11 tipp, hogy ne törődj azzal, aki nem törődik veled

2021. szeptember 15. 07:30 - Life Advisor

torodes_tippek_11.jpgNem tudod abbahagyni, hogy ne gondolj rá, annak ellenére, hogy ő már nem gondol rád? A szakítás fájdalmas lehet és tudva, hogy látszólag nem törődnek veled, csak só lehet a sebbe. Bár ez a pillanat nehéz, nem jelenti azt, hogy itt a vég. Vannak dologok, amelyek segíthetnek leküzdeni ezt az érzelmi mélyrepülést. Lehetséges, hogy sokkal könnyebb kimondani, mint megtenni őket, fontos, hogy apró lépéseket tegyél az érzéseid feldolgozása érdekében. Ha már szokássá vált az érzéseiddel való foglalkozás, akkor akár szebb életet is élhetsz. Ne pazarolj el egy másodpercet sem egy olyan személyre, aki nem törődik (már) veled.

1. Légy te az első!

Önmagunk előtrébe helyezése nem önző dolog, hanem szükséges dolog. 

Ez azonban nem jogosít fel arra, hogy mondjuk egy étterembe kiköveteld, hogy a pincér téged szolgáljon ki elsőnek. Ez csak annyit jelent, hogy először a saját érzéseiddel, fájdalmaiddal és tapasztalataiddal kell foglalkoznod.

Szakítás után gyakori, hogy az emberek elkezdenek önmagukkal kapcsolatban gondolkozni. Ez természetes. 

Most, hogy újra szingli vagy, meg kell tanulnod alkalmazkodni az ezzel járó élethez. Ez azzal kezdődik, hogy elfogadjuk a történtek valóságát; a mostani, a korábbi kapcsolatod és azt, aki most vagy.

2. Fókuszálj a barátokra és a családra

A koncentrációs képességünk lényege az, hogy aktívan megválaszthatjuk, hogy mire összpontosítunk. 

Csak azért, mert az elméd az adott személyre vándorol, nem jelenti azt, hogy nem te irányítasz. Ahelyett, hogy olyas valakire gondolnál, aki nem törődik veled, mindig azokra az emberekre tereld a hangsúlyt, akik viszont ott vannak neked. A barátaid, a családod, akik a nehéz helyzetben is ragaszkodnak hozzád. 

3. Fogadd el, amit érzel

Ha dühösnek érzed magad, akkor dühöngj. Ha szomorú vagy, sírj. Amit ugyanis elkerülsz, az kitart és ragaszkodni fog hozzád. 

Ők a felügyelet nélkül hagyott érzések, amelyek addig maradnak, amíg szembe nem nézel velük. Ha le akarod tagadni, hogy már nem szereted azt a személyt, annál jobban törődnöd kell ezzel az érzéssel. Miután elfogadtad az érzéseid és megengedted magadnak, hogy így vagy úgy érezz, jobban felfogod tudni dolgozni őket. 

A naplóírás jó szolgálatot tehet, úgy tartják ugyanis, hogy a naplóírás csökkenti a depressziót és a szorongást az életünkben. A legjobb pedig, hogy nem kell megmutatnod senkinek, csak saját magadnak írsz majd. Hasznos és gyógyító élmény is lehet egyben a naplóírás.

4. Térj vissza a jelenbe

Ha szakításon mész keresztül, könnyen lehet, hogy újra és újra lejátszod a pillanatot a fejedben. Bármennyire is fáj, nem tudod abbahagyni. 

Aztán jönnek a kérdések : "Mit tehettem volna jobban?" vagy "Hol rontottam el?" Bármennyire is értelmes kérdéseknek tűnnek, nem vezetnek sehova.

Semmilyen sajnálkozás, töprengés, önsanyargatás nem változtat azon a tényen, hogy az illető már nem törődik veled többé. 

Nem változtathatsz azon, ami korábban történt. Térj vissza a jelenbe, itt ugyanis tényleg tehetsz valamit a jövőd megváltoztatásáért. Itt pedig elolvashatsz 4 olyan lépést, ami segíthet, hogy 30 nap alatt túljuthass egy szakításon. >>>

5. Add meg magadnak azt a tiszteletet, amelyet megérdemelsz

Bátorság kellett ahhoz, hogy sebezhetővé válj. Hű maradtál az érzéseidhez és ugyan, ki hibáztatna azért, amilyen vagy?

Ki hibáztatna azért, mert megnyíltál az illető előtt, mert hittél benne, hogy törődni fog veled? Senki sem tudhatta, hogy végül szakítás lesz a vége, de te ennek ellenére cselekedtél. Volt bátorságod ugrani. 

Nem sokan ilyen bátrak, ezért emlékeztetned kell magad arra, hogy megérdemled, hogy tiszteljenek és azt is, hogy te is tiszteld önmagad. Ebből a cikkből pedig megtudhatod, hogyan maradhatsz mentálisan erős egy szakítás után.>>>

6. Kezdj új dolgokba

A szingli életbe való visszatérésnek nem kell mindig nyomasztó élménynek lennie. Itt az ideje, hogy felfedezz új dolgokat; itt az ideje, hogy kilépj a komfortzónádból és kipróbálj valami újat. 

Mindig is ki akartad próbálni a sziklamászást, de félsz a magasságtól?

Lehet, hogy a jelenlegi adrenalin löket az, amire szükséged van ahhoz, hogy összeszedd magad és sziklát mássz. Ezért mennek a férfiak szakítás után edzőterembe éjjel nappal, a nők pedig ezért csináltatnak drasztikusan más frizurát maguknak. Adrenalin! 

Itt az alkalom, hogy újrakezdd az életed!

7. Tanulj a tapasztalataidból

Életednek ez a szakasza pontosan olyan, amilyen. Az életed folytatódni fog, a történeted is. Életed nagy sémájában a korábbi kapcsolataidat értékes tanulságnak tekintheted.

Láthatod mindezt a szeretet és az elkötelezettség leckéjeként; egy történet, amelyet elmesélhetsz másoknak, hogy megtanítsd nekik, hogyan kell őszintén szeretni.

A szívfájdalmad esélyként is nézheted, hogy megtudd, milyen ember illik hozzád és mit vagy hajlandó megtenni egy kapcsolatban. Talán soha nem jöttél volna rá, hogy ennyire képes vagy szeretni. 

Vagy lehet, hogy nem tudtad, hogy a barátaid és a családod mennyire támogatnak téged, ha szükség van rá.

A legnehezebb és legfájdalmasabb pillanataink formálják és erősítik jellemünket. Túlélted a szakítást és most fejlődsz miatta. 

8. Vágd el a köldökzsinórt

Most, hogy vége a kapcsolatodnak, ő elment és éli az életét, és te is éled a tiéd. 

A legjobb dolog, hogy többé ne terelődjön rá a figyelmed vagy ne foglalja le a gondolataid, ha megszakítod vele a kapcsolatot. Ne kövesd őket többé a közösségi médiában. Töröld a nevét a kedvencek közül a telefonkönyvedben. 

Minél kevésbé találkozol vele a mindennapi életben, annál könnyebben léphetsz tovább. A barátaid segítségét is kérheted, ha úgy érzed, hogy készen állsz arra, hogy elengedd őt. 

9. Töröld ki őket az elmédből

Ha törődsz valakivel, az azt jelenti, hogy helyet foglal el az elmédben. Ezért mondják az emberek, hogy gondolok rád, amikor együttérzésüket ki akarják fejezni.

Ha abbahagyod a törődést valakivel, ez nem jelenti azt, hogy azonnal haragudnod kell rá. Ha abbahagyod a törődést, az azt jelenti, hogy elengeded őt. Kiüríted azt a helyet az elmédben, amelyet egykor elfoglalt. Elfogadod, hogy valamikor az életed része volt és, hogy most már nem az. 

Itt az alkalom, hogy új élményekkel töltsd fel az elméd. Ez lehet például az, hogy kényezteted magad egy finom vacsorával vagy újra eljársz sportolni vagy belevágsz egy új projektbe.

10. Gyakorold az önszeretetet minden egyes nap

Bár a munka és a barátokkal való kapcsolattartás kellemes figyelemelterelés lehet, ne feledkezz meg a személyes, belső éned kezeléséről sem. 

Add meg magadnak az esélyt, hogy aludj egy nagyot, hogy megnézd az a sorozatot, filmet, amit mindig is szerettél volna. Vagy kapcsold be a zenét és táncolj, érzelmesen vagy totál őrülten. Csak te számítasz! 

Nem kell senkit lenyűgözni!

Használhatsz napi megerősítéseket, egyből ébredés után. De akár ezekből a tippekből is válogathatsz >>>

Mindig legyen helyed és időd, nemcsak a fizikai, de a mentális jólétedre is.

11. Hagyj rá elég időt

A szakításon való túljutás nem egyik napról a másikra történik. Ez egy folyamat, amelyen haladnod kell. Egy nap felébredsz és rájössz, hogy amin korábban stresszeltél, már nem zavar annyira.

Ez a pillanat megér minden erőfeszítést. A legfontosabb személy, akivel törődnöd kell pedig nem más, mint te magad.

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása