Hogyan kereshetek több pénzt? Hogyan lehetek boldog?

2021. október 29. 07:30 - Life Advisor

boldogsag_es_gazdagsag.jpgBizonyára ezek a mai világunk legérdekesebb kérdései, nem igaz? Valójában viszont mindig is így volt. Ezt a kérdést viszont csak azok teszik fel, akiknek pénzre van szükségük. Egy gazdag ember at kérdezi, hogyan lehet boldog, egy szegény ember pedig azt, hogyan lehet gazdag. Jim Carrey egyszer azt mondta: "Remélem, egy napon mindenkinek, annyi pénze lesz, amennyit akar. Akkor majd megértik, hogy amit keresnek, az valójában nem a pénz." Ezen kicsit érdemes elgondolkodnunk.

Valójában nem szabad vágynunk sem boldogságra, sem gazdagságra. Ugyanis már mindkettő megvan és ismerjük el, hülyeség valaminek az eléréséért küzdeni, amit már megkaptunk. Ebben a posztban bemutatunk néhány módszer a boldogság és a gazdagság megvalósításához. 

1. Írj

Mindannyian ismerjük az írás hatását az emberre, de az említett "írás" más módon is megtörténik. Vegyél elő egy darab papírt és írd fel a tetejére, hogy "Dolgok, amiért köszönettel tartozom". Ahogy a cím is sugallja, tudod, hogy mit kell írnod. Például: mert van párom, mert van családom, mert vannak jó barátaim, kutyád, macskád, egészséged stb. 

Engedd meg, hogy már most figyelmeztesselek, lehetetlen lesz leírnod azt a sok szép dolgot, amid van. Mert nagyon sok dolog van, amit nem is tudsz vagy amiről úgy gondolod, hogy ez "természetes". 

2. Kellj korán

Minde, amit kora reggel csinálsz, hatékonyabb és gazdaságosabb lesz. Kellj korán és indítsd motivációval a napod. Nem írok most ide konkrét tippet, mert mindenkinek más a motivációs stílusa, így neked is a saját stílusod szerint kell indítanod a napod. 

3. Ne pazarold az időd

Talán az egyik legfontosabb, hogy ne vesztegessük az időt. Minden perc, amit az idődből pazarolsz nagy valószínűséggel jelentéktelen dolgok teszik ki. Az apróságokkal való foglalkozás rombolja az önbecsülésed és depresszióssá tehet. Ebben az esetben tehát at kell tenned, hogy távol tartod magad azoktól a dolgoktól, amelyek abszolút alatta maradnak az elvárásaidnak azért, hogy soha ne pazarold el az időd.

4. Gondolj arra, amid van

Így nem fogsz aggódni olyan dolgok miatt, amelyekkel nem rendelkezel. Az egyik legfontosabb részlet pedig, hogy soha ne sajnáld azt, amit elvesztettél. Képzeld el, hogy egyszer sem volt nálad az az elveszett dolog. Érteni fogod.

5. Mosolyogj

A legkedvesebb módszer: MOSOLY! Amíg csinálod, mindig boldog leszel.

Boldognak lenni, nem azt jelenti, hogy nem szenvedsz. Boldognak lenni annyi, mint mindennek ellenére mosolyogni. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása