7 tipp, ha számodra idegen (volt) az önfejlesztés

2020. április 06. 10:59 - Life Advisor

self_improvement_tipps.jpgAz önfejlesztési technikák minden bizonnyal segítik a személyes fejlődést, a siker és a produktivitás új szintre emelését. Ha téged is érdekel az önfejlesztés és a személyes fejlődésed, akkor bizonyára a leghatékonyabb technikákat keresed, hogy elérd a céljaid. Bölcs dolog ezeket a technikákat kipróbálnod, hiszen tényleg segítenek az életedet pozitív irányba terelni. Hosszú évek tapasztalatai alapján megosztok veled 7 technikát, amelyet akkor is kipróbálhatsz, ha számodra az önfejlesztés eddig idegen volt.

1. Írj naplót

A sikeres emberek jelentős többsége rendelkezik naplóval. A naplóírás lehetőséget ad arra, hogy rendbe szedd a gondolataid és világos képet kapj arról, hogy mi is történik az életedben. A tudatosságodat is fejlesztheted vele, amivel együtt az önbizalmad is növekedésnek indulhat.

2. A hit ereje

Tanulmányok kimutatták, hogy nem az oktatás vagy épp az intelligencia különbözteti meg az átlagos és a sikeres embereket. A hit óriási szerepet játszik a sikeres emberek életében. Nekik ugyanis megvan az a különleges képességük, hogy egy adott dologban már azelőtt sikeresnek tekintik magukat, mielőtt elképzelésük lenne arról, hogyan fogják elérni az adott célt. Az elvárásaik magasak, így a motivációjuk is magasabb szinten működik.

3. Meditáció

Az egyik legfontosabb ugyanakkor a leginkább elhanyagolt önfejlesztési tipp. A meditáció segítésével csökkentheted a stressz szinted azáltal, hogy megszabadítod az elméd a "toxikus gondolatoktól", amelyek szorongást és félelmet keltenek. Ha az életed részévé teszed a meditációt, akkor az itt felsorolt összes önfejlesztési tipp, gyorsabb és látványosabb eredményt fog hozni az életedben.

4. Megerősítések

A pozitív megerősítések erőteljes módon változtathatják meg a személyiséged és a viselkedésed. Próbálj meg minden életterületre vonatkozólag - ahol változást szeretnél - pozitív megerősítéseket alkalmazni. A megerősítéseket azonban használnod is kell, így ne felejtsd el naponta minimum kétszer hangosan felolvasni őket magadnak. Azt hiszem, tetszeni fog az eredmény.

5. Leírt célok

Meglepő, hogy mennyien tudnak arról, hogy hogyan kell helyesen célokat kitűzni, mégis csak kevés ember valósítja meg a céljait. A célok leírása kulcsfontosságú, mert ezzel tudod a legjobban a gondolataidat és az érzéseidet a céljaid elérésének érdekében bevetni. Ha gondolod a célokat további napi cselekvési tervekkel is megtűzdelheted, így valószínűbb, hogy hosszútávú sikereket könyvelhetsz majd el.

6. Egyensúly

Az életed egyik területe általában az életed többi területére is hatással lesz. Önfejlesztés során éppen ezért törekedned kell az egyensúly megteremtésére. Például,ha kihívásokkal szembesülsz a kapcsolataidban, akkor pénzügyi és fizikai egészséged is szenvedhet ettől. Ha az egészségedet hanyagolod el, akkor nehéz lesz bármilyen pénzügyi vagy kapcsolati célt elérned.

Függetlenül attól, hogy milyen céljaid vannak, kiegyensúlyozott erőfeszítéseket kell alkalmaznod a siker érdekében.

7. Taníts, hogy tanulhass

Ez egy fontos technika. Amikor másoknak megtanítod, amit te már tudsz az önfejlesztésről, akkor értékes ajándékot adsz nekik, ugyanakkor elmélyíted a saját tudásodat is. Nem feltétlen kell személyesen tanítanod, az interneten ugyanis rengeteg módja van annak, hogy írj a tapasztalataidról és a filozófiádról.

Mint azt láthatod, nem nehéz motivált és produktív emberré válni. Csak próbáld meg a fenti tanácsokat követni. Ezeken kívül persze kidolgozhatod a saját technikáid, amelyek tükrözik az életcélod. Bármelyik módszert is választod haladnod kell az "új éned" felé, ha sikeres akarsz lenni. Láss neki az önfejlesztésnek még ma!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása