Pozitív megerősítések: A kulcs, hogy az elméd a sikerre hangold!

2019. március 03. 10:37 - Life Advisor

affirmations_positive.jpgA megerősítések, vagyis a pozitív megerősítések, amelyeket önmagunknak mondunk kétségkívül az önfejlesztés eszközeiként használhatók. Ha nem igazán ismered a megerősítéseket, akkor legegyszerűbben úgy ismerheted fel őket, hogy az ÉN szó szerepel bennük, hiszen éppen ez lenne a célja, azaz, hogy már a jelenben áthangolja az elméd a sikerre. Ezek a megerősítések kiválóan tudják irányítani az elméd, hiszen minél több megerősítést mondasz, annál jobban összpontosítasz arra, ami igazán fontos.

A legtöbben már ismeritek a pozitív megerősítések fogalmat pszichológiai szempontokból és még vissza is térünk rá, de kétlem, hogy hallottatok volna azokról a teológiai és metafizikai okokról, amelyek miatt szintén működnek a megerősítések.

Ne felejtsd el, hogy a cél az, hogy te is elkezd használni a pozitív megerősítéseket.

Miért érdemes használni a megerősítéseket? (Teológiai érv)

Van egy régi mondás, miszerint: "Segíts magadon, Isten is megsegít!". Ennek következtében, ha belekerülsz egy negatív hullámba, az agyad is ezirányba fog elmozdulni. Elkezdesz negatív gondolatoknak energiát adni, amelyet csak folyamatosan felerősítenek a körülmények. Azonban, ha úgy döntesz, hogy változtatsz, akkor megfogsz kapni hozzá minden földi-égi segítséget. 

Figyeljük csak meg, amikor Jézus azt mondta: "Kérjetek és megadatik!". Mi ebből a lényeg? A cél az, hogy kérjünk, azaz, hogy belekezdjünk a folyamatba. Mielőtt tehát megadatna, kérnünk kell. A megerősítések használatával te is elindítod ezt az isteni segítséget kérő folyamatot. Számos vallásban használják a megerősítéseket az Istennel való szorosabb együttműködésre.

Miért érdemes használni a megerősítéseket? (Pszichológiai érv)

Ha tudatosan használjuk a megerősítéseket, akkor újra és újra kimondjuk őket, majd pedig reménykedünk benne, hogy a tudatalattink elnyeli ezeket az információkat. A tudatos elme a megismerés erejével rendelkezik, míg a tudatalatti a teljesítményre van hatással. A tudatalatti elme pedig a tudatos elme parancsai szerint dolgozik. 

A megerősítések ismétlésével a tudatalatti elménket nagyobb sikerre programozzuk. A legtöbb személyiségfejlesztő program is alkalmazza a megerősítéseket, méghozzá dokumentált és jelentős eredményekkel.

Miért érdemes használni a megerősítéseket? (A metafizikai érv)

A személyes fejlődés és a siker iparágának fejlődése a 19.század közepétől a 20.század első negyedéig tartó metafizikai írások egy részén alapul. Ez az "Új gondolat" mozgalom, ahol ugyanúgy a siker és a fejlődés volt a cél.

A meggyőződésük szerint a pozitív megerősítések magasabb szintű energiák, mint a negatív gondolatok, így a megerősítések képesek megszüntetni az alacsonyobb energiájú negatív gondolatokat, így a végén csak a pozitív és sikerre hangoló gondolatok maradnak az elme számára. Úgy tartották, hogy az ember képes irányítani a gondolatait.

Itt van tehát 3 különböző érv, hogy miért is hasznosak a megerősítések. A jelenben azonban én azt tapasztalom, hogy sokan elkezdik őket ugyan használni, de nagyon hamar abbahagyják, mivel nem látják az eredményeket az életükben.

Íme néhány tipp, amivel te képes leszel sikeresen alkalmazni a megerősítéseket. Szóval mielőtt áthúznád a fenti érveket, mondván, hogy nálad úgyse működnének, először adj neki egy esélyt.

  1. Az életednek 7 nagy területe van: fizikai, szellemi, lelki, társadalmi, családi, karrier, személyes fejlődés. Válassz ki egy területet, ahol jelenleg nehézségeket tapasztalsz. Nem számít, hogy melyik terület az, választanod kell. Például, ha családi problémáid vannak, de eközben úgy érzed, mintha fizikailag sem stimmelne valami és inkább ezzel szeretnél kezdeni, akkor csak csináld!

  2. Mit szeretnél látni a jövőben azon az életterületen, amelyet kiválasztottál? Például, ha fizikai változást szeretnél, mert túlsúlyos vagy, akkor állíts fel reális súlycsökkentő célt, de ha épp izmot akarsz építeni, akkor tedd azt. Ez a te életed!

  3. Fejleszd úgy a megerősítéseket, hogy izgalommal és boldogsággal töltsenek el. Például, ha fogyni szeretnél, ne csak azt mond, hogy lefogyok 10 kilót. Mond azt helyette, hogy "10 kilóval könnyebb vagyok, nagyobb az energiám és ez a ruha egyszerűen csodása áll rajtam." Látod a különbséget?

  4. Merülj el azokban az érzelmekben, amelyek megmutatják, hogy miért is akarod ezt a változást. Nem csak a végeredmény a lényeg, hanem hogy miért akarsz belekezdeni. Ezután vegyél elő egy lapot. Az elejére írd fel a pozitív megerősítésed, amit mondani fogsz magadnak, a hátoldalára a papírnak pedig az okot, amiért elkezded és amiért csinálod.

  5. Naponta 3-szor ismételd meg ezeket a megerősítéseket. Reggel, délben és este. Ez lenne a napi 3-szoros dózis. A lényeg, hogy minden alkalommal legyél jelen, amikor a megerősítéseiddel és önmagaddal foglalkozol. Szánj rá időt, hogy programozd az elméd és lehetőleg ne dugóba ragadva - miközben az akkori helyzet miatt panaszkodsz - próbálj elmét programozni.

  6. Ez egy kritikus pont. Ne csak mond a megerősítéseket, érezd is, amit mondasz. A tudatos elméd kimondja a szavakat, a tudatalatti elméd pedig érezni fogja az eredményt. Rajtad múlik, hogy az érzelmekkel meggyőzöd az állítás jelentőségét. 

A fenti megerősítési rutint már több ügyfelem életét megváltoztatta és jómagam is a mai napig ezt használom. Biztos vagyok benne, hogyha te is belevágsz, a te életedben is beindítja a csodákat, sikereket és azokat a változásokat, amelyekre vágysz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása