10 dolog, amit tegyél meg, hogy a vágyott életed élhesd!

2019. május 07. 16:02 - Life Advisor

purpose_of_life.pngAz emberek sokszor mondják, hogy "Tegyél meg mindent." , "Legyél a legjobb!" de hogyan tudjuk mindezt megvalósítani? A mai világban az alap dolgok egyre nehezebbé és komplexebbé vállnak. Szóval mégis hogyan tudod kihozni magadból a legtöbbet? Íme 10 tipp, amit meg kellene tenned.

1. Legyél céltudatos!

Ahhoz, hogy a legjobb életet éld, meg kell határoznod, hogy mit is jelent ez számodra. Mit jelent számodra a siker? Mi kell, hogy történjen ahhoz, hogy úgy érezd ez az az élet, amelyre mindig is vágytál, amelyet élni akarsz. Amikor tudod, hogy mi a cél, elfogsz indulni felé. Ne hagyd, hogy mások mondják meg, hogy mit csinálj, mi a jó neked. Legyenek saját vágyaid,álmaid,céljaid!

2. Mindig előre haladj

Ha már megvan, hogy mi is a cél az életeddel kapcsolatban a következő lépés, hogy minden egyes pillanatban előre haladjon a céljaid felé vezető úton. Ne csak álmodozz arról, amit szeretnél. Tegyél is érte! Ha csak gondolkodsz, hogy milyen jó lenne ha ez meg az történne, de nem csinálsz semmit, az nem fog téged elégedetté tenni. A célod megmutatja az irányt, de hogy eljuss oda, neked kell elindulni az úton. Nem élhetsz sikeres életet cselekvés nélkül. Tegyél lépéseket az életedért, önmagadért még ma!

3. Állítsd fel jól a fontossági sorrendet

A következő lépés a prioritások felállítása. Meg kell értened, hogy bár rengeteg dolgot tudsz tenni az életeddel kapcsolatban, nem csinálhatsz mindent egyszerre. Lépésről,lépésre kell haladnod úgy, hogy semmi ne maradjon ki, amit ténylegesen szeretnél. Válassz ki egyszerre egy dolgot, csináld meg, ünnepeld meg a sikered, majd ugyanígy haladj tovább.

4. Tanulj és fejlődj, amikor csak lehet

Nem tudsz sikeres lenni az életben, ha nem vagy hajlandó folyamatosan tanulni és fejlődni. Azért vagy ott, ahol most vagy, mert azt csinálod, amit csinálsz. Ha nem fejlődsz, nem tanulsz, akkor nem fogsz tudni tovább lépni, megrekedsz. A sikeres emberek, akik elképesztő eredményeket értek el, továbbra sem állnak meg, hanem mindennap a fejlődésre törekszenek.

5. Legyenek kihívások az életedben

Csinálj valamit, ami kihívást jelent számodra. Például, ha mindig is karcsúbb és sportosabb akartál lenni, akkor tegyél meg mindent, hogy ezt elérd. Vegyél kondibérletet és járj el rendszeresen edzeni. Ha egészségesebben akarsz élni, akkor legyen az a kihívás az életedben, hogy egészségesen fogsz étkezni a következő 30 napban. Mindegy milyen kihívást választasz, a lényeg, hogy kimozdítson a komfortzónádból.

6. Vedd körül magad sikeres emberekkel

Erről már biztosan hallottál már, de csinálod is? Vannak már körülötted elképesztően sikeres és pozitív szemléletű emberek? Még nem? Akkor itt az ideje, hogy eljárj ilyen emberek társaságába, ahol együtt lehetsz olyanokkal, akiknek ugyanaz a küldetése, mint neked : egy sikeres és boldog élet.

7. Törődj magaddal

Mivel a siker elérése nem egyik napról a másikra történik (hiába ígérik egyre többen ezt) fontos, hogy törődj magaddal. Nem fogsz tudni sikeres és boldog lenni, ha az egészséged vacak, ráadásul állandó depresszióban élsz. Fizikailag és érzelmileg is fittnek kell lenned. Sportolj rendszeresen és töltsd fel az elméd pozitív gondolatokkal. Nem fogsz tudni pozitív életet élni egy negatív elmével. Mindig nézd az élet napos oldalát. Legyen időd önmagadra, kikapcsolódásra, pihenésre, feltöltődésre.

8. Élj szenvedéllyel

Biztos, hogy találkoztál már olyan emberrel, aki csak úgy éli a mindennapjait. Nincsenek álmaik, nem érez motivációt semmire, nem látja értelmét annak, hogy csak éljen. Élő halottá válnak. Mindig valami új után kell nézned az életben. Így lesznek álmaid, céljaid, ami miatt olyan fontos az élet. Emlékezz arra, hogy minden nap egy új lehetőség, tehát élj szenvedéllyel.

9. Segíts és inspirálj másokat

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból másoknak is segítened kell. A jó példa ragadós. :) Ne érts félre, nem azt mondom, hogy több százezreket kell ide-oda adományoznod, egyszerűen csak csempéssz valami örömöt mások életébe. Ha találkozol valakivel mosolyogj rá. Tegyél róla, hogy a mosolyod bearanyozza valaki más napját. Vagy például ha épp a liftben utazol, tartsd meg az épp beszállónak az ajtót. Ha mások életébe örömet csempészel az a te életedre is pozitív hatással lesz.

10. Figyeld meg, hogyan változik az életed

Hogy tudod eldönteni, hogy tényleg előre léptél az életben? Egyszerű, csupán rendszeresen meg kell vizsgálni az éppen adott helyzetet. Minden hónapban, minden negyedévben legyen időd arra, hogy átnézd az eredményeid és a sikereid. Jó irányba haladsz? Azt az életet éled, amit szeretnél? Ha igen, akkor folytasd tovább ezen az úton. Ha nem, akkor eljött az ideje, hogy változtass.

Az élet egy utazás és nem egy állomás. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki magadból többet kell tenned annál, minthogy te legyél a legjobb. Használd a fenti 10 tippet és kavard fel az állóvizet az életedben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása