No pain, no gain az edzőtermen kívül

2021. július 21. 09:58 - Life Advisor

no_pain_no_gain_jelentese.jpgValószínűleg már te is találkoztál azzal a mondással, hogy fájdalom nélkül, nincs nyereség, sőt meglehet, hogy inkább az angol verzióval a "No pain, no gain" idézettel futottál össze. Különösen, ha szívesen jársz edzőterembe. Edzés szempontjából ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az izmaid növekedjenek, a rostok szakadására van szükség, hogy azok még nagyobban és erősebbek legyenek. Ez a fejlődés fizikai fájdalmat okoz, mert a rostok szakadnak, de a fájdalom utáni jutalom mindig megéri. Amit viszont sokan nem vesznek észre, hogy ez a mondás, az életben mindenütt érvényes. Edzés, randi, pénzügyek, mentális egészség. Valószínűleg különböző kihívásokkal és kudarcokkal kellett már szembenézned ezeken a területeken, de vajon elgondolkodtál már azon, hogy milyen tanulságot szereztél ezekből? Gondoltál már valaha arra, hogy a kudarcaid milyen hatással voltak rád?

A fájdalom és nyereség a mindennapokban

Valószínűleg tudod, hogyha valamit el akarsz érni, akkor ahhoz tenned is kell valamit. A semmiből nem lesz valami. Ennyire egyszerű. Ugyanúgy ahogy rá kell venned magad arra, hogy mozogj, hogy fittebbé válj, a vállalkozásod építése során új készségek elsajátítására is törekedned kell. 

Minden bizonnyal fogsz találkozni fájdalommal, amikor pénzt vesztesz, de ezek a hibák fontos tanulságokat fognak nyújtani. Amikor szerelmet keresel, lehet, hogy elutasítással kell szembenézned. Amikor követed a céljaid, van némi fájdalom, amit át kell élned, hogy elérd azokat. Ez lehet fizikai fájdalom az edzőteremben vagy mentális fájdalom és stressz az üzleti életben.

Bármi is legyen az álmod, kezd el látni őket ebből a szempontból. Csakúgy, mint az edzőteremben, a fájdalom és kényelmetlenség minden pillanatát később megjutalmazzák. Ne félj fájdalommal találkozni, mert ez annak a jele, hogy haladsz. Az izmaink megdolgoztatása erősebbé teszi őket, az elutasítás fájdalma megtanít arra, hogy kell jobban csinálni a dolgokat és a pénz elvesztése sok értékes tanulsággal szolgál az üzleti életben.

Mindez olyasmi, ami elősegíti a későbbi sikereket. Az élet bármely területének elsajátításához ezekre a fájdalmas ismétlésekre és erőfeszítésekre lesz szükség. Egyetlen könyv vagy bármilyen információ sem helyettesítheti azt a készséget, amelyet saját tapasztalataid alapján szerzel. Tehát ne feledd, rendben van, ha kudarcot vallasz, rendben van, ha stresszelsz, és rendben van, ha zavarodottnak érzed magad. Ez azt jelenti, hogy fejlődsz!

Fordítsd a fájdalmat az előnyödre

Fájdalmat az előnyünkre fordítani? Ez nyilván egy elmebeteg ember tanácsa. Nem. Ezzel azt akarom mondani, hogy el kell kezdened új szemszögből látni a kudarcot, az elutasítást és a fájdalmat. Az egyik legnagyobb különbség a sikeres emberek és a középszerű emberek között az, ahogyan a kudarcot kezelik. 

Ahelyett, hogy egy fájdalmas kudarcnak megengednéd, hogy padlóra küldjön, tekintsd nagyszerű tanulságként. Csakúgy, mint az edzés során. Minél jobban fáj az erőfeszítés, amit beleadsz, annál nagyobb jutalomra számíthatsz később. 

Vállalkozóként befektethetsz olyan képzésekbe, amelyek nem működnek, de megtanítanak arra, hogy megtaláld a megfelelőt. A randi utáni szívfájdalom brutális lehet, de megtaníthat arra, hogy ne emelj egy másik személyt piedesztálra. A mentális egészségeddel kapcsolatos negatív tapasztalat lehet, hogy megtanít arra, hogy hogyan kezeld a szorongásod.

Látod az értelmét a dolgoknak? Az egyik alapvető, íratlan törvény ezen a világon az, hogyha valami nagyszerű eredményt akarsz elérni, akkor erőfeszítéseket kell tenned és ki kell lépned a komfortzónádból. 

Sokan ezt nem teszik meg, mert nem elég türelmesek ahhoz, hogy következetesek legyenek vagy az egójuk és a kudarctól való félelem megakadályozza őket. Ne hagyd, hogy ez a mérgező mentalitás visszatartson. Ahelyett, hogy visszahúzódnál a csigaházadba és elkerülnéd a fájdalom kockázatát, tedd oda magad és csináld a dolgod! Amikor pedig újra és újra cselekszel, eléred a sikert. Ahelyett, hogy a kudarcokat púpként tekintenéd a hátadon, használd olyan lépcsők építésére, amelyeken eljuthatsz a felhőkig.

Fájdalom, mint a legnagyobb motivátor

Tapasztaltál már ilyesmit az életben? Valaki olyan szörnyű kudarccal szembesül, mint egy totális csőd az üzleti életben vagy egy brutális szívfájdalom. Egy ideig szörnyen érzik magukat, de idővel megváltoznak és végül önmaguk jobb verziójává vállnak. Sokszor azt mondják, hogy ez a kudarc volt a legjobb, ami valaha történt velük.

Biztos találkoztál már ilyen emberrel, sőt lehet, hogy pont te jártál így. Ennek oka nagyon egyszerű. Amikor az élet keményen eltalál minket, olyan fájdalmas helyzetbe kerülünk, hogy szinte nincs más lehetőségünk, mint az életünk javítása. Miután ezt megteszed, önmagad jobb változatává vállsz. 

Kétféle motiváció létezik. Az első az öröm felé való haladás vágya. Ez a leggyakoribb. Az emberek látnak valamit, amit akarnak és elmennek érte. Aztán van egy erősebb, egy késztetés arra, hogy távolodj a fájdalomtól. Nyilvánvalóan a második jobb eredményeket ad, mert olyan helyzetből indul ki, amely fájdalmas és amitől meg akarunk szabadulni. Igen, kényelmetlen, de rendkívül hatékony. Így fordíthatod a legnagyobb hátrányt, életed legnagyobb előnyévé. 

Kezd el látni a fájdalom és a kényelmetlenség különböző formáit, amelyek később megjutalmaznak téged. Akárcsak az edzőteremben. Fájdalom nélkül, nincs nyereség. Miután ezt az elvet megfelelően alkalmazod nagyjából bármit elérhetsz, amit csak akarsz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!


Kép forrása: Total Shape 
I
mage credit: Total Shape - Thanks for the awesome picture. 

komment
süti beállítások módosítása