Készülj fel a jólétre ezzel a 6 sikerszokással

2021. január 21. 07:30 - Life Advisor

success_tipps_abudance.jpgA sikertörténetek nem olyan emberektől származnak, akik sikeresnek születtek. (Ennek legfőbb oka, hogy ilyen ember nem létezik.) A sikertörténetek olyan csillogó szemekkel és nagy álmokkal rendelkező, hétköznapi emberektől származnak, akik hűek maradtak a céljukhoz és következetesen dolgoztak a céljaik elérésén. Pont olyanok, mint te és én. Ami megkülönbözteti a fenti két csoportot, az a gondolkodásmód. Egy sikeres gondolkodásmód. Vannak, akik a sikert pénzzel és az anyagi javakkal teszik egyenlővé, ez azonban csak egy töredéke annak, amit a siker jelenthet. Ha a materializmus a siker külső bizonyítéka, akkor a belső kérdés az, hogy mit érzel sikernek? Bármennyire is tűnik úgy, hogy valakinek mindene megvan, ha belül folyamatos a negativitás és a rossz érzés, akkor nehezen mondhatja magáról, hogy sikeres. Sikereket nem lehet csak úgy találni, meg kell dolgozni érte. A sikeres emberek kialakítottak egy belső párbeszédet a sikerről és az eredményességről. Ha nem érzed magad produktívnak, akkor talán itt az ideje, hogy jobban szemügyre vedd a gondolkodásmódod.

A siker a növekedési gondolkodással kezdődik. Mentális attitűdöd befolyásolja azt, hogyan értékeled önmagad. Ha ragaszkodsz a materializmushoz és ahhoz, hogy mennyit szerzel, az korlátoz téged abban, hogy felszabadítsd az egyedülálló erősségeid, tehetségeid és képességeid. A növekedés megvalósításához fontos megértened, hogy mit jelent számodra a siker. Ha az elmédet pozitív irányba tereled, akkor felvilágosultabbnak és motiváltabbnak érzed magad a céljaid eléréséhez.

Készítsd el a sikertörténeted és engedd, hogy a vonzás törvénye jólétet hozzon az életedbe. Íme, hogyan csináld!

1. Tisztád, hogy mit jelent számodra a siker

Mit jelent számodra a siker? Céljaid és vágyaid ismerete és teljes tisztázása elengedhetetlen a siker elérése előtt. Gondold csak meg. Honnan tudhatod, hogy "sikert" értél el, ha nincsenek céljaid vagy vágyaid? Honnan tudod, hogy ezek a célok és vágyak teljesülnek-e?

Lépj túl a képeken és koncentrálj a saját értékedre. Az önértékelés a siker másik része. Maradj kitartó akkor is, ha a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. A pozitív hozzáállás, pozitív gondolatokat és helyzeteket vonz.

2. Mondd ki, mit akarsz

Legyen világos elképzelésed arról, hová szeretnél menni és mit kell tenned, hogy eljuss oda. Tudd, hogy mi akarsz lenni, mit szeretnél csinálni, merre akarsz elmenni és hogy mit kell tenned mindezek eléréséért. Képzeld el a következő lépéseid, hogy segítsenek a céljaid megvalósításában. A szándékaid megfogalmazásával edzheted az elmédet arra, hogy az igazán fontos dolgokra koncentráljon.

3. Kezeld a sikert utazásként

Lehet, hogy te is találkoztál már azzal a hírhedt mondással, hogy az ember nem egyik napról a másikra lesz sikeres. A siker életünk különböző szakaszaiban és időszakaiban történhet. Legyen szó munkáról, üzletről vagy általában az életről. A mérföldkövek, a vállalkozásalapítástól a családalapításig, befolyásolhatják a siker jelentését és idővel változhatnak is. Az átmenetek között dolgozz azzal, amit kaptál. Összpontosíts az erősségeidre és olyan dolgokat csinálj, amelyek az önértékelésed építik.

4. Haladj a saját tempódban

Lehetséges, hogy az életed egyik területén sikeres legyél, más területen pedig sikertelen. Ünnepeld meg tehát a sikereid, legyen az bármilyen nagy vagy kicsi. Ismerd jobban az erősségeid, mint a gyengeségeid. Adj magadnak kegyelmet és időt azokkal a területekkel kapcsolatosan, amelyek még fejlesztésre szorulnak és haladj a saját tempódban. Bár úgy fogod érezni, hogy mások már rég elérték a céljaikat, ez még nem jelenti azt, hogy a te életedben mindez nem fog megtörténni. Koncentrálj a saját növekedésedre és ne üldözd a sikert. Eljön a te időd, csak járj a saját tempódban és tanulj a utazásból.

5. Használd ki az akadályokat és a kihívásokat

Az ember nincs beprogramozva arra, hogy tökéletes életet éljen. Megpróbálhatjuk, hogy tökéletesek legyünk, de végül még mindig emberek vagyunk. Mindannyian akadályokkal és kihívásokkal nézünk szembe életünk egy bizonyos pontján, így a végeredmény és a jövőnk teljesen rajtunk múlik. A folyamatos elesés majd újbóli felállás során tanulunk tapasztalatainkból és ezeket a tanulságokat és tapasztalatokat használjuk fel, amelyek segítenek abban, hogy végre sikeresek legyünk. Megengeded, hogy ezek a kudarcok és kihívások akadályozzák az életed vagy megengeded, hogy segítsenek neked a siker elérésében? Te döntesz!

6. Gyakorold az önreflexiót

Gyakorold a megfelelő gondolkodásmódot, hogy átértékeld a sikereid. Ezt egyszerűen megteheted úgy, hogy minden reggel legalább 10 percig meditálsz, megerősítéseket és vizualizációkat csinálsz, naplót írsz stb. Az önreflexió növeli a hangulatod és a termelékenységed, amelyekkel sok mindent elérhetsz.

A sikeres gondolkodásmód fejlesztése nem csak a sikerrel, de a mentális egészség szempontjából is előnyös lehet. Nem csak a jólétet vonzza és nyilvánítja meg; könnyebben és békésebben érezheted magad a céljaiddal, az odáig tartó utazással és - ami a legfontosabb - önmagaddal is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása