10 dolog, amit minden sikeres ember tud, de soha nem mondd

2021. szeptember 24. 09:20 - Life Advisor

sikeres_emberek_tudnak_nem_mondanak.jpgSikerre mindannyian vágyunk. Vannak, akik könnyűnek találják a siker elérését, míg a többség elbukik és úgy érzi, hogy megrekedt az életben. Mi különbözteti meg ezeket az embereket? Sajnos a sikernek nincs egyetlen titka és biztosan nem létezik egy meghatározott út sem, amely majd garantálja számunkra a sikert. Vannak azonban olyan kulcsfontosságú dolgok, amelyeket a sikeres emberek tesznek és amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy sikeresek legyenek, amikor mások feladják. Íme 10 fontos dolog, amit a sikeres emberek tudnak, de soha nem beszélnek róla.

1. Ne törekedj arra, hogy olyan legyél, mint mindenki más

Azt gondoljuk, hogy a siker eléréséhez meg kell tanulnunk a siker játékszabályait. Rengeteget kell dolgoznunk, uralkodni kell magunkon, a siker felé kell helyezkednünk és le kell győznünk a versenytársainkat. Azt kell mondanunk, amit mások hallani akarnak, nem pedig azt, hogy mit gondolunk valójában.

De ha ezek alapján cselekszel, akkor meghiúsítod valódi értéked és elveszted azt, ami egyedivé tesz. Ha azt teszed, amit mindenki más, akkor nehéz lesz kiemelkedned és értelmes sikert elérned. 

A sikeres emberek tudják, hogy az igazi siker megköveteli, hogy önmagunk legyünk. Amikor felkarolod a valódi értékeid és ösztöneid, meggyújtod a valódi belső erőd. A siker pedig magától jön, mert az erősségeidhez igazodva nem versenyzel másokkal. 

2. Az akadályokban mindig ott rejlik a lehetőség

A sikeres emberek tudják, hogy nem mindig lesznek sikeresek. Útközben ugyanis kihívásokkal is találkoznak majd. A különbség az, hogy nem borulnak önsajnálatba, amikor nehéz időket élnek át. Minden rosszban, akadályban keresik a jót, mert mindig van valami, amit hasznosítani tudnak. 

Richard Wiseman piszchológus által végzett tanulmány azt bizonyítja, hogy az egyén életszemlélete drasztikusan befolyásolja az életének sikerét. Alapvetően azok az emberek, akik kevésbé negatívak az életükkel kapcsolatban, nagyobb valószínűséggel kockáztatnak, amikor lehetőségeik adódnak. Az élet minden eseményének és tapasztalatának természetesen van jó és rossz oldala. Amikor aktívan keressük a pozitivitást, az agyunk elkötelezi magát, hogy megtalálja azt. 

3. A cselekvés minden

Jobb, ha meghozod a döntést és cselekszel, mint ha várnál, amíg 100%-ig készen állsz. Sosem leszel 100%-ban kész, ezt ne felejtsd el. 

A sikeres emberek tudják, hogy fontos új dolgokat kipróbálni és cselekedni, még akkor is, ha félnek. A bizonytalansággal szembeni fellépés félelmetes lehet, különösen akkor, ha nem érezzük úgy, hogy készen állunk rá, de azok mögött a dolgok mögött, amelyektől félsz, életed legjelentősebb pillanata állhat. 

Ha hiszel magadban, akkor nagyobb eséllyel találsz sikereket az úton.

4. Nincs értelme másokhoz hasonlítani magad

Természetes, hogy törődünk mások véleményével, de a sikeres emberek nem hasonlítják magukat túlzottan másokhoz. Tudják ugyanis, hogy ennek nincs értelme. 

Megértik, hogy az élet bonyolult és a körülményei mindenkinek mások, ezért lehetetlen pontosan és tisztességesen másokhoz hasonlítani magunkat. Arra is rájönnek, hogy soha nem fogják megérteni, milyen valójában mások élete a színfalak mögött. 

Az egyetlen ember, akivel egy sikeres ember összehasonlítja magát, az a múltbéli önmaga. Így fejlődnek és kerülik el az összehasonlításból fakadó, önmagukat leromboló érzelmeket.

5. Csak arra koncentrálj, amit irányítani tudsz

Az időjárás, a környezetünk, a szomszédunk viselkedése vagy az idegenek véleménye.

Ezek azok a dolgok, amelyek változatlanok maradnak, függetlenül attól, hogy mennyi mentális energiát fordítasz arra, hogy nem értesz velük együtt vagy azt szeretnéd, ha mások lennének. 

Egy sikeres ember megérti, hogy egyetlen dolog, amiért aggódnia kell, az az, amit irányítani tud : az erőfeszítés, amit tesz, a szavak, amit beszél, az események felfogása és a végső cselekedete. Bármi másra összpontosítani energia és idő pazarlás lenne.

6. Ne felejts el hálásnak lenni

Bármilyen nehéz napunk is van, mindig lesz valami, amiért hálásak lehetünk. Ami ma probléma, holnap értékes tanulságként szolgálhat. 

Ez a bölcsesség nem lett volna lehetséges anélkül, hogy hibákon, kudarcokon és nehézségeken mentünk volna keresztül és ezekből rengeteg lesz a siker felé vezető úton. Tehát a sikeres emberek mindig emlékeznek arra, hogy hálásnak kell lenniük azért, amiért már elértek.

A kihívások intenzitása csökken, ha eszünkbe jut, hogy időt szánjunk arra, hogy felmérjük, milyen messzire jutottunk az indulás óta. A hála jobb hangulatot is teremt, ami kulcsfontosságú a termelékenység és a hatékonyság szempontjából.

7. Próbálkozz tovább

A kudarcok és nehézségek elkerülhetetlenek. Gyakori, hogy olyan gondolatspirálba esünk, hogy a célunk megvalósíthatatlan és hiányzik az érzelmi, fizikai vagy szellemi erőnk ahhoz, hogy a valóságot lássuk. A sikeres emberek azt teszik, amit mások nem, hogy ebből a spirálból kikeveredjenek. Újra próbálkoznak.

Újabb lendületet vesznek, újabb tervet nyújtanak be, más étrendet próbálnak ki, újabb vásznat festenek. Megértik az iterálás erejét : amíg élnek és lélegeznek, újabb lehetőségek nyílnak a siker elérésére. A kudarcot pedig a fejlődésé és tanulás lehetőségének tekintik.

8. Mindig tanulj

A siker megvakíthatja az embert és nem látjuk többé a saját hibáinkat. Az, hogy végre sikeres vagy, nem jelenti azt, hogy feljutottál a hegy csúcsára. A sikeres emberek tudják, hogy a siker nem állandó. Szerdán sikeresnek lenni, nem garantálja a csütörtöki sikert. 

A sikerrel nagyobb kihívások járnak, önmagunk fejlesztése pedig soha nem ér véget, még akkor sem, ha a javulás lassan történik. 

9. Fontos, hogy felelősséget vállalj a tetteidért

Lesznek olyan pontos, ahol valami elromlik az életünkben. Ha nem vállaljuk a felelősséget a cselekedeteinkért, akkor semmi eredményt nem fogunk elérni, mert valószínűleg újra és újra megismételjük, amit tettünk. 

A sikeres emberek felelősséget vállalnak a hibáikért és módosítják a viselkedéseiket és rendszereiket annak biztosítása érdekében, hogy a hibák többé nem ismétlődjenek meg. 

10. Szükségünk van hasonló gondolkodású emberekre

Természetünkből fakadóan társas lények vagyunk. Amikor egy olyan embercsoporttal vesszük körbe magunkat, mint amilyenek mi is vagyunk, akkor motiváltak lehetünk a céljaink elérésére. Lehetőséget kapunk, hogy tanuljunk egymástól, ezeket a leckéket pedig felhasználhatjuk a saját sikereink elérésének érdekében. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása