Hogyan gátolod a fejlődésed és mit tegyél inkább helyette?

2021. augusztus 19. 09:12 - Life Advisor

self_improvement_questions.jpgSzeretnéd egyetlen mondattal elpusztítani a személyes fejlődésed minden lehetőségét? Íme : "Ez nekem nem fog menni, mert...." Ez a mondat képes megakadályozni az embereket abban, hogy lépéseket tegyenek a céljaik elérésének érdekében. Ha még nem is mondtad ki ezt a mondatot soha hanggosan, valószínűleg elgondolkodtál már rajta. A probléma ezzel a kis mondattal az, hogy azonnali védekezésre késztet, harcolni fogsz a változás ellen és nem fogod meglátni a lehetséges megoldásokat. Ha olyan okokat keresel, hogy miért nem fog működni valami, akkor teljesen szabotálod az önfejlesztésed. Tehát legközelebb, amikor önfejlesztő könyvet olvasol, online tanfolyamon veszel részt, podcastot hallgatsz, tedd fel magadnak ezt a három kérdést. 

1. Hogyan érhetem el mindezt?

Az agyad szeret problémákat megoldani. Ahelyett viszont, hogy arra kérnéd, hogy okokat találjon arra, hogy miért nem fog sikerülni neked valami, inkább állítsd a gondolataidat annak irányába, hogy kitaláld, hogyan tudsz elérni valamit.

Lehet, hogy a rendszertelen időbeosztás nem teszi lehetővé, hogy kövesd az olvasott/hallott napi gyakorlatokat. Ne utasítsd el a tanácsokat ezért. Kérdezd meg magadtól, hogyan tudod elérni, hogy működjön? Gondolj arra, hogy testreszabhatod a tanultakat a siker érdekében. 

2. Mit tudok alkalmazni az adott tanácsból és hogy alkalmazhatom az életemben?

Lehet, hogy 100%-osan nem fogod tudni alkalmazni a kapott tanácsot, de apró részeket igenis tudsz alkalmazni az életedben. Képzeld el, hogy mondjuk Facebook marketingről tanulsz, de a tanfolyam inkább termékeket árusító vállalkozóknak szól, te pedig szolgáltatást kínálsz, nem fizikai terméket. A tanított stratégiák némelyike nem fog nálad működni. Ez nem jelenti azt, hogy az egész tanfolyam pénz- és időpazarlás. Gondold át, hogy a tanfolyam mely részét tudod alkalmazni a saját marketingstratégiádban? Ha mindig azokat a dolgokat keresed, amelyeket alkalmazhatsz te is, akkor tovább fogsz haladni és növekedni.

3. Ha megcsinálom ezt a feladatot, az hogy fog kinézni az életemben?

Képzeld el, hogy amit tanulsz, az neked is működni fog. Hogy fog mindez kinézni a te életedben? Néha annyira elakadunk jelenlegi szokásainkban és rutinjainkban, hogy azt gondoljuk, hogy a dolgok állandók. Ha felteszed magadnak ezt a kérdést, akkor újraértékelheted a dolgokat és más szemszögből nézhetsz az életedre.

Talán azt a tanácsot kaptad, hogy a reggeli rutinodnak tartalmaznia kell egy edzést, meditációt, 20 perces olvasást, amelyek csodálatosak, de lehetetlennek hangzanak. Számos okod van arra, hogy miért nem fog neked ez működni. De képzeld el egy percre, hogy sikerülni fog és ez lesz a reggeli rutinod. Hogy néz ki mindez az életedben?

Lehet, hogy korábban kell kelned vagy elmenni aludnod, vagy később kell kezdened dolgozni. Lehet, hogy nem akarsz egy-két dolgot megtenni az új reggeli rutin megteremtése érdekében, de ha elképzeled, hogyan is nézne ki, arra készteted az elméd, hogy lehetőségeket találjon, kifogások helyett. Ezáltal te irányíthatsz és eldöntheted mit akarsz és mit nem akarsz megtenni. 

Bármikor, amikor azt gondolod, hogy "Ez nekem nem fog menni, mert..." elzárod magad minden lehetséges növekedéstől, fejlődéstől és a tanulástól. Kifogások helyett tehát, tedd fel magadnak a fenti három kérdést és érj el már ma sikereket az életedben.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása