Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Nem olyan az életed, amilyet szeretnél? Ezt a 4 dolgot változtasd meg!

2020. január 28. 15:58 - Life Advisor

lifechanging_now.jpgAz életet soha nem érezzük csak azért másképpen, mert másképp akarjuk érezni. Általában az érzés, hogy nem a legjobb életet éljük vagy hogy nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk tovább fokozódik abba az irányba, hogy az élet nem tisztességes velünk szembe. Ehhez jön még, amikor úgy látjuk, hogy mások, akik kívülről kevesebb energiát fektetnek bele bármibe, sokkal sikeresebbek nálunk. Ha valaha is másképp szeretnéd megtapasztalni a dolgokat, mint jelenleg, akkor csak máshogy kell tenned a dolgod. Mert a jelenlegi életed, az eddigi cselekvéseid eredménye.

Tovább

Naplóírás az üzleti életben?

2020. január 27. 17:29 - Life Advisor

journal_business.jpgA naplóírásról a legtöbbünk arra asszociál, hogy a gondoltainkat, esetleges kínos dolgainkat papírra vetjük, ezzel is könnyebbé téve az elengedést és ezen információk, minták feldolgozását. A naplóírás azonban az egyik legjobb módja a gondolataink szervezésének, tapasztalataink rendezésének és előrehaladásunk mérésének. Bármilyen furcsa is a naplóírás az üzleti életben is értékes lehet többek között például segíthet tudatosabb döntéseket meghozni. Ezenkívül segít pontot tenni az adott munkanap végére. Íme egy rövid kis útmutató, amely segít megtanulni az alapokat és ami megérteti veled, hogy miért is kell az üzleted szempontjából is belefogni a naplóírásba.

Tovább

Hogyan győzd le a félelmeid, amelyek visszatartanak a boldogságtól?

2020. január 26. 11:37 - Life Advisor

fear_learning.jpgA félelem egy olyan érzelem, amelyet életünk során mindannyian megtapasztalunk. Vannak azonban olyanok, akik a fokozott félelem állapotában élnek olyannyira, hogy sokszor már az egész életüket ez uralja. Természetesen nem az ösztönös félelemről van szó, amelyet a szervezetünk a veszélyes helyzetekben produkál, hiszen itt a védelem kerül középpontba. A félelem, amelyről én beszélek az, amely eluralkodik az életedben és nehézséget okoz a boldogságod elérésében. De hogyan kezelheted majd győzheted le ezt a fokozott félelemmel teli állapotot, amely uralja az életed?

Tovább

A szappanoperák négy nagy tanulsága

2020. január 25. 07:44 - Life Advisor


Lehet, hogy a szappanoperák és telenovellák erőltetettek és eltúlzottak, de – ahogy azt Kate Adams bemutatja – gyakran a való élet intenzitását és drámáit tükrözik. Adams, az "As the World Turns" egykori szereplőválogató-asszisztense ezt így magyarázza: "A szappanoperák arra tanítanak, hogy szabaduljunk meg a kétségeinktől, és higgyünk a bátorságunkban, sebezhetőségünkben, alkalmazkodóképességünkben és kitartásunkban." Beszédében négy szappanopera-tanulságot emel ki, amelyet az életünkben és a munkánkban hasznosíthatunk, és arra emlékeztet: sosincs késő újraírni a történetünket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

Hatékonyan ellentmondani és megtalálni a közös alapot

2020. január 24. 07:35 - Life Advisor


Néha úgy érezzük, hogy az egyetlen, amivel egyetértünk, hogy egyáltalán nem értünk egyet. Az vitázás világbajnoka, Julia Dhar felajánl három hatékony ellentmondási technikát, hogy beszéljünk és egyezzünk meg egymással családi körben, munkahelyi megbeszéléseken és a hivatalos beszédekben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

Legyünk egymás támasza!

2020. január 23. 07:35 - Life Advisor


Arra tanítottak mindnyájunkat, hogy a kemény munka és az elhivatottság sikerhez vezet. De nem mindig van ez így. Nemünk, rasszunk, etnikumunk, vallásunk, fogyatékosságunk, szexuális orientációnk és még más egyebek is befolyásolják esélyeinket – állítja Melinda Epler író és szószoló. Rajtunk áll, hogy szövetségesei leszünk-e azoknak, akiket hátrányos megkülönböztetés ér. Epler három módját mutatja be, hogyan támogassuk azokat, akik kilógnak a sorból. "A másság kezelésére és a befogadásra nincsenek varázseszközeink. A változások lassan történnek: egyszerre egy ember, egy gesztus, egyetlen szó" – hangsúlyozza.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

Hogyan építsd újjá az életed egy óriási kudarc után?

2020. január 22. 20:05 - Life Advisor

fauilere.jpgA hibáink formálnak minket. Ez a formálás jöhet sikertelen üzleti vállalkozásból, rossz kapcsolatokból, rossz szokásokból stb. Azonban, ha formálás követ formálást egy idő után elveszik a remény, a türelem és az önbecsülés is az életünkből hátrahagyva a pesszimizmus érzését, amiből nehéz kilépni. Pedig ez a formálás értünk történik és jobb emberré alakít minket. Minden hibával, amit elkövettél egy leckét is megtanultál, ezek a megtanult leckék pedig dinamikus egyénné fejlesztettek téged. A kudarcok átalakítanak, kihozzák belőled a legtöbbet, erősebb és bölcsebb leszel.

Tovább

A sikeres emberek napi szokása - A tökéletes napi rutin

2020. január 21. 18:32 - Life Advisor

routine.jpgA sikeres emberek a napi rutinjaik részeként is sikeres szokásokat teremtenek. Ezek járulnak hozzá a sikereikhez és mindenképpen a pozitív szokások közé sorolhatóak. Manapság már ritkán hallunk Winston Churchillhez hasonló reggeli rutinokat, aki csak 7:30-kor ébredt, reggelizett és nagyjából 11:00-ig végzett a levelei és az újság elolvasásával. A milliomosok napi szokásai változnak ugyan, de létezik olyan szokás, amely még ma is létezik és aktívan használnod is kellene. Segíthet az üzleti és magán életedben is, alkalmazható a házimunkára, a hosszútávú célokra például a saját könyved megírása. De miről is van szó?

Tovább

10 dolog, amit tudnod kell az önmotivációról

2020. január 20. 18:44 - Life Advisor

self_motivation.jpgGyakran olyan motivációs zűrzavarban találjuk magunkat, amelyekből legszívesebben menekülnénk. Van, hogy nagyon is motiváltnak érezzük magunkat, aztán ez elmúlik és újra előröl fel kell építenünk mindent. Ez az ördögi kör káros lehet az életünkre, a munkánkra és a kapcsolatainkra is. Az önmotivációt több okból is elveszíthetjük. Ez lehet a munkahelyi elégedetlenség, egy szörnyű főnök, nehézségek a szakmai és magán életünkben, pénzügyi problémák vagy egészségügyi nehézségek. A motiválatlanság a fiatalok körében is gyakori. Ebből kifolyólag a tanulmányi eredményeik romlásnak indulnak, képtelenek megbirkózni a nyomással, vizsga stresszel stb. A motiváció a személyes problémák miatt veszik el a legkönnyebben.

Tovább

7 dolog, amit már most megtehetsz a burnout ellen

2020. január 19. 12:25 - Life Advisor

burnout_vallakozo.jpgValamikor 2019 közepén az Egészségügyi Világszervezet (WHO) betegségnek nyilvánította a kiégést, azaz a burnoutot. Krónikus munkahelyi stressz, végtelen teendők, állandó fáradtságérzet. A vállalkozók, akik azon dolgoznak, hogy valamilyen dolgot felépítsenek vagy terjesszenek a semmiből nagyon is jól ismerik ezeket az érzéseket. A szervezet növekedésével egyre növekszik a meghozandó döntések és irányítandó csapatok száma. Ettől kezdve csak növekszik a munkaterhelés és ez soha nem szűnik meg. Vállalkozók esetében mindezt nehezebb leküzdeni, mivel kizárólag te magad vagy felelős a szervezet és a stratégiád működéséért.

Tovább