Döntés és kudarc : dönts úgy, hogy a kudarc nem lehetséges!

2020. február 08. 10:54 - Life Advisor

kudarc_dontes.jpgSenki sem szereti pazarolni az idejét, a pénzét és a lehetőségeit azzal, hogy rossz döntéseket hoz. A rossz döntéseket ugyanúgy meghatározhatjuk, mint a sikereinket is. Túl gyakran összpontosítunk azonban a rossz dolgokra, ami áldozati módba helyez minket, amelynek következménye a beszűkült gondolkodásmód és az életünkben történő elakadás, megrekedés.

Amikor döntésre kényszerülünk csak választanunk kell és nem kell aggódnunk amiatt, hogy mi következik. Nem minden döntés rossz vagy jó. Néha olyan döntéseket is hozunk, amelyek rosszul végződnek vagy rossznak tűnnek, de jól végződnek. A kudarc két elsődleges módon jelenik meg : a hibáink révén és a félelmeink révén.

A hibáinkból való tanulás nehéz lehet, de ha megnézed akkor sok sikeres embertől hallhatod a tanácsot, miszerint tanulj a hibáidból és a kudarcokból. Az igazság az, hogy amit meg kell belőlük tanulnunk az az, hogy azon tanulságokat tudjuk levonni, amelyek a sikereinkhez szükségesek.  Őrülten hangzik,de így van.

A kudarc szó leírható úgy, mint a teljes elszámoltathatóság a tanulásban. Ha teljes elszámoltathatóságot vállalunk azért, ahol vagyunk, a körülményekért, a helyzetért, az eseményért bármiért akkor vagy elérjük a kívánt eredményt vagy tanulunk belőle.

Amikor megtanultuk, amit meg kellett ünnepelnünk kell. A tanulás ugyanis változások bevezetését igényli tőlünk. A változás jó, a változás szükséges, a változás fejlődés.

A kudarc második aspektusa, amikor félünk a kudarctól. Amikor az utolsó átélt kudarc miatt csalódottnak, idegesnek érzed magad és túl gyorsan hozod meg a következő döntést, akkor félsz. Amikor úgy érzed, hogy nehezen tudsz döntést hozni, akkor valójában félsz.

Ami szintén őrületes dolog, hogy annyira félünk, hogy megpróbáljuk az összes lehetőséget felvázolni, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. Ez azonban nem lehetséges. Az összes lehetőséget lehetetlen megérteni. Persze ez minden átlag ember gondolkodásának ellentmond és téged fognak hülyének nézni, ha így gondolkodsz, de valójában, ami benned történni fog az a hited visszatérése.

Amíg a hit nincs meg, addig fogalmad sincs arról, hogy milyen erőforrásokról, kapcsolatokról, lehetőségekről tudsz az adott döntés meghozatala érdekében. Láthatod, nem lehetséges az összes információval rendelkezned. Úgy kell meghoznod ezt a döntést, hogy az adott pillanatban rendelkezésre álló információval döntesz és továbbra is hiszel abban, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket még nem ismersz, de ez rendben is van.

A cselekvés egy része a hit és a kitartás. Ez a két dolog, amely továbbra is előre mozdít téged. A hit teljes mértékben lehetővé teszi, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogy azt megtervezted.

Nyilvánvaló, hogy a döntéshozatal ezen szempontjainak megértése, a döntéshozatali eljárás megközelítése, a sikertelen döntések során megtanult dolgok erősebb sikereket eredményeznek. Légy kitartó a hitben való cselekedet során és ne félj a kudarcoktól.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása