Te is feketén iszod a kávét?

2020. november 26. 09:22 - Life Advisor

coffee_drink_personality.jpgSokan közülünk el sem tudjuk képzelni, hogy kávé nélkül indítsuk a mindennapjainkat. Bár rengeteg előnye van a koránkelésnek is, néhányan alig tudnak kikelni az ágyból és főleg elindulni otthonról egy kis koffeinlöket nélkül. A kávét sokan egészségtelennek, veszélyesnek sőt már-már ördögtől valónak tekintik, kiderült, hogy sokkal több több előnye van, mint amit híreszteltek róla. Vannak, akiknek a kávézás tudomány. Kiválasztják a megfelelő kávébabot, otthon darálják főzés előtt, ügyelnek a megfelelő hőmérsékletre stb. Mások viszont inkább mindenféle flancolás nélkül, csak feketén bedobnak egyet minden reggel. Tudtad, hogy ha az igazán fekete kávét szereted, akkor akár negatív személyiséged is lehet? Legalábbis erre utal az Insbrucki Egyetem pszichológiai vizsgálata, amely az Appetite nevű lapban jelent meg.

Tovább
Szólj hozzá!

A legrosszabb önfejlesztési tanács, amit valaha kaptam

2020. november 24. 09:41 - Life Advisor

worst_advice_1.jpgAmikor bekerültem az önfejlesztés világába tudtam, hogy figyelnem kell majd a "jónak tűnő" tanácsokra, emberekre. Volt néhány dolog, amiben hittem és segített (bizonyos mértékig), néhány dolgot elutasítottam, ami végül hasznosnak bizonyult és néhány olyan dolgot is megtapasztaltam, amely teljesen téves volt, de mégis elhittem, hogy működni fog. Az önfejlesztéssel kapcsolatos leghaszontalanabb tipp,amit valaha kaptam azonban nem egy könyv, szeminárium vagy videó volt. Ez a tanács egy beszélgetés közben érkezett és eleinte bölcsnek, kedvesnek és hasznosnak tűnt.

Tovább
Szólj hozzá!

2 kulcs a sikerhez egy multimilliomostól

2020. november 23. 12:13 - Life Advisor

ed_mylett.jpgValószínűleg két dolog hatott rád a címből. "A siker kulcsa", mert tudni akarod, hogyan tudsz több sikert elérni az életedben és/vagy a karrieredben. Vagy pedig a "multimilliomos", mert tudni szeretnéd, mi kell ahhoz, hogy te is milliomossá válj. Függetlenül attól, hogy melyik volt a valódi ok, jó helyen vagy. Arra készülsz, hogy megtanuld a siker 2 kulcsát egy igazi multimilliomostól. Csak hogy világos legyen, nem magamról beszélek, mint multimilliomos. Legalábbis még nem! Akiről itt szó lesz Ed Mylett coach, motivációs előadó,vállalkozó és író, aki a Forbes 50 leggazdagabb 50 alatt listájára is felkerült. A saját magáról elnevezett Mylett Show-ban beszélt nemrég arról, hogy számára mi is a siker 2 kulcsa.

Tovább
Szólj hozzá!

10 apró dolog, amely kiábrándító az online társkeresésben

2020. november 21. 12:28 - Life Advisor

online_dating.jpgAz online társkeresőkben számtalan olyan dolog történhet velünk, amely kiábrándítónak hat és megkérdőjelezi, hogy egyáltalán mit is keresünk ezeken az oldalakon vagy applikációkban. Ebben a posztban 10 olyan gyakori viselkedési mintát mutatok be, amellyel többen is szembesültek már a különböző társkereső platformokon. (Némelyik velünk is megesett, amikor 72 órát töltöttünk a Tinderen.) Bizonyára arra gondolsz, hogy a legnyilvánvalóbb dolgokkal fogsz szembesülni, de nem. Mit értek nyilvánvaló alatt? A korai szexuális megjegyzések, a meztelen képek kérése, a csalók, az agresszív emberek, képek a férfi nemi szervről stb. Sajnos ezeket nagyon is ismerjük, de mi van azokkal a dolgokkal, amelyek lehet, hogy ennyire nem "durvák" mégis kiábrándítóak lehetnek?

Tovább
32 komment

5 tipp, hogy a nehéz élethelyzetek ne állítsanak meg

2020. november 19. 18:22 - Life Advisor

difficult_situation.jpgA siker megteremtése az életben nem csupán egy vállalkozás megalapítása, csomó pénz megszerezése vagy épp híressé válni abban, amit csinálunk. A világ egy globális járvány következményei között mozog. Az emberek olyan körülményekkel küzdenek, amelyekre nem is számítottak. Ha sikeres vállalkozóként akarsz élni, akkor olyan gondolkodásmódra van szükséged, amely megállíthatatlanná tesz téged. A fogyasztók egy embertől vásárolnak. A vállalkozás mögött álló elképzelés, vágy vonzza az embereket. A fogyasztók vásárlási döntést hoznak akkor, amikor ismerik a vállalkozót, megértik a vállalkozás tevékenységét és kialakítják a bizalmat. Ahhoz, hogy az a fajta vállalkozás tulajdonos legyél, amelyet az ügyfelek igényelnek, tovább kell növekedned és fejlődnöd. A növekedés itt azt jelenti, hogy soha nem érezheted úgy, mintha "megérkeztél volna", mert akkor nem folytathatod tovább a személyes növekedésed. Íme 5 olyan tipp, amely lehetővé teszi, hogy a nehéz élethelyzetek se állítsanak meg.

Tovább
Szólj hozzá!

3 kérdés, ami megváltoztathatja az életed

2020. november 18. 07:30 - Life Advisor

questions_for_life.jpgTony Robbins egyszer azt mondta, hogy az életünk minősége közvetlenül tükrözi az önmagadnak feltett kérdések minőségét. Tudod mit? Igaza van. A saját növekedésem és fejlődésem éveiben és a coachként eltöltött évek során arra jutottam én is, hogy azok képesek igazán megváltoztatni az életüket, akik jobb kérdéseket tesznek fel. Még mindenki más alapvető kérdéseket tesz fel, addig az élet "nyertesei" - azok, akik olyan életet teremtenek és élnek, amelyre vágynak - mélyebb kérdéseket tesznek fel. Kérdéseket, amelyekkel valóban fejlődhetnek. Az élet egyik területe, ahol valóban a fontos kérdések feltétele játszik szerepet, a céljaink megtalálása. Ha olvasod a blogomat, akkor tudod, hogy megszállottja vagyok ennek a témának és szeretem az embereket segíteni abban (is), hogy pontosan kitalálják és megtalálják a céljaikat. Íme 3 olyan életet megváltoztató kérdés, amelyet neked is fel kell tenned önmagadnak.

Tovább
Szólj hozzá!

Főállás mellett a szenvedélyednek is élnél? Megteheted!

2020. november 17. 07:30 - Life Advisor

side_hustle.jpgHa teljes munkaidőben dolgozol még nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen dolog, amit csinálni akarsz az életedben. Lehet, hogy van egy hobbid vagy egy szenvedélyed, amelyet komolyabb szintre szeretnél hozni. A jó hír az, hogy mindehhez nem is kell otthagynod a munkahelyed. Akár a munkád mellett is foglalkozhatsz ezzel, amely jó módszer lehet ahhoz, hogy pénzt keress. Ilyen elfoglaltság lehet például a tanítás, a tánc, az írás stb. Mindez azonban nem olyan egyszerű. A szenvedélyed,hobbid a jelenlegi feladataid és felelősséged mellé fog érkezni, amely nagy nyomást jelenthet. Viszont, ha képes vagy okosan csinálni, akkor nemcsak plusz bevételre tehetsz szert, de azt is megtudod, hogy esetleg foglalkoznál-e ezzel a későbbiekben. Íme 5 módszer, amivel a munkád mellett a szenvedélyedre is lesz időd és energiád.

Tovább
Szólj hozzá!

A 4 leghatásosabb tipp a Screen-apnoe ellen

2020. november 16. 14:06 - Life Advisor

screen_apnoe.jpgAz emberek többsége átlagosan napi tíz órát tölt a számítógép képernyője előtt. A másik szomorú igazság, hogy a testünket nem úgy tervezték, hogy hosszú ideig üljön, sőt mindez csökkentheti a várható élettartamot és 80%-kal nagyobb kockázatot jelenthet szív és érrendszeri betegségek következtében történő halálra. A mozgás,a nyújtás erős gyógyszer a stressz ellen. Ennek ellenére rengetegen inkább továbbra is csak üldögélnek. Mivel a koronavírus járvány miatt egyre több ember dolgozik home officeból, sokan még az átlag 8 órás munkaidejüket sem tartják be, így a napi időtartam, amit a képernyő előtt töltünk lényegesen meghosszabbodhat. Ha nem vigyázunk, akkor pedig a számítógép képernyője ellophatja a lélegzetünket is. Íme a 4 leghatásosabb tipp, hogy ez ne történhessen meg és egészséges maradj.

Tovább
Szólj hozzá!

Lockdown horror a vírus miatt? Íme a "jégember" tanácsa

2020. november 13. 12:01 - Life Advisor

iceman_advice.jpgA házunk liftjének ajtaján újra ott a papír : "Kérjük, hogy a liftet egyesével használják." Újra korlátozások vannak. Minden, ami szórakoztató, zárva. Valószínűleg nem csak én intettem szomorúan búcsút a korábban megszokott életnek, amikor még az éttermek és mozik tele voltak, a fodrászhoz nem lehetett időpontot kapni, az edzőtermekben pedig olyan sokan edzettek mintha újév lenne. És most újra visszatértek a korlátozások, az emberekben pedig felerősödik a szabadság utáni vágy. De tényleg horrorként kell megélnünk ezt az időszakot? Nem. Léteznek ugyanis lehetőségek, amelyek a pszichénket képesek továbbra is boldogan tartani. Most van itt a legjobb időszak arra, hogy ezeket a lehetőségeket megismerjük és kihasználjuk.

Tovább
Szólj hozzá!

10 fontos lecke az élethez a The Last Dance-ből

2020. november 12. 20:55 - Life Advisor

the_last_dance.jpgA koronavírus első hullámakor bevezetett home office, a maradj otthon mantrázása, az emberi kapcsolatok hiánya mindenkit megviselt és mint mindenkinek, számomra is idegen és új volt ez a helyzet. Akkoriban egyik este úgy gondoltam, hogy szétnézek a Netflixen és rábukkantam a The Last Dance című dokumentumsorozatra. A Netflixen olvasható ajánló szerint a dokumentumsorozat Michael Jordan és a Chicago Bulls felemelkedését meséli el a 90-es években sose látott felvételekkel az emlékezetes 1997-98-as szezonból. Tény, valóban erről szól, viszont ennél szerintem sokkal több is rejtőzik a 10 részes dokumentumsorozatban. Méghozzá 10 olyan nagyszerű lecke, amely mindannyiunk életére hatással lehet. Ha még nem láttad és most nem tudod mihez kezdj magaddal este 8 és hajnali 5 között, akkor miután olvastad a posztot, ajánlom, hogy kezd el a sorozatot is megnézni. A kettő együtt komoly változásokat indíthat be az életedben, koronavírus ide vagy oda.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása