Bruce Lee : Légy olyan, mint a víz!

2024. április 14. 07:30 - Life Advisor

bruce_lee.pngBruce Lee a világ egyik leghíresebb harcművésze és jó okkal. Nemcsak mestere volt a harcművészeteknek, hanem olyan módon juttatta el tudását tömegekhez, ahogyan más harcosok erre soha sem voltak képesek. Amellett, hogy filmsztár és kiváló harcos volt, szakértő volt ötleteinek kommunikálásában is. Valójában néhány idézete annyira híres lett, hogy ma sokak inspirációként használják őket. 

Az egyik ilyen idézet arról szól, hogy legyünk olyanok, mint a víz.

Légy olyan, mint a víz, ahogy utat csinál magának a repedéseken keresztül. Ne légy önérvényesítő, hanem alkalmazkodj a tárgyhoz, és megtalálod az utat megkerülve azt vagy rajta keresztül. Ha semmi merevség nem marad benned, a külső dolgok kitárulnak.  /Bruce Lee/

Ez első pillantásra furcsának tűnhet, de ha egy pillanatra elgondolkodsz rajta, láthatod, hogy ennek van értelme, amikor egy bizonytalan és kaotikus világban való boldogulásra gondolunk. Ez a kulcs a boldogságunkhoz bármilyen környezetben.

Bruce Lee életfilozófiája ma is ugyanolyan inspiráló és brilliáns, mint amikor először megfogalmazta a fenti gondolatokat. Legyetek olyanok, mint a víz, mondta, mert nektek is így kell élnetek : folyékony, alkalmazkodóképes és nem szabad, hogy mások korlátai vagy elvárásai határozzák meg, hogy kik legyünk valójában.

És bár ezt az elképzelést más gondolkodók különböző módon fejezték ki a történelem során, ami Bruce Lee gondolatát annyira egyedivé teszi, az az állandó növekedés és önfejlesztés életére való alkalmazása.

A víz a természet egyik legdinamikusabb eleme. Mindig mozog, áramlik és alkalmazkodik sok helyzethez. A víz áramolhat, megfagyhat, reagálhat és felszívódhat. A folyadékból szilárd anyagba mozoghat, vagy fordítva.

A víz örökké változik. Ezért olyan alkalmazkodóképes a víz : reagál a környezetére. Ugyanez vonatkozik rád is. Gördülékenynek és alkalmazkodónak kell lenned mindenhez, amit teszel, akár a munkahelyeden, akár otthon, a kapcsolatodban, a karrieredben, a pénzügyeidben, az élettapasztalataidban vagy a személyes fejlődésedben.

Változtass, javíts vagy frissíts, amikor az új helyzet megköveteli, különösen, ha a sikered múlik rajta. Ne a könnyű életért imádkozz, hanem az erőért, hogy elviseld a nehéz életet.

Bármilyen helyzetben boldogulhatsz, ha folyamatosan alkalmazkodsz és változtatod a megközelítésedet. Nem kell bezárnod magad egy bizonyos gondolkodásmódba. Nyitott és fogékony maradhatsz az új ötletekre, miközben megőrzöd alapvető értékeid.

Olyannak lenni, mint a víz, azt is jelenti, hogy kiszámíthatatlanok vagyunk, ami erősebb, mint a kiszámíthatóság, amikor az emberek cselekedeteinek befolyásolásáról van szó.

Legyél gördülékenyebb az életben

A változó körülményekre reagáló képesség kritikus tulajdonsága a sikernek bármilyen területen. Mindig lesznek váratlan fordulatok az életben, az számít, hogyan reagálunk.

Az életbe szinte minden elmejáték! Amikor arra gondolunk, hogyan tudunk megváltozni és alkalmazkodni, hogy inkább olyanok legyünk, mint a víz, akkor rugalmasságról beszélünk, azaz az élet nyitott gondolkodású megközelítéséről. A rugalmasság pedig az elmében kezdődik.

Ha rugalmas vagy, alkalmazkodóképes vagy, az elméd úgy értelmezi a helyzeteket, hogy lehetővé teszi, hogy az élet által rád dobott dolgok ellenére is virágozz tovább. Az alkalmazkodóbb élet érdekében gondolkodj a víz és a természet kapcsolatáról. Szabadon, harc nélkül áramlik, ugye?

Ez a legjobb módja annak, hogy fejlődj az élet bármely területén. Folyamatosan haladnod kell előre, ha fejlődni akarsz. Soha ne maradj nyugodton. Mindig növekedj és fejleszd magad minden nap. 

Az élet hullámvölgyek sorozata. Amikor a dolgok simán mennek, könnyű kényelmesen elhelyezkedni és elvárni, hogy a dolgok így is maradjanak. Még az is lehet, hogy ezt az időszakot tekintjük majd az új normálisnak.

De a valóságban a dolgok mindig változnak. A trükk az, hogy készen állunk arra, amikor ezek a változások bekövetkeznek és ennek megfelelően alkalmazkodunk. Nincs tökéletes egyensúly. Ahhoz, hogy gördülékenyebb legyél, készen kell állnod bármire, ami mozgásban marad.

Tehát legyél olyan, mint a víz és áramolj természetes tehetségeddel, képességeiddel. Légy olyan, mint a víz és engedd, hogy tapasztaltaid és körülményeid pozitívan formáljanak. Légy olyan, mint a víz és alkalmazkodj a szükséges módon. Légy olyan, mint a víz és légy fogékony az új ötletekre és lehetőségekre. Légy olyan, mint a víz és bízz az ösztöneidben. 

Légy olyan, mint a víz és ismerd el, hogy nem tudsz mindent irányítani, ami veled történik,de irányítani tudod, hogyan reagálsz rá. És végül, légy olyan, mint a víz, ami akkor is halad előre, amikor akadályok állnak az útjában.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása