Hogyan éld az életed megbánás nélkül?

2019. december 29. 08:00 - Life Advisor

breath_without_regret.jpgCsináltál már valamit, amit a végén megbántál? Szeretnél visszamenni az időbe és megváltoztatni, ami történt? Hogyan léphetsz tovább is tanulhatsz meg megbánás nélkül élni? Mindannyian tettünk olyan dolgokat az életben, amelyeket nem kellene újból megtennünk, de mindez azt jelenti, hogy megbánással kellene élnünk?

Nem kell semmit sem megbánnunk. Az életben és a Földön rengeteg mindent kipróbálhatunk, megtapasztalhatunk és megtanulhatunk. Az egyik ilyen tanulandó lecke, hogy hogyan éljük az életünket megbánás nélkül.

 

1. Bocsáss meg magadnak

Az élet egyik legnagyobb problémája az, hogy nem tudunk magunknak megbocsájtani az általunk elkövetett hibákért. Cipeljük a terheket és nem engedjük el őket semmilyen helyzetben.

Értsd meg, hogy az az ember, aki a múltban elkövette ezeket a dolgokat, nem ugyanaz az ember, mint akit ma látsz a tükörben. Valójában teljesen más ember vagy, különböző tapasztalatokkal, ismeretekkel, bölcsességekkel és más meglátással.

Az a személy, aki megtette azokat a dolgokat, amelyeket megbántál, nem te vagy. Az a személy önmagad fiatalabb változata volt. De úgyis fogalmazhatunk, hogy egy teljesen más ember volt, aki ezt elkövette. Tehát bocsáss meg magadnak!

2. Mindenki követ el hibákat

A hibák elkövetése az életünk velejárója. Olyan természetes, mint a légzés. Ezek segítenek nekünk növekedni, tanulni, fejlődni és hogy önmagunk más változatává váljunk.

Legközelebb, amikor úgy érzed, hogy hibáztál, mondd el magadnak, hogy "Őszinte szívvel megbocsátom magamnak az összes hibát, amit valaha is elkövettem." Ezt ismételd meg párszor.

Ha megérted, hogy mindenki követ el hibákat és ha képes vagy mindezt elfogadni, akkor továbbléphetsz és folytathatod az életed.

3. Tanuld meg a leckét

Végezetül kérdezd meg magadtól : mit tanultam ebből a helyzetből? Mit próbált nekem ez a helyzet tanítani? Többet vagy kevesebbet kellene megtennem valamit, hogy ne kövessem el újra ugyanazt a hibát?

Ha levonod a kapott lecke tanulságát, akkor megtalálod mi az, amit magaddal kell vinned. Mindaddig amíg képes vagy ezekből a helyzetekből tanulni és a tapasztalataidat tovább vinni, addig előrelépésről beszélünk. Azaz élet, megbánás nélkül.

Végezetül pedig ne feledd :

A mai életed az összes eddigi választásod és múltbéli döntésed eredménye. Amikor új döntéseket hozol, új jövőt teremtesz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása