5 tevékenység, amely valóban javítja az önbizalmad

2023. június 15. 07:30 - Life Advisor

onbizalom_noveles.pngA magabiztosság érzése nem azt jelenti, hogy felsőbbrendűnek érezzük magunkat. Ez nem egy tét nélküli játék. Elméletileg mindenki "nyerhet", ha a győzelem azt jelenti, hogy felépíted magad, nem pedig lehúzol másokat. És bár az internet gyakorlatilag tele van tanácsokkal arról, hogyan lehetsz magabiztos, gyakran túl specifikus vagy túl általános tippekkel találkozhatunk. Megerősítések, meditáció, gyakorlás, hit. Amit elmulasztanak megemlíteni, hogy az önbizalom minden ember számára egyéni utazás. Az élet árapálya pedig fel-le sodor minket, ami azt jelenti, hogy az önbizalmunk is folyamatosan változik. Tehát ahelyett, hogy egy tízes listát adnék azokról a dolgokról, amelyeket meg kell tenned az önbizalmad növelésének érdekében, úgy gondoltam, hogy kiválasztom azokat az alapelveket, amelyek megmutatják azokat a tevékenységeket, amelyek tényleg segíthetnek és azt is megmutatom, hogy miért képesek önbizalom növelésre.

1. Mi gazdagít téged

Kezdjük az alapokkal. Még egy Mercedes sem tud futni, ha a tank üres vagy a gumik teljesen elhasználódtak.

Légy őszinte : szakítasz időt olyan dolgokra, amelyek gazdagítanak? Nem arra gondolok, hogy mértéktelenül Netflixezel vagy belefulladsz a közösségi média tengerébe.

A tényleges idődről beszélek.

Bármi, amitől jól érzed magad a bőrödben és feltölt téged, és emlékeztet arra, hogy olyan ember vagy, akivel jó dolgok történnek.

Nagy különbség van a lustaság és a pihenés között. A különbség pedig maga a szándék. A lusta hagyja, hogy az ellenállás átvegye a kormányt. A pihenés viszont fontos és elengedhetetlen.

Az az élet, amely csak kihívásokból és problémákból áll, kiégéshez vezet. Tehát szánj időt arra, hogy megtedd azokat a dolgokat, amelyek feltöltik az energiakészleteid.

2. Mi jelent kihívást

Az önbizalom a küzdelemből születik. 

De ez relatív. A mi kihívásaink hozzánk tartoznak. Egyesek számára ez olyan kicsi lehet, mint elhagyni az otthonunkat. Mások számára ez hosszú távú lehet. 

Az egyetlen módja annak, hogy kényelmesebbé váljon a kényelmetlenség, ha barátkozunk vele. Fogadd el a saját feltételeid szerint. A komfortzónán belül nincs növekedés. 

Őszintén kérdezd meg magadtól, hogy milyen kevés győzelmet szerezhetsz ma. Egy apró lépés a mesterré válás felé. Tedd meg ezt holnap újra. Majd holnapután ismét. Kihagytál egy napot? Semmi gond. Ez csak azt jelenti, hogy ember vagy. Másnap pattanj vissza a lóra.

Találj valamit, ami most nehézséget okoz és nézz szembe vele.

Ne hagyd, hogy elszalaszd a lehetőségeket, amelyek annak árnyékában rejtőznek, amitől félsz.

3. Mi felel meg a célodnak

Különleges kínzás látni, ahogy az életed elmúlik, miközben nem válsz azzá, amiről a szívedben tudod, hogy lehetnél és talán lenned is kellene.

Ha meg tudod mozdítani a tűt, nem számít, milyen kicsit, jobban fogod érezni magad. Vagy inkább az, akiről úgy érzed, hogy lenned kellene, igazodni fog mindehhez. 

Kezd el megírni azt a könyvet! Készítsd el az a fényképet! Készítsd el a weboldalad! Tedd meg ezt az ugrást!

Csinálj valamit, ami azt a személyt képviseli, akinek látod magad.

Legyél továbbra is az, akinek születtél. Minden cselekedet egy lépéssel közelebb visz ahhoz, aki lenni akarsz. 

4. Mi készít fel

Gyakorlat. Képzés. Fejlődés. Tanulás.

Bármi, ami segít abban, hogy jobb emberré válj holnap. Úgy fogod érezni, hogy készen állsz arra, hogy nekivágj az élet kihívásainak, nem pedig elmenekülsz tőlük.

Különösen fontos olyan dolgok esetében, amelyek miatt idegesek vagyunk. Nem feltétlenül tudjuk teljesen megszüntetni a szorongást, de megpróbálhatjuk kényelmesebben érezni magunkat, ha egészségesebb kapcsolatot alakítunk ki vele.

Gondold át és tervezd meg azokat a dolgokat, amelyek elromolhatnak. Ne generálj katasztrófát, gondolj a megerősített várakozásra. Ezután vízualizáld a kívánt eredményt és az ahhoz vezető utat. 

Nem tudod irányítani, hogyan érzed magad. Nem tudod irányítani, hogy mi ijeszt meg. De irányíthatod a felkészültséged.

5. Mi az, amire büszke vagy

Ez bármelyik korábbi tevékenységben lehet. A kulcs az, hogy büszkeséget kelt olyan dolgokkal, amelyek miatt jól érzed magad.

  • Hozz létre valamit
  • Győzz le valamit
  • Segíts valakinek
  • Tekintsd meg az értékeid egy már megtörtént dologban
  • Légy fegyelmezett és ne tegyél olyat, amiről tudod, hogy rossz neked

Ne csinálj olyan dolgokat, amelyek miatt gyűlölöd magad. Összpontosíts olyan dolgokra, amelyek miatt szereted azt, aki vagy.

Néha ez az önkontrollról szól. Talán nemet akarsz mondani egy extra sörre. Vagy korlátozod a közösségi médiában töltött időd. Bármi lehet. A trükk az, hogy olyan helyzeteket akarsz gyártani, ahol bebizonyítod magadnak, hogy büszke vagy.

Kezdd kicsiben. Ünnepeld meg a győzelmeid. Ne feledd, hogy azok a napok számítanak a legjobban, amikor nincs kedved hozzá, mégis megcsinálod.

Szánj időt arra is, hogy büszke legyél másokra. Ünnepeld meg a győzelmeiket. Figyeld a növekedésüket. Szurkolj nekik. Amikor ezt az energiát kitesszük a nagyvilágba, sokat teszünk azért, hogy jobb hely legyen a világ.

Ez a te életed. Ragadd meg az irányítást!

Nem tudod kontrollálni, hogy boldog leszel-e. Nem tudod befolyásolni, hogy a mindennapok jók lesznek-e. Amit tehetsz, az az, hogy elfogadod, amit az élet ad neked és megpróbálsz a lehető legjobb lenni. Ebből kifejlesztheted az önbizalmad, hogy folytasd, amikor a dolgok nehézzé válnak. És ez elég ahhoz, hogy közelebb vigyen ahhoz az élethez, amire igazán vágysz, és amit megérdemelsz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása