A szexuális vonzalom 8 árulkodó jele

2021. január 27. 07:30 - Life Advisor

people_dating.jpgCsak jó fej vagy esetleg szexelni is akar velem? Az örök kérdés, amelyet sokszor rosszul válaszolunk meg. Ha így történik, akkor megtörténhet, hogy egy baráti kapcsolatot veszélyeztetünk vagy éppen egy olyan szituációba keveredünk, ahol aztán totális elutasítással szembesülünk. Az "Aranyos vagy, de legyünk csak barátok" mondat tipikusan ez a kategória. Viszont ha nem használod ki a helyzetet és nem építed ezt a kapcsolatot, akkor óriási lehetőséget szalasztasz el. Szóval hogyan derítheted ki, hogy a szexuális vonzalom kölcsönös és valódi? Hogyan tudod megkülönböztetni, hogy az illető ténylegesen flörtöl veled, azért mert tetszel neki vagy csak azért csinálja, mert a "vérében" van? Összeszedtünk a 8 legárulkodóbb jelet, amiből ha 4-5 stimmel, akkor a helyzet egyértelmű.

Tovább
11 komment

5 SMART cél, hogy ez az év az eddigi legsikeresebb legyen

2021. január 26. 07:30 - Life Advisor

write_smart_goals.jpgAz év eleji célok kitűzése azt jelenti, hogy pontosan tudni fogod, mit kell tenned az év során a siker érdekében. A célok kitűzése arra kényszerít, hogy tervet készíts arról, hogyan kívánod elérni ezeket a célokat. Ha van egy terved, akkor minden reggel arra ébredsz, hogy pontosan megfogalmazod, mit kell tenned minden egyes nap. Csak a céljaid leírásával 42%-kal nagyobb az esély arra, hogy ezeket a célokat elérd, mintha csak a fejedben tartanád őket. Apró dolognak tűnhet, de valójában ha minden évben célokat hozol létre, majd leírod őket, akkor jelentősen javulni fog a sikereid esélye.

Tovább
Szólj hozzá!

A pénz nem boldogít. Vagy mégis?

2021. január 25. 07:30 - Life Advisor

money_and_happiness.jpgNem lehet megvásárolni a boldogságot? Látszólag igenis lehetséges. Legalábbis egy új tanulmány ezt mutatja : a több pénz boldogabbá tesz, függetlenül attól, hogy milyen gazdag vagy már. Korábban a kutatók azt feltételezték, hogy a pénz egy bizonyos pontig növeli az elégedettséged, de ezután nincs jelentős különbség, ha már valaki elérte a vagyon egy bizonyos szintjét. A PNAS folyóiratban megjelent tanulmány ezt most cáfolja. Matthew Killingsworth, a Pennsylvaniai Egyetem tudósa a gazdagság és a boldogság kapcsolatát tanulmányozta. Ehhez 1 725 994 valód idejű jelentést elemzett 33 391 dolgozó amerikai tapasztalt jólétéről. Ezenkívül a "Kövesd a boldogságod" alkalmazás véletlenszerűen ismét feltette a kérdést a résztvevőktől : "Hogyan érzed magad most?"

Tovább
1 komment

Mit jelent valójában ez a 8 leggyakoribb szexuális álom?

2021. január 24. 07:30 - Life Advisor

sex_dreams.jpgAnnyiféle elmélet létezik, hogy miért és hogyan álmodunk, de még mindig hiányzik a végleges válasz az álom eredetéről és céljáról. Akár egy élethelyzet feldolgozását segítenék, akár harc vagy menekülés valamitől, valakitől, akár valami teljesen más célja van, mindannyian azon gondolkodunk, hogy vajon mi a fenét jelentenek ezek az agyunkban villódzó képek. Miért álmodunk Harry Potter Hermionéjával és egy gnómmal? Túl sok fantasy regényt olvastunk volna? Azért álmodunk egy olyan srácról, aki szó szerint kőből van, mert egész életünkben egy erős férfira vágytunk? Az ehhez hasonló kérdések kezdenek rávilágítanak a mai posztunk témájára, nevezetesen, hogy a szexuális álmok miért is tartoznak a legzavaróbb álmok közé.

Tovább
2 komment

Íme, mikor lesz hatástalan az önfejlesztés

2021. január 23. 07:30 - Life Advisor

habit_self_improvement.jpg18 éves koromtól kezdve 2-3 éven keresztül több százezer forintot költöttem önfejlesztő könyvekre és szemináriumokra. Több ezer órát fordítottam blogok olvasására és podcastok hallgatására a személyes növekedésről és az önfejlesztésről, azzal a céllal, hogy megtaláljam azokat a válaszokat, amelyek "helyrehoznának". Egy nehéz élethelyzet után rabja lettem annak a gondolatnak, hogy a boldogságom kialakulásához a könyvekben, podcastokban vagy a blogokban van a válasz. Mindig vártam, hogy elolvasom vagy meghallom azt a varázslatos "aha" tippet, amely örökre megváltoztatja az életem. Amikor számos váratlanul kihívást jelentő átmenet volt az életemben, mindez nagyon rövid idő alatt, kényszeres megszállottja lettem az önfejlesztésnek és a személyes fejlődésnek. Félre értés ne essék, ezek tényleg segítettek, hiszen sok nehéz helyzeten túljutottam és nem lennék ma itt, ha ezeket nem csinálom és nem élem az az életet, amelyre vágytam. De, mintha soha nem lennék elégedett azzal, amit olvastam vagy hallottam, többet és többet akartam.

Tovább
Szólj hozzá!

15 ember osztja meg az első randi utáni üzenetek titkait

2021. január 22. 07:30 - Life Advisor

text_message_dateing.jpgAz első randi utáni kapcsolatfelvétel sokszor nehéz kérdés. A randi jól sikerült, remekül elbeszélgettetek és mindketten tudtátok, hogy még látni akarjátok egymást. Alapvetően tehát mindkettőtök számára egyértelmű, hogy lesz második randi is. De mi történik ezután? Bámulod a telefonod és azon gondolkodsz, hogy most mit is kellene tenned? Írj üzenetet? Ne írj üzenetet? Mit írj pontosan? Meddig várj az első randi után? Mi van, ha írsz, látod, hogy elolvasta, de nem reagál azonnal? Számos kérdés felmerül, hiszen nincs recept az első randi utáni üzenetváltásokra. Két dolog történhet. Vagy teljesen lezárod a kapcsolatotokat, vagy pedig még jobban beindítod a dolgokat. Ebben a posztban igyekeztünk összeszedni mindent, amit az első randi utáni üzenetváltásokról tudni érdemes.

Tovább
Szólj hozzá!

Készülj fel a jólétre ezzel a 6 sikerszokással

2021. január 21. 07:30 - Life Advisor

success_tipps_abudance.jpgA sikertörténetek nem olyan emberektől származnak, akik sikeresnek születtek. (Ennek legfőbb oka, hogy ilyen ember nem létezik.) A sikertörténetek olyan csillogó szemekkel és nagy álmokkal rendelkező, hétköznapi emberektől származnak, akik hűek maradtak a céljukhoz és következetesen dolgoztak a céljaik elérésén. Pont olyanok, mint te és én. Ami megkülönbözteti a fenti két csoportot, az a gondolkodásmód. Egy sikeres gondolkodásmód. Vannak, akik a sikert pénzzel és az anyagi javakkal teszik egyenlővé, ez azonban csak egy töredéke annak, amit a siker jelenthet. Ha a materializmus a siker külső bizonyítéka, akkor a belső kérdés az, hogy mit érzel sikernek? Bármennyire is tűnik úgy, hogy valakinek mindene megvan, ha belül folyamatos a negativitás és a rossz érzés, akkor nehezen mondhatja magáról, hogy sikeres. Sikereket nem lehet csak úgy találni, meg kell dolgozni érte. A sikeres emberek kialakítottak egy belső párbeszédet a sikerről és az eredményességről. Ha nem érzed magad produktívnak, akkor talán itt az ideje, hogy jobban szemügyre vedd a gondolkodásmódod.

Tovább
Szólj hozzá!

Miért legyen egyensúlyba az önbizalmad és a kompetenciád?

2021. január 20. 10:12 - Life Advisor

confidence_and_competence.jpgMég akkor is, ha elképesztő eredményeket produkálsz a munkahelyeden vagy az élet más területein, ha nincs meg az önbizalmad, akkor nem fognak téged mások kompetensnek látni. Ha viszont egyensúlyba kerül a kompetenciád és az önbizalmad, akkor mások is elismernek téged. Kutatások is alátámasztják, hogy egy egészséges magabiztosság segíthet abban, hogy az emberek felfogják a kompetenciád. Erre az egyik magyarázat valószínűleg az, hogy ha magabiztosságot sugárzol és magabiztosan, határozottan beszélsz egy témáról, akkor ezzel a kisugárzással mások elhiszik, hogy igenis értesz hozzá, kompetens vagy a témában (még akkor is, ha valójában más a helyzet). Nyilván érdemes elkerülni a hamis bizalom kisugárzását vagyis, hogy magabiztosan beszélj olyas valamiről, amiről amúgy gőzöd sincs. A bizalom megléte, de a készségek,tapasztalatok hiánya ugyanis veszélyes kombináció. A következő tippek abban segíthetnek, hogy megfelelő mértékű bizalmat közvetíts a ténylegesen meglévő készségeiddel és tapasztalataiddal kapcsolatosan és mások is megértsék és elismerjék a már meglévő kompetenciáid.

Tovább
Szólj hozzá!

Az életednek értelme van. Íme, hogyan tudhatod meg, mi az.

2021. január 18. 17:13 - Life Advisor

purpose_of_the_life.jpgA világban való létezésünk céljának ismerete mindenki számára egy elhúzódó gondolat. Van, aki küldetésként értelmezi, mivel új kalandokat próbál ki és új készségeket tanul az életben. Eközben mások szerint az élet értelme rejtély, amely lassan felfedi magát, ahogy egyre több évet élünk itt a Földön. Szerintük az életünk teljes megvalósulása nem is ebben az életünkben, hanem a következő életünkben fog kiteljesedni. Aztán ott vannak azok az emberek is, akik passzívak az életcéljukkal kapcsolatban, de újra és újra elgondolkoznak rajta. Na és persze ott vannak azok, akik annyira hozzászoktak a pörgős élethez, hogy ezzel egyáltalán nem foglalkoznak.

Tovább
Szólj hozzá!

5 döntés, amit meg kell hoznod, ha érezni akarod a siker ízét

2021. január 16. 09:27 - Life Advisor

sunshine_man.jpgAhogy belekezdünk egy újabb évbe, valószínűleg az életcélunkra, álmainkra és arra törekszünk, amit el szeretnénk érni. Tudjuk, hogy az újévi fogadalmaknak elég rossz a hírük, mert az emberek többsége az első hónapok után elveszíti az összpontosítást és ellenállásba kezd. Az év kezdése célokkal, elhatározásokkal vagy bármi mással, legyen a terved része, mert ez életed folyamatos növekedésének, boldogságának és beteljesülésének a kulcsa. A siker akkor következik be, amikor cselekszünk, napi döntéseket hozunk, amelyek a legjobb önmagunkhoz vezetnek.

Tovább
7 komment
süti beállítások módosítása