Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Nem fejlődik a vállalkozásod? A párkapcsolatod rendben van?

2020. április 05. 11:07 - Life Advisor

build_an_empire_love.jpgSzerelem. Gyönyörű érzés, ha valakivel megtapasztalod. Úgy érezheted mintha oxigén nélkül megtudnád mászni a Mount Everestet. Amikor a szerelmi kapcsolatod nehéz időkön megy keresztül, valami más történik. Vitatkoztok, figyelmin kívül hagyjátok egymást vagy, ami még rosszabb, úgy érzed, mintha az életedben minden más parkolópályára kerülne. Ahelyett, hogy a személyes céljaidon és üzleti feladataidon dolgoznál csak arra vágysz, hogy a vehess egy jó meleg fürdőt és megnézd a kedvenc sorozatod a Netflixen. Jogosan merül fel benned a gondolat, hogy mindez még a vállalkozásodra is hatással lesz. Az érzések, a harcok, érzelmek és az élet érdekes pillanatai jönnek, mennek. A szerelmed kiválasztása azonban abszolút mutatója annak, hogy mennyire leszel sikeres. Ha tehát úgy érzed, hogy a vállalkozásod nem fejlődik, itt az ideje, hogy megvizsgáld a párkapcsolatod. Nagyon őszintének kell lenned magaddal. Segít téged ez a kapcsolat vagy inkább fájdalmat okoz?

Tovább

Hogyan randizunk koronavírus idején?

2020. április 04. 18:51 - Life Advisor

bumble_video_chat.jpgRandizni koronavírus idején nem könnyű. Ennek ellenére sokan úgy gondolják, hogy a tény, hogy nem találkozhatnak személyesen a "való életben" nem jelenti azt, hogy nincs lehetőség randizni. A Bumble nevű applikáció - amelynek különlegessége, hogy a társkereső verziót használva, az applikáción belül a nőknek kell megtenniük az első lépést - korábban is rendelkezett már videóchat funkcióval. 2000 felhasználójukat kérdezték meg, akik közül több, mint 1000 ember úgy gondolta, hogy videóchat segítségével is lehet jó randit összehozni.

Tovább

Hogyan lehetsz korlátlan mindenben, amit csinálsz?

2020. április 03. 16:01 - Life Advisor

limitless.jpgKobe Bryant. Warren Buffett. LeBron James. Tom Brady. Christiano Ronaldo. Lionel Messi. Serena Williams. Beyonce. Valószínűleg te is tudod még folytatni a sort olyan emberek nevével, akik ugyanebbe a kategóriába tartoznak. Ők a nagyok. Vannak, akik a legjobbak abban, amit csinálnak és vannak, akik egy szinttel mások felett vannak nemcsak a saját területükön.

Tovább

Minden változik! Hogyan kezeld az élet bizonytalanságait?

2020. április 02. 16:15 - Life Advisor

uncertentaity_life.jpgA Spotify heti ajánlóinak nagy rajongója vagyok. Valamilyen módon egy okos algoritmus kiválasztja a legjobb dalokat egy hatalmas gyűjteményből, hogy meglegyen az élvezetes zenehallgatás. Egy csésze frissen őrölt kávéval kombinálva ez a hétfő reggeli siker receptje. :) A probléma ezzel az, hogy néha olyan dalokat is kiválaszt az alkalmazás, amelyet nem szeretek csak azért, hogy néhány nap múlva mégis megszeressem. Ezt alkalmazzák a DJ-k is. Nem játszanak egy teljesen új dalt önállóan, hanem belecsempészik ismert és kedvelt dalok közé. A titok? Az ember szereti a biztos dolgokat.

Tovább

A vállalkozásod érdekében gondolkodj nagyban!

2020. április 01. 11:38 - Life Advisor

vallalkozas_gondolat.jpgKicsiben kezdeni nem rossz dolog. Valahol neki kell látnunk és gyakran a kicsi lépés tűnik a leglogikusabb módszernek. Már az is valami, hogy belevágtunk és elkezdtünk, azonban kis lépéseknél előfordulhat, hogy még az alapok hiányoznak. Lehet, hogy feleslegesnek tűnik, de a vállalkozóknak a nagyobb képre kell összpontosítaniuk, amikor vállalkozást indítanak. Mi a célod? Lecserélni a heti 40 órás munkádat? Vagy valami ennél is több? Persze elsődleges cél valami újba kezdeni, de ha csak kicsiben gondolkozol, akkor korlátozod magad és nehezebben érsz el igazi, nagy áttöréseket.

Tovább

Miért kezeld úgy a vállalkozásod, mint egy hajvágást?

2020. március 31. 16:25 - Life Advisor

hair_dresser_business.jpgKortól, nemtől függetlenül egyszer csak mindannyian felébredünk és azt érezzük, hogy bizony most aztán fodrászra van szükségünk. Még a kopasz férfiaknak is kell valamiféle "karbantartást" végezni. A jelek egyértelműek : állandóan a hajunkat babráljuk, nincs kedvünk tükörbe nézni, kényelmetlenül érezzük magunkat, tehát eljött az ideje, hogy fodrászhoz menjünk. Vállalkozóként az üzleted ugyanolyan jeleket adhat neked, de valószínűleg ezeket figyelmen kívül hagyod. Vállalkozásunk gyakran rendezetlen lehet és ha hagyjuk, hogy az üzleti megjelenésünk és ami még fontosabb a nyereségünk alábbhagyjon, akkor ugyanúgy fognak minket elsöpörni, mint a levágott hajunkat a fodrásznál.

Tovább

9 tipp, hogyan motiváld önmagad és a csapatod home officeban

2020. március 30. 11:27 - Life Advisor

home_office_tipps.jpgAz egész világ a koronavírus hatása alatt áll. Mivel a vírus továbbra is megállíthatatlanul fertőz egyre több vállalat vezetett be home office lehetőséget. Egyesek számára talán már megszokott az otthonról való munkavégzés, azonban másoknak teljesen új élmény és kihívásokat is rejthet legyen szó, akár a figyelem összpontosításáról, akár az eredményes munkavégzésről. A jó hír, hogy létezik néhány alapvető tipp, amelyet te és a csapatod is használhat, elősegítve az otthoni munka egyensúlyát, miközben produktív és fókuszált maradsz. Az otthoni munkához fegyelemre van szükség, hiszen nagyon könnyű rossz szokásokat felvennünk.

Tovább

10 szabály a ténylegesen hosszútávú párkapcsolathoz

2020. március 29. 15:56 - Life Advisor

rules_love.jpg"A legfájdalmasabb dolog az, ha elveszünk abban, hogy valakit túlságosan szeretünk és elfelejtsük, hogy mi magunk is különlegesek vagyunk." Ernest Hamingway nem tévedett, amikor ezt a gondolatot megfogalmazta. Igenis léteznek olyan kapcsolatok, ahol gyakran bizonytalannak, megszerethetetlennek, hülyének érezzük magunkat. Olyan mértékben is megsérülhetünk, hogy elveszítjük az önértékelésünket és sérülhet az emberekbe vetett hitünk is. Ismerős neked, amikor párkapcsolatban annyira előtérbe helyezed a másikat, hogy közben elfelejted, hogy te magad mennyire tökéletes is vagy. Úgy érzed, hogy rajta kívül senki sem lehet tökéletes, sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint neked, sokkal többet képes kihozni az életéből, mint amennyire te valaha is képes leszel. Az ilyen párkapcsolatok elkerülése érdekében (is) ajánlatos megtanulni 10 párkapcsolati szabályt, amely erős önértékeléshez és ténylegesen hosszútávú párkapcsolathoz vezetnek majd.

Tovább

Téged is visszatart az önbizalomhiány? 5 tipp, hogy ne így legyen.

2020. március 28. 12:18 - Life Advisor

self_esteem.jpgVolt valaha olyan ötleted, amelyet nagyszerűnek hittél aztán csak álltál egy helyben és figyelted, ahogy egy katasztrófa bontakozik ki belőle? Talán olyan hosszú ideig voltál kedves és elnéző valakivel, hogy már nem tudod irányítani a helyzetet, annak ellenére, hogy szorongást okoz. Próbáld ki ezt : csukd be a szemed és gondolj a legsikeresebb emberre, akit ismersz. Hogyan kezelte volna ez az ember a te helyzeted? Megvan ez a kép a fejedben? Jó. Akkor most gondolkodás nélkül válaszolj erre a kérdésre : miért nem így csináltad?

Tovább

Újra meg kell tanulnunk egyedül lenni, de sokan hibáznak

2020. március 27. 11:15 - Life Advisor

alone_at_home.jpgAz élelmiszerek felhalmozása, a vírus elleni védelem és a vírussal kapcsolatos hírek. Mivel a Covid-19 megbénítja az életünket a létezésünk is négy fal közé korlátozódik. Otthoni karanténból írom ezeket a sorokat én is. A kanapén ülve, laptoppal az ölemben követem a világ eseményeit. Az önkéntes elszigeteltség és a kapcsolattartási tilalmak nemcsak a napi munkámat állítják a feje tetejére, de a rutinjaimat is érinti. Mindenekelőtt meg kell tanulnunk elviselni saját magunkat. Eljött tehát az ideje, hogy megtanuljuk, hogyan is kell ezt csinálni.

Tovább