Egyedül önmagunkkal - A legfontosabb program az életünkben!

2019. április 22. 08:00 - Life Advisor

alone_egyedul.pngOlyan világban élünk, ahol mindig a munkahelyünkön, boltban, közösségi médiában tartózkodunk. Tény, hogy a társadalmunk hajlamos mindenkit magányosnak titulálni, aki egyedül akar lenni, azonban egyre többen elfeledkeztünk arról, hogyan is élvezhetjük az önmagunkkal töltött időt. Ez a negatív "magányos" jelző azért is furcsa, hiszen a legtöbb csodált és sikeresnek tartott személy is "magányos" volt. Az ember alapvetően társas lény, viszont ugyanúgy megvan a csodálatos képességünk, hogy egyedül tanuljunk, fejlődjünk, megismerjük az erősségeinket, gyengeségeinket és elgondolkodjunk mit is kezdenénk az életünkkel.

4 lehetőség, amivel élvezheted az egyedüllétet : 

1. Változtasd meg a környezeted

Nem kell mindig elutazni, de sokkal egyszerűbb dolgod van, ha kiszabadulsz az ismerős arcok közül és egy telesen új környezetben töltesz időt magaddal. Menj ki a természetbe és szánj időt önmagadra. (Ja igen, okostelefont otthon hagyni. :) )

2. Kapcsolj ki mindent

Mondanám, hogy elég,ha csak kijelentkezel Facebookról, Instagramról és az egyébb közösségi oldalakról, de inkább menj biztosra és kapcsold ki a telefonod.

3. Gondolkozz

Most, hogy egyedül vagy itt az ideje, hogy átgondold mit is szeretnél valójában. Csend, természet, napsütés vagy zene, séta, virágok stb. Bármi is legyen az, ahol jól érzed magad, teremts lehetőséget arra, hogy gondolkozhass, tiszta fejjel.

4. Ajándékozd meg magad

Ülj be egy moziba, vegyél egy kávét, ebédel étterembe, egyél egy fagyit stb. Az egyedüllét nemcsak a gondolkodásra ad alkalmat, hanem arra is, hogy megjutalmazd és kényeztesd magad.

 

Most, hogy tudod, hogy mit kell tenned, hogy a legtöbbet hozd ki az egyedüllétből, íme 6 előnye az ÉN-időnek : 

1. Segíti a személyes fejlődést

Az egyedüllét segíti építeni a személyiségünket. Képesek vagyunk terveket készíteni és az életünket megfelelő perspektívába helyezni. A személyes növekedés eredményességéhez fontos, hogy egyedül legyünk és időnk legyen átgondolni mindent.

2. Feltölt energiával

Van amikor a munka, a barátok, a családok kerül előtérbe és az energiakészleteink megcsappannak. Az egyedüllét csodálatos módja annak, hogy feltöltődjünk energiával. Itt az ideje, hogy a világ stresszétől távol tartsd magad és pihenj.

3. Növeli a kapcsolataid értékét

Amikor olyan helyen vagy, ahol tudsz és szeretsz is egyedül lenni, átfogod értékelni az összes emberi kapcsolataidat és megtanulod őket jobban értékelni.

4. Növeli az önbizalmad

Az egyedüllét további előnye, hogy segít önbizalmat és önbecsülést növelni. Minél több időt töltesz magaddal, annál jobban fogod ismerni önmagad, az erősségeid, gyengeségeid és minden képességed.

5. Empatikussá tesz

A kutatások azt mutatták, hogy azok az emberek, akik képesek egyedül lenni, sokkal empatikusabbak lesznek mások iránt. Ez hozzájárul az életedben lévő kapcsolataid új szintre emeléséhez.

6. A különbség az egyedüllét és a magány között

A vágy, hogy egyedül legyünk nagyban különbözik a magánytól. Sokszor azért nem szánunk magunkra időt és egyedüllétet, mert nem akarjuk, hogy mások magányosnak tartsanak minket.

Magány esetén mindenképpen emberi kapcsolatokért esedezel, de nem vagy képes lépéseket tenni.Ez egy fájdalom, amit egész nap hordozol és minden cselekedetedre negatív hatással van.

Az egyedüllét azonban - ahogyan láthattuk is - egy döntés, hogy márpedig most önmagunkkal lennék, kizárnánk mindenki mást és élveznénk az időt, amit önmagunkkal töltünk.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása