7 napi fogadalom, ami megváltoztathatja az életed

2021. április 24. 07:30 - Life Advisor

napi_fogadalom.jpgMindannyian arra törekszünk, hogy minden nap jobbak legyünk. Legtöbben szeretnénk, ha egy új nap valami újat hozna és ezt el is tervezzük. Természetesen a végrehajtás nem mindig ilyen gördülékeny, mivel a halogatás könnyen valós és időnként akadályozó érzéssé válik. A fogadalmak leginkább az év elején kedveltek. Mindannyiunkat lenyűgöz a gondolat, hogy hosszú listát készítsünk az elkövetkező évben elérni kívánt dolgokról. Az persze már más kérdés, hogy vajon hány ember lesz képes ezeket az újévi fogadalmakat betartani és valóssággá alakítani. A másik probléma, hogy a fogadalmakat a legtöbb ember csak és kizárólag az év elejéhez kapcsolja. De miért ne lehetne naponta fogadalmakat tennünk, amelyek pozitív változásokat hoznak az életünkben? A napi fogadalmak magukban hordozzák a győztes ember hozzáállását. Ha hű vagy a fogadalmaidhoz és elkötelezetté válsz, hogy minden nap jobbá válj, néhány dolgon változtatnod kell. Íme 7 napi fogadalom, amely a te életedet is megváltoztathatja.

1. Fogadd meg, hogy minden nap tanulsz valami újat

Amikor azt hiszed, hogy te már mindent tudsz, saját magad elé gördítesz akadályokat. Rengeteg dolog van, amit tudnunk kell erről a világról és ezeket fel kell fedeznünk. Soha senki nem állíthatja azt, hogy mindent tud és emiatt nem lehet senki sem önelégült. Mindez ugyanis nem sikerorientált tulajdonság. 

Tehát a napod kezdetén írd le, hogy mit vagy hajlandó ma megtanulni. Lehet egy új készség, lehet valami új, ami a hobbidhoz vagy a munkádhoz kapcsolódik. A lényeg a kíváncsiság, ami a siker egyik katalizátora. Minden nap tanulj valami újat és érezd, hogy fejlődsz.

2. Fogadd meg, hogy törődsz a kreativitásoddal

Egy 10-es skálán mennyire tartod magad kreatívnak? A kreativitás a siker szempontjából a 10 legfontosabb képesség közül az egyik. Érted már a jelentőségét? Meg kell ígérned magadnak, hogy minden nap dolgozol azon, hogy fokozd a kreativitásod. A legegyszerűbb módszer, hogy egy kis időt szentelsz a szenvedélyednek és a hobbidnak. 

3. Fogadd meg, hogy minden nap olvasol 

Az olvasás rendkívül hasznos szokás. Nemcsak a tudásod bővül, de a kognitív képességeid is fejlődnek. Az élvezettel teli olvasás személyes fejlődéshez vezet. Az olvasás ugyanis növeli az önbizalmad és a mentális jólétedet is. Továbbá segít a stressz kezelésében és a depresszió tüneteinek kiküszöbölésében is. 

4. Fogadd meg, hogy minden nap hálát adsz

Oprah Winfrey egyszer azt mondta : 

"Legyél hálás azért, amid van és még több lesz. Ha arra koncentrálsz, amid nincs, akkor mindig többet és többet fogsz akarni."

Ez az idézet önmagáért beszél. A hálát sokan alul értékelik. Az emberek nem veszik észre a hála jelentőségét, pedig rengeteg módon segíthet neked. Fontos értékelni azokat az erőfeszítéseket is, amelyeket mások tesznek érted. Sok olyan pillanat van az életben, amikor a családod, a barátaid vagy a kollégáid támogatnak és melletted állnak. Ne feledkezz meg a háláról!

40 egyszerű tipp, hogy gyakorold a hálát >>>

5. Fogadd meg, hogy minden nap emlékezteted magad arra, hogy soha nem adhatod fel

Az élet néha kemény és a terveink nem biztos, hogy úgy működnek, ahogy szeretnénk. Ez még a legjobbakkal is megtörténik, de ezzel még nincs vége a világnak. Az életben mindig lesz választási lehetőséged. Feladni valamit mindig egyszerű megoldásnak tűnik, sőt vannak olyan kedvezőtlen helyezetek, hogy a feladás tűnhet a legjobb megoldásnak. Azonban, ha mindennap emlékezteted magad arra, hogy nem adhatod fel, akkor immunis leszel ezekkel a negatívumokkal szemben.

6. Fogadd meg, hogy minden nap figyelmet szentelsz egy új idézetnek

Hagyd, hogy az életed minden napja egy téma köré irányuljon. Az interneten, könyvekben vagy bárhol máshol óriási idézet tenger érhető el. Válassz közülük egyet és hagyd, hogy ez határozza meg a napod. A legjobb idézetek olyan emberektől származnak, akik nagyszerű eredményeket értek el az életükben. Ezek az emberek inspirációs forrást jelentenek és a szavaik pozitív hatással lehetnek rád. Teljesen egyszerű fogadalomnak tűnhet és érezni is fogod a változást a személyiségedben valamint a produktivitásodban. 

A Life Advisor Facebook oldalán mi is minden reggel napindító, motiváló és inspiráló idézetekkel várunk! Ha még nem tetted volna meg, akkor kövess minket ott is!

7. Fogadd meg, hogy nem leszel kemény magaddal

A világban tapasztalható versenyszellem időnként túl keménnyé tesz minket. Legtöbbször csak a siker vagy kudarc szempontjából tekintünk az életre. Sokan beszélnek arról, hogy miként lehetünk sikeresek, de senki sem beszél arról, hogyan kell kezelni a kudarcot. A kudarcra úgy kell tekintened, mint az újrakezdésre. A nap elején mondd el magadnak, hogy mindent megteszel a céljaidért, de ne légy kemény magaddal szemben, ha nem tudod elérni a kívánt eredményeket. 

30 dolog, amivel gyakorolhatod az önszeretetet >>>

El kell fogadnod a kudarcot és át kell gondolnod, hogy miért történt mindez. Nem számít, mi történik, nem szabad utálnod magad. Ez egyébként is akkor történik, ha a hangsúlyt inkább mások eredményeire teszed és nem a saját életedre koncentrálsz. Szeresd magad olyannak, amilyen vagy és bízz magadban!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása