Hogyan engedd el a negatív érzelmeket és gondolatokat?

2021. november 28. 07:30 - Life Advisor

orditas_erzelem.jpgNeked is problémát okoz elengedni a negatív helyzeteket, történéseket, körülményeket, nehézséget, haragot? Úgy érzed, hogy nem tudod lerázni magadról a téged körülvevő negatív gondolatokat és érzéseket? Tudod, hogy el kell őket engedned, de fogalmad sincs róla, hogy hol kezdd vagy hogyan is tedd meg mindezt? A legjobb helyen vagy, mert ebben a posztban pont erről fogunk beszélni. Egy olyan hat lépésből álló folyamatot mutatunk be nektek, amely segít elengedni a nemkívánatos ötleteket, érzelmeket és segít megtalálni azokat, amelyek összhangba és harmóniában vannak a valódi éneddel. Ha minden jól megy, a poszt végére ráébredsz arra, hogy minden erő megvan benned ahhoz, hogy irányítsd és megváltoztasd a gondolataidat, az érzéseidet és a cselekedeteidet.

1. Figyelj arra, hogy mit érzel

Engedd meg magadnak érezni azt, amit érzel, még akkor is, ha ennek a gondolata most megijeszt. Tény, hogy kényelmetlen és kellemetlen feladat lehet, de az érzelmek elengedésének első lépése, hogy elismerjük, hogy léteznek. Mindezt mindenféle ellenállás, kritika, félelem, bűntudat nélkül kell megtenned. Bármit is érzel, rendben van, fogadd el és érezd. Nem kell történeteket felépíteni rájuk, csupán azonosítsd az érzéseket. Add át magad az érzelmeknek anélkül, hogy megpróbálnád megváltoztatni őket vagy bármilyen módon ellenállni nekik. 

2. Engedd el őket

Ha már felismerted és teljes mértékben beengedted az érzéseidet, itt az ideje, hogy egészséges módon eltávolítsd őket az elmédből. Mindenkinek megvan a maga módszere arra, hogy a gondolatait és az érzelmeit felszabadítsa. Sajnos sokan elnyomják, elfojtják vagy reaktívan kifejezik az érzelmeiket. Ha követed ezeket az egészségtelen formákat, akkor csak késlelteted az elengedés folyamatát, beragadsz az adott helyzetbe, eluralkodik rajtad a szorongás és a félelem. 

Mi számít egészséges módszernek? Leülni egy 100-as zsepivel és kisírni magad. Elmenni sportolni, vagy az én személyes kedvencem, (naplót) írni. És újra hangsúlyozom: ne ítélkezz, ne generálj sztorikat az érzéseidről, csak engedd el őket. 

3. Koncentrálj a légzésedre

A légzésünk az egyik legnagyobb, mégis alábecsült áldás az életünkben. Ha kihasználjuk a benne rejlő lehetőségeket, akkor megláthatjuk, hogy a légzést úgy tervezték, hogy segítsen ellazulni, összpontosítani és tudatosítani a környezetünket és önmagunkat is. 

Helyezkedj el kényelmesen és figyelj a légzésedre. Csukd be a szemed, vegyél tíz mély lélegzetet úgy, hogy a be- és kilégzésre összpontosítasz. Próbálj meg kizárólag a testedbe belépő és távozó levegőre koncentrálni anélkül, hogy bármi másra fókuszálnál. Ha gondolatok vagy érzelmek jönnének elő, mondd el nekik, hogy hamarosan visszatérsz hozzájuk. 

A koncentrált légzés lehetővé teszi, hogy olyan állapotba kerülj, ahol világosan látod, hogy milyen döntéseket kell meghoznod és olyan gondolatokat fogsz választani és megtartani az életedben, amelyek segítenek neked.

4. Tekints kívülről önmagadra

Most, hogy nyugodt állapotba kerültél, jöjjön egy vizualizációs gyakorlat. Csukd be a szemed és képzeld el, hogy kilépsz a fizikai testedből és madártávlatból nézz le saját magadra. Amikor meglátod magad, küldj szeretetet, pozitív energiát és bátorságot magadnak. Mond el magadnak háromszor: 

"Úgy döntök, hogy szeretet, pozitív energiát és erőt küldök neked. Mindenre megvan a válasz, amire csak szükséged van ahhoz, hogy a céljaid felé haladj az életedben."

Ezután dicsérd meg magad, amiért olyan dolgot csinálsz, ami támogatja a személyes fejlődésed.

5. Tedd fel magadnak a kérdést

A dicséret és az elismerés után gondolj arra az ötletre vagy meggyőződésre, amelyet el szeretnél engedni. Ezután tedd fel magadnak a kérdést: 

"Ez a gondolat vagy hiedelem a javamat szolgálja?"

Ha a válasz nem, akkor legalább háromszor ismételd meg ezt: 

"Úgy döntök, hogy elengedem ezt a gondolatot, mivel nem támogat engem."

6. Használj megerősítéseket

Miután ezzel végeztél, térj vissza mentálisan a testedhez. Miközben ezt teszed, tudatosítsd az új energiáidat, perspektívád és hozzáállásod. Ez a nyugodtabb rezgés lehetővé teszi, hogy kontroll alatt tartsd a gondolataidat, érzéseidet és a cselekedeteidet, valamint jobban tudatában leszel a meghozott döntéseidnek. 

Ahogy a nap telik, mondj magadnak olyan megerősítéseket, amelyek ebben a szeretettel teli és tudatos vibrációban tartanak. Például: 

"A szeretetet választom. Úgy döntök, hogy megbocsátok magamnak és másoknak. Úgy döntök, hogy elengedem a múltat és jobb leszek a jelenben."

Ahogy mindig is megvolt és meg is lesz az a képességed, hogy elengedd azokat a gondolatokat, amelyek már nem szolgálnak téged, ez a hat lépésből álló folyamat minden helyzetben a segítségedre lehet, a körülmény súlyosságától és intenzitásától függetlenül. Ne feledd, hogy rajtad kívül senkinek nincs hatalma megválasztani, hogy mihez ragaszkodsz és mi az, amit elengedsz. Ez az életed. Te döntöd el, hogyan élsz. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása