a kötelező skillek (készségek) nélkül. Egyre inkább kezdenek elmúlni azok a napok, amikor a siker csak kemény munkát és szakértelmet követelt a saját üzleti területünkön. A sikeres üzleti modellhez mára már ennél jóval több kell.

Tovább

5 fontos lecke az életről a 20-as éveid elejére

2020. január 13. 15:38 - Life Advisor

teenager_lesson.jpgSok ember számára a 20-as évek eleje olyan, mint séta a labirintusban ráadásul tök sötétben. Folyamatos a bizonytalanság, hogy merre is kell indulni, mit kell megtennünk és minden gondolatunkat befolyásolja a bizonytalanság. Ezenkívül pedig valószínűleg egyszer kétszer el is fogunk tévedni az úton. Az iskolák, a média, a társadalmai normák, a barátok gyakran megkísérelnek minket előre kiválasztott útvonalra terelni, ami viszont alkalmatlanná tehet minket az életben a 20-as éveink közepére. Adósságokba esünk, rossz kapcsolatokat alakítunk ki, rossz lesz az egészségünk stb. Ez azonban nem feltétlenül kell, hogy megtörténjen. Felépítheted saját magad a győzelmeid alapján és olyan erőre tehetsz szert, amellyel sikeres életet teremthetsz.

Tovább

Nem érdemel mindenki esélyt egy jobb életre?

2020. január 12. 17:07 - Life Advisor


Igényeink, vágyaink világszerte növekednek nagyrészt az okostelefonok és az internet elterjedésének köszönhetően – lehetőségekkel vagy csalódottsággal találják magukat szemben? A Világbank Csoport elnökeként, Jim Yong Kim célja a mélyszegénység megszüntetése és a közös jólét növelése. E videóban megosztja velünk, hogy a Világbank hogyan javít a világ legszegényebb országaiban élő emberek egészségügyi és pénzügyi jövőjén befektetések növelésével és fejlesztések kockázatának csökkentésével.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!