5 szokás, amivel fel kell hagynod, hogy megkapd,amit akarsz!

2019. január 18. 07:30 - Life Advisor

wout-vanacker-552915-unsplash.jpgA boldogság, a siker és a beteljesülés világszerte más-más jelentéssel bír, mégis közös bennük, hogy mindannyian szeretnénk ezeket a dolgokat megtapasztalni a saját életünkben. A célok elérése azonban kihívást jelentenek. Minden alkalommal, amikor negatív szokásokat használunk gátoljuk a saját fejlődésünket és megtorpanunk az álmaink felé vezető úton. Igen, ekkor hatalma és ereje van azoknak a szokásoknak, amelyek az életünk részét képezik, ennek ellenére, nagyon kevés figyelmet kapnak csak. Nézzük meg az 5 legfontosabb olyan szokást, amelyet neked is abba kell hagynod, ha sikeres akarsz lenni és azt akarod kapni az élettől, amire vágysz.

1. Elektronikai eszközök használata az ágyban

Talán ez a szokás az egyik legmegtévesztőbb, hiszen szórakoztatónak és ártalmatlannak tűnhet. Végtére is időről időre mindenki bűnözhet egy kicsit, nem? Úgyis egyszerű lesz majd elhagynunk ezt a szokást, ám ez sem feltétlenül igaz. Telefonjaink például ellopják az időt a pihenéstől, reggel pedig a figyelmünket terelik teljesen más irányba. 

Megoldás : Tedd a telefont a szoba másik oldalára. Legyen az ágyad telefonmentes övezet. Időt és energiát fogsz cserébe visszakapni. A reggeli ébredés is könnyebben fog menni és nagyobb az esély arra is, hogy elkerüld a szundi bekapcsolását. Elárulom, egy idő után mivel újra energikus leszel nem is fogsz emlékezni a szundi opcióról.

2. Halogatás

Mindenkinek van valami olyan tevékenység a listáján, amit nem szívesen csinál meg. Mindannyiunknak van olyan dolog az életében, amit tudunk ugyan, hogy meg kell tennünk, de nem szeretjük őket. Az ilyen dolgokra összpontosítva egyetlen, na jó kettő, dolgot nyerünk csak : félelem és szorongás. Mindeközben pedig fogságban tartjuk az álmainkat, reményeinket és ambícióinkat. 

Megoldás : Az élet elég bonyolult ahhoz, hogy további nehézségeket generáljunk, nem? Plusz, túl rövid az élet, hogy bármit halogassunk. Kezdj hozzá, dolgozz, dolgozz és dolgozz. Az első lépés gyakran a legnehezebb. Ennek ellenére vágj bele és tiéd a világ.

3. Gyors kaják

Testünknek megfelelő ételekre van szüksége sejtjeink táplálásához és az energia megszerzéséhez. A táplálék segít az izmaink és a csontjaink fejlesztésében is, ezért tehát igaz a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Persze a gyors kaják hamar elkészülnek, de végső soron szemetet eszünk.

Megoldás : Tegyél magadnak egy szívességet és kezdj el egészségesen étkezni. Az interneten több ezer receptet találhatsz, amelyből egyszerűen elkészíthető, tápláló, vitamindús ételeket készíthetsz, akár percek alatt.

4. Negatív gondolkodás

Az élelmiszerek a testünket táplálják, a gondolataink pedig az elménket. Az elménk pedig az életünk irányítóközpontja. Ha negatív energiákkal tápláljuk, akkor ez fog látszódni az életünkön is.

Megoldás : Hinned kell önmagadban. Meg kell változtatnunk a gondolkodásmódunkat. Töltsd fel tehát az elméd pozitív gondolatokkal annak érdekében, hogy esélyt adj magadnak egy szebb és pozitívabb jövőért. 

5. Komfortzónán belüli élet

Csecsemőként mindig új dolgokat próbálunk ki és felfedezzük a világot magunk körül. Aztán, ahogy telik az idő, ez a fajta kalandvágyunk egyre csökken. A komfortzónánkban kényelmesen, nyugodtan és biztonságban érezzük magunkat.

Megoldás : Ahhoz, hogy a legjobbak legyünk, hajlandónak kell lennünk új dolgokat kipróbálni. Biztosan te is számtalan történetet ismersz sikeres emberekről, akik szintén azt tanácsolják, hogy lépj ki a komfortzónádból, hiszen tényleg a változás és a nagyszerű dolgok itt történnek. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása