Te is a mobiloddal jársz a WC-re? Pedig nem kellene.

2021. november 29. 07:30 - Life Advisor

Mobiltelefonnal WC-re menni meglehetősen gyakori jelenség. Úgy érzem ki szeretne inkább elmerülni a légfrissítő flakon hátulján található leírásban, amikor a végtelenségig lapozhatjuk a Facebookot, Instagramot is. Kiderült viszont, hogy a "Telefonnal a WC-re" szokás valójában kárt tehet a fenekünkben és akár aranyér kialakulásához is vezethet.

Tovább

Hogyan engedd el a negatív érzelmeket és gondolatokat?

2021. november 28. 07:30 - Life Advisor

orditas_erzelem.jpgNeked is problémát okoz elengedni a negatív helyzeteket, történéseket, körülményeket, nehézséget, haragot? Úgy érzed, hogy nem tudod lerázni magadról a téged körülvevő negatív gondolatokat és érzéseket? Tudod, hogy el kell őket engedned, de fogalmad sincs róla, hogy hol kezdd vagy hogyan is tedd meg mindezt? A legjobb helyen vagy, mert ebben a posztban pont erről fogunk beszélni. Egy olyan hat lépésből álló folyamatot mutatunk be nektek, amely segít elengedni a nemkívánatos ötleteket, érzelmeket és segít megtalálni azokat, amelyek összhangba és harmóniában vannak a valódi éneddel. Ha minden jól megy, a poszt végére ráébredsz arra, hogy minden erő megvan benned ahhoz, hogy irányítsd és megváltoztasd a gondolataidat, az érzéseidet és a cselekedeteidet.

Tovább

5 tipp a félelem legyőzéséhez a sikereid érdekében

2021. november 27. 12:53 - Life Advisor

felelem_tippek.jpgA félelem és a siker általában nem járnak kéz a kézben. Ha megnézzük a sikeres embereket, nagyon magabiztosnak tűnnek és kevés hasonlóságot fedeznünk fel velük kapcsolatban, ha a saját életünket nézzük. Amikor elkezdődik ez a fajta összehasonlítás megjelenik az életünkben a félelem és kétségeket táplálunk. Életünk számos területére jellemző, hogy félünk. Néha az apró dolgok ijesztenek meg minket, mint a pókok, a zsúfolt terek, de ha sikeres életet szeretnénk élni, tudnunk kell, hogy ezeket az irracionális félelmeket bizony meg kell állítanunk. 

Tovább

10 dolog, amit tegyél meg, ha dühös vagy magadra

2021. november 22. 07:30 - Life Advisor

duhos_magamra.jpgAmikor hibát követsz el, gyorsan elfelejted az összes győzelmed, amelyeket addig elértél. Figyeld csak meg, hogyha elkövetsz egy hibát, akkor csak erre tudsz gondolni és akár egy egész életen át cipelheted magaddal. Ez normális, de nem egészséges. Hibát történnek és a bölcs emberek tudják, hogy ezekből tanulniuk kell. Elesel majd újra felkelsz. Ez az emberi fejlődés körforgása már egészen gyerekkorunktól kezdve. Ennek ellenére az első reakciónk, amikor hibát követünk el, hogy dühösek vagyunk magunkra. Először is tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. Másodszor, számos módszer létezik arra, hogy újra összeszedd magad. Ezekből a módszerekből mutatjuk most be nektek a 10 legfontosabbat. 

Tovább

Hogy veheted észre a kiégést és gyógyulhatsz ki belőle?

2021. november 18. 09:22 - Life Advisor

burnout_jelek.jpgA hosszan tartó munkahelyi stressz veszélybe sodorhatja a mentális és fizikai egészséged. "Feszült vagyok!" Hányszor mondtad már ezt? Valószínűleg veled is nem egyszer előfordult már. Ráadásul nem vagy egyedül. A stressz olyasmi, ami a legtöbbünkkel nagyon gyakran megtörténik az életünk során. Mindig lesznek olyan időszakok, amikor úgy érzed, hogy túl sok a tennivaló, túl sok határidőt kell betartanod, túl sok döntést kell meghoznod. Ilyenkor a stressz soha véget nem érőnek tűnik, ezért túlterhelt leszel, elveszted a motivációd és a kiégés jelenik majd meg az életedben.

Tovább

23 ok, amiért még mindig nem találod a szerelmet

2021. november 15. 07:30 - Life Advisor

talaj_szerelmet.jpgMegtalálni az igaz szerelmet nem mindig könnyű. Mindannyian átéltük már, hogy egyedülállók vagyunk és hiába próbálkozunk, nem találunk szerelmet sehol. Néha azt érzed, hogy már mindenki más talált valakit, miközben te még mindig csak vársz és vársz. Sok oka lehet annak, hogy nehézségeid vannak a szerelem megtalálásában, de ne aggódj, ebben a posztban megfogod találni a megoldást is, amelyek mind olyan dolgok, amelyeken te is változtathatsz, megvalósíthatsz. Szóval miért is nem találod a szerelmet?

Tovább

5 jel, hogy a kapcsolatod egyoldalúvá vált

2021. november 14. 07:30 - Life Advisor

egyoldalu_kapcsolat.JPGA legtöbb párkapcsolat nem egyoldalúan indul, hiszen miért választanánk, hogy együtt leszünk valakivel, ha valamelyikünk nem ezt szeretné? Néha viszont különböző okok miatt egy kapcsolat egyoldalúvá válik. Valaki egyre kisebb lesz, míg a másik egyre nagyobb. Az egyik félnek minden szükséglete kielégül, míg a másiknak egyik sem. Egy ponton ráébredsz, hogy nem szereted, amit érzel, kimerültnek érzed magad, amikor vele vagy és nem tudod megmagyarázni, hogy mindez miért van így. Ebben a posztban 5 jelet mutatunk meg, amely rávilágít arra, hogy bizony egyoldalúvá vált a párkapcsolatod.

Tovább

A világ legsikeresebb embereinek reggeli rituáléja

2021. november 13. 11:15 - Life Advisor

sikeres_emberek_ritualaje.jpgMindannyiunknak vannak olyan napjai, amikor felkelünk és energikusnak érezzük magunkat, kora reggel mindössze néhány óra alatt végig futunk a feladatainkon, de délben lomhának és fáradtnak érezzük magunkat. Tanulmányok azt mutatják, hogy testünk korlátozott tartalékokkal rendelkezik a produktivitásunk növelésére. Ezért szükség van egy erős reggeli rituáléra, hogy felkészítsük a testünket az energiánk fenntartására és a napi feladatok elvégzésére. Ebben a posztban a világ legsikeresebb embereinek reggeli rituáléját mutatjuk be nektek, így lehetőségetek lesz a legjobbaktól tanulni. 

Tovább

Miért bocsátja meg a nő a megcsalást? És a férfi miért nem?

2021. november 10. 07:30 - Life Advisor

megcsalas_no_ferfi.JPGA megcsalás az egyik oka annak, amiért a legtöbb heteroszexuális kapcsolat felbomlik. A férfiak és a nők eltérően reagálnak a hűtlenségre, a személyiségüktől és a körülményektől függően. Vannak, akik nem bocsátanak meg a partnerünknek. Láttunk azonban olyan helyzeteket is, amikor a férfi tévútra kerül, hazudik és megcsalja a feleségét vagy barátnőjét és a nő mégis ad neki egy újabb esélyt. De egy olyan helyzetben, amikor a nő lép félre, a kapcsolat gyakran válással végződik. Egyes tanulmányok bebizonyították, hogy a férfiak és a nők eltérően látják a megcsalást. Ebből a posztból megfogod érteni, hogy a nők miért tudják könnyebben megbocsátani a megcsalást, mint a férfiak.

Tovább

10 tipp, hogy ne hasonlítgasd magad másokhoz

2021. november 09. 09:12 - Life Advisor

osszehasonlitas.jpg"Egy olyan világban, mely folyamatosan azon dolgozik, hogy más akarj lenni, mint aki vagy, önmagad maradni az egyik legnagyobb eredmény." Ralp Waldo Emerson szavai alapján számodra is nyilvánvaló, hogy nem szabad másokhoz hasonlítgatnod önmagad. Ezt azonban gyakran könnyebb kimondani, mint megtenni. Karrier, pénz, otthon, Facebook likeok, végtelen a kategóriák száma, amelyekben összehasonlíthatjuk magunkat másokkal. Az összehasonlítás azonban a boldogtalanság felé vezető út, a nyomorúság receptje. Mindössze annyit érsz el vele, hogy arra összpontosítasz, amit nem szeretsz magadban és az életedben. Minél jobban összpontosítasz valaki másnak az életére, annál inkább kevesebbnek fogod érezni magad annál, mint amilyen vagy. Íme 10 módszer, hogy ne hasonlítsd össze magad másokkal.

Tovább
süti beállítások módosítása