7 árulkodó jel, hogy rendkívül egyedül érzed magad

2022. szeptember 15. 07:30 - Life Advisor

magany_jelek_hihetetlenul.jpgTudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki korábban így érezte magát, de bizony van néhány árulkodó jele annak, amiből nyilvánvalóvá válik, hogy hihetetlenül egyedül érzed magad. Bár időről időre mindannyian magányosnak érezzük magunkat, fontos, hogy ne hagyjuk, hogy ezek az érzések átvegyék az irányítást az életünk felett és felemésszenek minket, mivel mindez jelentősen korlátozza a mentális egészségünket.

1. Pesszimista vagy a jövővel kapcsolatban

Mindannyiunknak vannak olyan pillanatai, amikor úgy érezzük, hogy az élet nem úgy alakul, ahogy szeretnénk. Leginkább akkor fordul elő mindez, amikor magányosnak érezzük magunkat.

Lehet, hogy teljesen negatívan látod a jövőd, ami ilyen helyzetben normális. 

Véleményem szerint, amikor magányosnak érezzük magunkat, kétségbeesetten vágyhatunk a társaságra, mivel rettegünk attól, hogy a helyzetünk nem fog javulni. Így kezdjük majd reménytelennek érezni magunkat és a jövőnkben felbukkanó lehetőségekben sem hiszünk már annyira.

2. Úgy érzed, eltávolodtál másoktól

Az egyedüllét és az eltávolodás érzése az elszigeteltség két fő összetevője. 

A lényeg az, hogy amikor úgy érzed, hogy mások nem szeretnek vagy nem fogadnak el, nehéz úgy érezni, hogy kötődsz hozzájuk, még akkor is, ha fizikailag közvetlen ott vannak veled.

A másokkal való kapcsolat azt jelenti, hogy feltétel nélküli elfogadást kapsz tőlük, függetlenül attól, hogy mik a hibáid.

3. Depressziósnak érzed magad

A magány másik mutatója a depresszió érzése, mivel végül is a kettő kéz a kézben jár.

Ha ezt érzed, próbálj meg egy lépést hátra lépni és értékeld, hogy a negatív érzéseid tényleg a depresszió és az elszigeteltségből fakadnak-e. Ha igen, fontos, hogy segítséget kérj.

A lényeg azonban az, hogy nem lehet elkerülni a depressziót, ha magányosnak érezzük magunkat és mindez sokszor elviselhetetlennek tűnhet az életünkben.

4-5. Szorongsz és/vagy védekezel

Amikor magányosnak érzed magad, a stressz-szinted általában emelkedik, ami túlzott aggodalmat és szorongást okoz. 

A szorongás nehéz érzelem, amellyel meg kell birkóznod, habár hihetetlenül túlterheltnek érezheted magad, még a legegyszerűbb helyzetekben is.

Ha stresszesnek érzed magad, de még mindig rengeteg olyan ember van körülötted, akik állítólag kihúznak a gödörből, akkor lépj egyet hátra és nézd meg a gondolkodási mintáidat.

Lehet, hogy azt mondod magadnak, hogy vannak körülötted olyan emberek, akik szeretnek és törődnek veled, de az elméd nem fogadja el, mert mindig ugyanoda lyukadsz ki, azaz mindig újra és újra magányosnak érzed magad.

6. Úgy érzed, hogy a dolgok soha nem fognak megváltozni

Ha úgy érzed, hogy a dolgok soha nem lesznek jobbak, akkor igazad is van, mivel nem engeded meg magadnak, hogy jobbá váljanak.

Ha hihetetlenül egyedül érzed magad, próbálj türelmesnek lenni magaddal és várd ki - időbe telhet - amíg újra jól érzed magad mások társaságában.

De a lényeg az, hogy minél többször mész társaságba, annál jobban fogod majd érezni magad, még akkor is, ha ez elsőre teljesen kilátástalannak tűnik. 

7. Depressziós vagy az önmagaddal való kapcsolatod miatt

Ha rendkívül egyedül érzed magad, de még mindig vannak barátaid és családod, akikkel kapcsolatban kell lenned, könnyű saját magad depresszióba sodorni.

Lehet, hogy azon kapod magad, hogy összehasonlítod magad másokkal és azon tűnődsz, hogy mi van meg bennük, ami benned viszont nincs.

A lényeg az, hogy ha elszigetelnek érzed magad, nehéz lesz bárminek is örülni az életedben.

És bármennyire is szeretnéd, hihetetlenül nehéz lesz boldognak lenni, amikor egyedül érzed magad. De a jó hír az, hogy ez a magányosság és elszigeteltség átmeneti, azaz nem olyasmi, amivel mindig foglalkoznod kell.

Tehát, bár úgy tűnhet, hogy a dolgok soha nem fognak megváltozni, meg fognak változni. Mindig megváltoznak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása