5 tipp a felkeléshez és az ébren maradáshoz

2022. október 18. 07:30 - Life Advisor

reggeli_ebredes_tippek.pngTudom a felkelés sokaknak nem egyszerű feladat. Akár a munka miatt, akár a reggeli edzés miatt vagy csak egyszerűen mert korábban akarsz kelni, ez nem mindig megy könnyen. Mint minden mással kapcsolatban, a motiváció a felkeléshez segítségedre lehet. Ez a motiváció lehet az önmagaddal töltött zavartalan idő, egy csodás reggeli vagy akár a reggeli kávéd is. A lényeg, hogy találj valamit, ami kevésbé ijesztőbb, mint maga a tudat, hogy most bizony ki kell kelned az ágyból. Ez egyáltalán nem nehéz. sőt még 5 egyszerű tippet is adunk hozzá. 

1. Ne nyomkodd a "szundi" gombot

Ha te is azon emberek közé tartozol, akiknek 5 különböző reggeli ébresztőt kell beállítani ahhoz, hogy kikászálódjanak az ágyból, akkor ez a tipp rejt némi kihívást számodra. Amint a tested arra koncentrál és tudja azt, hogy lehetősége van "csak még 5 percet" szunyókálni, meg is fogja tenni és nehezen fog rábírni téged a felkelésre. 

Ha a "szundi" gomb bajnoka vagy, akkor kis lépésekben de el kell hagynod ennek használatát. Próbálj meg minden héten egyre kevesebb alkalommal a szundi gombot nyomkodni felkeléskor. Ha ez túl nagy kihívás, akkor a legjobb, ha a telefonod olyan helyre rakod, amit az ágyból nem érsz el könnyen, így kénytelen leszel az ébresztő megszólalásakor kikelni az ágyból, hogy leállítsd. Extra tipp, hogy állíts be valami szörnyű ricsajra emlékeztető hangot, így garantáltan gyorsabban megy a felkelés, hiszen remélhetőleg mindent megteszel majd annak érdekében, hogy ezt a zajszennyezést megszüntesd. 

2. Édesítsd meg a reggeled

Egy átlagos munkanapon az ébredés nehéz dolog, ellenben, ha nyaralunk szinte kiugrunk az ágyból, hogy mehessünk a svédasztalos reggelihez vagy épp a wellnessbe. A szürke hétköznapoktól nem várunk semmi izgalmasat, ezért mi értelme is felkelni? Változtass ezen a hozzáálláson úgy, hogy befektetsz egy kis extra energiát a reggelekbe. Csinálj egy ízletes reggelit, vagy próbálj ki egy másik, frissen főzött kávét, sőt idd a kávéd a napfelkeltében gyönyörködve stb. Ha reggeli zuhany párti vagy, próbálj ki valami új szappant, tusfürdőt vagy dobd fel a hangulatot egy vidám zenével zuhanyzás közben. (Énekelhetsz is!) 

3. Légy te a prioritás már reggeltől

Egy mozgalmas hétköznap során könnyen elvándorolhat az elmék az aznapi teendők felé, amint kinyitjuk a szemünket. Rögtön az aznapi feladatokat nézzük, olvassuk az emaileket, közösségi médián szörfözünk és már reggel stresszelünk azon, hogy vajon képesek leszünk-e utol érni magunkat. 

Ezen tevékenységek mindegyike káros közvetlen az ébredés után. Ahelyett, hogy a telefonoddal kezdenéd a napod, találj más lehetőséget, hogy ébredés után egy ideig csak önmagaddal foglalkozz. Gyors meditáció, podcast hallgatás, naplóírás, engedj időt annak, hogy magaddal foglalkozz. Igen, lehet, hogy ehhez kicsit korábbra kell állítani az ébresztőt, de biztosan megéri.

 4. Használj napi célokat

A reggelek javításának legjobb módja, ha ébredés után megfogalmazod az aznapi célod. Például : "Ma egész nap türelmes leszek!" vagy "Ma minimum 1 órát fogok edzeni.".

5. Könnyítsd a napodon

A reggelek gyakran a legforgalmasabbak az egész nap során, de ha sikerül egy pozitív, reggeli rutint felállítanod, minden könnyebb lesz. A reggeli rutin mindenkinél máshogy néz ki és mi is sokat írtunk már ezzel kapcsolatban, szóval bátran szemezgess a tippjeink közül. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása