Nem, a testi intimitás nem hal meg a házasságban

2024. július 01. 07:30 - Life Advisor

hazassag_halal_szexre.pngA minap láttam egy szalagcímet arról, hogy a házasság az a hely, ahol a szex meghal. Mint sok más, a házassággal foglalkozó téma, ez is egy mítosz. Ez nem azt jelenti, hogy a szex, az intimitás és a szeretet gyakran nem problémás. A szex és a pénz körüli kérdések a két leggyakoribb téma a házasságokban. De nem a házasság az oka. Valójában arról van szó, hogy mennyire személyes ez a két téma és milyen nehéz eligazodni bennük. 

Tovább
komment

A macskák tényleg ugyanúgy látják a tévét, mint mi?

2024. június 30. 07:30 - Life Advisor

macsak_es_teve.pngA macskák már régóta lenyűgözik kíváncsi viselkedésükkel és kedves furcsaságaikkal az embereket. Az egyik különösen szórakoztató és rejtélyes szokás a televízió képernyői iránt nyilvánvaló érdeklődésük. Sok macskatulajdonos megfigyelte, hogy háziállatai feszülten bámulják a tévét, látszólag belemerülve a mozgóképekbe. Ez felveti a kérdést : a macskák valóban tévét néznek, és ha igen, mit látnak?

Tovább
komment

A házasságom teljesen szexmentes

2024. június 29. 07:30 - Life Advisor

hazassag_szex_nelkul.png"9 évvel ezelőtt feleségül vettem a legjobb barátomat. Mindig is tudtam, hogy sokkal nagyobb a szexuális vágyam, és az elmúlt 5 évben külön szobában aludtunk. A feleségem nem akarja, hogy megérintsék, megcsókolják vagy akár átöleljék. Az elmúlt 2 évben nagyjából egyszer szexeltünk az azt megelőző 3 évben egyszer sem. Szexuálisan nagyon frusztrált vagyok. Még akkor is, amikor párszor szexeltünk, a feleségem csak arra kért, hogy gyorsan végezzek. Nem hajlandó beszélni arról, hogy miért nem akarja a szexet. Nem akar tanácsadóhoz fordulni vagy megbeszélni a nyitott házasság lehetőségét. Figyelmes vagyok, gondoskodom róla, hogy érezze, hogy értékelik, és hogy ne legyenek ilyen érzései. Nem akarom elhagyni őt, de ismerek egy escort nőt, akivel nagyon szeretnék időt tölteni. Ha ezt diszkréten megteszem, az rossz? Szerintem jobb, mint elhagyni a családomat. "

Tovább
komment

5 ok, amiért nem lett második randi

2024. június 28. 07:30 - Life Advisor

nincs_masodik_randi.pngRandiztál egy lánnyal és mindent megtettél annak érdekében, hogy a lehető legjobban alakuljanak a dolgok. Kedves, szívélyes, tökéletes úriember voltál, tényleg mindent elkövettél a siker érdekében. Az erőfeszítéseid ellenére viszont a lány azt mondta : "Nem akarok újra találkozni veled." Bizonyára nem vagy boldog, sőt dühös talán zaklatott is vagy, de vajon hol rontottad el? Ez a poszt most erről fog szólni vagyis arról az öt kritikus hibáról, amelyek tönkretehették a randid.

Tovább
komment

Miért utálják az emberek az embereket?

2024. június 27. 07:30 - Life Advisor

emberek_utalnak.pngMondtad már valakinek, hogy "utállak"? Mi a helyzet az "utálom" szó használatával kötetlen beszélgetésekben, például "utálom a brokkolit?". Mit érzel valójában, amikor azt mondod, hogy utálsz valamit vagy valakit? A magyar etimológiai szótár szerint az "utálat" szó erős elutasítást; nagyon mély ellenszenv érzését, a kedvelés és csodálat teljes hiányát jelenti. A világ minden táján a kutatók olyan tudományágakból származó utálatot tanulmányoznak, mint az oktatás, a történelem, a jog, a pszichológia, a szociológia és még sok más.

Tovább
komment

33 lecke a börtönbüntetésem után

2024. június 26. 07:30 - Life Advisor

borton_tanulsag.pngA coaching során az egyik legszebb dolog, amit szeretek, hogy minden egyes alkalommal teljesen különböző emberekkel dolgozhatom együtt. Szabolcs (a nevét megváltoztattam) 6 évet töltött börtönben sikkasztásért. 2,5 éve azon dolgozik, hogy újra felépítse az életét és a mai napig 33 olyan leckét tanult már meg, amelyet úgy döntöttem, hogy érdemes lenne veletek is megosztani, hiszen hasznosak és megfontolandóak. 

Tovább
komment

A legjobb válaszom azoknak, akik könnyen megsértődnek

2024. június 25. 07:30 - Life Advisor

sertodes_valasz.pngA sorban állva a nő apró mosollyal az arcán fordult hátra és találkozott a tekintete a barátoméval. A barátom azt mondta : "Nagyon szép a mosolyod". Valaki egyszer azt mondta, hogy ha egyszer bókolsz egy férfinak, az egy életen át tart, de a nők azt akarják, hogy minden nap bókoljanak nekik, akár többször is. Véleményem szerint is csodálatos hallani, hogy elismerik és értékelik az ember erőfeszítéseit nemtől függetlenül. Na, de kitalálod mi volt a fent megismert hölgy reakciója a barátom bókjára?

Tovább
komment

9 dolog, amit bárcsak elmondtak volna neked a szüleid

2024. június 24. 07:30 - Life Advisor

szuleid_elmondtak_volna.pngAzért vagy itt, mert elég sokáig éltél ahhoz hogy tudd, hogy az élet valamikor jó számlát adott neked. Csak azért tettél dolgokat, hogy durván felébresszen a tetteid szaga, amelyek közül néhány a mai napig hullámzó hatást vált ki belőled. Tudom, ismerem. Sok rossz döntést hoztam, túl sok rossz úton mentem át és túl sok időt töltöttem a sebeim nyalogatásával. Egy dolgot azonban tudok, hogy mindannyian ugyanabból a szövetből szövődünk - bármennyire is különböző helyekről jövünk és különböző tapasztalatokkal rendelkezünk - ugyanúgy lépünk kölcsönhatásba az élettel, ami ugyanazokat a leckéket tanítja nekünk. Ezekre tök jó lenne felkészülni, például a szüleink segítségével. Ezért a mai posztban 9 olyan dolgot hoztam, amiről azt kívánjuk, bárcsak elmondtak volna nekünk a szüleink, de nem tették meg.

Tovább
komment

Miért állandó érzelem a félelem és a hit?

2024. június 23. 07:30 - Life Advisor

mount_everest.pngA Mount Everest a világ legmagasabb hegye és átszámítva nagyjából 55 millió forintért részt vehetünk egy 24 hónapos képzésen, amelyen professzionális hegymászók felkészítenek és el is vezethetnek a csúcsra. Ha ennyi időt és pénzt fektetnél abba, hogy elérd a világ tetejét, van egy fontos dolog, amit nem árt tudnod : a legtöbb ember a lefelé vezető úton hal meg, nem pedig felfelé. Miért? 

Tovább
komment

Hogyan vess véget a kapcsolatod állandó ellenőrzésének?

2024. június 22. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_ellenorzes.pngVisszagondolsz és belefutsz azokba a pillanatokba, amikor egy kapcsolatod kisodródott és véget ért? Azon morfondírozol, hogy merre lehet az az út, amely elvezetne az egészséges kapcsolathoz, amit keresel? Lehet, hogy már kapcsolatban vagy és valami hiányzik, és azt kívánod, bárcsak tudnád a választ. Azt hisszük, hogy mindez olyan apró pillanatokon múlik, amikor van egy átfogó elemzés, amely mindent perspektívába helyezett volna a nehéz helyzetek bekövetkezése előtt. Ismerős helyzet számomra is. Több hiba után tudni akartam, mi segítene hozzá a legjobban a továbblépéshez. 

Tovább
komment
süti beállítások módosítása