21 dolog, amit megtehetsz a siker érdekében!

2019. március 12. 19:54 - Life Advisor

reach_your_goals.jpgMindenki szeretné elérni a céljait és megvalósítani az álmait, de nem mindenki éri el mindazt, amit szeretne. Tudtad, hogy az emberek 92%-a elbukja az újévi fogadalmait? Csupán 8% az embereknek képes ténylegesen elérni az álmait és megvalósítani a kitűzött céljait. A célok elérése nagyobb kihívást jelenthet, mint azt gondolnád. Habár az eredmény igenis megéri. Tehát kezdj el még ma dolgozni a céljaidért. Íme 21 dolog, amit megtehetsz a siker érdekében.

1. Tegyél minden egyes nap lépéseket a célod érdekében

A siker arról szól, hogy minden egyes nap lépéseket teszünk annak érdekében, hogy elérjük és nem várunk a tökéletes pillanatra. Sok ember ott bukik el, hogy azt hiszik, nagy lépéseket kell tenni, hiszen csak azok hozzák majd meg a várva várt eredményt. Ahelyett, hogy egy igazán nagy lépésre vársz, tegyél meg apró lépéseket, azokat viszont mindennap.

2. Kérdezd meg magadtól : "Mi az az egy dolog, amit most azonnal megtehetek?"

Az emberek többsége sikeresen indul el a céljai felé, azonban nem sokan érik el ténylegesen a kitűzött célokat. A fenti kérdés segíteni fog abban, hogy minden lépést világosan láss és folyamatos motivációt fog nyújtani a sikereid felé vezető úton.

3. Oszd be okosan az energiád

Meg kell értened, hogy a siker egy utazás. Emiatt bizony néha időt kell szánnod pihenésre és feltöltődésre is, annak érdekében, hogy tovább tudj haladni. Ahogy a telefonodat is mindennap feltöltöd, ugyanúgy az elméd és a tested is feltöltődésre és pihenésre vágyik. Add meg neki a felfrissülés lehetőségét.

4. Olvass motivációs cikkeket

Ha erre a cikkre rátaláltál, akkor bizonyára érdekel a motiváció, a siker, az álmaid és ezekkel együtt a saját életed. Itt a blogon is, de összességében az interneten is rengeteg motivációs cikket találsz, amely segítenek elérni a céljaid.

5. Vizualizáld a sikereid

A sikeres emberek elképzelik és vizualizálják a sikereiket mindennap. Ha megtudtad álmodni, meg is fogod tudni valósítani. Ez egy örök érvényű szabály, így fontos, hogy figyelmet fordíts rá. Egyébként igenis szórakoztató és pozitív tevékenység tud lenni, ha magad előtt már megjeleníted a céljaid.

6. Legyen mentorod

Nem feltétlen szükséges fizikailag mentort fogadnod. Csatlakozhatsz például a Life Advisor zárt Facebook csoportjához, ahol kizárólag olyan embereket fogsz találni, akik számára fontos a siker, az önfejlesztés. Ezáltal téged is képesek lesznek motiválni és inspirálni. Gondolj az olimpikonokra? Mögöttük is mindig ott áll egy edző, aki támogatást nyújt számukra és mentorálja őket.

7. Beszélj olyan emberekkel, akik már ott vannak, ahova te akarsz eljutni

Nagyon izgalmas beszélgetések születnek ilyenkor, hiszen rengeteg erőt meríthetsz ezektől az emberektől. Ráadásul ők már képesek lesznek neked előre jelezni a buktatókat és felmerülő nehézségekre is hatásos megoldást fognak tudni neked kínálni.

8. Olvass

Erről már külön is írtam egy posztot, hiszen az olvasás nagyon is jótékony hatással van a sikereidre. Naponta mindössze 15 percet kell rá szánnod. Ha csak minden hónapban egy könyvet olvasol el, akkor is lesz 12 könyv az évben, amit kiolvastál. Vagypedig csinálhatod azt, mint Tai Lopez, aki mindennap elolvas egy könyvet. 

9. Állítsd össze a csapatod

A siker általában nem egy emberes feladat, ezért fontos, hogy egy összeszedett csapat álljon mögötted. Ha bármikor alábbhagyna a motivációd, akkor a csapatod ott lesz, hogy újra inspiráljanak és felhúzzanak téged. A nehézségeket is könnyebb lesz együtt megoldanotok. Gondolj bele, hogy több szem többet lát, ráadásul objektív visszajelzéseket is kaphatsz.

10. Vállalj kötelezettséget,ha lehet nyilvánosan is

A legtöbben azért nem érik el a céljaikat, mert nem elég elkötelezettek. Ha nyilvánosan is kötelezettséget vállalsz, az extrán rásegíthet arra, hogy kitarts a céljaid mellett. Ezáltal ugyanis önmagadat helyezed az első helyre és a megfelelő időben fogod megtenni a megfelelő lépéseket.

11. Kövesd a fejlődésed

Fontos, hogy ne csak a végcélra összpontosíts, hanem rendszeresen ellenőrizd a célod felé vezető úton való haladásod. Az apró sikereket is ünnepeld meg, hogy fenntartsd a motivációd.

12. Ünnepeld meg a sikereid

Ez bizony egy külön pontot is megérdemel, hiszen rendkívül sokszor megfeledkezünk róla. Az apró sikereket igenis megéri megünnepelni és időt szánni rájuk. Adj magadnak apró ajándékokat, sütit, énidőt és tiszteld magad annyira, hogy lásd csodálatos ember vagy.

13. Írd le a céljaid

Az egonak el kell hinnie, hogy te most aztán tényleg a céljaidért fogsz menetelni. Ennek pedig a legjobb módja, ha leírod a céljaid. Ehhez segíthet a saját Évterveződ, amelyet ingyenesen letölthetsz ingyen >>>

14. Készíts álomtáblát

Az álomtábla bizonyára neked is ismerős már a Titok című filmből. Szerintem remek szórakozás elkészíteni azt pedig, hogy hogyan csináld, itt bővebben leírtam >>>

15. Alakíts ki sikeres szokásokat

Arisztotelész azt mondta : 

Az vagy, amit újra és újra teszel. A kiválóság tehát nem tett, hanem szokás.

Ha tehát valamit sikerre akarsz vinni, akkor ki kell építened egy sikeres szokást. Szabadulj meg minden romboló szokástól és kezdj el kialakítani pozitív szokásokat.

16. Próbálj ki valami újat

Próbálj ki valami újat, legalább egyszer egy héten. Próbálj ki valami újat, ahogy azt a sikeres emberek is teszik. Az önfejlesztés rendkívül fontos, ezzel a módszerrel pedig bizony sokat lendíthetsz az életeden.

17. Fejlődj csak 1%-al

Mindössze 1%-al kell fejlődnöd minden egyes héten újra és újra. Kérdezd meg magadtól, hogy mit tehetsz ezért az 1%-ért és tedd meg a megfelelő lépéseket. Ezeket a kis fejlődéseket összeadva bizony megváltozik majd az életed.

18. Használj pozitív megerősítéseket

Az elmédet is sikerre kell programoznod, ha változtatni akarsz. Ennek legegyszerűbb módja a pozitív megerősítések használata. Hogy miért is olyan fontosak és mit tehetsz hogy ezek segítségével megváltoztasd az életed az alábbi posztban elolvashatod >>>

19. Legyenek terveid minden egyes nap

Ha már annyit beszéltünk a tervezésről és a napi cselekedetek fontosságáról, lényeges szempont, hogy minden napra megtervezd, amit el akarsz érni. Persze nem csak tervezni, végrehajtani is kell.

20. Soha ne add fel

Emlékezz arra, hogy aki feladja soha nem fog nyerni, aki pedig nyerni akar, soha nem fogja feladni. Mindaddig amíg cselekszel, javítod a hibáid és fejlődsz addig bizony semmi nincs elveszve.

21. Légy boldog és maradj pozitív

Ha sikeres akarsz lenni, legyél boldog és maradj pozitív. Sokkal többet tudsz kihozni az életedből, ha pozitív vagy. Azok,akik folyamatosan egy negatív hullámban élnek, sosem lesznek sikeresek. Döntsd el, hogy most tényleg a saját kezedbe veszed az életed irányítását és ha török,ha szakad de sikeres leszel. Csodálatos ember vagy, képes vagy rá! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása