Hogyan beszélj újra az emberekkel karantén után?

2021. október 27. 07:30 - Life Advisor

sos_kommunikacio.jpgÉppen, amikor már túljutottál az online meetingek okozta ügyetlenségeken vissza kell térned a valódi életbe és a szemtől szembeni beszélgetésekhez. Kiszállsz az autódból az irodánál, kutyát sétáltasz vagy vásárolsz és találkozol valakivel, akit ismersz és.....mit kellene már megint mondanod? A karantén utáni visszatérés az emberek közé sokak számára megterhelő lehet, hiszen már egy kis beszélgetés is rengeteg erőfeszítésbe kerülhet. Vannak emberek, akiket aggodalom tölt el egy hétköznapi beszélgetés. Aggódnak amiatt, hogy a megfelelő dolgot mondják, a megfelelő időben vagy amiatt aggódnak, hogy az, akivel beszélgetnek, mit gondol arról, hogy ők mit gondolnak. Íme az igazság : amit mondasz, nem olyan fontos, mint az a tény, hogyan vagy képes hallgatni. A jó hallgatás ugyanis kényelmes és támogató környezetet teremt, amely fenntartja a jó beszélgetést, sőt még akár nagyszerűvé is változtathatja.

Tovább

Egyszerű, de hatékony technika, hogy magabiztos legyél

2021. október 26. 07:30 - Life Advisor

magabiztos_technika.jpgBár sokan szeretnék megtanulni, hogyan legyenek megabiztosak különböző helyzetekben, be kell látnunk, hogy ez nem mindig könnyű feladat. Lehet, hogy túlságosan a rabjai vagyunk annak, hogy másokhoz hasonlítsuk önmagunkat vagy épp a közösségi média mosta már át annyira az agyunkat, hogy elhiggyük, gazdagnak, híresnek és hihetetlen formában lévőnek kell lennünk a magabiztosság eléréséhez. Mindenesetre ebben a posztban egy olyan egyszerű, de szuper hatásos tippet mutatunk be nektek, amivel te is önbizalmat építhetsz. A legjobb, hogy tényleg működő technikáról van szó, amely meglehetősen könnyen megvalósítható és megfelelő használat esetén hatalmas eredményeket hozhat. 

Tovább

10 változtatás, amit meg kellene tenned a 30-as éveidben

2021. október 25. 07:30 - Life Advisor

30_as_evek.jpgA 30-as éveidben kezdenek megtörténni a dolgok az életben. Vannak, akik eddigre végre kitalálják, milyen karriert szeretnének. Vannak, akik megházasodnak és vannak, akik megtudják kik is ők valójában és elkezdenek a saját maguk számára megfelelő életet élni. A 30-as éveid sok mindent meghatározhatnak. Még fiatal vagy, de már elég bölcs ahhoz, hogy határozottan kijelentsd, milyen életet szeretnél. A mostani posztban 10 olyan dolgot mutatunk be, amelyeket a 30-as éveidben meg kell tenned és amelyek egy életre szóló boldogságot és sikert eredményeznek.

Tovább

Jó vagy rossz dolog összeköltöznötök a házasság előtt?

2021. október 24. 07:30 - Life Advisor

osszekoltozes_pro_kontra.jpgAz elmúlt néhány évben sok pár töprengett azon, vajon bölcs dolog-e együtt lakniuk házasság előtt vagy sem. Generációkkal ezelőtt ezzel nem igazán kellett foglalkozni, ez ugyanis nagyon ritka dolognak számított. Manapság azonban egyre gyakoribb és elfogadottabb is. Viszont mielőtt összeköltöznétek egy-két dolgot érdemes megfontolnotok. Először is mindkettőtöknek meg kell vizsgálnia a szándékait. Más szóval azért akartok együtt lakni, hogy kiderítsétek kijöttök-e így is egymással? Vagy azért költöznétek össze, mert így mindketten elkerülhetitek vagy halogathatjátok a házasságot? Ha igen, miért csináljátok ezt? 

Tovább

15 jel, hogy titokzatos személyiség vagy

2021. október 23. 07:30 - Life Advisor

titokzatos_szemely.jpgHallottad már, ahogy az emberek azt suttogják rólad, hogy titokzatos vagy és nem tudják kitalálni, milyen személyiség is lakozik benned? Vagy talán arról hallottál már, hogy a titokzatos emberek milyen vonzók, ami elgondolkodtatott, hogy te is közéjük tartozol-e? Ebben a posztban 15 jelet mutatunk be, amelyek arra utalnak, hogy te is "titokzatos" személyiséggel rendelkezel.

Tovább

A boldog emberek 10 szokása, amelyekből mi is tanulhatunk

2021. október 22. 07:30 - Life Advisor

boldog_szokasok.jpgMi teszi boldoggá az embereket? Mi a különbség a boldog ember és a többiek között? Nehéz kérdéseknek tűnnek, de a válasz valójában egyszerű : a szokásaik. Nem számít, hogy gazdag vagy vagy szegény, csúnya vagy vonzó, sikeres vagy sikertelen, a fő különbség a boldog és boldogtalan emberek között a szokások. Ez pedig remek hír, nem igaz? Mert ez azt jelenti, hogy a boldogság a mi kezünkben van. Ha boldog akarsz lenni, olvasd el a boldog emberek 10 olyan szokását, amelyekből akár te is tanulhatsz.

Tovább

Túlértékeljük a szexet? 5 dolog, amit tudnod kell

2021. október 21. 07:30 - Life Advisor

tulertekelt_szex.jpgGondolkodtál már azon, hogy mi is olyan nagy dolog a szexben? Úgy tűnik, hogy a szex sokszor felüti a fejét az életünkben, hiszen egy tanulmány kimutatta, hogy a férfiak átlagosan napi 19-szer, míg a nők naponta 10-szer gondolnak a szexre. A szex valósága viszont csak ritkán látszik megfelelni ezen fantáziának. Akár akarod, akár nem akarod, ha van, ha nincs úgy érezheted, hogy nem tudsz nyerni, ha szexről van szó. A szex lehet szórakoztató, de totális aknamező is. Szóval lehetséges, hogy a szex teljesen túlértékelt? 

Tovább

A szerelem nem nekem való - 6 ok, amiért így érzel

2021. október 20. 09:53 - Life Advisor

szerelem_nem_nekem.jpgAzt mondják, hogy az igaz szerelem soha nem zökkenőmentes, de pontosan mennyire kell durvának lennie? Ez az egész szerelem, romantika, társkeresős dolog gyakran rögös úton keresztül érhető el. A csalódás, az elutasítás és a szívfájdalom sokakat elgondolkoztathat azon, hogy mi van, ha nem is akarnak szerelmet az életben? Felmerülhet bennünk, hogyha eddig nem voltunk szerelmesek, akkor valami baj van velünk és soha nem is leszünk szerelmesek az életben. Ha te is feladtad a reményt, hogy megtaláld a szerelmet és úgy érzed, hogy nem fogsz párkapcsolatban élni, akkor ez a poszt neked szól.

Tovább

10 dolog, amit szociálisan intelligens ember soha nem tenne

2021. október 12. 07:30 - Life Advisor

szocialis_intelligens_ember.jpgGyakran hallunk az intelligencia és az érzelmi intelligencia fontosságáról, de nagyon ritkán esik csak szó a szociális intelligenciáról. Pedig talán ez a legfontosabb. Végül is az emberek társas lények és kölcsönhatásba kell lépniük a körülöttük lévő világgal, hogy megkapjuk azt, amire szükségünk van. A jó hír? A szociális intelligencia javítható. Csak ek egy kis tudás és sok gyakorlat kell hozzá. Vannak bizonyos dolgok, amelyeket a szociálisan intelligens emberek jól csinálnak és segítenek nekik megfelelő távolságot tartani azokkal az emberektől, akik bosszantó szokásaikkal kilógnak a társadalomból. Ebben a posztban 10 olyan dolgot mutatunk be, amelyet szociálisan intelligens ember soha nem tenne, így neked sem kellene.

Tovább

A 8 legjobb tanács karrierváltóknak

2021. október 11. 11:39 - Life Advisor

karrier_valtas_1.jpgLátszólag soha véget nem érő időszak, amikor egy életre szóló hivatásunk van. Manapság viszont minden óráról órára változik, amely minden iparágat és az egész gazdaságot folyamatosan változásra kényszeríti. A karrierváltás is sokkal könnyebb, hiszen szinte minden sarkon új lehetőségek nyílnak számunkra. Ezzel az új életmóddal viszont mindenkinek fel kellene vennie a ritmust. Először is meg kell tanulnunk alkalmazkodni, ugyanakkor az emberek érdekei és kiszélesednek és szükségét érezzük a változásnak és a kihívásoknak. 

Tovább
süti beállítások módosítása