5 dolog, amit a középkorú karrieristák megbántak!

2018. december 25. 07:30 - Life Advisor

ethan-sykes-201047-unsplash.jpgA coachingok során bizony sokszor beszélgetek az ügyfelekkel karriert érintő tervekről, változásokról, nehézségekről, megoldásokról. Rengeteg olyan dolog felmerül ilyenkor, amely segít jobban megtervezni a karrierünket, segít tisztábban látni az eddigi dolgokat és azt is, hogy mire is vágyunk valójában. Nincs olyan, hogy a fiatalabbaknak könnyebb vagy a férfiaknak egyszerűbb segíteni coaching során a karrier tervezésben vagy kérdésekben. Az évek során viszont feltűnt nekem az 5 leggyakoribb dolog, amit a legtöbb középkorú karrierista megbánt már.

1. Bárcsak ne hallgattam volna másokra, amikor megmondták, hogy mit kellene tanulnom.

Sokan úgy gondolják, hogy a legtöbb ember 40 felé már teljesen kiteljesedett és elégedett lehet az életével. Sajnos azonban ez nem feltétlenül igaz. A világ minden táján rengeteg ember megbánja és fájdalmat érez, amikor visszatekint a saját életére, hiszen nem a saját, hanem valaki más életét élik és valósítják meg.

Leggyakrabban éppen azt az életet éljük, amelyet a szüleink próbálnak ránk beszélni, hogy elérjék, hogy ugyanazt a szakmát, hivatást folytassuk tovább, mint, amit ők is. Nem mertek nemet mondani és olyan tanulmányokat folytattak, amelyek valójában más boldogságát valósítják meg, mert a szüleinknek bizony bizonyítani kell. 

Ahhoz, hogy boldog életet élj, fontos, hogy a saját életedet valósítsd meg és ne hagyd magad elnyomni. Ésszerűen és pontosan beszéld meg az érintettekkel, hogy te bizony a saját utadat akarod járni és akkor is arra fogsz menni, ha ez első látásra teljesen ellene megy annak, amit mások elképzeltek neked. Egy a lényeg, hogy ne felejtsd el : ez a te életed!

2. Bárcsak ne dolgoztam volna annyit és hagytam volna ki annyi fontos dolgot az életben.

Nagyon sok ember szembesül azzal, hogy mialatt a karrierjükre koncentráltak az életük többi területén egy csomó más dologról lemaradtak. Nem voltak ott a gyerekeik életében, vagy kompletten lemaradtak arról, hogy gyerekük legyen. Hiányzik a lehetőség, hogy intimitást és közelséget építsenek házastársaikkal, családjaikkal, és barátaikkal. 

Figyelj oda ezekre a dolgokra, miközben a karrieredet építed, hiszen 80-90-en évesen, amikor visszagondolsz mindenre, akkor már késő lesz és csak a megbánás marad.

3.  Bárcsak ne hagytam volna, hogy a félelmeim megakadályozzanak a változtatásban

Rengeteg különböző félelemmel találkozunk az életünk során, amelyek teljesen odaláncolnak minket a jelenlegi helyzethez és nem engedik meg, hogy változtassunk. Különösen nehéz, hiszen ki kell lépnünk a komfortzónánkból és ki kell állnunk magunkért. 

A félelmeinket mindenképpen le kell küzdenünk, hiszen ezek csupán akadályoznak minket attól, hogy valami sokkal jobb dolgot teremtsünk az életünkbe.

4. Bárcsak megtanultam volna kezelni a mérgező embereket és helyzeteket

Amikor korábban írtam 10 mérgező emberről, akiktől mindenáron óvakodnod kell, rengetegen írtátok és írjátok a mai napig is, hogy mennyire mérgező környezetben dolgoztok és mennyi mérgező ember vesz titeket körbe a mindennapok során. De ez még nem miden. Mi volt igazán közös ezekben a levelekben és üzenetekben? Az, hogy egyáltalán nem tudjátok/tudtátok hogy hogyan lehet kezelni ezeket a helyzeteket és embereket. 

A mérgező emberek és helyzetek ma korlátlanul jelen vannak az életünkben, stresszből és negatív energiákból származnak. Ezeket a helyzeteket egészen addig fel sem ismerjük, amíg a testünk nem szakad el ezektől vagy nem találkozunk olyan új helyzetekkel, amelyek arra bátorítanak minket, hogy lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy megtanuljuk szeretni, tisztelni és megbecsülni saját magunkat.

5. Bárcsak ne hagytam volna, hogy a pénz határozzon meg mindent

Végezetül pedig a pénzkérdés, amely minden coaching során előkerül. A pénzzel kapcsolatos téveszméink és félelmeink bizony sokszor rabbá ejtenek minket.

Sokszor ezeket a pénzzel kapcsolatos hitrendszereket a családunkból, barátainkból és a környezetünkből hozzuk. Meg kell tanulnunk azonban rendbe hozni a pénzzel kapcsolatos viszonyunkat, ha vágyunk az anyagi függetlenségre. 

Tudatosítsd magadba, hogy mindig van annyi pénzed, amitől az egod és a lelked jól érzi magát és biztonságban van.

A pénzzel való viszonyod minél előbb jobb helyzetbe kell helyezned, hiszen ha továbbra is a régi módszert követed, akkor nem fogsz változást tapasztalni az életedben. Tudom, hogy nehéz, hiszen kényelmetlen lehet kiszakadni több 10-20-30 éves hitrendszerből, viszont tudnod kell, hogy nem lehetetlen és a gondolataidat bármikor átprogramozhatod arra, hogy a pénz csodálatos csereszköz, nem pedig egy szükséges rossz.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása