Így tudja egy átlagos ember jobbá tenni a világot!

2019. január 17. 07:30 - Life Advisor

frank-holleman-613250-unsplash.jpgA közösségi oldalon nemrég feltette valaki a kérdést : hogyan tudnám jobbá tenni a világot? Átlagos embernek titulálta magát, aki úgy gondolta, hogy valami különleges képesség kell ahhoz, ha szeretné jobbá tenni az országát, Indiát. A kérdése érzelmileg engem is megérintett, mert teljesen tudtam vele azonosulni. Jómagam is arra törekedtem és törekszem, hogy jobbá tegyem a világot. A fenti kérdésre egyébként a leggyakoribb válasz, hogy vegyen részt a politikai életben, ha jobbá akarja tenni a világot.

Ahogy fent említettem, egy Indiában élő srác tette fel ezt a kérdést, ezért javasolták a politikát. Tudom, hogy Magyarországon ez bőven másképpen van és azt is, hogy nem igazán tudom a politikai helyzetet részletezni, mert annyira nem mozgat meg.

Koncentráljunk inkább arra, hogy te hogyan tudod jobbá tenni a világot.

1. Használd a hangod!

Elsőre ijesztőnek tűnhet, hogy elkezd megosztani a saját gondolataid a világgal. Kezdetben nem biztos, hogy mindenhez lesz mondanivalód és valószínűleg semmilyen visszajelzést sem fogsz kapni. Aztán az évek során, ahogy a hangod egyre erősebbé válik, az ellenkezője fog megtörténni, azaz elkezdesz kritikusokat és trollokat vonzani magadhoz. 

A legnehezebb dolog emiatt éppen az, hogy mindennap képes legyél használni a hangod és ne félj attól, hogy ki mit fog ehhez szólni.

A hangod ugyanis az elsődleges eszköz, amivel ténylegesen tudsz változtatni a világon. A tapasztalataid, az ötleteid, a módszereid mind, mind segíthetnek. 

Magyarországon még sajnos eléggé csínján bánunk a pozitív gondolkodással, pedig nagy szükség lenne a változtatásra. Sokan végeznek olyan munkát, amit gyűlölnek, míg mások csak olyan dolgokat szeretnek, amelyeket pénzért lehet megvásárolni. Van egyfajta verseny, hogy nekem nagyobb autóm,házam,asztalom,székem,lámpám stb legyen, mint a szomszédomnak.

Nyilván ez nem egy olyan jelenség, amitől minden magyar ember szenved,de nagyon is elterjedt probléma. Azonban a saját hangod használatával te is inspirálhatsz másokat. 

2. Legyél kedves!

Bizonyára téged is megdöbbentett a poszt címe. Változtasd meg az egész világot. Olyan, mintha legalább Istennek kellene lenned, hogy mindezt megtehesd. Ez nem igaz.

A kedvesség erejének megértésével ugyanis már meg is tudod valósítani mindezt.

A kedvesség fertőző tud lenni, mert mindannyian meg akarjuk tapasztalni. Amikor egy embert kedvesnek látunk, mi is ilyenek akarunk lenni.

Hazánkban és még több más országban szintén azonban az a gond, hogy háttérbe szorítjuk a kedvességet. Hagyjuk, hogy az országunk gazdasága fontosabbá váljon, mint az, hogyan bánunk az embertársainkkal. A kedvesség viszont rendkívül fontos és rengeteg pozitív változás alapja, amivel megoldhatatlannak tűnő problémákat is elindíthatunk a pozitív változás útján.

3. Vedd fel a szemetet!

Kisebb hatású dolognak tűnhet, de nem az.

A szemét felszedésével bárkinek megmutathatod hogy érdekel az országod sorsa. Dönts úgy, hogy érdekel, hogy hogyan látják mások a környezeted, a lakóhelyed és tényleg az egész országot. 

Minden országban probléma a szemeteléssel, így ha csak egy szemetet felszedünk mindannyian, akkor az országunk egy sokkal tisztább hely lehetne.

4. Ne gondold, hogy nem tudsz változtatni!

Sok mindent, amit megtanultam, hogy mit tehetek az országom javításának érdekében, abból a meggyőződésemből fakadt, hogy a cselekedeteimnek bizony nagy hatása van mindenre.

Túl sok ember van, aki semmit nem akar tenni azért, hogy jobb legyen. Emiatt már nem kellene beállnod közéjük. 

A jó módszer az, ha elhiszed, hogy te is képes vagy megváltoztatni a világot és minden egyes nap lépéseket teszel ezért. Azok akik elhiszik, képesek is rá! Szóval, belevágsz?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása