A világ legsikeresebb embereinek reggeli rituáléja

2021. november 13. 11:15 - Life Advisor

sikeres_emberek_ritualaje.jpgMindannyiunknak vannak olyan napjai, amikor felkelünk és energikusnak érezzük magunkat, kora reggel mindössze néhány óra alatt végig futunk a feladatainkon, de délben lomhának és fáradtnak érezzük magunkat. Tanulmányok azt mutatják, hogy testünk korlátozott tartalékokkal rendelkezik a produktivitásunk növelésére. Ezért szükség van egy erős reggeli rituáléra, hogy felkészítsük a testünket az energiánk fenntartására és a napi feladatok elvégzésére. Ebben a posztban a világ legsikeresebb embereinek reggeli rituáléját mutatjuk be nektek, így lehetőségetek lesz a legjobbaktól tanulni. 

1. Elon Musk : gyors zuhany és kávé, reggeli nélkül

Elon Muskot napjaink leginnovatívabb, leghatékonyabb és legkeményebben dolgozó vezérigazgatójaként emlegetik. Heti 80-100 órát dolgozik, reggel 7 óra körül ébred, így éjjel kb. 6 órát alszik. 

Musk reggeli rutinja meglehetősen gyors és egyszerű: reggel egy gyors zuhany, hogy megtisztítsa a fejét és segítsen koncentráltan hozzáállni a naphoz, majd öltözés és egy csésze kávé, mielőtt munkába indul. Úgy tűnik viszont, hogy a reggelit gyakran kihagyja, hiszen az ideje nagy részében meglehetősen sietős életet él.

2. Jack Dorsey : hideg zuhany és kocogás, reggeli nélkül

Mielőtt elfoglalná a Twitter és a Square vezetői székét, Jack Dorsey gondoskodik arról, hogy fizikailag és mentálisan is felkészüljön az előtte álló nap kihívásaira. Hajnali 5-kör az ágyból kikelve hideg zuhany alá ugrik, majd egy órát meditál vagy intenzíven edz. Csakúgy, mint Elon Musk, Dorsey sem rajong a reggeliért és teljesen el is hagyja azt.

3. Warren Buffet : hírek olvasása és McDonald's-os reggeli

Warren Buffet, üzletmágnás, befektető minden reggel 6:45-kor kel és a Forbes, az USA Today valamint a Wall Street Journal cikkeivel kezdi a napját, hogy felfrissítse elméjét és képbe kerüljön a piaccal és a gazdasággal kapcsolatos történésekkel. A reggeli rituáléja során egy csekély McDonald's-os reggelit fogyaszt, mielőtt belemerül a munkába.

4. Mark Zuckerberg : futás, közösségi média, egyszerű reggeli

Sok kortársával ellentétben, akik hajnali 5-kor kelnek, Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója reggel 8 óra körül indítja el a napját. Felkelés után edzeni vagy futni megy, hogy adrenalint pumpáljon az erejibe. Ezután megnézi a Facebookot, Messengert és az Instagramot. Híres arról, hogy ragaszkodik az egyszerű szürke póló, kék farmer, tornacipő hármashoz, ami az öltözködését illeti. Teszi mindezt azért, mert állítása szerint nem szeret időt vesztegetni triviális döntésekre. Ezért a reggelije is általában valami egyszerű, mivel nem akar erre sem túl sok és felesleges energiát fordítani.

5. Ray Dalio: mély meditáció

Ray Dalio, a Bridgewater Associates-nek a vezetője mély meditációval indítja a napjait, hogy kiegyensúlyozott napot alapozzon meg önmagának. Ez segít neki abban, hogy szembenézzen a kihívásokkal és minden nehéz helyzetből győztesen kerülhessen ki.

6. Puff Daddy

Minden idők egyik legnagyobb rappere kissé szokatlan rituálét követ. Általában 10 órakor kel, majd fél 11-kor már dolgozik, telefonál, interjút ad, próbál. Egy előadó számára, akik minden nap hajnali 2-ig fent marad és mindig úton van, ez a legjobb rituálé a sikeres napokért. Az 50-es éveit elérve pedig már a meditációt és az olvasást is beépítette a reggeli rituáléjába.

7. Jeff Bezos : kávé, reggeli a gyerekekkel, újságolvasás

Az Amazon alapítója és vezérigazgatója korán kel és korán is fekszik le. 6:30-körül ébred, kávét főz, reggelit készít a gyerekeinek, majd újságot olvas, mint bármely hétköznapi apa. Ezt követően a takarít, amelyet a munka előtti meditációként fog fel. 10 órakor indul az Amazon főhadiszállására, hogy délig dolgozzon, ami alatt a fontos megbeszéléseket és a papírmunkát intézi el.

8. Tim Cook: ügyfelek emailjei és intenzív edzés

A lista talán legkorábban kelője, Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. Hajnali 4-kor kezdi a napját, mert úgy véli, a korai órák mentesek minden zavaró tényezőtől. Meglepő módon az ügyfelek emailjeinek olvasásával és megválaszolásával kezdi a napját, amit egy 1 órás edzés követ, stressz levezetésként. 

9. Peter Thiel : intenzív edzés, majd friss gyümölcsös reggeli

A világ legtermékenyebb milliárdos befektetőjeként Peter Thiel 6:30-kor kel fel, segítség (mármint ébresztő óra) nélkül. Számára a reggeli rituáléban nem csak az a fontos, hogy képes legyen megküzdeni az előtte álló nappal, hanem, hogy olyan egészséges szokásokat alakítson ki, amelyek támogatják a hosszú élet elérését. Reggelente edz és friss gyümölcsökben gazdag reggelit fogyaszt.

10. Richard Branson : különböző sportok, reggeli a családdal

Richard Branson nem szégyelli beismerni, hogy sikereit annak köszönheti, hogy aktív életet él. Általában hajnali 5-kor kel, különféle sportokkal kezdi a napját, mint tenisz, kocogás, kerékpározás. Edzés után közösen reggelizik a családjával, amelyet soha nem hagyna ki, mielőtt munkába indul. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása