15 jel, hogy jó úton jársz az életedben

2021. július 11. 12:04 - Life Advisor

jelek_boldog_elet.jpgVan néha olyan érzésed, mintha valamit rosszat csináltál volna? Talán azt látod, hogy más emberek az életük bizonyos területein sikeresebbek, mint te vagy talán folyamatosan csak a kudarcokat veszed észre ahelyett, hogy élveznéd a sikereidet. Ha mindig csak a kudarcokra fókuszálsz az idővel hozzájárulhat a rossz mentális egészséged kialakulásához. A mostani posztban 15 olyan dolgot mutatunk be, amelyből te is megtudhatod, hogy jól csinálod a dolgaid az életben.

1. Van olyan munkád, amit szeretsz

A megfelelő karrier és munka megléte ritka áldás lehet. 

Ha minden reggel úgy ébredsz, hogy várod a mai napi munkád, alig várod, hogy dolgozhass, örülsz annak, akikkel dolgozol, akkor jó úton jársz.

2. A legtöbb nap úgy ébredsz, hogy boldog vagy

Ha reggel energikusan ébredsz, akkor jó esélyed van a mentális egészségre is, amiért igazán hálás lehetsz.

Ez azt is jelenti ugyanis, hogy pozitív életszemléleted van. Talán elfáradsz a nap végére, de ha energikusan és felfrissülve kezded a napjaid, akkor jól csinálod a dolgaid.

3. Nyitott vagy arra, hogy szeressenek

Ha van párod, akit szeretsz és aki téged is szeret, gratulálunk! 

Ha viszont nincs, de nyitott vagy arra, hogy szeressenek téged, akkor ugyanúgy jól teljesítesz az életben. Ez ugyanis megkönnyíti a partnered megtalálását. Tartsd nyitva az elméd és a szíved mások előtt és soha ne add fel!

4. Ki tudod fizetni a számláid

A pénzügyi stressz hatalmas fájdalmat és szorongást képes kiváltani belőlünk. 

Sokan, akik nem tudják fizetni a számlájukat, nem tudnak aludni és az ágyban fekve azon gondolkoznak, mit fognak tenni, ha esetleg elromlik az autójuk, vagy beázik a tető vagy ha a következő közüzemi számla megérkezik. 

Ha te nem vagy ebben a helyzetben, mondj érte köszönetet, ugyanis valami nagyon fontos dolog, nagyon is jól megy az életedben.

5. Az életedre visszatekintve látod a fejlődésed

Lehet, hogy most problémáid vannak, de visszatekintve az életedre, régebben más problémákkal küzdöttél meg. Hogyan oldottad meg ezeket? 

Ha sikeresen kezelted ezeket a nehézségeket és megoldottad a problémákat, akkor az a fejlődés jele. Légy büszke magadra. A mostani problémáidat is ugyanúgy képes leszel megoldani, mint az évekkel ezelőtt felmerült nehézségeket. Folytasd!

6. Vannak céljaid és dolgozol rajtuk

Ha vannak céljaid és törekszel azok elérésére, akkor ez reményteli jövőt jelez. Mindez ugyanis feltölthet energiával, izgalmat okoz és fejlődéshez vezethet. Talán nem vagy még ott, ahol lenni szeretnél, de egyszer eljutsz oda. 

7. Nincs sok dolog, amit megbántál

A sajnálkozás hasztalan, mert nem változtatja meg a múltat. Sokan, akik sajnálkoznak soha nem lesznek képesek változtatni az életükön, ugyanis egyhelyben fognak toporogni. Ha te nem ilyen vagy, az nagyon jó.

8. Amikor mások beszélnek rólad, tetszik, amit hallasz

Amikor mások beszélnek rólad, kiemelik a jó tulajdonságaid? Talán az egyik munkatársad, valami olyasmit mondott, hogy "Ó te olyan kedves vagy és soha nem tudnék ennyire kedvesen bánni másokkal.". 

Vagy talán a barátod azt mondja neked, hogy szeretetteljes és aranyos vagy. Talán a szomszédaid ismerik el, mennyire jól bánsz a szavakkal. 

Ha figyelsz azokra a jelzőkre, amelyekkel az emberek leírnak téged és pozitív értékeket hallasz, akkor valamit jól csinálsz.

9. Tanulsz a tapasztalataidból

Ha személyes fejlődést értél el, célokat tűztél ki magad elé, az annak a jele, hogy tanulsz a tapasztalataidból. Kevésbé valószínű, hogy ugyanazokat a hibákat követed el újra és újra, ha képes vagy tanulni a tapasztalataidból.

Ha tényleg ilyen ember vagy, akkor valószínűleg fiatal korod óta rengeteg személyes fejlődést tapasztaltál meg és valószínűleg felnőttként is tovább fogsz fejlődni. Szerencsés vagy!

10. Megtanultál megbocsátani

Ha a szívedben megbocsátás van, akkor képes vagy helyrehozni a kapcsolataidat. Ha megtanultad a megbocsátást, akkor van egy olyan készséged, amely életed hátralévő részében segíteni fog téged.

11. Elfogadtad, hogy vannak dolgok, amelyeken nem tudsz változtatni

Van, amint nem lehet változtatni és van, amit meg lehet változtatni. 

Ha elfogadod, hogy a megváltoztathatatlan dolgokon nem tudsz változtatni, akkor engedélyt adtál magadnak a tovább lépéshez.

Gratulálok! Kikerültél egy nagyobb csapdából, amely időpazarláshoz és sok csalódáshoz vezethet.

12. Képes vagy segítséget kérni

Szinte senki sem képes egyedül átvészelni az életet, az emberek többségének időről időre segítséget kell kérnie. 

Ha megtanultad, hogyan kérj segítséget, amikor szükséged van rá, akkor megkíméled magad a frusztrációtól és mindez segíteni fog minden további változást elérni az életed során.

13. Bízol önmagadban

A bizalom rendkívüli ajándék és segít a kapcsolatok kialakításában is.

Lehet, hogy az életedben most kihívásokkal nézel szembe, de az önmagadba vetett bizalom segít abban, hogy megküzdj ezekkel a kihívásokkal. Légy hálás azért, ha van önbizalmad!

14. Nemet mondasz a mérgező emberekre és dolgokra

Sokan erre nem képesek. Inkább próbálnak evickélni negatív, mérgező emberekkel az életükben és nem veszik észre azt a kárt, amely mindez okoz az önbecsülésüket és a boldogságukat veszélyeztetve.

Ha te képes vagy felismerni és elutasítani ezeket a negatív embereket és dolgokat, akkor nagyon szerencsés vagy.

15. Megvan minden alapvető dolog, amire szükséged van

Van hol laknod? Van mit enned? Van egy kényelmes ágyad? Ha igen, akkor jó pár dolog jelen van az életedben, amely azt jelzi, hogy jól csinálod a dolgokat.

Van egyfajta boldogságod, amely abból adódik, hogy tudod, az alapvető szükségleteid ki vannak elégítve. Állj meg, hogy felismerd ezt a boldogságot az életedben. Ha reflektálsz arra, amid van, az életed jobbá válik. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása