5 hiba, amit egy új párkapcsolatban elkövetsz

2022. augusztus 15. 07:30 - Life Advisor

5_hiba_uj_kapcsolat.jpgElkezdődött egy új kapcsolat az életedben, amitől annyira boldog és izgatott vagy, hogy minden mást el is felejtettél. Csak egy sms-t vagy telefonhívást vársz a barátodtól/barátnődtől. Bár nem veszed észre, de sok hibát követsz el ebben az izgalmi állapotban, amelyek elkerülhetőek lennének. Elengedhetetlen, hogy tudatában legyünk a cselekedeteinknek egy új kapcsolatban, mert egy új kapcsolat sokkal sebezhetőbb. Ellentétben egy már kialakult kapcsolatban, ahol jól ismeritek egymást és a párotok erősségeit és hibát. Egy új kapcsolat viszont olyan, mint belépni egy tök sötét szobába. Nem ismered a párod, a párod sem ismer téged, nem tudod, hogy mely cselekedeted bosszanthatja a partnered. Íme 5 olyan hiba, amit el kell kerülnöd egy kapcsolatban. Ha erre képes vagy, a kapcsolatod tovább is tarthat, mint az előző.

Tovább

A 21 napos szabály, amely megváltoztathatja az életed

2022. augusztus 14. 07:30 - Life Advisor

szokas_21_nap.jpgEgy nap alatt semmi sem tud megváltozni, de sok mindent elérhetünk 21 nap alatt. A különböző kutatások más-más nézőpontokkal rendelkeznek a szokások 21 napon belüli kialakításáról. Egyes kutatások szerint körülbelül 66 napba telik egy szokás kialakítása, míg mások 30 napra teszik ezt az időtartamot. Személy szerint és saját tapasztalat alapján én azt mondanám, hogy 21 nap már bőven elég arra, hogy kialakíts egy új szokást az életedben, amely akár a jövődet is megváltoztathatja.

Tovább

5 ok, amiért a múltbéli hibáid nem határoznak meg téged

2022. augusztus 13. 07:30 - Life Advisor

hibak_mult_onkep.jpgAz emberek minden egyes nap követnek el hibákat. Ezek a hibák egészen az apróságoktól a súlyos méretű káosz megteremtéséig bárhol elhelyezkedhetnek. Néha ezek a hibák megbocsáthatatlannak vagy javíthatatlannak tűnnek, amelyek meghatározzák a jövőnket. A múltunk azonban nem határoz meg minket annyira, mint amennyire azt gondolnánk. Az életben ugyanis nem hagyhatjuk, hogy egyetlen hiba határozza majd meg a jövőnket. Tanulnunk kell a hibáinkból és tovább kell lépnünk. Ahogy visszatekintek az életemre, sok olyan pillanatot látok, amikor megtanultam valamit magamról és az életemről. Bár rengeteg rossz pillanat létezik, sok jó is van, ami örökre velem marad. Nem mondanám, hogy olyan ember vagyok, aki szeret a rosszon rágódni annak árán, hogy a jó dolgokat elengedem. Épp ezért hoztam most 5 olyan okot, amivel bebizonyítom, hogy a múltbéli hibák nem határoznak meg minket.

Tovább

8 jel, hogy készen állsz a valódi szerelemre

2022. augusztus 12. 07:30 - Life Advisor

8_jel_kapcsolat_kesz.jpgGyakran mondják, hogy ebben az életben csak két dolog biztos: a halál és az adók. Ha ez a helyzet, akkor azt is el lehet mondani, hogy van néhány dolog, amit mindenki akar. Például a szex, pénz szerelem, mindenféle sorrend figyelembevétele nélkül. Ebben a technológiai világban, amikor az emberek egyre inkább függenek az okostelefontoktól, nem csoda, hogy a romantika is a technológiában rejlik. Ennek további bizonyítéka az, hogy a modern társkereső alkalmazások túlterheltek az eddigi évekhez képest. 

Tovább

Vágy vagy szerelem? Így ismerheted fel a különbséget.

2022. augusztus 11. 07:30 - Life Advisor

vagy_szerelem_kulunbseg.jpgA szíved gyorsabban ver, amikor meglátod őt, minden pillanatban rá gondolsz, amikor nem vagy vele. Szerelmes vagy abba a személybe, aki iránt így érzel vagy ez a vágy érzése? Ha elmondod valakinek, hogy szereted, az egy másik szintre emelheti a kapcsolatod, ezért hasznos, ha megnevezed azokat az intenzív érzéseket, amelyeket átélsz. Néha nehéz felismerni a különbséget a szerelem és a vágy között és bár a szerelem és a vágy lefedhetik egymást, a kettő nem ugyanaz.

Tovább

Hogyan győzheted le az alkalmatlanság érzését?

2022. augusztus 10. 07:30 - Life Advisor

alkalmatlan_erzes.jpgKüzdöttél már valaha azzal, hogy jónak érezd magad? Furdalt már a kíváncsiság, hogy kiderítsd elég jó vagy-e? Megkérdőjelezted valaha, hogy elég kompetens vagy-e? Ha igen, akkor már te is érezted magad alkalmatlannak. Az alkalmatlanság érzése akkor merül fel, amikor úgy érezzük, hogy nem vagyunk elegek vagy nem vagyunk elég jók. Ezeknek az érzéseknek általában semmi közük a tényleges teljesítményünkhöz vagy képességeinkhez. Valójában ezeknek az érzéseknek sokkal több közük lehet az alacsony önbecsüléshez vagy az alacsony önbizalomhoz, mint a képesség vagy a kompetencia bármely objektívmérőszáma.

Tovább

12 tipp, amivel mesterien kezelheted a stresszt

2022. augusztus 09. 07:30 - Life Advisor

stresszkezeles_tippek.jpgA tegnapi posztunkban bemutattunk nektek egy TOP 10-es listát az életünkben felbukkanó stresszfaktorokról és azok jelentőségéről, hatásairól az életünkben. Ha még nem olvastad, itt megteheted. Ahogy a tegnapi posztban is említettük, stresszel mindannyian találkozunk az életünk során és mindannyian másképp reagálunk és kezeljük a stresszt. Ebben a posztban 12 olyan tippet hoztunk nektek, amelyek segítségével könnyebben kezelhetővé válik a stressz.

Tovább

Miért olyan fájdalmas a ghosting?

2022. augusztus 07. 07:30 - Life Advisor

ghosting_fajdalom.jpgA randik során manapság új problémák jelennek meg. Ez nem azt jelenti, hogy régebben minden sokkal jobb volt, de tény, hogy a társkereső világ sokkal szövevényesebbnek tűnik. A társkereső alkalmazások, a kommunikációs lehetőségek és a személyes vagy telefonon keresztüli kapcsolatfelvétel miatt a randizás nehezebb lett. A randizás egyik szerencsétlen bonyodalma a ghosting, amely egy olyan jelenség, amely egyre csak rosszabb lesz.

Tovább

Hogyan építs bizalmat egy párkapcsolatban?

2022. augusztus 05. 07:30 - Life Advisor

bizalom_kapcsolat.jpgMilyen gyakran hallottad már, hogy valaki azt mondja, hogy nem bízik a párjában? Vagy talán már te magad is mondtad ezt. Ha bizalmat akarsz építeni a kapcsolatodba, akkor magaddal kell kezdened. Szerinted mi a bizalom? Valami természetes vagy valami olyasmi, amit ki kell érdemelni? Ha ki kell érdemelni, hogyan lehet megszerezni? A bizalmat gyakran összecserélik az önbizalommal, pedig az éremnek két oldala van. Önbizalom, amikor hiszel abban, hogy sikeres leszel valamiben, míg a bizalom az a hit, hogy valaki más sikeres lesz valamiben. Amikor bizalmat építesz valakivel, megmutatod neki, hogy törődsz a befektetett munkájával. Így alakul ki egy olyan kapcsolat, ahol mindkét fél úgy gondolja, hogy számíthatnak egymásra. Bizalom nélkül a kapcsolatokban feszültségek lesznek vagy akár teljesen megszakadhatnak.

Tovább

A bizonytalanságod megöli a kapcsolatod

2022. augusztus 03. 07:30 - Life Advisor

bizonytalansag_parkapcsolat.jpgSokszor beszéltünk már a blogon is az önbizalomról, az önszeretetről és a bizonytalanságról. Most viszont azt vesszük górcső alá, hogy miért is tudja megölni a bizonytalanság akár a párkapcsolatunkat (is). Biztos vagyok benne, hogy már hallottad a kifejezést: "Ha magadat nem szereted, senki sem szerethetsz." De mi ez a nagy felhajtás ekörül? Mit jelent mindez a valóságban? Kezdjük azzal, hogy mit jelent bizonytalannak lenni egy kapcsolatban? 

Tovább
süti beállítások módosítása