3 módszer, hogy a rajtad lévő nyomás motiváljon téged

2020. január 31. 14:30 - Life Advisor

pressure.jpgNormális, ha arra gondolunk, hogy feladjuk azokat a célokat, amelyeken dolgozunk és ehelyett más irányba tereljük az életünket főleg, ha az előző tervünkkel már 2-3 hónapja semmi sem történt. Ehhez jönnek a gondolatok, hogy vajon jó-e nekem, amit csinálok vagy lehet, hogy ezen a területen nem lehetek szerencsés stb. Lehet, hogy ezek után jobban járnánk, ha keresnénk valami olyat, amely azonnali eredményeket hoz? Ebben a posztban szeretnélek téged emlékeztetni arra, hogy az életben a legjobb dolgok felépítése időbe telik. A Rolls-Royce építése például 6 hónapot, ezért is a tekintély szimbóluma. A nagyság időt vesz igénybe, ezért is van szüksége időre a céljainknak is.

Íme néhány egyszerű dolog, amit megtehetsz annak érdekében, hogy a jövőbeli céljaid továbbra is életben maradjanak.

1. Tanuld meg, hogy minél többször ismételsz meg valamit, annál inkább hinni fogsz benne

Biztos vagyok benne, hogy nem ez az első alkalom amikor a megerősítések fontosságáról hallasz. Lehet, hogy alkalmaztad is őket, amikor a céljaidon kezdtél dolgozni, mégis úgy tűnik, hogy ezek a megerősítések nem valósították meg az álmaid. Itt azonban a kérdés inkább az, hogy helyes megerősítést alkalmaztál-e és hogy ragaszkodtál-e a megerősítésekhez?

Konkrét kijelentéseket kell megfogalmaznod, ehhez pedig pontosan tudnod kell, hogy mit is akarsz. A konkrét kijelentést pedig addig kell ismételned, amíg meg nem kapod a kívánt dolgot. Maradj a legelső megerősítésnél, mert ha változtatsz rajta, az általában a cselekvésed megváltoztatását jelenti.

A megerősítésekről továbbá fontos tudnod az is, hogy be kell tartanod a folyamatot. Ha naponta háromszor kell elmondanod, akkor mond is el naponta háromszor. Ne rázd le magadról azzal, hogy most túl elfoglalt vagy. Ha valami miatt figyelmen kívül kell hagynod a megerősítésed, az azt jelenti, hogy "valami" sokkal fontosabb, mint az a cél, amelyet elérni próbálsz. És bármi ami fontosabb valaminél, elsőbbséget élvez az életünkben.

2. Ne felejtsd el látni a célod

A megerősítések emlékeztetnek a vágyott dolgokra, viszont az álomtábla még nagyobb segítségedre lehet. Nem mindig leszel ugyanis képes arra, hogy a célod a fejedben tartsd csupán a megerősítésed napi három elszavalásával. De mindig ráfogsz gondolni, ha látod őket.

Tehát a legjobb, ha van egy megerősítésed és egy álomtáblád is, amelyeket együttesen használhatsz. Az álomtáblán kell tartanod minden olyan dolgot, amelyet megkapsz, ha eléred a célod. A megerősítéseknek és az álomtábládnak tehát kéz a kézben kell működniük. Biztos fura lehet, hogy kifüggesz egy álomtáblát ha nem egyedül élsz, vagy ha a barátaid meglátogatnak stb. Viszont ha nem állsz ki azért, amit akarsz, akkor nem állsz ki önmagadért sem.

<<< Készítsd el a saját álomtáblád! >>>

Ha nincs álomtáblád, akkor nehézségek esetén sokkal könnyebben adod fel a célod, mert úgy gondolod, hogy nem működik. De ha megkörnyékez a feladás gondolata és meglátod a céljaid és a kívánt életet, akkor meg kell győznöd magad, hogy nem akarsz lemondani erről az életről.

Tehát Photoshopra fel és lásd magad együtt a vágyott autóddal, az álomházaddal vagy bármivel, amit el akarsz érni. Ha megvannak a képek, tedd fel őket az álomtábládra.

3. Értsd meg, hogy azért kezdted el, mert el akartad kezdeni, nem pedig azért, mert kötelező

Azok a napok, amikor kénytelenek vagyunk tenni, már elmúltak. Ez azt jelenti, hogy bármi, amin dolgozunk olyan dolog, amelyen tényleg dolgozni akarunk. Ha valami mellett dolgozni akarsz, ismerned kell a miérted és emiatt dolgozol rajta, nem azért mert kötelező. Igen könnyű mondani, hogy azért akarok elérni valamit, mert jobb életet szeretnék, de miért akarsz igazából jobb életet?

Valaki azt mondta neked, hogy nem vagy rá képes? Mindent elvesztettél? Utálod a tényt, hogy senki sem akar segíteni? Unod már, hogy mindig kérned kell? Írd le pontosan annak az okát, amiért úgy döntöttél, hogy jobb életet akarsz és ne engedd el ezt az okot.

Gyakran, amikor valami nem működik, még nem jelenti azt, hogy nem is fog működni. Ez azt jelenti, hogy jelenleg nem tudsz eleget, ezért tanulnod kell, mivel általában a jelened mindig a jelenlegi tudásszinted eredménye és ennél nem tudsz többet megtenni.

Tehát törekedj arra, hogy többet tudj meg a saját életedről, céljaidról, mint bárki más, mert arra törekszel, hogy a legjobb önmagad lehess.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása