5 nem mindennapi módszer, hogy nyugodtabb legyen az életed

2022. október 10. 07:30 - Life Advisor

nyugalom_nem_mindennapi_modszerei.jpgMindannyian ismerjük a nyugalom elérésének hagyományos módszereit: meditáljunk, sétáljunk, sportoljunk, hallgassunk pihentető zenét stb. De mi a helyzet a szokatlan módszerekkel? Mindazoknak, akik szeretik a szokatlan dolgokat, íme néhány módszer, amellyel nyugalmat teremthetsz az életedben.

1. Némítsd le a telefonod

Vagy, ami még jobb, ha repülőgép üzemmódba kapcsolod. Sokak számára ez jelentős lépés, így ne aggódj, ha apró lépésekkel indulsz és elsőre csak a lenémításra adod be a derekad. Ennek a gyakorlatnak az a lényege, hogy a lenémított telefon növeli a nyugodt elme elérésének esélyét. Mindannyiunkat annyira kizökkentenek a telefonok, hogy szinte elfelejtjük megélni a jelen pillanatot, szóval tegyél egy próbát és némítsd a telefonod.

2. Tudatos étkezés

Ha ez furán hangzik, tudd, hogy nem vagy egyedül. A legtöbb ember szereti gyorsan felfalni az ételt, elég primitív módon. De időnként megéri lassan enni és minden falatot élvezni, megízlelni. Összpontosítsd az ízekre, amikor találkoznak a szádban, figyelj a textúrákra és az örömre, hogy enni tudsz. Ezt hívják tudatos étkezésnek.

3. Nézz tévét

Micsoda? A tévé nyugodtabbá tesz? Nem azt mondja mindenki, hogy a tévézés szörnyű az elménknek? Nos, egészséges, mérsékelt adagokban történő tévézésről beszélek. Nem azt jelenti, hogy minden nap tévét kell nézned, de amikor az elmédnek szünetre van szüksége, teljesen elfogadható, hogy a kedvenc sorozatod egyik epizódját megnézd.

4. Csinálj valami hétköznapit

A legtöbb embert nem hoznak lázba a hétköznapi dolgok, mint például a mosás vagy a mosogatás, pedig nagyszerű hatással vannak az elménkre. Valószínűleg megszoktad, hogy sok gondolat van a fejedben, ami azt jelenti, hogy nem adsz nekik időt arra, hogy összpontosíts valamire anélkül, hogy ezek a gondolatok teljesen felemésztenének. Próbálkozz valami egyszerű, hétköznapi dologgal és összpontosíts arra, hogy az az üvegpohár csillogjon-villogjon. 

5. Használd a művészet erejét

Lehet, hogy nem te leszel az új Picasso (vagy talán mégis), de ez nem azt jelenti, hogy nem használhatod a művészetet az elméd megnyugtatására. Menj el egy múzeumba vagy bámuld meg a lakásodban lévő képeket. A művészet kiváló segítség ahhoz, hogy lecsendesítse az embert és visszahozzon minket a földre. 

Egyszerű tippek, nem? Nem számít, milyen módszert (vagy módszereket) választasz, győződj meg róla, ohgy azt teszed, ami a legjobb az elméd és a tested számára. Ez egy személyes dolog - a nyugalom megtalálása boldog, gondtalan utazás kell, hogy legyen. Sok sikert!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása