4 szokatlan módszer az erősségeid felkutatásához

2019. szeptember 18. 14:35 - Life Advisor

strength_kepesseg.jpgNeked is problémát okoz, hogy kiderítsd, mik az erősségeid az életben? Vannak ugyan, akik már életük korai szakaszában tudják az erősségeiket és a gyengeségeiket, a sikeres emberek szerint viszont ennek fordítva kellene működnie. Más szóval, hajlamosak vagyunk az erősségeinkről megfeledkezni és arról is, hogyan tudnánk őket igazán jól alkalmazni az életünkben, a gyengeségeinket pedig inkább elrejtjük, ahelyett, hogy javítani próbálnánk őket.

Időnként hajlamosak vagyunk a körülöttünk lévő negatív dolgokra összpontosítani és figyelünk arra, hogy mások mit mondanak rólunk, viszont hiányzik az életünkből a pozitív energia. Ez mindenki életében megfigyelhető, hiszen emberek vagyunk. Azonban sokszor ennek az egésznek az oka az, hogy nem tudjuk miben vagyunk igazán jók.

Októl függetlenül előfordulhat, hogy stresszhelyzetbe kerülsz, mert úgy tűnik, nem tudod, hogy mi az amiben igazán jó vagy, így inkább a gyengeségeidet veszed észre. Ha már belefáradtál, hogy kiderítsd mi is a te erősséged, akkor íme 4 módszer, amelyekkel valóban erőfeszítés nélkül kaphatod meg a választ.

1. Tölts ki egy személyiség tesztet

A személyiségteszt segít a legfontosabb tulajdonságaid kiderítésében figyelembe véve, hogy mindezeknek még nem vagy tudatában. Nyilván egy teszt nem fog 100%-os képet adni a személyiségedet illetően, de közelebb juttat azokhoz a dolgokhoz, amelyben igazán erős vagy. Ahhoz, hogy sikeres legyél és boldogulni tudj az életben ismerned kell saját magad és természetesen a személyiséged minden egyes apró részletét is.

2. Csinálj meg egy alkalmassági tesztet

Alkalmassági tesztet azért csinálunk, hogy meghatározzuk egy ember képességét adott készségben vagy tudásterületen. A teszt segíthet megérteni, hogy milyen készségekkel bírsz és ezek közül melyek az, amely kiemelkedő szinten működik nálad. Fontos, hogy ennek és az előző pontban említett tesztnek is pozitívan állj hozzá és figyelj az értékelés helyes megértésére.

3. Fogadj el visszajelzést másoktól

A barátok, a család és a kollégák részéről történő visszajelzések meghallgatása nagyszerű módja annak, hogy egyszerűen megismerkedj azokkal az erősségekkel és készségekkel, amelyeket már mások is látnak benned. Nyugodtan kérd meg a barátod például, hogy mondjon rólad 3-5 erősséget, amely szerinte illik rád. Ezután gondold át a hallottakat és nézd meg, hogy ezeket az erősségeket, hogyan fogod tudni alkalmazni a jövőben.

4. Használd a numerológiát

Lehet,hogy ez egy kicsit most ellentmondásos tippnek tűnik, mert előfordulhat, hogy az alapvető koncepcióban sem hiszel, mármint ami a numerológiát illeti, és ez teljesen rendben van. Ennek ellenére, jó ha tudsz róla, hogy ez is egy lehetőség az erősségeid felkutatására.

A numerológia alapvetően a szám és a valaki életében bekövetkező események misztikus kapcsolatára utal. Mindez segítségedre lehet, hogy megtaláld, hogyan fejlődhetsz tovább. Időnként az erősségeink és képességeink fejlesztése nehéznek tűnhet, azonban ha megteszed hosszútávon óriási előnyöket adhat az életedbe.

Összpontosíts arra, hogy bármilyen módszert is használsz arra, hogy kiderítsd mik is az erősségeid, ezek erősségeiket alkalmaznod is kell az életedben. Megfogod látni, hogy az erősségeid az idő múlásával mind mennyiségi, mind minőségi szempontból jelentősen megnövekednek majd.

komment
süti beállítások módosítása