3 kérdés az életed megteremtéséhez

2022. október 13. 07:30 - Life Advisor

sajat_eletunk_megteremtese.jpgNagyon gyakran úgy éljük az életünket, hogy végig megyünk és megcsinálunk mindent. Elvégezzük a munkánkat, mindent megteszünk, hogy megoldjuk a szükséges dolgokat, vállaljuk a kötelezettségeinket vagy épp lazítunk ezeken a kötelezettségeken és ott találjuk meg a vígaszt, ahol csak tudjuk. Amit gyakran elfelejtünk, az az, hogy bármi is történjen, az életünket teremtjük. Mi lenne, ha szándékosan hoznánk létre az életünket? Mi lenne, ha üres lapként tekintenénk az életünkre és eldöntenénk, hogy milyen életet szeretnénk? Mi lenne, ha felhatalmazva éreznénk magunkat, hogy válasszunk, alkossunk és életre keltsük azt, amire a szívünk igazán vágyik? Ebben a posztban három kérdést fogok megosztani veled, amelyet komolyan fel kell tenned magadnak, ha az életed megteremtése a cél.

Bátorítalak, hogy teljes elkötelezettséggel tekints ezekre a kérdésekre. Szánj rá időt, energiát és ne csak átfuss rajtuk. Kapcsolj ki minden zavaró tényezőt magad körül, vonulj el egy csendes helyre vagy akár a természetbe egy toll és egy jegyzetfüzet kíséretében és valóban hozz létre, teremts meg valamit. Ez a te életed, amit létrehozol.

1. Mit szeretnél megteremteni, létrehozni?

Ha bármit megkaphatnál, amit csak akarsz, mi lenne az? Nem csak a pénz (bár a pénz is), kapcsolatok, élettapasztalat, létforma, életmód stb. 

Mit akar valójában a szíved? Miért ezt akarja? Miért számít ez ennyire? 

Egy-két példa

  • Bensőséges és tápláló kapcsolatok (feleség, férj, gyerek, család, barátok)
  • Egészség
  • Kaland, kíváncsiság
  • Egy ház a tengerparton

Tölts egy kis időt azzal, hogy átérezd azokat a dolgokat, amelyeket létre akarsz hozni az életedben. Mi az, ami fontos számodra? Hajlandó vagy megtenni mindent, ami ahhoz kell, hogy létrehozd ezeket, beleértve a komfortzónádból való kilépést is? Ha nem, akkor azt gondolhatod, hogy a kényelem az, amire a legjobban vágysz.

Ne aggódj, hogy a lista össze-vissza lesz. Csak írd le azt, ami és ahogy jön. A listát bármikor átírhatod, átdolgozhatod, mint bármely alkotást. De írd le! Ez fontos.

2. Mit kell tenned? 

Ha már van egy tisztességes vázlatod arról az életről, amelyet létre akarsz hozni, kérdezd meg magadtól, hogy milyen cselekedetekre lenne szükség ennek az életnek a létrehozásához?

Készíts erről egy listát. Ne aggódj amiatt, hogy valami kimarad. Írj fel mindent, amelyekre feltétlen szükséged van.

Például, ha egy ház a tengerparton a célod. Takaríts meg pénzt egy kis földterület megvásárlásához. A megtakarításhoz az kell, hogy növeld a bevételed, amiből majd megtakarítasz. Azt is írd le, hogy milyen lépéseket kell tenned azért, hogy növeld a bevételed. 

Milyen lépéseket kell tenned minden egyes dologért a listádon? Ha megvannak, kezdj el cselekedni és kötelezed el magad, ezek megvalósítása mellett.

Hajlandó vagy megtenni ezeket a lépéseket, hogy megteremtsd a kívánt életed? Ha nem, gondold át, mennyire akarod ezeket a dolgokat. Mennyire fontosak számodra? Van még valami, amiből többet szeretnél, de nem szerepel a listádon, például a kényelem vagy a pihenés?

3. Mit szoktál tenni, amikor ellenállásba ütközöl?

Kezdd el az előző pontban lévő cselekedeteket végrehajtani. Nézz rá a listára minden egyes nap. Minden nap végén vagy minden hét végén nézd meg, hogy hogy haladsz. Mi az, ami akadályoz? Mit kell másképp csinálni?

Ennél is fontosabb viszont, hogy mit csinálsz akkor, ha ellenállásba ütközöl?

Hajlamos vagy feladni, elszomorodni, önmagad hibáztatni vagy a munkába temetkezni?

Itt válnak valóssággá a dolgok. Eddig csak foltok voltak. Amikor ellenállásba ütközünk, megjelennek a mintáink. Ezek a minták és az azokhoz vezető félelmek pontosan azok, amelyek miatt még nem teremtettük meg azt az életet, amit szeretnénk. Ezért hagyjuk magunkat a rutinba és a kötelességbe esni. Nem a mi utunk, hogy szembenézzünk a félelmeinkkel. 

A munka itt kezdődik: nézz szembe a félelmeiddel. Szeresd őket. Éld az azt életet, amit létre akarsz hozni abban a pillanatban, amikor a félelmek megjelennek. Számomra ez azt jelenti, hogy együtt vagyok a kíváncsiság, a csodálkozás, a kaland érzésével. Bensőségesség, táplálék, szolgálat. Élénkség és erő. Úgy merülve bele a félelmekbe, mintha az óceánba merülnék - élvezettel és szeretettel. 

Hogyan akarsz élni, amikor megjelennek a félelmek? 

A kívánt élet megteremtése azt jelenti, hogy úgy éled, ahogy azt te létre hozod. 

Mit fogsz alkotni ettől a pillanattól kezdve?

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása