Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

3 pénzügyi sikertipp Ashton Kutchertől

2019. december 09. 19:18 - Life Advisor

ashton_kutcher_money.jpgMindannyian emlékszünk rá : Ashton Kutcher a 90-es évek végén a 2000-es évek elején a lányok kedvence volt. A mai Ashton Kutcher azonban nagyon messze áll a "Azok a 70-es évek show"-ban megismert aranyos,de nem túl okos Michael Kelso-tól. A színész és kockázatitőke-befektető több,mint egy évtizede foglalkozik befektetésekkel és bizonyára hallottatok róla, hogy 30 millió dollárból 250 millió dollárt csinált rövid időn belül olyan cégekbe való befektetéssel, mint az Uber, Skype, Airbnb és a Spotify. Ezenkívül pedig ő a társalapítója a Sound Ventures-nek is.

Tovább

Így maradj mentálisan erős egy szakítás után!

2019. december 08. 12:53 - Life Advisor

divorce_sad_mental.jpgEgy szakítás nagyon nehéz lehet. Miután elváltál a kedvesedtől olyan érzés is magába keríthet, mintha az egész életed is a végéhez ért volna. Fontos, hogy annak ellenére, hogy úgy érzed, összetört a szíved folytatnod kell a mindennapi tevékenységeid, beleértve a munkát is. A szakítás szakaszaiban mentálisan erősnek lenni nem azt jelenti, hogy elfojtjuk az érzett fájdalmat vagy úgy teszünk, mintha ez az egész nem számítana semmit sem. Ehelyett inkább alkalmazd az alábbi tippeket, hogy mentálisan erős maradj.

Tovább

Hogyan javítja a vállalkozásod, ha nemet tudsz mondani?

2019. december 07. 17:29 - Life Advisor

saying_no_man.jpgA "nem" szó egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik. Annak ellenére, hogy negatív hatása van a helyes alkalmazása pozitív következményekkel jár. Például, ha valaki megkér, hogy tegyél meg valamit, amit nem akarsz és azt mondod, hogy nem, akkor azonnal láthatod, hogy az illető nem örül a válaszodnak. A saját véleményed szerint azonban pozitív eredménye van, mert megakadályoztad magad abban, hogy csinálj valamit, amit nem akarsz.

Tovább

Miért akarj olyan lenni, mint a Mikulás?

2019. december 06. 15:40 - Life Advisor

santa_claus.jpgGrant Cardone bizony tud valamit arról, hogyan kell újjáépíteni az életünket. Szegény gyerek volt, küzdött a főiskolai tanulmányai kifizetéséért, majd Louisiana legjobb értékesítési oktatójától tanult. Mindeközben saját márkát épített és ismét felépítette az életét. A január nemcsak egy új év, hanem remek alkalom arra, hogy fontolóra vedd mely tulajdonságaid szeretnéd tükrözni a világban. Grant Cardone egyik legfontosabb tanácsa, hogy légy olyan, mint a Mikulás. A Mikulás ugyanis sikeres.

Tovább

3 dolog, amit ma és mindennap el kell mondanod magadnak

2019. december 02. 17:31 - Life Advisor

inner_voice_smile.jpgMivel te magad vagy a sorsod kovácsa, győződj meg róla, hogy ezt a kiváltságot a maximális hatékonysággal használod. Figyelned kell a belső hangodra. Ez a belső hang segít a terveid megfogalmazásában és elfojtja a kritikusok és a rosszakarók hangját. A belső hangod rendelkezik azzal a hatalommal, hogy növelje az önbizalmad, segítsen navigálni az élet útvesztőin, segít tanulni a kudarcokból, ha bekövetkeznek. Légy őszinte magaddal. A te belső hangod motivál vagy inkább a kételkedők negatív kórusát erősíti? Ha az utóbbi, akkor bizony át kell programoznod a gondolkodási folyamataid olyan módon, hogy ezt a 3 dolgot ma és ezentúl mindennap elmondod magadnak.

Tovább

Napi 5 percbe kerül, hogy egészségesen tartsd az elméd

2019. december 01. 18:04 - Life Advisor

5minutes_meditation.pngSok mindent megtenni nagyon rövid idő alatt sokszor bizony lehetetlennek tűnik. A Zen állapot létrehozása nemcsak a stressz csökkentésére használható, de az agyunk megfelelő egészségi állapotának fenntartásához is hozzájárulhat. Egy nemrégiben készült tanulmány azt mutatja, hogy a 20-as éveink vége felé az agyunk elkezd veszíteni az addig tapasztalt funkcionalitásából. Ez leginkább akkor nyilvánul majd meg, amikor egyre többször tapasztaljuk, hogy elfelejtünk dolgokat.

Tovább

9 dolog, amely sokkal fontosabb, mint a pénz

2019. november 30. 13:47 - Life Advisor

more_important_than_money.jpgMindannyian tudjuk, hogy mit jelent, ha sok pénzünk van, főleg vállalkozóként. De ha követed a sikeres emberek életét, akkor bizonyára neked is feltűnt pár olyan személy, akik szinte a semmiből építettek fel több milliós vállalkozást és üzletet. De hogyan csinálták mindezt? Nos, léteznek olyan dolgok, amelyek sokkal fontosabbak, mint a pénz és a sikerhez vezethetnek téged.

Tovább

14 jól fizető állás azoknak, akik nem szeretik az embereket

2019. november 29. 10:53 - Life Advisor

workplace_szakma.jpgNem mindenki társasági ember, nem mindenki szereti az emberekkel való és órákon át tartó beszélgetéseket. Ilyenkor a legjobb megoldás egy olyan szakmát választani, amely a lehető legkevesebb társadalmi interakciót igényli. Ahhoz, hogy ilyen munkákra találjunk érdemes megnéznünk az O*NET oldalát, mivel az oldaluk több mint 974 foglalkozásról tartalmaz információkat. Az O*NET az egyes tevékenységeket 0-tól 100-ig terjedő skálán értékeli attól függően, hogy milyen részben szükséges másokkal kapcsolatba lépnünk a munkánk elvégzéséhez. Minél alacsonyabb a pontszám, annál kevesebb társadalmi interakcióra van szükség. Természetesen nem azt állítom, hogy ezekben a szakmákban mindenki droidként viselkedik és egyáltalán nem szükséges másokkal kapcsolatot teremteni.

Tovább

4 jel, hogy ideje valami mást kipróbálnod

2019. november 27. 17:21 - Life Advisor

directions.jpgHogyan tudod kideríteni, hogy ha ideje valami mást kipróbálnod, elindulnod valami más irányba és otthagyni valamit, ami nem működik? Mindenkinek saját meglátása van ezzel a témával kapcsolatban, sokakban pedig felmerül, hogy ez is olyan valami, amit könnyű mondani, de végrehajtani már bizony nehezebb. Kiválogattam 4 különböző ember gondolatát a témával kapcsolatban, amelyek számomra igenis sokatmondóak voltak és remélem, számodra is hasznos lesz.

Tovább

5 módszer elfoglalt embereknek az egészséges életmód fenntartásához

2019. november 26. 18:08 - Life Advisor

healthy_lifestyle.jpgAz egészségünk szorosan kapcsolódik a személyes és szakmai sikereinkhez egyaránt. Nagyon nehéz bármely minőségben teljesíteni, ha a testünket nem gondozzuk megfelelően. Amikor vigyázol önmagadra és az egészségedre jobban fogod érezni magad, produktívabb, kreatívabb leszel. Mindezek ellenére a legtöbb ember a sikerért akár az egészségéről is képes lemondani vagy legalábbis elhanyagolják azt. Nagyon könnyen beleragadhatunk az ambíciónkba és gyorsan túlterheltnek érezhetjük magunkat. Íme néhány tipp elfoglalt embereknek, hogy fenntartsák az egészségüket.

Tovább