Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

A mérgező kapcsolatok 7 biztos jele

2020. június 02. 16:36 - Life Advisor

toxic_love.jpgHa együtt élsz a pároddal vagy sok időt töltötök együtt, sőt akár még a karanténban is össze voltatok zárva, akkor sok mindent megtudhattál önmagadról, a párodról és a kapcsolatotok állapotáról is.  Bár gyakrabban beszélünk "mérgező emberekről" jó tudni, hogy néha maga a kapcsolatunk mérgező. Két hétköznapi ember valamilyen oknál fogva mérgező kapcsolatban élhet egymással. Lehet,hogy korábbi fájdalmas tapasztalataidhoz hasonlókat tapasztalsz és folyamatosan ezzel a fájdalommal élsz. Vagy mindkettőtöknek hasonló bizonytalanságokkal kell megküzdenie, ezért gyakran összevesztek. Ez nem azt jelenti, hogy egyikőtök rossz ember. Jelentheti azt is, hogy nem megfelelő kapcsolatban vagy a megfelelő időben, mert itt és most bizony mérgező környezetet teremtetek.

Tovább
Szólj hozzá!

5 tipp, a nehéz helyzetek megoldására

2020. június 01. 11:57 - Life Advisor

hard_emotion_solve.jpgNe aggódj! Légy boldog! Fülbemászó ugyan, de nem jó tanács. Ha nehéz időkön mész keresztül, akkor a "állj fel!" , "nézd a jó oldalát" vagy az "ez még rosszabb is lehet" üzenetek csak rosszabb érzéseket okozhatnak nekünk. Sokszor találkoztam az elmúlt időszakban a toxikus pozitivitással. Ennek középpontjában a "légy boldog, gondolkodj pozitívan" állapot túlzott és túl általánosított formája áll. Toxikus pozitivitás, azaz mérgező, mint bármi ami túlzott erőltetés hatására történik, jelen esetben, amikor a pozitivitást a negatív érzelmek elnyomására használjuk.

Tovább
Szólj hozzá!

5 szokás, a sikeres gondolkodásmód érdekében

2020. május 31. 12:09 - Life Advisor

meditation_success.jpgA képesség, hogy sikeresek legyünk abban, amit csinálunk nagyban függ a gondolkodásmódunktól. Függetlenül attól, hogy tisztában vagyunk vele vagy sem, a meggyőződéseink és gondolataink formálják a cselekedeteinket és az elért eredményeket. Ezért a gondolataink tudatosságának fokozása és a gondolkodásunk módosítása kulcsfontosságú tényező a sikeres gondolkodás elsajátításában. Az éberség gyakorlását és a meditációt már az ókorban is használták, mint alapvető eszköz a gondolkodásmódunk és az elvégezett tevékenységek fejlesztéséhez. Manapság pedig szintén nagy szerepet kapnak. A kutatások kimutatták ugyanis, hogy a meditáció és az éberség számos szempontból előnyös lehet számunkra, például azzal, hogy növeli a figyelmünket, szabályozza az érzelmeinket, csökkenti a stresszt és a szorongást és javítja az alvásunk minőségét is. A sikeres gondolkodásmód kialakításához tehát az éberség és a meditációs gyakorlatok rendkívül hatékonyak.

Tovább
Szólj hozzá!

A milliomosok nem a pénzük miatt boldogok, hanem....

2020. május 30. 11:53 - Life Advisor

success_freetime_money.pngTöbb tanulmány alátámasztotta, hogy a milliomosok nem a pénzük miatt boldogok, hanem mert okosan töltik az idejüket. De mit csinálnak a milliomosok egész nap? Pezsgőt kóstolgatnak? Jókat esznek? Luxus autókat vezetnek? Vitorláznak? A legtöbb ember ezt hiszi, de ez tényleg igaz? Noha a média figyelmet fordít a gazdag emberekre, keveset tudnak meg a mindennapi életükről. Paul Smeets a Maastrichti Egyetem, a Harvard Business School és az Amszterdami Egyetem kutatóival együtt megvizsgálta, hogy a milliomosok hogyan használják az idejüket és mindez miben különbözik attól, ahogy az átlag ember tölti az idejét. A kutatókat persze nemcsak az érdekelte, hogy másképp működnek-e a milliomos emberek, hanem az is, hogy pontosan mit csinálnak szabadidejükben.

Tovább
Szólj hozzá!

A siker újragondolása VUCA időkben

2020. május 29. 10:45 - Life Advisor

vuca_time_covid.pngHa valamilyen időszakra azt mondhatjuk, hogy VUCA, az éppen a mostani. A VUCA (Volatile,Uncertain,Complex,Ambiguous), azaz gyorsan változó, kiszámíthatatlan, bonyolult, bizonytalan világ. A pénzügyi piacok ingadoznak és a gazdasági válság, amellyel szembesülünk, példátlan. Úgy tűnik, hogy minden nap egymásnak ellentmondó híreket kapunk a világjárványról. Az országok újra megnyílnak, majd az esetek növekedésével újra le kell állniuk. A maszkok vagy segítenek vagy nem, attól függ, kire hallgatsz. Frusztráló lehet, olyan információkba megbízni, akikről mindenki véleményt alkot ugyan, de senki sem tud róla eleget.

Tovább
Szólj hozzá!

2 aranyszabály, amit a sikeres emberek jól csinálnak

2020. május 28. 09:54 - Life Advisor

golden_rules_success.jpgÉrezted már magad állóvízben, amikor a céljaid eléréséről volt szó? Bátor, erős és határozott meggyőződéssel vágtál bele az álmaid megvalósításába. Mindennap felébredtél és cselekedtél rendületlenül. Minden remekül alakult aztán valahol félúton vagy lehet,hogy rögtön a kezdés után a dolgok egyszer csak beragadtak,megálltak. Rengeteg különböző cél létezik és számtalan ember, aki megpróbálja elérni azokat. Sajnos azonban csak kevesen érnek be a célba. De mégis mi különbözteti meg azokat, akik elérik a céljukat és akik nem? Mutatom a 2 legfontosabb aranyszabályt.

Tovább
Szólj hozzá!

A 18 leggyakoribb alvással kapcsolatos mítosz

2020. május 27. 08:30 - Life Advisor

sleeping_myth.pngSokszor találkozhattunk már a pihentető alvás fontosságával. Ugyanilyen gyakran futhatsz bele különböző tippekbe, amelyek próbálják a te életedbe is megvalósítani az egészséges alvást a saját szellemi és fizikai jóléted érdekében. Én azonban most arra kérnélek, hogy felejts el mindent, amit eddig az alvásról tudtál. Íme a 18 leggyakoribb alvással kapcsolatos mítosz, amelyek közül néhány, amit már nagyszüleink is ismertek, a mai napig igazak.

Tovább
7 komment

Hogyan kell kezelni a váratlan változásokat?

2020. május 26. 13:44 - Life Advisor

unexpected_change.jpgA változások elkerülhetetlenek. Amikor felkészülünk rá, könnyeden vesszük őket, amikor viszont váratlanul ér minket, pusztító hatása lehet. A változásokhoz való hozzáállásod nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az új helyzetet pozitívan vagy negatívan éled majd meg. Mit gondolsz pozitív vagy negatív a változás? Kihívásnak tekinted és megteszel mindent, hogy a legjobban alakuljon vagy kellemetlenségként tekintesz rá? Mutatok egy-két tippet, amelyekből világossá válhat számodra is, hogyan kell kezelni a váratlan változásokat.

Tovább
Szólj hozzá!

6 dolog, amit ne felejts el a világjárvány idején sem

2020. május 25. 11:08 - Life Advisor

walking_pandemic.pngA koronavírus idején új normákat tapasztalunk meg. Az emberek aggódnak, stresszelnek és félnek a jövőtől. Egy olyan eseményt tapasztaltunk meg, amellyel sokan még nem találkoztak. Olyan vírusról van szó, amely mindannyiunkat befolyásol a világ összes pontján. Hogyan élünk ebben az új helyzetben? Hogyan élhetünk tovább, ha tartunk attól, hogy a következő kézfogás vagy találkozás során lehet,hogy megbetegszünk? Hogyan élhetünk úgy, ha a gazdaság és a munkahelyünk bizonytalan? Hogyan élhetünk ilyen időkben? Ahelyett, hogy rabul ejtene minket az összeesküvés elméletet generáló Facebook barátok félelme és összeolvasnál mindenféle negatív kommentet, cikket, próbáld meg ezt a 6 dolgot belecsempészni a mindennapi életed irányításához. Biztos vagyok benne, hogy ha ezeket a perspektívákat alkalmazod, akkor nemcsak túlélni fogod ezt az időszakot, de az életedet is új szintre emelheted.

Tovább
Szólj hozzá!

Önbizalom-fejlesztő pankráció

2020. május 24. 09:15 - Life Advisor


Többre vagyunk képesek, mint gondoljuk – hangoztatja Mike Kinney volt pankrátor. Csak meg kell találnunk egyedi adottságainkat, és javunkra fordítani őket. Kinney évekig fejlesztette Cowboy Gator Magraw pankrátor egyéniségét, azaz önmagát úgy, hogy felerősítette különleges jellemzőit. Szellemes és tanulságos előadásában átülteti a ring tanulságait a mindennapi életbe, elmondja, hogyan éljünk magabiztosan és hasznosítsuk maximálisan adottságainkat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

Szólj hozzá!